vismut

"Lika mogna båda två!"

Publicerad 2013-05-29 20:54:32 i Allmänt

En typisk grej med Rille var att han ibland kunde komma upp i labb med sin full-i-fan-min och hiva fram en utskrift av ett foto på en där han ändrat något litet litet vilket fick en att se helskum ut.
 
Bästa exemplet är nog trots allt när jag skulle på födelsedagskalas hos en av hans kompisar som jag inte visste exakt var hon bodde. När jag gick och pratade med Rikard i telefon hörde jag ju att det var något på G och helt plötsligt står jag framför en port med en uppsatt bild där huvudet på ett av våra "skämtfoton" var utbytt mot mitt. Aja.
I helgen ville Rille att jag skulle ta en ditt på hans CV vilket jag gjorde och snäll som jag är kritiserade rejält. För att han skulle få ordning på layouten åtminstone skickade jag mitt som en mall. Vad fick jag för det? Jo, kortet på mig själv i CVt i retur - modifierat.
Det där kunde han ju inte få komma undan med så jag infogade en bild i hans CV...
 
 
Detta fick ju någon att utbrista det som utgör rubriken och den personen har just nu två modifierare på sig...
 
Andra klassiker som jag hittade i mailen:
 
Alltså, Åsas modifierade öga gör fantastisk skillnad!
 
De två tvillingarna fick någon att associera till Alice i underlandet (?):
 
 
Idag har jag opponerat (expert reviewer) på ett ex-jobb. Det var riktigt kul (och skönt att studentopponenterna inte snodde en enda av mina frågor...)!

Skjuter på städningen några minuter till

Publicerad 2013-05-26 16:29:00 i Arbete

Oj vilket busväder det är ute just nu! Skönt att sitta i soffan och dricka te utan att behöva gå ut.
 
Innan dammsugningen kommer här bilden jag lovade igår, cellbiologens näst snyggaste cellodlare:
 
Anledningen till att jag står med min gröna (och otroligt sköna!) tröja, kompressionsshorts med padding baktill, knävärmare och uppdragna strumpor i för stora träskor är att jag under hemjoggen från intervallerna kom på att jag glömt mata mina celler. Det var bara att förtsätta joggingen upp till jobbet, mata cellerna och - upptäcka att koldioxiden var slut i cellinkubatorn.
Suck. Det var bara till att ringa samtal till andra cellodlare för att be om lov att få plats i deras inkubatorer för mina och en annan grupps celler. Det var en jäkla tur att jag glömt att mata dem för annars hade jag inte haft några speciellt glada, om än levande, celler på måndag.
 
 
I samma sekund som jag hittade pappas födelsedagspresent i tisdags insåg jag att den skulle bli kostsam för mig. Bredvid fanns nämligen en riktigt dyr leksak. Eller, jo, den är dyr och ja, det är en leksak men jag vet ju att jag kommer att använda den och ha mycket roligt och nyttigt ut av den så efter några dagars övertalande av mig själv köpte jag så en ny pulsklocka idag.
Jag säljer nu därför min två år gamla Garmin Forerunner 405cx. Den är riktigt bra och den enda anledningen till att jag säljer den är att jag vill ha längre batteritid med GPSen igång samt att jag inte kan simma med den.
 
Bild från http://joggingskor.nu
 
Någon som är intresserad? För 800kr får man nu en riktigt bra pulsklocka med GPS och pulsbaserad kaloriförbrukning samt en genomgång av programvara och tips om hur man använder den av mig.
Det bästa med den tycker jag är att den inte är så stor på armen och att man kan programmera oändligt många typer av träningsprogram för t.ex. intervallträning i förväg.
Det sämsta är att den ibland tar lång tid på sig att lokalisera GPSsignal just när man ska börja sitt pass och att batteritiden med GPSen igång är 7-8h (vilket iprincip gäller för alla Garmins klockor förutom den jag just köpt för betydligt mer pengar).
Någon spekulant (*host, host, Fanny!*)?

Jag är väl hjärntvättad av AXA-maffian

Publicerad 2013-05-25 08:34:24 i Allmänt

Höreni. Vad i hela friden hände igår?. Hela 57 unika (!!!) besökare på bloggen mot mer normala 30. Jag har ingen bra förklaring men om det är så att ni fiskar efter om jag är barnvakt eller inte så kan jag lova att sådana nyheter läser ni inte här först...
Men på tal om barnvakteri. Sigge behövde aldrig följa med på torsdagens 60års-kalas men för säkerhets skull hade han en skjorta i sin bo-borta-packning. Dessutom är det lite som att rapportera till dopingskontrollanterna nu när det kan ske när som helst:
"17.30-18 hittar ni mig på friidrottsarenan"

Fick sällskap igår under mina 400m-intervaller, grymt effektiv träning! Uppvärmning 20min, 5st 400ingar med 1min vila mellan (11min; puls runt 95% av maxpuls) följt av hemjogg 20min.
Sen var jag ju egentligen värd dusch, mat och vila men nej, det blev inte riktigt så. Kommer en bild i ett annat inlägg...
 
Mat ja. Kolla in dagens frukost:
 
 
Jonas Colting skriver:
"5 tecken på att du är hjärntvättad av AXA-maffian:
...
De enda tre frukostprodukterna som går att äta, i hela världen, någonsin, är gröt, flingor eller smörgås.
"Vad skulle man annars äta?"
"
 
Nu ger jag upp. Trodde aldrig att jag bara skulle ge den här mer LCHFinspirerade kosten drygt en vecka men om jag hade försökt äta ägg till frukost idag igen hade jag förmodligen gått +/- 0 i energiintag... Nej fy. Anledningen till att LCHFare säger att man kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt är för att man just inte kan äta hur mycket som helst. Jag vill få i mig 3000kcal/dag. Frukosten kav ca. 700 så luncher och middagar behöver ligga runt 1000kcal/st.
Onsdag: Frukost (700kcal). Proteinshake efter simning (120kcal). Lunch (250g kycklingfilé, omelett på 4 ägg, 0.5dl grädde = 700kcal =lägger till pizzasallad med 30g olivolja för att komma upp i 1000kcal). Mellanmål innan träning=200kcal och sen dags för middag.
Nej, det här går inte, jag kan inte äta mer än så här och absolut inte fler ägg. Tacka vet jag 200g spagetti (700kcal)!
 
Dessutom gick jag ner ytterligare 1kg den här veckan men det beror nog på att färre kolhydrater binder mindre vatten då det är nog ingen fara på taket. Värre var att jag, precis som min syster varnade för, kände mig mer trögtänkt än vanligt men det kanske var mer psykologiskt.

Finn fem fel

Publicerad 2013-05-20 20:49:37 i Allmänt

Efter första besöket hos sjukgymnasten hade jag en känsla av att han inte var så intresserad eftersom jag inte har ont. Efter återbesöket är min uppfattning helt det motsatta - han är verkligen nyfiken på vad det är som är fel.
 
Jag tror redan att han har sin uppfattning klar men han frågade om jag kunde tänka mig att träffa en av hans kollegor också så att de sen gemensamt kunde diskutera mitt fall. Jo, visst, så det blir återbesök nästa vecka igen.
 
Fast frågan är om det bara rör sig om ett fel. Efter att ha ritat streck med bläck på axlarna och mätt med måttband kom han fram till att, trots hur det ser ut, så är avståndet mellan nyckelbenets fästen det samma mellan de två axlarna. Däremot måste den högra leden ha fått sig en smäll någon gång för vinkeln är en annan. Sen, när jag skulle lägga mig ner på rygg, blev det helt uppenbart att högern är mycket framåtroterad. Den nuddade inte ens britsen...
 
Det stora är dock skillnaden i muskelvolym och styrka. Jag hävdade att maxstyrkan är den samma men han motbevisade mig snabbt...
"Det är inte så att den högra är liten, den är ganska så stor faktiskt. Däremot är den vänstra ännu större."
Lite uppåt med självförtroendet i alla fall :-)
 
Om jag får gissa vad han tror är orsaken (han vill inte berätta innan jag träffat den andra känns det som) så är det någon nerv som inte fungerar som den ska, ligger i kläm eller något, så att muskeln inte får de rätta impulserna. Jag fick den känslan i alla fall när han vred min nacke och arm i olika vinklar. Låter lite otäckt?!
 
Ah! Jag har en bild från Turkiet men jag vet inte, nej. Jag vill inte lägga upp den. Jag är sjukt sned och att jag inte sett att det var axeln som var problemet tidigare kan jag inte fatta.

Can you at all times were socks because I'm still scared of feet

Publicerad 2013-05-19 21:17:00 i Allmänt

Jag har lite prestationsångest! I tisdags hade jag massor med sidvisningar på bloggen och i onsdags var det över 40 unika besökare. Planeras det ett nytt spex måntro?
 
Så vad ska jag blogga om nu då som folk vill läsa? Inte att gårdagens cykling gick bra och att dagens distanslöpning var fruktansvärt tung (fanns det syre i luften alls imorse?) i alla fall. Inte heller hur jag under fotbollsmatchen (se nedan) sitter och tänker på en person för att sen möta den på Resecentrum någon timme senare. Nej, vi kör ett typiskt Björn-inlägg:
 
Varför är bilden så suddig och vad gör Åsa?
 
Jo, det är svårt att hålla kameran still när man skrattar mer än man gjort på riktigt länge. Vad jag skrattade åt? Åsas fotfobi!
 
Vad är det hon inte vill se?
- Johans mamma som smörjer mina fötter...!
 
Bakgrunden:
Mamman frågar sin lilla pojke: Ska jag smörja in dina fötter nu när de är nytvättade?
(Åsa svär, uschar och fyar etc etc)
Å: Kanske skulle jag kunna ta i dom om de inte var så fula.
Jag (som sista veckorna fått problem med fotsulorna igen. Ålderstecken?): Är dom där fula? Då ska du se mina!
Inger: Jag kan smörja in dina också. Släng upp dom bara!
 
Jepp, lite tvekade jag men sen insåg jag att jag fick fötterna smörjda samtidigt som jag retade Åsa så det var ju inget att tänka på. Haha, nu uschade och fyade Åsa ännu mer :-)
 
Eurovison...så uselt! Brukar det vara så här kasst eller var det bara för alkoholkoncentrationen i min kropp var lägre i år? Efter låt 17 fick jag sms från Christian att han gick och la sig. Efter låt 18 gick mitt sällskap till sängs (en hade redan somnat på golvet...) så jag åkte hem för att se omröstningen. Gick dock och la mig efter 10 länder.
 
 
Dålig underhållning även idag. Hela familjen var på fotboll, Norrköping-Åtvidaberg.
 
Min första fotbollsmatch live på 9år. Jepp, det är minst lika tråkigt som på TV. OM jag kollar fotboll på TV kan jag ju ändå göra något annat samtidigt. Ok om man tittar på sina barn som spelar fotboll men det här? Dåliga är de också. Hur kan man få skjuta så högt över och så snett när man spelar i allsvenskan?
 
Veckan som kommer:
Sjukgymnastbesök.
24/7 jour som barnvakt.
Pappas 60-årskalas.

Ny frukostvana

Publicerad 2013-05-15 06:02:38 i Allmänt

På bilden nedan ser ni dagens frukost och tillika mitt första steg mot en mer LCHF-inspirerad kost.

 

Det ni ser på bilden motsvarar det jag brukar äta till frukost (gröt med mjölk + ostmacka). ~700kcal.

Varför Björn, varför?

Ja inte är det för att gå ner i vikt i alla fall (-5kg sen december trots mina sjuka portioner) och det finns inget rakt svar på saken.

Dels är jag är nyfiken på hur min kropp reagerar. Jag vill också ännu mer vänja min kropp att använda fett som energikälla vilket bör vara till nytta för mina långdistanslopp. Men framförallt är det nog för att komma ifrån alla kolhydrater jag proppar i mig i form av pasta och de är många. Om ni såg Vetenskapens värld-programmet som jag länkade till för en tid sedan (som handlade om att fasta) så har ni lite koll på insulin-like growth factor. Tanken med att fasta var bland annat att sänka nivåerna av IGF1 för att pss minska risken för ett antal cancerformer. Istället för att tillväxa visade det sig att cellerna tog sig tid att reparera sina skador när energitillgången inte var tillräcklig.

Jag skulle gärna testa att fasta två dagar/vecka men det fungerar absolut inte för någon som tränar. Istället tänkte jag minska det insulinpåslag jag får efter varje måltid genom att plocka bort kolhydrater från två av tre huvudmål.

Nej, jag kommer inte bli fanatisk. Jag kan fortfarande bli bjuden på mat och fika utan att jag krånglar. Det här handlar mer om att i vardagen få lite bättre, ja, ”vanor” – på köpet tror jag att jag kommer äta lite roligare mat än nu när det inte är spagetti – till allt.

Christian brukar påpeka att jag redan långt, långt, långt innan kolhydrathysterin påbörjades i media konstaterade (med samma argument som lyfts fram nu – evolution) att det inte är fettet utan kolhydraterna som är det ”farliga”. Mm, jag är smart. Ibland. Men jag köper samtidigt inte att man utesluter kolhydrater helt alls. I min mening är det först när kolhydraterna kom in i bilden som vi började använda mer av vår hjärnas kapacitet.

Hopp, nu får vi se hur morgonsimningen går på äggröra samt turkisk yoghurt med grädde (för konsistensen!), solroskärnor och kokosflingor!

Besök hos sjukgymnasten

Publicerad 2013-05-14 19:29:00 i Allmänt

Rubriken lär få en och annan olyckskorp att kraxa jag tänkte väl att han inte kunde träna så där mycket utan att skada sig (nån kanske tänker åh så bra att han äntligen börjat dejta sin sjukgymnast...) men, nope.
 
Det här handlar om att jag lider av sviterna från en två år gammal skada alt. jag är felskapt.
Minns ni träningslinnet jag köpte i Playitas? Nog för att jag behövde tappa 2kg för att det skulle passa men väl hemma upptäckte jag att det var felsytt. Kolla in hur mycket överflödigt tyg det är vid höger axel. Typiskt!
Jag har kapat bilderna eftersom det brukar bli gnäll när jag har för spänniga bilder i bloggen (och för att jag inte pumpat biceps sen januari:-) ).
 
Hur mycket jag än mätte med tumstocken hittade jag ingen skillnad avståndet hals-arm. På linnet alltså.

På min födelsedag frågade mamma vad det var för något jag köpt under min semester så jag såg en chans att få ett "men det där kan jag sy om" i födelsedagspresent.
Nej. Istället fick jag detta av syrran:
-Ta av dig linnet. -Dra upp axlarna. -Kolla, du är sned.
 
Uppdragna axlar
 
Är det mig det är fel på alltså???
 
 
Ja, uppenbarligen. Men hur i hela friden har jag och min omgivning missat det här under alla år. Minns Turkiet (och flera andra kort) där jag såg att jag var sned på kort men det trodde jag hade att göra med min ärvda taskiga hållning.
 
Eftersom jag har koll på folket på sporthallen, och stället kryllar av sjukgymnaster/sjukgymnaststudenter, pratade jag med en av dem härom veckan. Hennes råd var att gå till någon sjukgymnast med axlar/rygg som specialitet så idag var jag där och fick "det krävs ju ingen Einstein för att se att du är sned" men någon riktigt bra förklaring/lösning till problemet fick jag inte. Funktionen var det inga fel på förutom ett klickande i högern vilket tydligen var att vänta efter en sådan skada som jag åkte på för 2år sedan. Problemen, mer än att linnet inte passar, är inte så stora. Höger axel blir tröttare och stelare snabbare och när jag tar i ordentligt när jag crawlar kan jag känna en skum smärta/känsla från axeln ner i biceps.
 
Det blir återbesök och undertiden ska han tänka och prata med kollegor samtidigt som jag ska göra några axelövningar. Det kan vara så att jag är skapt så här. Felskapt med andra ord.

Utomhus nästan hela helgen

Publicerad 2013-05-12 19:39:00 i Allmänt

Om ni inte fattade det så skrevs senaste blogginlägget i vrede alt. hopplöshet. Bakgrunden är att jag ägnade nån timme på förmiddagen åt att göra min vardagscykel fin och därefter började rengöra min racer. För att göra det behövde jag lite olika borstar och grejer så jag tog mig till Biltema. Kedjetvättaren var slut men istället köpte jag den här boken :
Efter träning och mat tar så hybrisen över kl. 20 och jag får för mig att justera bakväxeln. Ni får de nästkommande tre timmarna i kortform och när ni läser ska ni reflektera över att det är så här varje gång som jag mekar:
Hmm, skruven är för långt utskruvad. Får inte dit den utan att ta bort vajern. Hmm, vajern går inte genom skruven utan att pluppen på änden tas bort. Oj, när pluppen togs bort fransade visst vajern upp sig direkt. Jaja, får köpa ny imorgon. Då kan jag ju demontera den helt nu. Undrar hur den sitter uppe i handtaget. Ah, det där var ju lätt. Hmm, var kom den där plastbiten ifrån? Ah, därifrån! Men. Hur. Hmm. Ska den sitta så här? .....[många långa minuter och en ömmande rygg senare]. Nej, den behövs [sic!] inte.
 
Jaja, nu har jag en ny vajer (som gick bra att montera!) och cykeln är redo för årlig service imorgon, några veckor tidigare än jag tänkt men nu är det dags. Och ja, jag tar med den där plastbiten. Något är den säkert bra för.
På fredagen köpte jag så en kedjerengörare. Här kan ni lära av andras misstag: Rengör inte kedjan i badkaret om ni inte älskar att skura badkar och badrumsväggar. Heller inte om ni bara har två timmar på er tills ni ska vara på grillkväll och har tänkt er att inte ha olja som makeup/eau de toilette.
Det ironiska med att man ska vårda sin cykel är att reservdelar så som kedja och bakdrev inte kostar något alls - min bok + rengöringsgrejer kostade typ lika mycket. Skumt när allt annat som gäller cykling är dyrt. En sadel som kostar 1000:- räknas som billig...
 
Jag har ju klarat av mer än cykelmek och badrumsstäd i helgen så klart.
Fredagen innebar "squeeze day" för teknisk personal så på förmiddagen gjorde jag, en ledig Åsa och Sigge en utflykt.
Jag kände mig som världens sämsta make/pappa när jag lät min kvinna, som kan föda vilken sekund som helst, dra ungen i en vagn bakom cykeln.
Jag ville egentligen berätta för alla att 1. Det är inte min fru. 2. Det är inte min unge. 3. Hon har ELCYKEL och trampar mindre än vad jag gör!
 
Trampade mycket gjorde jag även igår. Finaste rundan jag någonsin kört. Landskapsmässigt alltså. Tror jag hade motvind i 60 av 100km så vädermässigt var det - som vanligt... Jag hade kollat ut vägen på eniro.se i förväg och när allt var hur bra som helst kom något jag inte kunde se på eniro: Grusväg.
 
Jahopp, bara att vända och ta en improviserad väg tillbaka till Linköping.
 
 
I maj 2011 gjorde jag ett blogginlägg som saknade bild. Nu har jag äntligen fixat bilden som visar det jag såg!
 
 
Nä, det får räcka så här, helgen har ju varit lång men nu är det dags att förbereda för en hel arbetsvecka igen.

Samma rubrik som 130412

Publicerad 2013-05-09 23:11:00 i How do you always manage?

Ikväll har jag lärt mig varför man tjänar pengar. Det är för att man ska kunna betala sådana som kan saker som man själv inte kan. Learn by doing.
 
 
Nu är jag i alla fall skrubbad med nagelborste från topp till tå. Det var den solbrännan det.

Lite damm i hörnen har väl aldrig skadat

Publicerad 2013-05-07 21:00:24 i Allmänt

Ok, så här är det. Min vardagscykel behöver en vårgenomgång och min lägenhet behöver dammas etc men det är ju inte direkt så att jag tackar nej till utflykter eller liknande för att vara hemma och åtgärda problemen.
 
Efter att hela dagen tittat ut på det fina vädret blev det senare en kajak-tur på stångån/Roxen. Hade jag haft bil och färre andra fritidsintressen hade jag nog skaffat mig en kajak och paddlat runt med tält i packningen!
 
Fotografen var visst inte så inne på det här med zoom så de flesta kort på mig paddlandes föreställer en prick ute i vattnet :-)
 
Spänna magen var det ja.
 
Vis av erfarenhet från mitt förra paddlande hade jag en kajak nästan lika stabil som en kanot.
 
Utsikt från min kajak.

Mamma tätta pappa laga

Publicerad 2013-05-05 17:20:00 i Allmänt

Torsdagens överraskning bestod av god mat på Kniv&Gaffel följt av ståuppkomedi på Konsert&Kongress (Linköping HaHa). Det var fyra stycken ståuppare som avlöste varandra och två av dem var roliga - de andra två drog lite för billiga skämt för min smak.
Jag drack lika många öl och åt hälften så många glassar som under hela min semestervecka på denna torsdagskväll. Kanske var det därför som jag knappt sov alls på natten sen :-) Tack tack för presenten!
 
Ända sen jag var liten har jag vetat att pappa kan laga mina trasiga saker så igår när min cykeldator behövde lagas tog jag en cykeltur Motala tor och fick grillade hamburgare och cykeldatorn lagad. Har ett kort på pappa med lupp och lödkolv men har lovat att inte publicera det...
Cyklingen går väl ok men mina för säsongen nya cykelbyxor har gett mig skav. För att råda bot på det struntade jag i att ha kalsonger under (jag blev typ dumförklarad på Playitas för att jag hade kallingar under cykelbyxorna - man har normalt sett inte det).
Well, fick nog inte några nya skav men däremot en massa klåda som fortfarande inte gått över. Kommer se bra ut på jobbet imorgon när jag går och kliar mig mellan benen. Orsaken? Ja inte vet jag men kolla hur badkaret såg ut efter att jag skölt av byxorna i badkaret:
Ser ungefär ut som när jag spolar av cykeln. Undrar vad det är för kemikalier min hud har absorberat. Vill nog förresten inte veta.
 
Istället för att handla (insåg att VISAkortet var kvar i cykeljackan när jag kom in i affären) hängde jag med Jufvas i Valla på förmiddagen. Nog för att getter, hästar och kaniner är roliga att klappa men att få klappa en (eller flera!) vagn(ar) är lycka.
 
Eftermiddagen tillbringade jag i Tinnerö och nu är det dags att ladda för box. Det blir ingen sammanfattning för cykel 4 för nu är det slut på cyklandet. Två vilodagar/vecka samtidigt som tempot och distanserna trappas upp nu sista månaderna innan loppet är medicinen för formtoppningen. Hade jag sammanfattat cykel 4 hade jag skrivit 56h träning och 7 dagar helt utan träning på 28 dagar. Hyffsat dagssnitt...

Are you talking to me?

Publicerad 2013-05-04 17:40:02 i Allmänt

"Bil" i Fornåsa:
 
Come on säger jag bara. Strax innan hade jag just cyklat i 52.37km/h. På platten. Ja, jag hade medvind. Men ändå :-)

Har börjat springa 3km efter mina cykelpass nu för att få känna på hur bytet cykling-löpning känns. Jag är så extremt fartblind och springer ~30s/km snabbare än jag tänkt utan att det märks. Visuellt lusar jag fram och känslan i benen är 0. Alltså, inget. Och då menar jag inget. Inget alls. Tänkt om det kunde vara i 3 mil...

Tupp, tupp, tupp men ingen höna

Publicerad 2013-05-01 19:57:52 i Allmänt

Jag hade fått tips om en spelgalen tjäder söder om Linköping så idag gjorde jag, Mattias, Jenny och Ellen en utflykt i det fina vädret.
Nu förväntar ni er kort, och det ska ni få, men det satt hårt åt. Jag kallade Mattias&Jenny för orutinerade när de hade en oladdad kamera (jag laddade min imorse) men det fick jag snart äta upp när jag insåg att mitt minneskort satt kvar i datorn. INTE första gången det hände, tyvärr.
Internminnet klarade att lagra tre bilder och så hade vi ju mobilerna. Tur det. Tjädern stod och väntade på oss vid parkeringen:
 
Den var lite ilsk:
 
Mattias och Ellen sökte skydd i bilen och Jenny fick fart under fötterna:
 
 
Nu satt det tre i bilen - bara en kvar för tjädern att köra bort... Ja jäklar va' snabb jag är på 25m löpning! Snart hade han fått upp mig på en sten från vilken jag i lugn (hmmm) och ro kunde ta kort på den.
 
 
Jenny hävdade att hon fått årets film på mobilen. Tyvärr visade det sig att hon startade inspelningen först när hon trodde hon avslutade den. Kan berätta att de som satt i skydd av bilen skrattade gott i det som blev inspelat...
 
Senare körde jag, Christian och en annan Mattias back-intervaller á 1,2km i Stjärnorp. Jag brukar ha svårt att få upp flåset på cykeln men idag var det inga problem :-)
 
Christian uppe på platten igen
 
Till imorgon kväll blev jag ombedd att inte boka upp mig. Överraskning väntar!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela