vismut

Smått & Gott

Publicerad 2012-07-31 17:31:47 i Allmänt

Jag hade tänkt att ta upp några smågrejer som var för sig inte fyller ett blogginlägg men som tillsammans kan bilda något läsvänligt. Tyvärr sitter jag här nu och kommer inte på vad det var jag skulle ta upp!
 
Jaja, först och främst så var jag ute en sväng och plockade smultron/hallon/blåbär igår. När jag skulle iväg körde jag in handen i min något röriga garderob för tränings-/fritidsgrejer för att få tag i en keps. Kepsen jag fick tag i fick jag vid avslutningsmiddagen för biomedicinska forskarskolan för fem år sedan. Alltså, en penna vore bättre. Finns det någon (mer än jag) som använt sin vackra keps?
 
Snyggast i skogen.

Jag hittade faktiskt ganska mycket godsaker där ute:
+ lite till (mina stora skålar är visst på semester...)
 
Idag har jag och Johan Jönsson kört en variant av triathlon. 30km cykling (66min), 4,1km löpning (19min), 1km simning (~24min) och 900m löpning (4min 20s). Första simpasset på hur länge som helst. Tur att axlarna kom in i någon form av andra andning efter 150m för då hade jag mycket mjölksyra.
 
Fast det som var värst under simningen var ändå obehaget när vatten rann in under... nej just det. Jag har ju typ lovat att inte blogga om hur min blåa stortånagel uppförde sig under simningen :-)
 
I övrigt har jag nu haft min telefon som räknar sms i två år. Efter att jag presenterade ettan och tvåan förra året tyckte mamma att det var så pinsamt ("pinsamt ju att morsan messar nästan mest") så hon slutade nästan att messa. Därför ger jag ingen statistik för i år men mamma: nu ligger du på fjärde plats med endast två sms upp till trean. Ettan och tvåan rår du aldrig på så nu kan du börja messa igen!

Östersund del 2 a.k.a. En Björn i Fjäl

Publicerad 2012-07-29 19:58:18 i Allmänt

Efter fjället åkte vi till Fjäl utanför Ö-sund där Pierre och Åsa köpt hus och jajamen, har man hus har man att göra. Här mäter Åsa hur mycket plåt som behövs till det nya taket.
 
 
Några timmar senare, när Åsa var på jobbet, kom Pierre på att ett nytt mått behövdes och jag skickades upp på en vinglig, hög, stege för att hjälpa till. Fy fan va jag gnällde (medan Pierre satt på taknocken med andra sidan av måttbandet...).
 
Innan dess hann vi med att äta hamburgaren som blivit utsedd till den godaste maten på Storsjöyran tillsammans med Micke...
 
... och kollat in ICA Maxi stormarknad i Östersund:
 
Under hela min uppväxt har det aldrig varit ett lugn stund med Pierre. Jag hävdar att han är mer rastlös än vad jag är men han hävdar att det inte alls är så - längre. Hur som helst så inleddes resten av vistelsen i Fjäl med orden "Björn, hur rastlös är du?"
 
Well......
1. Jag hamnade på en betydligt lägre och stabilare stege för borttagning av läkt inför tilläggsisolering.
 
2. Vi flyttade altandäcket för att isoleringen skulle gå smidigare.
 
 
Hade bara Pierre kommit ihåg handbromsen på kärran hade vi lyckats på första tagningen...
 
 
 
 
 
 
3. Målade orangeriet gjorde vi också.
 
Men så klart hann jag även mysa med Benne!

Östersund del 1 a.k.a. En Björn i fjäll

Publicerad 2012-07-27 20:52:47 i Allmänt

Sommarvärmen har enligt uppgift äntligen kommit till Linköping men själv har jag dragit norr över för vandring och fiske i Östersund. Vi har haft bra väder för sådana aktiviteter, "lagom" varmt och nästan inget regn. Det enda som stört vår rofyllda upplevelse är knott&mygg...
 
Så här såg jag ut 5min efter att jag klev ur bilen när vandringen skulle börja:
So bite me!
 
Vandringen ja. Hur Pierre kan ha fått ~11km vandring till 4km kan jag inte fatta. Hade jag vetat det hade jag aldrig gått med på att starta kl. 21.30. Well, 01.30 kunde vi äntligen krypa ner i sovsäckarna och då var även linserna ur ögonen. Till saken hör att det var så extremt mycket knott! Pierre, med väldigt många dagar i fält (världens näst bästa jobb va Åsa? Knappast.), sa att det här var det värsta på många år.
 
Morgonen efter ändrade han sig till "värsta någonsin"...
Efter att ha hittat knott i linsetuiet körde jag med glasögon resten av tiden.

Efter nästa bild slutar gnället men jag är mygg-/knottbiten överallt på kroppen förutom på fötterna. Jag menar verkligen överallt. Fast, tror stackars hundvalpen hade det värst.
Min ländrygg. Tänk er då hur händera ser ut. Och ansiktet. Pierre tyckte att det såg ut som att mina talgkörtlar löpt amok. Haha.
 

Men som sagt så bjöds vi på finfin natur och riktigt bra fiske även om det var många sk. tusenbröder så fiskarna vi drog upp var inte speciellt stora.
 
Men, vem blir mätt på lite småfisk?
 

Den som väntar på något gott

Publicerad 2012-07-22 10:35:28 i Allmänt

Fredag&lördag
 
Hemligt uppdrag hos Christian på förmiddagen. Min & Annicas datorer > Christians dator... Eric sov och åt så inget mys där.
 
Eftermiddagen ägnades åt blåbärsplockning. Den fick ett abrupt slut när jag hade en fästing krypande på mig - någon blev äcklad och skulle hem NU. Tyvärr hjälpte det inte för Sigge hann få två stycken som bet sig fast ändå.
 
Fikat råkades intas på en MTB-bana...
 
Johan plockade minsann inga blåbär för det kan man ju köpa på affärn.

Köpe vs. egenplockade:
 
Kvällen fortsatte med mat och mys på Madelenes balkong något som upprepades på lördagen då hon firade (?) slutet på första delen av sin semester.
 
 
 
Lördagskvällen var dock inte alls varm. Brr. Är det verkligen slutet på juli? Hackade tänder när det var dags för hemcykling...
 
Foten är nu än mer blå än i fredags men inte ond alls så nu är det packning inför vandring och fiske i Republiken Jämtland som står på schemat. Kanske kommer någon mms-uppdatering här i veckan men bild på mig och min fångst.

Halta Lottor

Publicerad 2012-07-19 19:41:35 i Allmänt

Trampade rejält snett när jag klev ner från en stepbräda (nej, jag var inte på step, jag använde bara en stepbräda) idag. Ont gjorde det så klart och väl hemma mms:ade jag en bild på min fot i högläge till Pierre som jag ska vandra med nästa vecka.
 
Tillbaka fick jag ett mms med hans lindade fot i högläge och med texten:
"Ett högst mystiskt sammanträffande! Nåja, det blir väl vad det blir"
 
Nu blir det gissningstävling!
 
Vems vänsterfot är vems? Eller, vem bor tillsammans med en sjuksköterska och vem använde två bandystrumpor för att linda sin onda fot?
 
 
För övrigt är det här min andra skada på gymmet på två dagar. Igår fladdrade en plansch till när jag sprang förbi och jag fick en träpinne på bröstet. Blåmärket som uppstod ser ut som ett fint sugmärke precis bredvid bröstvårtan...

Möt Motala

Publicerad 2012-07-18 22:08:45 i Allmänt

Nu är jag hemma igen efter fyra dagar i Motala.
I måndags var vi på utflykt till nybyggda Naturum vid Tåkern.
 
Fasaden till huset består av vass.
 
Efter schnitzel i Hästholmen tog vi en tur över Omberg och en glass i Vadstena innan vi åkte hem.
 
Är det sommar SKA man äta ute (även om det är aningen kyligt den här sommaren).
 
Igår var det bättre väder och då åt vi i Varamon istället. Som tur var fanns det vindskydd...
 
Senare träffade jag Oscar och fick spö i minigolf. 41 vs. 45.
 
Idag plockade vi svamp i regn.
Det var ingen risk att man letade svamp på samma ställen där mamma gått för där luktade det MyggA.
 
Annars i Motala når snart den nya bron över Motalaviken.

Revansch

Publicerad 2012-07-15 13:38:39 i Allmänt

Måste ju bara skriva att jag tog revansch från torsdagens Wii-debacel igår när det bjöds på sangria och åts pizza hemma hos Stefan och Lena. Denna gång i "riktig" golf:
 
[Hmmmmmmmmmm. Här skulle det vara en bevisbild men den blev visst inte sparad på telefonen. Skit! Blir en bild på pizzan istället så att det inte blir ett bildlöst inlägg...]
 

Kvällen blev hur som helst lång eftersom Steffo ville spela tills han vann :-)

Tom

Publicerad 2012-07-12 22:49:22 i Allmänt

Jahopp. Det händer en gång varje år men oftast inte mitt inne i säsongen utan precis i början. Jag talar så klart om att gå tom på energi under en cykeltur.
Gav mig ut på min normala 53km-runda som brukar ta 2 h -2h 15min att klara av. Jag gjorde det med bara gröt i magen vilket också brukar fungera. Idag däremot. Med 25 inledande km i motvind, kroknade jag brutalt med 13-14km kvar. Ojojoj. Prioriterade smörgås och oboy framför toaletten när jag kom innanför dörren...
 
När jag återhämtat mig tog jag den långsamma cykeln och trampade de 7,5kilometrarna ut till Alguvi. Egentligen skulle jag bara diskutera några datum för Östersunds-resa men jag blev kvar ända till kl. 22 när stans torraste linser satt i mina ögon.
 
Faster Mia och jag passade Siggen medan föräldrarna handlade. Lite sand hamnade allt i munnen.
 
Och bakom örat...
 

Sen blev det invägning på wii-spelet. Jag missade ett av fitnesstesterna totalt och fick följande omdöme om min faktiska ålder vs. den verkliga av idiotspelet:
 
Fast det kanske stämmer. Johan och jag i lag mot brudarna i frisbeegolf slutade med utklassning. Ja, VI blev utklassade alltså (och ja, jag känner mig en aning tvingad att ge dem den creden här...). Duktiga flickor :-)
 
Johan:"och inte kan man skylla allt på sin lagkompis heller". Nä, jag var värdelös och Johan var endast snäppet bättre...

Alles gut

Publicerad 2012-07-10 08:48:21 i Allmänt

I helgen har jag och Umesh varit och hälsar på Sebbe som doktorerar i Freiburg som ligger långt söder ut i Tyskland med närhet både till Frankrike och Schweiz. Tänk, det har redan gått fyra år sedan Umesh och jag vinkade av honom nere på Linköpings resecentrum!
 
Vi landade i Baden Baden på fredagseftermiddagen...
 
... och hamnade efter två timmars buss- och tågresande på Sebbes balkong och välkomnades med en öl.
 
Prost!

På lördagen tog vi en lång promenad i det varma vädret. Först hamnade vi inne i stadsparken där vi laddade upp med glass innan den stundande toppbestigningen.
Högst dit upp ska vi.
För att komma upp gick vi genom den Svarta skogen (Schwartzwald) som förekommit i sagor så som Hans och Greta.
 
Väl uppe var det ett högt torn som även det skulle övervinnas.
 
Check.
 
Nere på fast mark igen firade vi så klart med en öl.
 
Efter det gick vi runt på stan, åt och hamnade på en vinfestival. Det var rätt mycket folk så vi minglade runt en stund innan vi gick till en uteservering och tog en öl istället. Nu var tanken först att vi skulle gå ut på nattklubb men efter en heldag med långpromenad i solen blev det spårvagn hem till sängen istället.
 
På söndagen tittade vi till Sebbes labbänk på Max Planck...
 
 
... och spelande kleingolf på betongbanor.
 
På hål fyra slog vi alla 7or bara för att konstatera att i bollen efter oss så gick det en tjej med Downs syndrom - som spikade...
Bra uppfinning:
Pennor vid varje hål vid en stolpe med en platta att använda som underlägg.
 
Söndagen bjöd även på den av Umesh efterlängtade schnitzeln.
 
Sebbes grannar hade speciella växter i fönstren samt på balkongen:
...

Annat konstigt i Tyskland:
En butik som bara säljer hängmattor
och försäljning av målade ägg.

Don't worry, be happy

Publicerad 2012-07-04 20:24:48 i Allmänt

Igår när jag cyklade hem från gymmet slog det mig hur bra allt känns just nu. Jag verkligen stormtrivs med allt. Jag tänkte också på att osäkerheten med jobb etc. för i höst skulle kunna störa mig men det gör inte det, det ordnar sig på något sätt.
 
Japp.
 
Hann hem och käka lite innan jag bestämde mig för att ge mig ner till Tornby för att köpa ettårspresent (se nedan). Väl där träffade jag en professor från cellbiologen som jag tidigare pratat lite löst med om ett eventuellt projekt och efter att vi pratat ett tag där inne på Intersport frågade jag:

"Har du tänkt något mer på om du har något projekt som passar mig i höst?"
"Ja, det skulle vara roligt. Jag har semester till 10 aug, kan du börja den 13e så kör vi några månader?"
 
YES!
 
Idag grattade jag Sigge på hans ettårsdag. Här poserar han med discokulan han fick av mig och man kan även se andra födelsedagspresenter på kortet (badrock och pool).
Hipp Hurra för Siggis idag!

Efter det åkte jag till Svartåfors och solade i några timmar. Tänkte skippa badandet men efter ett SMS från Hanna som frågade om temperaturen var jag ju tvungen att hoppa i. Några grader varmare än på midsommar men det var inte speciellt skönt (även om kidsen var i nästan hela tiden...).
 
 

Med Sigge är det ju inte längre bebis-mys men sånt kan man numera få på annat håll. Efter solningen hälsade jag nämligen på hemma hos Christian&Annica och presenterade mig för Eric, 7dagar gammal. Oj så ovant det var att hålla en såndär liten sak igen!
 
 
Zzzzzzz.

P&L forts.

Publicerad 2012-07-02 19:41:43 i Allmänt

De två sista dagarna på Peace & Love bjöd bland annat på en bra spelning av Kent. Vi skulle inte titta så mycket på dem, bara gå förbi o kolla lite. Jag hann bli förbannad på de simpla, intetsägande, texterna i Sveriges mest överskattade bands låtlista redan efter tre låtar. Men. Ljusshowen var rätt fräck så vi stannade lite till. Sen kom (ös)regnet men det var rätt bra så vi stod kvar. Tillslut var det extranummer och först då lämnade vi området. Väl hemma var det bara att gå ner direkt till tvättstugan för avklädning. Typiskt, enda dagen som jag inte släpade på mina regnbyxor var också enda dagen med rejält regn.
 
 
På lördagen såg vi en skitbra eldcirkus. Kan ha varit det bästa jag såg under veckan faktiskt!
 
På söndagen var det ettårskalas för Sigge och fikat låg i mina och farbror Mikaels händer. Ojojoj. Tre kakor var, i min mening, två för många eller, i Mikaels mening, tre för många för våra huvuden.
 
Extra svårt blev det när vi inte visste hur kakorna skulle se ut och fick handskrivna recept med konstiga ritningar på:
 
 
Nöjd Mikael.
 
Efter omkokning av jordgubbsglasyren till cheesecaken som aldrig ville stelna (jag...) och ångest över att kanske ha glömt mjöl i kladdkakan (Micke...) blev det tillslut tre kakor och kalas.
Nej, det var nog inget mjöl i kladdkakan. "Som chokladsås med hinna på", sa Micke...
 
Snyggast på Peace & Love:
Kent.

Sötast på Peace & Love:
Igelkottungarna i komposten.
 
Surast på Peace & Love:
Citroner.

Fulast på Peace & Love:
Alla som bar jeansshorts som visade skinkorna och gick upp till bröstkorgen.

Snyggast på Peace & Love #2:
Anna Ternheim.

Sämsta spelning(arna) på Peace & Love:
 
Sigge när han tryckte på 'DEMO'-knappen...

Vad hände här?

Publicerad 2012-07-01 21:44:31 i Allmänt

En fredagskväll för två veckor sedan hände en mycket skum grej i en SMS-konversation som avhandlade BodyAttack och Sverige-England i EM (notera sista meningen):
 
 
Jag har googlat lite och bara hittat två andra exempel på när innehållet i SMS ändrats på vägen avsändare-mottagare. Den ena la ut skärmdumpar i ett forum och blev anklagad för att bara luras...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela