vismut

Måndag

Publicerad 2011-10-31 19:36:01 i Allmänt

Värt att notera från måndag 31 oktober:

  • Jag har en snäll kontorskompis som lite vänligt säger till att jag har t-shirten ut och in innan jag går iväg på möte.
  • Jag har skickat in en artikel till Biochemical and biophysical research communications, BBRC. Hoppas verkligen den blir accepterad och det fort. Impact factor är bara 2.595, ett rejält steg tillbaka från PNAS, men jag vet att andra håller på med samma grej och jag vill bara ha ut mina resultat snabbt för den kommer bli citerad ganska mycket tror jag. Hoppas hoppas hoppas.

Dagens spartips:
Efter sista lönen nådde mitt sparkonto nivåer det aldrig varit på tidigare. Hur? Kanske för att jag sparar in på de små utgifterna. Jag har fått en vårta under foten och när jag surfade på apoteket.se och såg att de skulle ha 289:- för det mest effektiva medlet litade jag på mamma som sa att de försvinner med tiden. Men så idag när jag skulle frysa ner ett prov i flytande kväve (-196grader) fick jag den briljanta idén att använda resterna av kvävet till kyroterapi på mig själv!


Sagt och gjort. Till vänster om kvävet är metoderna som inte fungerar. Metallspateln blir inte kall nog. Sprutan och engångspipetten kan inte suga upp flytande kväve och att applicera en droppe på vårtan med sked fungerade inte heller. Fungerade gjorde dock att hålla en tratt mot vårtan och hälla på det flytande kvävet.

Vet inte hur länge behandlingen ska pågå. Jag gjorde två försök men slutade när det började kännas riktigt otäckt - d.v.s efter 2s båda gångerna.
Jaja, jag kanske får testa igen om den inte försvinner men något har i alla fall hänt för det har inte varit skönt att gå efter behandlingen och tåhävningar i smithmaskin på gymmet med många kilogram på axlarna var - oskönt.

Helg i Motala

Publicerad 2011-10-30 12:11:06 i Allmänt

I helgen är jag på besök i Motala - pinsamt nog första besöket sen juli. Pinsamt är också att planen för helgen var att ta upp båten utan att den använts i år. Så kan vi ju inte ha det så pappa och jag åkte ut på en fisketur och fick precis lika mycket fisk som vi alltid får.


 

Sen kunde vi med gott samvete lyfta upp båten på land.


Jag har också kollat in brobygget över Motalaviken.

 

Om man tycker att forskning går långsamt så är det inget mot planering av vägbyggen. Nya sträckningen av Rv50 kommer att gå parallellt med gatan där mamma och pappa bor och på det intilliggande riksvägsreservatet har det varit byggförbud sen 40-talet...

 

Dino, Sator, Hedvig, Arwen och Simba får ursäkta men världens sötaste katt är Doris.

 

Vid förmiddagens höstpromenad låg jag helt plötsligt och kravlade i leran. Klarade mig med skitiga kläder men lite senare hittade jag någon det inte gått lika bra för.

Every new beginning comes from some other beginning's end

Publicerad 2011-10-27 19:33:19 i Allmänt

Dagen till ära fick jag användning för min Downregulated-tröja. Mer passande situation får man leta efter om man nu vill att t-shirten ska uttrycka det man känner.


Efter att i princip ha haft daglig kontakt sen mars 2007 gjorde Rikard idag sin sista dag med mig på labb - på måndag flyttar han till Los Angeles. Det känns verkligen som att något kommer saknas efter det här. Alla störda SMS, alla knäppa saker på labb och allt annat roligt vi har gjort ihop.

Vi har:

Labbat ihop.


Tränat ihop.


Druckit öl i Köpenhamns rådhus ihop.


Varit spända inför konferenspresentationer ihop.


Sett andra sidan jordklotet ihop.


Dummat oss på hotellrum ihop.


Riskerat livet i Peking ihop.


Ätit världens godaste pommes med bearnaisesås ihop.


Badat ihop.


Varit tvungna att följa med på shopping sjuka ihop.


Letat ekoxar ihop.


Sovit ihop (men han är nog glad att slippa det då jag har gått i sömnen 50% av gångerna...).


Blivit jättefulla under schackspelande ihop.


Vi har också varit skitförbannade på varandra (fråga Åsa...). Diskuterat massor med forskning. Snackat skit. Hjälpt varandra. Och haft jäkligt roligt.

So what now it's plain to see we're over
And I hate when things are over when so much is left undone

Vad hände då?

Publicerad 2011-10-23 21:00:50 i Allmänt

Söndagen:
  • Tvättade fönster (vilket egentligen är onödigt jobb eftersom trafiken på Djurgårdsgatan skitar ner dem på nolltid igen)
  • Fikade i Tinnerö med mamma&pappa
  • Badade i badkaret

Slappt&skönt

Björn och de 19 tjejerna

Publicerad 2011-10-23 09:06:44 i Allmänt

Är det så att det är jag som inte förstår att TRX inte är något att ha eller är det alla andra killar som inte fattar hur bra träning det är? Igår var det jag och 19 tjejer på passet och även om jag ännu inte har hunnit få någon träningsvärk så känns de här TRX-passen riktigt givande - alla muskler får ytterligare en genomkörare i veckan och det på bara 45min.

I torsdags var det som sagt core & step med mamma och med sig hem till mig hade hon nya, fina, gardiner. Perfekt.

Gullig mamma

Igår utnyttjade jag Sigge för att få träffa en bebismyssugen Madelene. Så mycket mys blev det nu inte för Sigge var väl inte på sitt absolut bästa myshumör.

Gullig bebis

Sator såg också till att utnyttja situationen

Gullig katt

Johan och Madelene hade extra hjälp i Canastaspelandet...

Gullig duo

... medan min lag"kamrat" mer berättade för mig hur trög jag var.

Åsa

Från början var de överens om reglerna men ju längre spelet led desto mer spänt blev det mellan de med koll på reglerna. Kompromissa gick visst inte heller...

Gullig stämning 1

När Troja kvitterande mot Leksand med 3s kvar att spela trodde jag att vi skulle få dras med en sur Johan hela kvällen så därför fick han vinna första spelomgången.

Gullig stämning 2

Vad som händer idag återstår att se. Veckan som kommer blir i alla fall ledsam. Jag laddar upp med näsdukar till torsdag - Rilles sista dag på labb.


Åsa bidrar med en bild som hon döper till Gullig stämning 3 när Johan tycker att jag inkräktar på deras poänghörn.

Gullig stämning 3

Halv åtta hos Björn

Publicerad 2011-10-19 22:34:24 i Allmänt

Ska det bli något bloggande den här veckan får det bli vid den här sena timmen - oj så upptagen (på ett bra sätt) jag är! Ikväll var det pannkaksätningssällskap. Imorgon kommer mamma och vi ska köra core- & steppass på Sporthallen tillsammans. På fredag kommer mamma och pappa till mig innan de ska hämta Maria vid flygplatsen. Även lördagen börjar styras upp.

Vad ska jag blogga om då? Jo, efter förra veckans modeinlägg föreslog Hanna att jag skulle köra en riktig modeblogg och visa dagens outfit. Kan ju säga att tråkigare inlägg skulle man få leta efter. Jag kör som med maten: variation mellan veckorna...
Två bilder räcker med andra ord:


Hur som helst så byter jag i alla fall tshirt, kalsonger och strumpor varje dag så här kommer fem arbetsdagars strump-outfit:



Och tänk inte ens tanken på att kommentera strumpor i sandaler. Bara fötter på labbet är än värre.

I can see clearly now

Publicerad 2011-10-18 21:36:55 i Allmänt

Äntligen har jag uppgraderat min suddiga/trasiga skärm på jobbet som var från början av det här årtusendet. Inte en dag för tidigt men jag får skylla mig själv att jag inte tagit tag i problemet tidigare. Så skönt för mina ögon!

Pumpapumpa

Publicerad 2011-10-17 21:20:36 i Allmänt

För att ni ska förstå hur omysig min söndagsfilm var visar jag här en liten snutt av den mest omysiga scenen. Tänk då att jag valde bort scener med utskurna hjärtan och halshuggna huvuden. Tack snälla Rikard för DVDn.

Vitamin B12-brist?

Publicerad 2011-10-16 19:11:00 i Allmänt

Efter att ha ätit frukost#2 hemma igår blev det lördags-TRX med Mia. Sen eftersvettades jag med Umesh, Christian, Annica och Daniel på Allstar.

Som en blixt från en klar himmel beställde Annica in en efterrätt utan att ge oss andra chansen att ens hinna reflektera över vad/om vi skulle ha. Turligt nog för Christian så var den inte god...

 

Umesh och jag har nog inte setts sen slutet på juli men det var tur att jag fick träffa honom alls. Han hade kvaddat bilen genom att i mörker köra på ett liggandes lastbilsdäck på E4an. Ofy. Nu hade han ingen fungerande airbag men hade han haft det och den löst ut kanske han tappat kontrollen på bilen och. Ja fy. Nu hade han i alla fall en ny, fin, bil.

För att ta igen förlorad tid var jag hos Umesh på kvällen och tillsammans med Jonas, Adrian och Mange kollade vi på gamla bilder och insåg hur små vi varit. Jag fick också se en bild från i somras på mig i bar överkropp som fick mig att sakna ett facebook-konto så att jag kan bli taggad ;-) Dessutom hittade vi en inspelad DIPP-match där DIPP mötte Läktarvåld i B-finalen i LSIF's innebandyturnering. Det stod 0-0 tills det var 13sekunder kvar när Läktarvåld gjorde segermålet. Umesh hade för sig att det var han som klantade sig men efter att ha analyserat videoupptagningen kan Lagkapten fria honom från det dåliga samvetet. Fast forwards ska hålla sig borta från det egna målet...

Jonas letar efter sig själv

Jag följde inte med ut för även idag var det frukost utanför hemmet. Scandic Hotel närmare bestämt.

Lunchbuffé>Frukostbuffé

Sen tog jag en runda runt Rängen. Hoppas inte att det var årets sista för det var så skönt att cykla idag.

 

Sen måste jag ju ta upp det här med mina problem att "hänga" igen. Äta-upp-och-gå oavsett hur trevligt det är brukar vara min melodi men nu har jag nog kommit på när det sker. Fyra exempel från helgen: Fredag kväll: Tacos, prat och slapp i TVsoffan - går hur bra som helst. Lördag dag: Hamburgare&fotboll på Allstars. Börjar skruva på mig direkt när maten är slut (Annica till Christian: Ska vi stanna och titta på hockeyn också? C till A: Fråga om Björn vill. Ser ut som att han vill gå.) Lördag kväll: Degar i Umesh soffa utan problem. Söndag dag: Frukost på Scandic. När sista tuggan är svald börjar jag skruva på mig även fast jag gillar situationen.

Jaja, det är väl bara att träna på det som man är dålig på.

Frukost i det gröngulröda

Publicerad 2011-10-15 10:31:49 i Allmänt

Vid läggdags igår kom jag på den briljanta idén att äta frukost ute i Tinnerö idag. Sen låg jag ett bra tag och funderade på om jag skulle åka dit till soluppgången, masspektran och annat innan jag somnade och när jag då vaknade av mig själv innan soluppgången blev det inte många timmar sömn. Inte kunde jag somna om heller men jag låg i alla fall kvar i sängen till 8 innan jag stekte ägg och gjorde varm oboy och cyklade till Smedstad dammar för frukostande i solen.

Tinnerö på hösten = (nästan) lika fint som Tinnerö på våren = bästa området i Linköping

Skriver manuskript

Publicerad 2011-10-14 13:58:48 i Allmänt

Det är inte bara elakheter om andras tjocka fingrar och andra mindre snälla saker som slipper ut ur min mun utan att passera hjärnan först. Jag är rätt hård mot mig själv också:

Men hur många was och were fel kan du egentligen göra din jävla sopa!



Svaret på den retoriska frågan är förresten: Många.

Smått&Gott

Publicerad 2011-10-11 20:32:12 i Allmänt

Ulrika har inte kommenterat i bloggen på länge. Tänkbara orsaker är: Bruno, onda handleder och tråkiga inlägg så här kommer det första Björn goes modeblogg-inlägget sen mars.

I helgen var uppgiften att hitta nya byxor då jag insåg att det var akut byxkris. Men fy så jobbigt det är! Jaja, jag hittade inget på stan men nere på tornby lyckades jag hitta två par som i alla fall inte satt uruselt i ländryggen.

 

Eftersom jag inte gillar att lägga pengar på kläder som jag inte vet vad det är jag betalar för egentligen, och jag ville ha en luvtröja (så härligt på mornarna!), så köpte jag en billig sådan också så att jag i alla fall fick tre plagg för mina pengar. Jag gillar egentligen inte text på tröjor men jag ser ändå inte vad det står så då är det väl ok...

Byxor i all ära men jag behövde en ny cykelsadel också (för att spara lite på byxorna).

 

Sen har det varit skördetid på balkongen

Några chilisar blev det i alla fall

Jag har också kommit igång med tunga vikter på gymmet igen = träningsvärk. Härligt! Intressant så mycket som sitter i huvudet när det kommer till hur man ser på sin kropp. Nyss var jag en spinkig långdistanslöpare med nästan synliga magmuskler men idag, med rejäl träningsvärk i brösten och axlarna, är jag helt plötsligt fyra storlekar större med utan nästan synliga magmuskler. Konstigt.

Jag skriver det igen. Det är otäckt hur mycket man kan få reda på om någon genom att bara veta förnamnet. En ringrostig stalker-Björn, påhejad av Rille, visade att de gamla takterna fortfarande sitter i...

Efter en hel dag framför datorn på jobbet pillandes med små små små detaljer i ett par figurer var jag på ett apatiskt humör men så fort jag kom hem dansade jag runt i vardagsrummet och fortsatte ner till gymmet för en BodyAttack som måste räknas till min topp 3 av genomförda BApass. Så grymt bra det gick!

Fast en Mia utan linser hade tydligen mycket roligt åt min "gröna groda" och superman. Äh, kul att man kan glädja någon.

Söndagsmorgon

Publicerad 2011-10-09 13:02:02 i Allmänt

Klockan är 13 och jag har idag:
  • Tvättat
  • Diskat
  • Handlat
  • Sprungit LOKmilen på nytt personligt rekord (~5min)
  • Duschat
  • Rakat mig
  • Lagat mat
  • Ätit
Vad ska jag göra resten av dagen egentligen?

Jag är väldigt nöjd med 44min 13s på LOKen men undrar om det inte gått ännu snabbare om jag hållt igen lite första två kilometrarna. 1min 58s på första 500m är lite väl snabbt när jag inte är tränad för att tåla mjölksyra just nu. Lite tunga ben vid 8km men pulskurvan ser faktiskt riktigt bra ut. Nosade på 98% av min beräknade maxpuls när jag kom i mål.

Baby, reach that peak - I'm your mass spec boy

Publicerad 2011-10-08 18:11:37 i Allmänt

Hur svårt kan det vara? Jag sitter och, hör&häpna, skriver på en arbetsansökan men det går så trögt. Jag har skrivit namn och telefonnummer på - 45min. Att formulera mig kort men samtidigt innehållsrikt är inget jag är vidare bra på - kolla bara bloggen, sms och annat andra ska läsa. Suck!

Varför skriver jag då en arbetsansökan? Jo, för hur ofta är det egentligen som man tänker 'men det är ju precis mig de söker!' när man läser jobbannonser? Lyssna på det här:

Som kemist hos oss kommer en stor del av arbetet att handla om metod- och processutveckling. Du har kontakt med återförsäljare och leverantörer av utrustning och ansvarar för underhåll av instrument. Du utför analyser och utvärderar analysresultat från framför allt LC-MS/MS, [...].

Då vi kontinuerligt utvecklar nya metoder,[...] krävs att du är utvecklingsorienterad och initiativrik. Du tycker att det är intressant och motiverande att vara med och metodutveckla på plattformar som LC-MS/MS. För att lyckas i rollen krävs god analytisk förmåga och ett starkt eget driv, likaså behöver du vara kvalitetsmedveten och noggrann i alla delar av arbetet. För att trivas hos oss uppskattar du lagarbete och tar del av och delar med dig av kunskap.

Kan det bli bättre? Jag får alla de delar jag vill ha: Forskning&utveckling, verklighetsanknytning, varierat arbete samtidigt som det innehåller rutinanalyser. Alltså, det finns inte många personer i Sverige som kör så mycket LC-MSMS som vi i vår grupp (och ingen av dem behöver jag oroa mig för att de också ska söka) och som "leker" med masspeken för att få till bättre och bättre MS- och LCmetoder. Jag vill ha jobbet och de behöver mig där :-)

Hoppas bara att de kan vänta med att anställa mig till slutet av maj nästa år...

I'm full

Publicerad 2011-10-08 10:06:17 i Allmänt

Igår kväll var vi bjudna hem till Bossen på middag som Rikard och hans fru lagat för att 'fira' att de ska flytta till Los Angeles.

Evelyne kommer från Tanzania och hade lagat afrikansk mat i massor. Tydligen är den afrikanska traditionen att man lagar massor med mat och skickar med matlådor hem med gästerna - god tradition!

Verkligen god mat! Mycket bättre än indisk mat som är alldeles för stark för mig. Jag gav mig på en andra runda men när jag började äta av mitt andra chapati-bröd kunde jag bara inte få ner en bit till. Har aldrig varit med om att bröd kan vara så mättande.

Kineser gillade också afrikansk mat

 

Sen flyttade vi oss till soffan och Rikard läste några rader av Nobelpristagaren i litteratur innan vi satte igång TVn för att hänga med i 2000-talets kultur istället - Idol.

 

 

Ursäkta usla bilder men bättre en suddig bild som minne än ingen alls. Xperian är inget vidare i dunkla rum...

Tålamod

Publicerad 2011-10-06 20:43:22 i Allmänt

I förra veckan tyckte Hanna att jag var lite taskig mot en kvinna på jobbet som 'bara' frågade om var några saker fanns för inventering. Själv tyckte jag bara att jag var aningen kort och att jag egentligen ville skrika många elaka ord så att hon fattar till nästa år eftersom hon frågat mig exakt samma saker i fyra års tid. Tidigare år har jag varit väldigt hjälpsam men då har jag inte bara fått visa våra grejer utan hela planets gemensamma (och icke gemensamma) saker men nu fick det vara nog. För fn skriv ner var grejerna finns.

Idag frågade hon fel person och hon fick exakt det jag (och snälla Siri på plan 12!!!) egentligen skulle vilja skrika åt henne... Jaja, det kanske låter elakt men ibland orkar man bara inte med folk.


De spränger på sjukhusområdet för Framtidens US och vi har fått ut mail om att inte vara nära fönstren de klockslag som det sprängs. Jag har inte tänkt så mycket på det för det känns inte i våra lokaler men idag satt jag i matsalen kl. 12 och jädrar, jag tror stolen flyttade sig 3cm!

Och inte höll jag mig borta från några fönster. Undrar om det överhuvudtaget finns några större fönster på US än de jag hade ryggen emot.

SM-GULD SM-GULD SM-GULD

Publicerad 2011-10-05 21:19:28 i Allmänt

Yes!
Nog för att Motala tagit några SM-guld i simning, triathlon, karate och säkert något i segling också de senaste 20 åren men något lag-SM guld har inte förekommit sen IFK tog hem bandyguldet 1987.

Tills ikväll. I Sveriges tredje största publiksport - speedway - och med två Motalakillar i laget dessutom.

Jippie!

Och Malmö spöade Leksand. Bra kväll!

Glasögondag

Publicerad 2011-10-02 17:24:25 i Allmänt

Nu när jag passerat mitt livs fysiska formtopp och är på väg neråt spelar det ju ingen roll om man skyndar på det lite med en partykväll! Jag hade bjudit massa olika folk men det var ändå spännande att se vem som ringde på dörren eftersom Rille också bjudit in folk till min fest...

 

Väldigt städad fest fast jag blev allt lite orolig när jag startade TVn och datorn i morse och insåg att ljudet stod på max både på TVn och datorn. Ljudansvarig får bakläxa och om han ska ha med sig kattsand i strumporna hit nästa gång också får han faktiskt komma och dammsuga själv dagen därpå...

Yngst, och mest populär, på festen var så klart Sigge som var på riktigt partyhumör. Tills han somnade förstås.


Hanna impade på indierna


Tyvärr var vi inte alls många som fortsatte till Harrys dansgolv men vi var allt fyra-fem stycken som stannade till nära stängning. När jag gick var fortfarande Jacob kvar. Gissar att han glänste med sin berömda flaskdans.

 

Väl hemma var jag ytterst nära att somna sittandes med tandborsten i munnen men klarade att hålla mig vaken till halvsekunden innan huvudet träffade kudden. Så snabbt att somna borde det gå varje kväll.

Vaknade runt 9 och det första jag såg var en present från igår:

 

 

Idag var glasen diskade och golven våttorkade redan innan klockan var 11och  sen åkte jag ut till Åsa och Johan utan att dom var hemma. Tanken var att jag skulle fågelskåda lite innan dom kom hem men jag blev så trött så jag tog en stol och satte mig i trädgården istället - utan att somna.

Lite skådning med hårdskådare från Motala blev det (superfin obs på pilgrimsfalk!) trots allt innan Å&J kom hem. Vi, Åsa och jag, skulle baka någon form av dumlemuffins till fikat men två bagare var en för mycket så vi lyckades väldigt dåligt. Väldigt dåligt.

 

Johan under fikat: Några fler minuter hade ju inte skadat

Att inse att det finns att jobba med

Publicerad 2011-10-01 13:49:05 i Allmänt

Ojojoj. Jag gick på ett nytt pass på gymmet idag. TRX heter det och är en form av funktionell styrketräning där man aktiverar hela kroppen samtidigt som man jobbar med specifika muskelgrupper. Man jobbar två och två i 30s pass och går igenom kroppen två gånger under de 45min passet varar.

45min? Då kan man ju kombinera det med simning, tänkte jag. Nästa gång är jag nöjd om jag kan kombinera det med cykelturen hem. Vid stretchningen mådde jag så illa så jag gick ifrån till rummet intill för att inte riskera att spy inför publik.......

45minuter alltså. För 7 dagar sen sprang jag i 2 timmar och 44 minuter och hade krafter kvar. Snacka om att det är skillnad på aerob och anaerob kondition.

Vid uppvärmningen skulle man slå den man sparrade mot på axlarna. Haha, jag tror jag träffade Madelenes kinder minst lika många gånger!

 

Kvällens gäster kommer vid 19. Tills dess lämnar jag bara soffan för att provsmaka godiset.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela