vismut

På labb

Publicerad 2007-11-27 21:38:42 i Allmänt

Är på labb nu sent på kvällen bara för att jag tycker att det är för lång tid att vänta till i morgon bitti för att få se om experimentet har lyckats. Dessutom är tisdagar veckans sämsta TV-dag. Gymmat har jag också hunnit med!

Jag har ju lovat att lägga ut bilder på min lägenhet här på bloggen men jag hittar inte sladden som jag behöver för att lägga in bilderna på datorn! Kan inte komma på vilken låda som jag packat ner den i. Jaja. Tålamod!

Dag 8 av 21

Publicerad 2007-11-24 15:00:42 i Allmänt

Inte för att jag har någon speciellt imponerande skäggväxt. Snarare långsamväxande och gles. Men nu har jag bestämt mig för att testa hur jag ser ut efter tre veckor utan att raka mig!
Igår stod jag i valet mellan att raka mig och se ordentlig ut samt att slippa kliet från skäggstråna som böjer sig inåt och klias eller att spara ytterliggare två veckor. Jag valde andra alternativet.
Igår var det utgång på flamman. Ingen förfest av många olika anledningar, så folk strålade samman i Flamman-kön. Min förfest bestod av fönstermålning...
Det var inte den bästa Flammankvällen igår. Taskig musik och folk (inte bara jag och mina kompisar) kändes nästan lite avslagna.

Jag fick ganska många kommentarer av kompisar om att jag borde komma ihåg att raka mig. Nope. inte än på 13 dagar!

Spysjuka

Publicerad 2007-11-20 14:39:07 i Allmänt

Folk här på avdelningen är hemma med vinterkräksjukan ena dagen och tillbaka andra dagen. Otäckt! Jag vill inte bli sjuk och absolut inte spy! (kan knappt prata om spyor för jag tycker det är så äckligt. Förmodligen min enda fobi). Eller som Rikard sa: "Jag spyr om jag får vinterkräksjukan!"

Life as a scientist

Publicerad 2007-11-18 11:16:28 i Allmänt

Ok. Det har hänt grejejr på labb senaste veckorna också.

  • Jag har fått en rumskamrat på mitt kontor, Hanna, som dessutom ska lära sig labblivet av mig! Ja, jag är ju så erfaren (7 månader på labb. shit! redan 8mån är det visst!) så det ska nog gå bra...
  • Min professor har fått 2.3 miljoner kronor och för de pengarna ska han anställa en doktorand. Mig!
  • Jag har fått ganska spännande resultat i min jakt på en interaktionskompis till ett visst protein. De är iaf spännande tills jag bevisat motsatsen nästa vecka...
  • Jag har egentligen inte så mycket emot att ha mycket saker att göra runt mig men när ´det känns som om jag inte har koll samtidigt som det tillkommer nya saker hela tiden så hanterar jag det inte på något bra sätt. Nu har jag iaf lite mindre att tänka på (flytten) så från och med nu ska jag varva ner rejält. Kanske ta ledigt? Njae. Tar nog några veckor i jul istället.
  • Men livet som forskare har även andra vinklar än det just forskningsmässiga. Tårtor är ett stående inslag i forskarlivet: Spik-tårtor, födelsedags-tårtor, hej-då-tårtor, jag-har-fått-pengar-tårtor mfl. Jobbigt är det :-)

Flyttråd

Publicerad 2007-11-18 11:06:05 i Allmänt

Påstudentbostäders hemsida finns det en flik som heter 'flyttråd'. Där står bland annat att man ska städa, flytta telefonen mm mm. Men inte det mest självklara av alla: FLYTTA INTE!
Enda sen jag fick min nya lägenhet har det varit jobbigt. Elektriker som ska bli insläppta. Vaktmästare som vill bli insläppta. Snickare som vill komma in och mäta köksluckor vill bli insläppta. Låssmeden som måste komma två gånger för att jag har en Daloc säkerhetsdörr som det ska bytas lås på. Telefonsamtal till Stångåstaden för att klaga på besiktningsprotokollet (och tro inte att de svarar första, andra eller tredje gången man ringer).

Sen har man ju all %"&/&%"&() målning också. Sovrummet hade jag bestämt mig för att fixa själv. Jo tjena. I fredags kom pappa in och hjälpte mig så nu ser det bra ut..

Sen då själva flytten. Packapackapacka och bärabärabära och sen bärabärabära uppför en smal trapp till tredje våningen. Tur att jag och pappa hade bärhjälp av Umesh, Christian och Axel första lasset. Det gick hur smidigt som helst. Sen hade jag ju flyttstädtanten mamma som fixade all städning i min gamla lägenhet.

Nu är det bara packa upp allt igen. Men inte för mycket för om två veckor kommer det folk och slipar mina golv och veckan efter det kommer målaren. Och nästa vecka måste jag flytta alla möbler som tillhör min gamla lägenhet från ett förråd i Lambohov och upp i lägenheten. så lite bära till blir det allt.

Så, det där var en sammanfattning av mitt liv sedan senaste blogginlägget. Kommer att lägga upp bilder på flyttkaoset snart.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela