vismut

Biltema goes England

Publicerad 2011-03-29 21:57:56 i Allmänt

Idag var jag i Motala för farmors begravning. Usch, det var jobbigt, tur det inte är begravningar oftare. Psalm 297 verkar vara en väldigt vanlig psalm på begravningar för den sidan i psalmboken jag fick låna var ganska sliten av tårar. Eller handsvett, svårt att se skillnad. Fuktskadad var den i alla fall. Men sjunga på begravningar har jag fortfarande inte lyckats med. Det började när Björn, snart 4år, skulle sjunga 'Blinka lilla stjärna' framför morfars kista. Nope, det gick inte och det går inte.

Pappas brors TV hade gått sönder och jag sa att han kunde ta min tjockis så kunde jag köpa en ny, smal, och han nappade på idén så det handlar snart om en total living room make over hemma hos mig! (Nästan, älgen stannar.)

På tal om att ge bort saker. Som många av mina vänner har pappa fått ett biltema-hjul av mig och även om han väntat på att använda det innan jag kom hem och visade hur man ska göra så verkar han nöjd. Mamma också som redan testat lite. En annan som blev intresserad av Biltema-hjulet var syrrans kille, John, så pappa gav bort sitt hjul till honom. Baa, nu får han allt köpa ett själv. Jag har redan fem stycken biltema-hjul-inköp registrerade på mitt VISA-kort. Köper jag ett till kommer jag nog hamna under någon form av observation...

Överlämnandet

John hade också träffat på Dinos dåliga sidor. Tur han var i Sverige och inte hemma i Australien...

Solbränd eller bara bränd?

Publicerad 2011-03-26 21:08:21 i Allmänt

Oj då. Inte kunde jag tro att förra inlägget skulle bli mitt mest kommenterade någonsin! Imponerande är också 108 sidvisningar på bara 13 besökare! Antar att ni ville följa nätmobbningen i realtid. Och bara så ni vet så har det nu blivit en principsak - älgen stannar.

Som boende i fashionabla innerstan är att vara ute i fint väder=gå promenad men idag åkte jag ut till Hälsouniversitetets stolthet och hennes man för trädgårdsarbete.

Åsa telefonguidas i pelargonbeskärning av mormor. Observera att hon har två fria händer.

Johan pillar med nya grillen. Det gick väl ok tills han fick för sig att elda upp beskrivningen.

 

Johan pillar fortfarande med grillen. När han var klar hade han dessutom muttrar över...

 

Själv eldade jag

 

, högg lite ved

 

och grävde i landet.

 

Johan planterade om Åsas nyplanterade blommor.

 

Och Åsas korvar grillades.

 

Toppendag!

Snabbis

Publicerad 2011-03-24 21:19:07 i Allmänt

Presentation på fredagsmötet imorgon, criminal minds på tv följt av spinoff-serien på criminal minds=jag är upptagen men här kommer en bild på mina nya soffor och den fina lampan (som har 3m sladd som ska in i lampkåpan, tror jag ska höja den lite till).

Resten av rummen får ni inte se för de är grymt eftersatta på alla sätt.

Soffynd

Publicerad 2011-03-22 21:04:14 i Allmänt

Imorgon kommer mina nya soffor så ikväll passade jag på att bära bort min gamla soffa. Samtidigt kände jag igenom den ordentligt och hittade följande:

  • 16,50:- (50-öringen är från 1920!)
  • En penna
  • En hårsnodd
  • Två plastskedar (soffan har stått på ett dagis innan den kom till mig...)
  • En skruv
  • En long lost cykelnyckel

 

Det kan tänkas att det finns fler, smala, grejer i soffans innandömmen men jag varken ser eller kommer åt dem. Aja, nu när jag hittat cykelnyckeln som varit borta sen 2005 så är jag nöjd. Jag visste i alla fall att jag hade den någonstans här hemma...

Professionell kattvakt

Publicerad 2011-03-21 19:49:31 i Allmänt

Passande nog hittade pappa ett tidningsurklipp när han gick igenom farmors grejer:

Svaret visar jag inte för jag tycker inte att man alltid behöver ge något.

 

Men skulle det räcka med att det "är gulligt"???

Mja, det är väl en definitionsfråga vad som är gulligt:

 

Dino kan vara supergullig men oftast är han det när jag inte har tid att mysa. Som t.ex. när skorna är på och jag ska till jobbet vilket ger mig skuldkänslor. Mindre gulligt är att han är extremt morgonpigg och inte kan leka själv, att han utövar härskarteknik och jamar tills man ger honom det han vill ha, typ dricka vatten ur kran. Helt ogulligt är också att han äter på min palm och spyr gröna blad o annat äckel på mina mattor.

 


Sator kan vara gullig men det är lite psykopatvarning över hennes lynniga humör. Sen så har vi då det här med att använda min rygg som språngbräda för att komma in i garderober/köksskåp och leken 'hugga Björn i vaden'. Gulligt, njaaae.

 

 

Doris är bara hur gullig som helst. Tyvärr vill jag gulla mer än henne men ibland så! Hon trivs nog extra bra hemma hos mig där inte Dino har samma härskar-beteende och hon sover på en stol bredvid min säng hela natten. Och när hon inte gör det kan hon leka själv utan att jama som en toka. Men hårar gör hon ju...

 

 

Nej, det räcker inte med att det är gulligt.

 

Men sällskapet och underhållningen räcker gott nog!

Dags för ny soffa

Publicerad 2011-03-19 17:17:55 i Allmänt

Min sköna soffa är utsliten! Mm, eftersom jag tillbringar större delen av tiden jag är hemma i den och har gjort så de senaste 8 åren (och redan då var den begagnad) så kanske det inte är så konstigt. Så nu har jag börjat leta efter en ny och idag var jag nere på Tornby och hittade en jag blev riktigt intresserad av.

http://www.ruminterior.se/

Dock har jag inte klurat ut hur jag ska möblera om jag köper en 3+2 sits. Helst skulle jag vilja ha dem stående i 90grader så tv'n kan stå kvar som den gör men då blir det problem med mitt soffbord som är elipsformat. Äh, jag får väl köpa och testa!?

http://www.ruminterior.se/

Är jag sjuk?

Publicerad 2011-03-18 19:56:38 i Allmänt

Här är jag faktiskt färdigäten:

 

Nej, skaldjursgrytan i matsalen idag var ingen höjdare alls så jag åt inte upp den. Undrar när det hände senast?

Bakåtvänd keps imorgon?

Publicerad 2011-03-15 22:47:56 i Allmänt

Igår var jag på hockey. LHC-SAIK och jag hade stora förhoppningar om en bra match eftersom de tidigare matcherna i den kvartsfinalserien varit väldigt bra, enligt tidningarna.
Mm, nu var jag där och då vann SAIK med 1-0 och Lasse Anrell skrev följande om matchen i dagens Aftonblad:

Var det kul?

Nej. Det var ungefär som att se en socialdemokratisk valberedning komma fram till att man inte har någon bra kandidat till partiledarposten. Som att se årets version av Big Brother. Men vem har sagt att hockey ska vara kul?

 

Zzz.

 

Ikväll blev jag bjuden på födelsedagsmat och de berömda hallongrottorna (aka syltplättarna) hos Åsa och födelsedagsbarnet Johan. Vi spelade spel också. Lägg märket till den svarta pjäsen (=jag) som är inne på sitt andra varv och således dominerade totalt i första omgången carcassonne. Mm, jag är en riktigt kass vinnare men jag ska faktiskt erkänna att jag egentligen var rätt usel (vilket visade sig i omgång 2) men kan AIK slå HV71 med 4-0 i matcher kan väl jag spöa Åsa&Johan.

 

 

Jag vet inte om det var därför som Johan missade lite vid klippningen av mitt hår senare. Åsas skratt var inte snällt och kommentaren "du får nog skjuta upp fru-letandet till april istället" säger kanske en del. Jag säger inget för jag vill fortfarande bli klippt av Johan.

Men jag har förvarnat mamma som kommer på besök på torsdag...

Hel&Ren?

Publicerad 2011-03-14 17:24:04 i Allmänt

Dagens konversation:

Björn: Men Rille för tusan! Va äre för sjaskig tshirt du har på dig?

Rikard: Va?! Den är ju nästan helt ny!

Björn: Men, den är ju trasig i kragen.

Rikard: Ahhh! Men den ska ju va så! Kosta 199kr.

Björn: Hade jag ALDRIG köpt.

Rikard: Haha!

Drip Drop...

Publicerad 2011-03-13 21:07:35 i Allmänt

Teardrop: I torsdags dog farmor, 92 år gammal.

Sucrosedrop: Jag gjorde om mitt experiment och den här gången droppade det lååååångsamt.

Sweatdrop: I fredags kväll skulle jag b a r a vila lite innan jag skulle meka cykel men jag vaknade 90 min senare. Svårt att somna (no shit!) gjorde att jag mitt i natten avbokade lördagsmorgonens spinningpass. Det tog jag igen idag istället med både gym och en långsam löprunda i Tinnerö.

Topp: Mat, melodifestival och spel med Christian&Annica och Stefan&Lena hemma hos mig igår. Lena tycker man borde införa åldersgräns på telefonsamtal, i alla fall vid tävlingar som Melodifestivalen. Jag också.

Glömde att ta kort på efterrätten innan den åts upp. Lime&björnbärspannacotta


Lena ska beskriva ordet 'surfare' genom att använda Annica som marionettdocka. Själv skulle jag rita ballerinakjol - utan att titta......................


Stopp

På begäran...

Publicerad 2011-03-08 21:41:13 i Allmänt

... kommer här ett nytt inlägg för via sms har jag fått reda på att "...kan jag inte gå in på din blogg förrän det där äckliga är ur synfältet!!"

Så här kommer en söt fjäril istället. Annars hade jag kunnat beklaga mig över ryggmuskeln jag sträckte på bodyattacken ikväll - den är inblandat i allt från andning till ligga i soffan. Jag är visst lite skör efter förra veckan trots allt :-(

Björnligan-vibbar

Publicerad 2011-03-07 20:14:40 i Allmänt

Okej då. Lite mer skidåkning. Eller, det är här ju INTE skidåkning!


 

Filmat samma dag som jag körde så jag känner mig nöjd att jag hann undan!


Björnligan i rubriken syftar på pausunderhållningen i Cloetta Center när Björnliganspelare spelar "match" och har inget med mig att göra. Jag har vuxit ifrån vurpstadiet nu...

Mjölksyrig

Publicerad 2011-03-06 21:38:48 i Allmänt

Igår åkte mamma, pappa och jag till Omberg för korvgrillning i soligt väder.



Isen var också fin





Vem behöver dyr kite när man kan använda liggunderlag?


Oscar var också i Motala så på kvällen drack jag min första starköl för i år. Vi gick till Citybowl som inte fanns när vi bodde där och det var ett jättebra ställe! Bowling, biljard, öl, lufthockeyspel och så boxningssäcken:

10kr för tre slag. Rekordet var 988 (enhet??) och han som hade det hade brutit tummen vid slaget. Jag klarade sju slag sen började Vasaloppet göra sig påmind. Jag kom aldrig över 900 men fick beröm ändå av publiken som tittade på.

BodyAttack-Madde har också en spargris-ko som hon lägger 10kronor i som ska användas till glassköp i sommar. Jag tror jag ska börja en liknande grej för att ha 10-kronor när jag åker till Motala. Biljard: 10kr Boxning:10kr och kommer man efter kl.22 - inträde: 10kr(!!!)


Annars är jag väldigt fräsch efter skidåkningen. Dock får jag mjölksyra väldigt fort-det räcker med att cykla 4min till jobbet. Körde lite tunga utfall på gymmet ikväll och då blev benen darriga direkt.

Bäst i helgen:

Jag hittade mitt pass!!!!! Det låg i kameraväskan som jag redan letat i två gånger. Det fanns visst ett fack till...

Grr

Publicerad 2011-03-04 16:46:32 i Allmänt

Verified by Visa måste vara Djävulens påfund. Inte EN ENDA GÅNG har jag lyckats komma ihåg koden som JAG SJÄLV har valt. Helt galet. Ska jag använda kortet på internet måste jag ha bankdosan för att kunna logga in och byta kod. Den här gången var jag övertygad om att jag kunde koden men icke.

Ibland krävs det inte mycket för att pulsen ska öka. Grrr.

 

Snart går bussen till Motala. Dags för helg!

Direktflyg flyger INTE till Mora

Publicerad 2011-03-02 21:59:04 i Allmänt

Antar att de flesta bloggföljare är lika trötta på skidåkning som jag är men det här är MIN offentliga dagbok och jag vill skriva ett sista inlägg om skidåkning. För er som inte står ut finns i slutet av inlägget en bonus i form av Björn goes modeblogg. Enjoy.

Mm, i måndags var det alltså dags för öppet spår, 90km skidåkning mellan Sälen och Mora, men vi börjar i fredags. Jag mådde inte alls bra. Tjock i halsen, lite "light headed" och inte på humör alls. Jag var ganska säker på att all träning och gå-hem-tidigt-från-roliga-saker-på-helgerna var i onödan. Jag var rätt så tyst i bilen upp till Borlänge men det kanske var skönt för de andra för jag var på retas-humör.

På lördagen var det utomhushockey-derby mellan Leksand och Mora. Kul i en halv period för isen blev snabbt dålig och så jäkla kul är det inte när wow-känslan lagt sig. Bandy är absolut bättre som utomhussport.

Förväntansfulla Leksandssupportrar som inte vet vad som komma skall...

 

Leksands egna hin håle Stick&Brinn, ehh, Stiko-Per sjöng något om 'vi är bröder och ingen är som vi'. Hmm?

Arenan

Roligast i Leksand var nog att träffa Pierre och se hur glad hans hund blev att se mig.

 

"Hemma" i Borlänge upptäckte Johan att han skulle ha börjat sin kolhydratuppladdning under dagen. Dubbel kvällsdos. Mmmmmmm!?

 

Mycket energi går det åt

Blää! Till och med Vitargo är godare, enligt Johan. Det undrar jag verkligen. I så fall var Enervit vidrigt^2

 

Söndagen ägnades åt skidvallning, skidor på TV och shopping i Sågmyra på Lager157. Hopp i säng redan 20.30 men jag somnade ändå inte förrän 22.30.

 

Måndagen så. Uppstigning kl. 02.45. Gröt. Avfärd mot Berga by.

Väderprognosen sa -8grader i starten. Nepp, prognosen hade fel - det var -15 och skitkallt vilket innebar att jag fick lägga på ett nytt lager fästvalla.

 

Tuffa killar skippar handskar

Sen sista påfyllningen med Vitargo.

Smarta killar har handskar

Jag väntade 30min med att starta så jag slapp trängas med 3-4000 pers i backen - fel taktik. Nu kom jag ikapp dom i mitten på backen och fick snällt stå i kö i 2-3km och sen fick jag staka mig fram mellan spåren till första kontrollen i Smågan.

Det gick så otroligt fantastiskt bra - i 40km. Sen blev det jobbigt :-) Nä, jag ska verkligen inte klaga, det gick jättebra hela loppet men jag åkte lite för fort första 40km och det fick jag sota för. Men, jag hade ju som mål att inte vara feg som förra året utan verkligen köra på. Shy boys will never kiss beautiful girls...

 

I Evertsberg ropade speakern ut mitt namn. Här var jag sliten med 43km kvar till Mora. Ny mössa och nya vantar gav lite ny energi.

I mål kom jag på 8h 9min 46s vilket är 1h och 35 min snabbare än vad fegisen (jag) gjorde förra året. Jag är sjukt nöjd! Ska jag åka snabbare krävs mer skidträning, det här var nog det maximala jag kan få ut av mina ihopskrapade 23mil i träningsspåren.

 

Öppet Spår Måndag 2011

Deltagare: 5138
Medeltid: 08:27:15

Björn Ingelsson
Öppet Spår Måndag 2011
Totaltid: 08:09:46
Pos (Män & Kvinnor): 2317
Pos Eldris: 2279
Pos Hökberg: 2298
Pos Oxberg: 2416
Pos Evertsberg: 2504
Pos Risberg: 2162
Pos Mångsbodarna: 2302
Pos Smågan: 2441
Medelhastighet: 11 km/h
Passerade: 2014
Passerad av: 198
Pos i Linköping: 21 / 44
Medeltid klubb Linköping: 08:32:06

 

Ett acknowledgement: Åsa tillsammans med sin mamma, morfar och mormor samt Johans mamma och alla snälla som skickade sms direkt efter målgång. Tack! Det är inget vidare kul att åka 90km skidor men hejarklack och uppmuntrande sms/kommentarer i bloggen gör det trots allt lite roligt faktiskt :-)

Johan ska också ha tack som tränat med mig och framförallt, startat några minuter bakom mig som värsta Northug. Jag var livrädd att han skulle komma ikapp så min (för) starka start är (p.g.a.)tack vare honom...

 

Björn goes modeblogg:

 

Köpen på Lager157

Fynden på Haglöfs-outleten i Avesta. Ja, jag är ju doktorand eller hur var det nu? 1500kr skor för 600:- pga av lite lim på fel ställe...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela