vismut

Snart på plats

Publicerad 2010-02-27 12:51:07 i Allmänt

Vi mellanlandar i Borlänge för pastalunch och skidvallning nu innan vi åker vidare. Här har vi både egen kock som lagar maten och egen serviceman som vallar våra skidor. Bara för att någon av Åsa och mig ska kunna skylla på något om det går dåligt för en av oss så har vi olika glidvalla. Jag kör på lila low fluor för gammal och aggressiv snö medan Åsa kör på något liknande fast för nysnö. Den som det går dåligt för kan ju i alla fall trösta sig med ledningen i Funbeats träningsstatistik som Åsa funderar över. Kolhydratladdningen går bra med undantag för att jag måste kissa så otroligt mycket. Linköping-Borlänge=tre kisspauser.

Vi har shoppat på Haglöfs- och Bagherra-outlet och nu ska vi till Lager 157. Sen är det dags för lite mer kolhydrater, teknikträning framför tremilen och sen försöka sova någon timme innan den äckligt tidiga uppstigningen imorgon.

Jag är inte nervös alls nu, jag tycker att det ska bli kul!

Stackars Pierre

Publicerad 2010-02-23 19:46:56 i Allmänt

Vissa har det tufft med förberedelserna inför Öppet spår. Bor man i Östersund har man ju perfekta snöförhållanden och träningsmöjligheter (fråga bara skidlandslaget) men i år har det visst varit väldigt kallt och Pierre har inte fått många skidmil inför söndagen. Idag var det visst värmebölja och -22 grader så han trodde på en tur ut i spåret.

Cool

Och det blir nog jobbigt inför Vätternrundan också. Den där snön lär väl inte vara borta förrän i maj?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ...1001 1002 1003...1000001

Publicerad 2010-02-22 16:53:54 i Allmänt

Pust. Men man blir förbannad när 50% av de prover man tillbringat lördag och några timmar på söndagen och måndagen med att ta fram och maskinen får för sig att äta upp två stycken prov utan att spotta ut något resultat. Förmodligen kommer den vara paj ett tag framöver nu också. När jag insåg att så var fallet blev jag knäpptyst (men innombords flög de fulaste ord man kan tänka sig) och började märka provrör innan jag gick upp och beklagade mig för Åsa...

Men det finns de som har det värre:

Best Vinter Ever

Publicerad 2010-02-21 17:57:25 i Allmänt

Fredagens kvällsmat skulle bestå av kebab på Ros men det var fullt så vi gick till Yogi istället. Där var det ju allt annat än fullt pga att alkoholtillståndet försvunnit. Min mat var lagom stark men Johan bör vara glad att de inte serverade alkohol för han behövde dricka ganska mycket. Sen var det Kvalserie (Malmö vs. Leksand) och OS hemma hos Åsa och Johan. Igår blev det lördags-Body Attack (jag och BA-tjejen har distansförhålllande numera och har var sitt hörn) och jobb.

Med en vecka kvar till Öppet spår trodde jag väl aldrig att jag skulle behöva ställa in skidträning pga FÖR MYCKET SNÖ men jo. Istället för att kidnappa ett barn så lekte jag med Johan i snön i Sandvik där det skulle finnas en backe. Backen visade sig vara en sluttning med väldigt djup snö så det blev lite fiasko innan vi hittade en pistad backe (även kallad väg)...

"Backen"

I pisten

Hopp 1

Yea!

Hopp 2

Hopp 1 och 2 slutade på samma sätt:

Djup snö

Själv ställde jag mig på snowboarden bara för att konstatera att det var sjukt dumt med en vecka kvar till loppet så jag anammade en annan approach:

 

Och passade på att göra årets djupaste snö-ängel:

 

Mer action:

 

Åsa nöjde sig med att dansa och sjunga:

Jag vill gå på step. Jag vill gå på step. Jag vill gå på step osv...

Tro inte på allt du hör...

Publicerad 2010-02-18 20:43:16 i Allmänt

Från tre av varandra oberoende personer hade Rikard och jag hört att Bossen skulle ha en presentation på IKE kolliegiet idag. Agendan:

Agenda för IKE-kollegiet
1. Rekryteringsläget
2. Arbetsfördelningsmodellen
3. Indragning av myndighetskapital
4. Bokslut och budget
5. OH och kostnadstäckning 2010
6. Den administrativa agendan
7. Återbetalning av grundutbildningsmedel
8. Nya stragiområden
9. Forskningswebben

Hmm, undrar när han ska prata? Aja, vi får ju i alla fall en lunchbaugette.

5min innan mötet får vi reda på att det är på mötet 18 mars han ska prata men vi gick dit ändå och åt vår baugette. Efter en kvart gick vi. Då var de på Arbetsfördelningsmodellen och vi fattade ingenting...

Vasan och Anja Pärson

Publicerad 2010-02-17 21:37:18 i Allmänt

Jag tycker att Anja Pärson får ofärtjänt mycket skit av folk. Speciellt i kommentarerna i kvällstidningarna. Nog för att hon och de övriga i alpinlandslaget har väldigt gnällig röst men det kan de väl inte rå för men hon är ju en grym tävlingsmänniska! Verkligen imponerande att kunna tända till och toppa formen till mästerskap efter mästerskap. Och hade hon inte gjort en spektakulärare vurpa än mig ikväll så hade hon tagit minst silver igen. Grymt!

Och för er som inte sett filmen från skidskytteloppet i söndags kan ni titta på Emil Jönsson i sprinten nu. Han åker som jag gör!

Mamma, pappa och i alla fall Hanna vill följa mig under öppet spår. Är ni fler som är intresserade så kan man följa mig via SMS. Gå hit och så får ni liveuppdateringar om när jag går in i väggen... Mitt startnummer är 1808. Alltså: VASA ÖS 1808

OS-GULD!

Publicerad 2010-02-16 20:50:52 i Allmänt

Men får jag se REPRISER på Kalla en gång till ikväll bojkottar jag allt utom OS-finalen i hockey (om Sverige spelar)!!!

Beklagade mig för Christian men glömde att han ser allt:

Vissa har det hårdare. Hur många ggr 19-04 igår och 14-18 idag tror du jag sett henne?
Mellan 1-2 inatt KOMMENTERADE DE EN ISMASKIN. Den gick sönder och förstörde isen i skridskohallen...
Det går ju inte bryta OS sändningarna för nått annat så de diskuterade den

Jag: De kunde väl ha visat Kalla?

Christian: De flikade in Kalla var 20 min iaf...

Uppdatering för Hanna

Publicerad 2010-02-15 18:46:40 i Allmänt

Rikard har flyttat på dina papper och lagt sina egna där istället

Var är din bra labbstol?!?!?!

Förmodligen vid samma bänk där man hittar den här pipettspetsasken...

Formtoppad

Publicerad 2010-02-15 18:32:21 i Allmänt

För att få till en formtopp säger en av skolorna att man ska komma från en tung träningsperiod, gå in i en "vilo"-period och tredje veckan träna lätt för att nå toppen. Med andra ord så hade jag, tack vare förkylningen, en formtopp i helgen.

Helgen tillbringades som träningsläger i Borlänge. 30km skidor i fantastiska omgivningar (dock lite för backigt - både upp och ner) och härligt väder på lördagen och skidskytte-tävling på söndagen. Under söndagens tävling lyste formtoppen med sin frånvaro eller så var det fel på mina tävlingsnerver för jag tog bara brons. 1min 20s efter silvermedaljösen Åsa. Åsa: 10 skott-2bom. Björn: 10 skott 3träff...... Jag är imponerad av Åsa och sneglade avundsjukt på hennes tavla.

Åsa och morfar

Uppvärmning inför tävlingen sida vid sida med guldmedaljören. Jag t.h.

 

Spänd inför loppet. Heja MAIF!

Bäst av allt är att kroppen kändes riktigt bra både under långturen (lite ont i en höft när jag aldrig fick sträcka ut i uppförsbackarna) och dagen efteråt.

Eller, allt var inte helt ok. Ont i en nackmuskel. Varför? Jag gjorde två riktigt spektakulära vurpor och ytterligare ett antal omkullkörningar. Det var under en av de senare som det knastrade till i nacken och så fick jag huvudvärk. Åsas morfar sa att jag är som ryssarna. Snabb på platten men långsam uppför och nerför. Tur att det är platt på Vasan!

Idag kom även substitutet för pastamåltider under kolhydratuppladdningen. Istället för 6 EXTRA pastamåltider under en dag kan man ta 3dl pulver.

 

 

Skidskyttebilder finns på Åsas blogg

Det man inte gör på kvällen får man göra på natten

Publicerad 2010-02-10 20:59:31 i Allmänt

De senaste nätterna har jag gått i sömnen. Vissa nätter, som i natt, går jag bara upp och ställer mig eller går in på badrummet och bara står innan jag går och lägger mig igen. Men en natt var jag allt ganska så flitig. Då vaknade jag och frågade "Björn, vad gör du nu egentligen?" när jag går mellan badrummet och sovrummet med en massa smutstvätt som skulle läggas i tvättkorgen. Jaja, jag rapporterar om det händer något mer intressant.

Idag har jag tittat på Hannas lillalilla Ludvig. Barn är fula men Ludvig var faktiskt ganska så söt. Kanske den sötaste 1v gamla bebis jag sett faktiskt. Hehe.

När mina nya kemikalier anlände pajade HPLC'n till masspeken och när den lagades gick den sönder igen innan reparatören hunnit halvägs hem och jag har inget hopp om att den blir lagad den närmaste veckan. Så då har jag tid att ägna mig åt min halvtidsrapport. Oj så fort den gick att skriva (copy-pejsta)! Och presentationen lär väl gå minst lika fort att göra eftersom jag har gjort ett antal presentationer på samma grej tidigare så det är ju bara att copy-pejsta där också. Fast artiklarna läser ju inte sig själva. Suck.

Much ado about nothing

Publicerad 2010-02-07 18:24:31 i Allmänt

I helgen har jag gjort - inget. I alla fall inte igår. Då varvade jag "plock" med tv-tittande på ingenting och surfande på ingenting. Jag sorterade/kastade papper på skrivbordet från 2008 samt städade en garderob och kastade 4 par skor. Dessutom dammsög jag också. Jag skyller på förkylningen att jag gick i morgonrock till 13.15 och sov-tshirten hela dagen.

Idag var jag iväg och handlade och så har jag fortsatt lite av mitt plockade. Jag är helt igång och misstänker att det är för att jag provsmakade lite mycket av mina hemgjorda energikakor som jag bakade idag.

Innehåll modifierat från http://www.frilufts.se/huddinge/verksamhet/langfardskridsko/recept/recept1.html:
1,5dl socker
2dl sirap
2,5dl vispgrädde
5dl havregryn
1,5dl nöt- och fruktblandning
1,5dl russin
1,5dl solroskärnor
0,75dl dextropur
0,25dl PowerBar sportdryckspulver

Söt som i söt och inte som i söt...

 

Fast det var nära att jag inte behövde baka några energikakor. Jag befann mig ju på en av de farligaste platserna som finns (hemmet) och gröttallriken kunde ha förstört resten av träningsåret för mig. Ont gjorde det men jäkla tur att inget i foten gick sönder när jag tappade tallriken på den! Nu har jag förresten lika många djupa som flata tallrikar igen...

 

Skönt att jag inte hunnit diska den i alla fall.


Förkylningen är på kraftig tillbakagång men jag tänker vila från bodyattacken imorgon. Comback på tisdag-onsdag?

Idag har jag varit anställd som doktorand i 2 år. Inte konstigt att alla tjatar om halvtidskontroll.

Oundvikligt

Publicerad 2010-02-03 19:08:47 i Allmänt

Jo då, nu är jag förkyld. Första gången på 6 månader så det var väl dags nu!  Känner mig lite lättad faktiskt för bättre att den kommer nu än om 4 veckor. Åsa undviker mig dock som om jag vore pestsmittad...

Yippie!

Publicerad 2010-02-01 21:00:28 i Allmänt

Idag fick jag reda på att vår artikel blev accepterad. Skönt! Och nu började Bossen mumla om att jag kan ha halvtidskontroll i slutet av februari trots att jag vill ha det i maj. Februari blir det i alla fall inte men nu måste jag börja läsa en massa artiklar. Jag har åtminstone sorterat dem...

Idag var också första dagen utan Hanna på alldeles för lång tid då hon är hemma i väntan på sitt livslånga projekt. Men som sagt, inget ont som inte har något gott med sig. Nu har mina sorterade artiklar någonstans att vara!
Kl. 08.30

 

Kl. 8.35

Usch så många fingeravtryck på skärmen Hanna. Skärpning!


Gång idag när jag saknat Hanna: Var är listan som säger hur mkt SDS som Bradford protein measurement pallar?

Gång idag när jag inte saknade Hanna: Ja, när det bubblade i min mage var det fritt fram utan att någon klagar.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela