vismut

Generalrepetition

Publicerad 2010-05-30 20:50:38 i Allmänt

Johan, Pelle och jag gav oss ut på vår långtur i en rasande fart. Tvärstopp då efter 22km när Johan åker på punka på framdäcket.
Innan start:
Björn: Har du inte snabbfäste på framdäcket? Har du med dig verktyg då?
Johan: Jag hoppas det.

Mm, hoppas kan man ju. Tur för honom så kunde han låna min cykel och hämta verktyg vid sin båt 3km bort.

Mekande.

På andra sidan Roxen rullade det på i bra fart ända tills vi närmade oss hamburgaren i Tjällmo. Då tog det ännu mera tvärstopp. Asfaltomläggning. Promenad i 30min.

Promenad.

En intressant grej med Johan är att han härmar alla djur vi passerar. Eller, tamboskap i alla fall. Rådjur och rävar går han bet på.

 

Gnäääääggggg!

Så äntligen nådde vi hamburgaren i Tjällmo. Då tog Pelle tvärstopp men vägrade bjuda Axel eller Christian på nöjet att hämta honom i Borensberg så han hängde i. Men drog gjorde han icke.

 

Mat.

Ja, nu har vi i alla fall provat på 14 (jag o Per) eller 15 (Johan) mil så nog är vi mer förberedda inför VR än igår. Även om vissa har tänkt om vem han ska hänga i starten...

Hamnfest*

Publicerad 2010-05-30 09:45:41 i Allmänt

Först Tornby.
Sen jobbet.
Sen Ros
Sen hamnfesten/hamnfestivalen eller vad den nu hette.

Jag var duktig och kunde "hänga" utan allt för stora problem.

Rednex spelade. Vi kom lagom till Cotton eye Joe.

Å Sebastian förevigade tillfället och skickade hem bilder till Tyskland...

Aha!

Publicerad 2010-05-26 22:21:36 i Allmänt

Precis så här innan sängdags fick jag en insikt om varför cyklister rakar benen. Det är inte för att minimera luftmotståndet, som jag funderat på tidigare, utan för att undvika att håret sticker igenom byxorna. Och ja, då gör det lite ont när byxorna rör på sig faktiskt.
Nja, än så länge upplever jag inte problemet som så stort men vi får väl se...


Edit. Det där var visst min egna insikt. Andra pratar om lättare vid massage, går åt mindre linement, bättre vid vurpor(=skrapsår), värmeeffekt etc.

 

En vecka full av lögner

Publicerad 2010-05-23 19:26:06 i Allmänt

Ljuga är jag kass på! Rikard kan höra redan vid "Hej det är Björn" om jag ringer honom för att luras så därför var den senaste veckan svår. Veckans problem var att hålla hemligt om fredagens upcomming möhippa för Åsa.

Veckan gick, trots diverse prövningar, utan allt förstora problem med att ljuga och med hjälp av vaktmästare Håkan lyckades vi så kidnappa Åsa. Första aktiviteten var Aerobic nivå 17 (eller om det var 2) med Åsas favoritinstruktör. Säga vad man vill om oss andra men kämpade gjorde vi i alla fall, även om vissa mambosteg kanske inte var de mest graciösa, vissa kickar kom på (helt) fel ställe och vissa hoppsa-steg missades.

Efter fördrink hos Tobias gick vi till Tapas och åt för att sedan sluta kvällen på NH och Klubb din mamma. Den slutade dock tidigt för återigen fick vi besvisat att fredagar suger som partykväll efter en arbetsvecka.

Så därför studdsade jag upp klockan kvart i åtta igår imorse. Man inser att något är fel när det bästa med lördagen är att ens nya kemikalie kom dagen innan och står redo att användas uppe på labb när det ska bli superväder.

Efter det cyklade jag till Motala och pappas födelsedag. Cornelia tyckte jag såg blek ut på gruppmötet men nu har jag i alla fall börjat bygga på Worst Bonnabränna Ever tack vara cykeltröjan...

Chipsen fungerar. Jag trodde jag vägde 73-74kg men vågen hos mamma och pappa visade på 80kg. Hmm. Förvånad är bara förnamnet. Var tusan sitter dom kilona?

Jag och Siri hänger på labb ikväll men snart kan jag i alla fall titta på hockey i fikarummet.

Dags att boka tvättstugan?

Publicerad 2010-05-22 10:22:22 i Allmänt

Nästan i alla fall. På senaste tiden har vi varit väldigt snälla på labb och inte skrämt varandra. Idag kom jag in. Låste upp dörren. Tände lampan. Gick runt hörnet vid kylskåpet. Och ja jävlar så rädd jag blev! Två duvor flyger upp och flaxar runt i labb. Jag flyr ut och hittar en papperskorg som jag kan ställa mig på och skåda på duvorna genom ett fönster in på labb. Emellanåt gick jag in och försökte få ut dom men jag sprang ut så fort de började flaxa.

Feg som jag var (är...) gick jag ner på 9an i förhoppningen att kampsport-Jonas skulle vara där och kanske kunna hjälpa mig men icke. Steg för steg blev jag modigare och snart hade jag smygit fram och öppnat det ena fönstret helt och hållet samt förflyttat min bas från fönstret vid skrivaren till dörren till cellodlingen.

När den ena duvan flög ut blev jag betydligt modigare men det har aldrig sprungits så mycket inne på Venerlabbet tidigare. Tur att ingen såg en.

Fladdermusflashbacks.

Jag tog hand om inkräktarna. Någon annan (Jacob eller Rille) får ta hand om skitarna.

If I had a dime for every time I've been...

Publicerad 2010-05-20 22:19:34 i Allmänt

Är det jag som bara får för mig att killar stöter på mig eller är jag verkligen en sådan kill-magnet på gymmet? Men hur annars kan man tolka följande situation:

Bild från: http://totalwealthcoaching.com/wp/



Jag sitter i en maskin och har precis kört klart latsdrag när den här killen kommer fram, plockar ut ena hörluren ur örat, och säger: Tjena! Är allt bra? Hur går det?

- Ehh, jo det går väl bra.

- Vad kör du på?

- 75kg

- Är du på? (höjer till maxvikten 100kg)

- Kör du!

- Jag tycker bättre om den här än blablabla (gymsnack)

(Han kör och klarar tre)

- Snyggt! säger jag och går (flyr) till min gymkompis samtidigt som jag ler inombords väl medveten om att jag klarar minst det dubbla antalet men känner inget behov att visa lill-killen.

Ja, för liten som i ung var han. Gymnasieelev......

När jag insåg att vi skulle stretcha samtidigt bad jag Åsa ta av sig sin ring och kanske låtsas vara i sällskap med mig men nej, där kunde jag inte räkna med någon hjälp. Hon skulle minsann ignorera mig totalt. Så elak var hon dock nu inte.

Så klart möts vi i omklädningsrummet och när det bara var han och jag så ställer han sig framför spegeln och spänner överkroppsmusklerna. Alltså, hur ofta händer det? Aldrig på Medley och jag har inte upplevt det sen Piff och Puffs dagar på Campushallen. Å herregud.


Labba i bar överkropp?

Publicerad 2010-05-20 09:00:41 i Allmänt

Jag lider! Tryckande "värme" (17grader...), äckligt fuktigt och huvudvärk. Och värre kommer det bli. Rille funderar på att kapa dreadsen.

Klimatet i Kina. Modifierad från wikipedia.com

Halv åtta hos mig

Publicerad 2010-05-18 19:40:44 i Allmänt

Nu finns ekologisk buljong i vilken det inte finns någon glutamatskit tillsatt i!

Fast vadå rädd för glutamat. Här har jag slukat 1580kcal i chips sen i söndags + den ansenliga mängd chips jag åt hos Åsa i fredags. Inte ens all konditionsträning rättfärdigar en sådan överkonsumtion. Fast det kanske är bra mot kramp? ;-)

Dagens

Publicerad 2010-05-17 22:35:16 i Allmänt

Christian gav mig dagens bästa citat:

Never argue with an idiot, they drag you down to their level and beat you with experience

Vem vi syftade på? Mja, ingen seriefigur i alla fall, även om man skulle kunna tro det, men vissa idioter kan bara inte få härja oemotsagda.

97km

Publicerad 2010-05-16 19:59:23 i Allmänt

Endagsträningsläger hos Pelle i Eksjö idag. Axel och jag lånade Anna Carins bil med dragkrok och trasig radio vilket renderade i tre varv på Roxette's Joyride-skiva ToR Eksjö. 97km samlade vi ihop. Det är andra gången jag missar 10milasträcket med 3km. Inte heller denna gång var jag sugen på att ta några varv runt huset för att komma över. Snitthastigheten sjunker så fort:-)

Dressed for success

It ain't over 'til the fat lady sings

Publicerad 2010-05-15 11:20:53 i Allmänt

Mat, chips (inga popcorn) och spel på Bockhornsvägen igår. Efter uppvärmningen (delad fyra (eller delad sistaplats...)) i Ticket to Ride kom så segern i canasta. Rookien mötte fyra proffs. Rookien låg sist inför sista given och trots sitt urusla pokerface kammade han hem en ansenlig mängd poäng och tog hem vinsten. Efter det sa Johan till mig att gå hem. Om det berodde på att proffsen hade uppstigning klockan 4 imorse eller om han var så nere efter förlusten vet jag inte :-)

Axel har förstått varför jag äter så mycket mat när jag konditionsidrottar. Han fick lägga ner sin deffning under uppladdningen inför VR för att istället öka portionsstorlekarna eftersom han brände för mycket. Mm, mycket mat blir det.

O mer kan det bli. Mamma har ordnat en bättre matlåda till mig (t.h.)



På tal om matlådor. Igår hittade jag min onsdagsmatlåda i jobbväskan. Broccolirester luktar för jäkligt! Tror det satte sig i mina gymkläder också.

Jag är ledsen...

Publicerad 2010-05-12 19:31:04 i Allmänt

... men det finns inget att blogga om.

Sebastian hävdar att det sitter massa nyttigheter i kokosnötskal också. Tysk som kör med ironi. Kul.

Ulrika: Vill du inte ha mig som läsare av din blogg längre? Jag väntar fortfarande på en inbjudan nu när du kör med lösenord och grejer.

Imorgon är det ju röd dag men jag hade helt fått för mig att det var halvdag så jag planerade in labb. Jag blir ju inte ensam imorgon i alla fall.

Apropå röd. Inte för att det skulle spela någon som helst roll för mig som doktorand men Vänsterpartiets linje att jobba för 6 timmars arbetsdag är, om det omarbetas i viss mån, ett riktigt bra förslag. Jag har verkligen inte kunnat komma på nackdelar som överväger fördelarna (och ingen i fikarummet (fd. muf-are t.ex.) har lyckats ge mig någon hållbar heller). Om någon har någon så kommentera så får vi se om jag kan vända det till något positivt.

Konstiga typer

Publicerad 2010-05-06 19:53:59 i Allmänt

Om kiwi från Wikipedia

"... Det går dock att äta kiwin med skalet som man äter ett äpple, men detta är något som de flesta inte gör. Oftast äts frukten som den är med sked, ibland med ett speciellt "kiwibestick" som är formad som en kniv i ena änden och som en sked i andra, ..."

Alltså, vem äter kiwi med skalet??? Well, min knepiga labbkompis (inget namn!) gör det och han hävdar att det sitter massor med nyttigheter i skalet samt att jag inte ska klanka ner på något som jag inte provat själv.

Sagt och gjort. Efter att noga ha sköljt av kiwin åt jag den som ett äpple (men undvek de där hårda grejerna på sidorna) och det fungerade bra så det blir till att krypa till korset och införa det här sättet att äta som ny standard...




Tigerbalsam inhandlat - det luktar rakvatten?

Åååååååå..... Tempo!

Publicerad 2010-05-05 20:50:13 i Allmänt

Tre dagar 05.50-17 på jobbet nu men sen har jag prover som räcker och blir över för en lång tid. Men det är jobbigt att vara trött. Och sur. Rikard var nära att få provrör på sig idag igen. Somliga lär sig aldrig.

Trött eller ej. Jag har bestämt att inget får komma emellan mig och cykelträning nu så det var bara att ge sig ut. Utanför porten träffade jag på en kille (som visade sig vara nyinflyttad i Axels gamla lägenhet) som hade kört VR på 9h 15min med en krånglande mage från Jönköping. Han drog mig och Johan i 40km och vi snittade (nästan) 30km/h! Det var inte ens jobbigt. Det är dock drygt att medelhastigheten sjunker inne i stan så att jag hamnade på 29,93km/h...

Dock har jag lite ont i ett knä och har lyckats googla mig fram till att jag gjort ett (eller två) riktigt rookiemisstag och cyklat i kortbyxor. Bara knän har man visst bara när det är jättevarmt då de måste skyddas ordentligt.  Jaja, Ormsalva kanske kan hela mig.

Kontraster

Publicerad 2010-05-03 20:25:20 i Allmänt

Tänk att ena dagen känna sig superduperstark och cykla 97km bara för att nästa dag nästan känna sig sjukligt seg av att bara lyfta några hantlar. Nä, imorgon blir det vila.

60 dagars träning (tid i min)

Ung & dum

Publicerad 2010-05-01 22:14:48 i Allmänt

Jag glömde ju skriva om mina födelsedagspresenter! Träningskläder, cykelväska, matlådor (tomma:-() och fönsterputsning av mamma och pappa samt en fin lampa till köket (så att mysbelysning inte = diskbänkslampan) från Åsa och Johan.

Rena fönster och ny lampa

 

I tisdags var en stressad Björn väldigt dum som hoppade på ett erbjudande från Bredbandsbolaget och var helt plötsligt ägare till en laptop och mobilt bredband. Jag ska köpa mig en laptop och det här var ett bra erbjudande ända fram till kontrollfrågorna då jag inser att månadskostnaden är utöver min vanliga internetkostnad och inte inklusive. "Kontrollfrågor". Tss, när jag svarade fel på just den frågan så blev det tyst, han läste igen och sa att svaret ska vara 'ja'. Haha.

Grejen med sådana här försäljare är ju att de utnyttjar att man är stressad och inte kollar upp saker men han ljög faktiskt när han sa att det inte gick att återkomma för jag kunde få exakt samma erbjudande på bredbandsbolaget.se. Jag blev mobbad under en 30km cykeltur för mitt köp och nu är det i alla fall uppsagt. Ångerrätt is the shit:-)

Igår var jag jättefull och jätteglad. Först hos Umesh och sen på Platens. Min sista öl försvann dock snabbt för när Åsa bar den nere på stan kom en civilpolis fram: "-är det en 3,5a?" -"Nej" och så tog han den! Eller jag vet inte exakt hur det gick till för mitt minne är lite sviktande men vissa ord känns bekanta:-) Jaja, händer det inte oftare (kanske just därför som jag fick sån effekt) så är det ok och nu är det slut på alkohol innan VR.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela