vismut

Blablabla

Publicerad 2012-08-29 20:03:00 i Allmänt

Häromdagen tänkte jag blogga att inspirationen till att blogga var låg just nu så att ni inte skulle förvänta er så många inlägg närmaste tiden men istället blir det visst ett varje dag. Små vardagsbetraktelser (haha, det där fick mig att minnas www.dipp.tk-tiden när vi la upp 'veckans betraktelse' varje söndag - roliga/konstiga saker som nån DIPPare (oftast Heto) gjort under veckan som gick).

Jaja (ja, jag har svårt att fatta mig kort). Idag var jag och tränade, 50min styrketräning följt av 30min CX. Trots att ingen av mina "vanliga" träningskompisar var där pratade jag med nio stycken under de där minuterna! Och med pratade menar jag att vi sa betydligt mer än 'hej'.
Kortaste samtalet var dock riktigt kort (med min duss-kompis): Tja, comeback? - Jaoå.

Så åtta kanske är en mer riktig siffra. Hoppas att armmusklerna fick lika bra träning som käkmusklerna...

Rätt beslut

Publicerad 2012-08-28 17:55:33 i Allmänt

Jag har en stående tanke om att jag ska simma på morgonen innan jobbet men eftersom jag tycker att det är så otäckt kallt i simhallen så tidigt på morgonen så blir det (nästan) aldrig av. Igår packade jag simkläderna och sa till mig själv: "vaknar jag innan 06 åker jag och simmar".
 
Jag vaknade 05.30 men låg kvar i sängen... Tur var det för simhallen hade tydligen något fel och höll stängt hela förmiddagen!

Som det ska vara

Publicerad 2012-08-27 20:01:15 i Allmänt

Ooooooooo. Idag labbade jag i princip oavbrutet 07.45-16:50. Så härligt! Det är så jag vill jobba. Efter en vår när jag nötte på jeansens baksida och knappt höll i en pipett uppskattar jag att få vara tillbaka i labb, tänka, testa och bli förundrad. Att dessutom helt kunna släppa jobbet när man går därifrån är också en bonus man får när man lämnat doktorerandet bakom sig.
 
Igår var jag trött efter lördagens kräftskiva men jag ville verkligen se Bourne-filmen på kvällen och när det var 45min kvar av filmen tänkte jag att det här går nog bra. Låååångt senare, efter att ha nickat till lite, kollar jag på klockan igen och inser att det är 40min kvar av filmen. Godnatt...
Vaknade på imorse och konstaterade att jag somnat omgående och att jag inte vaknat på hela natten. Eller? Vattenglaset var i alla fall urdrucket och min tshirt låg blöt på golvet. Hmm. Har jag spillt eller svettats är frågan.
 
Attackgängs-kräftskivan hade i år växt från 7 pers till 14. Fortsätter utvecklingen blir det nog något form av bokningssystem till nästa år :-)

I natt jag drömde...

Publicerad 2012-08-25 09:46:33 i Allmänt

... något som nån aldrig drömt förut.
 
Jaa, jag kommer helt klart ihåg tre av fyra drömmar jag hade i natt. Skitskumma allihop men den jag tycker är absolut konstigast är den i vilken jag köper en VHS-kassett med det bästa från fotbollsVM -90 av Stefan Schwarz nere i Trädgårdsföreningen. Tyd det den som kan!
 
Under veckan samlade jag på mig en hel del roliga historier från jobbet så jag bjöd (nästan) in mig själv till Åsa&Johan igår kväll för att berätta. Ost, vin, kex, korv & tärningspelande ihop med dem samt Cissi&Johan blev resultatet. Stämningen var rå men hjärtlig då man fortfarande fick förklara sitt Roxette-intresse, fick höra att mitt tack-kort var "vidrigt" mm. Dessutom berättade Åsa storyn om när hon föll för mig som vän nån gång 2005(?). Av det lär vi oss att det kan löna sig att berätta om ALLT. Även när ens favorit(sov)kalsonger går sönder :-)
 
Nu var det ju inte bara jag som drabbades för Åsa hånades för sin sifferdyslexi och delvis för sin musiksmak. Tur man är som en gås... Trevlig kväll i alla fall.
 
Är man pricksäker behöver man inte ens fälla upp locket på toaletten där ute längre:
 
 
Fick skjuts nästan hem sen men Jönsson Johan tyckte att det var jättekul när jag skulle gå sista biten genom RixFm-festivalområdet iklädd cykelhjälm bärandes på två popcornskålar med päron i... Lovade en bild:

Kort&gott

Publicerad 2012-08-22 21:08:00 i Allmänt

För några år sedan när jag köpte ergonomiska skor för att jag hade ont i en tå blev jag retad av Rille som sa att jag hade gubbskor. Well, undrar vad han skulle tycka om mina nya jobbpjuck...
 
Kissetofflor?

På tal om jobbet så är det så jäkla kul att höra alla stolligheter som pågår. Ha, nog att det är härligt att vara ledig men fikarumsprat får man ju inte då direkt.
 
Om ni har sett Mr Bean som konstexpert i Kanada kommer ni nog le lite extra när ni läser om den här damen som nog egentligen bara ville väl...

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet

Publicerad 2012-08-19 20:30:00 i Allmänt

Jag är inte helt säker men jag tror att det var just den här söndagen för tio år sedan som mamma och pappa lämnade av mig på Arrendegatan i Lambohov och undrade vart de där 19 åren tog vägen.
 
Tio år senare sitter jag här och undrar var de där tio åren tog vägen. Oj så fort det gått. I alla fall de senaste sex åren känns lite otäckt så fort de gått. När man blir påmind om sånna grejer kommer det i mitt huvud faktiskt lite jobbiga tankar, vad har jag gjort egentligen? Speciellt som senaste veckan varit lite si och så känslomässigt. Det är i sådana lägen som det är roligt att ha sin blogg så att jag kan uppdatera mig och erinra mig om att jag haft rätt roligt trots att det mesta man minns är som en diffus vardag.
 
Helgen blev i alla fall ungefär så slö som jag önskade. Tog mig under lördagen en cykeltur till Roxen och kryssade #193 - Rostand. Så här bra blev kortet med mobilkameran...:
 
 
Idag åkte jag rullskidor för första gången på evigheter. Det gick RIKTIGT bra (även om jag aldrig lär mig att det är tuffare på hemvägen - i motvind). Träningsvärk att vänta!

Annars är jag inte så sugen på träning för närvarande. Tror det har att göra med att jag inte har något träningsmål just nu - förberedelserna inför Vätternrundan 2013 börjar inte förrän i april. Jaja, får väl satsa på att vara social i höst istället.

Doktorn kan komma

Publicerad 2012-08-18 09:07:28 i Allmänt

När man vid 21:30 en kväll får ett SMS där det står: "Hur var det nu, funkade det flytande kvävet på din vårta??" vet man att morgondagen på jobbet blir trevlig. Tror jag missade att göra ett uppföljningsinlägg till det här men ja, det fungerade utmärkt.
 
Tydligen är det pinsamt att ha fotvårtor så bilden blev censurerad. Här kan ni läsa om behandlingen och biverkningarna ur patientens perspektiv.
 
Så skönt med helg - jag ska inte göra någonting alls. Avrundade första jobbveckan (och badsäsongen?) med afterwork på Tinnis igår.
Det var picknick&lek...,
... jag agerade coach från kanten åt Eva-Maria...,
...lekte med Sigge...
...och smög med min öl.

Sensmoral?

Publicerad 2012-08-15 21:47:11 i Allmänt

Oj så mycket som händer på tre veckor! Igår följde jag med Åsa hem efter jobbet och fick träffa på ett litet barn som både såg ut och betedde sig som ett litet barn istället för en bebis. Gå kunde han också - riktigt bra dessutom!
 
Plocka körsbär kunde han också
 
En av anledningarna till att jag var där var att passa lite på Siggisen medan mamma och pappa renoverade. Vi läste bland annat om flodhästen Figge.
 
Figge är trött och vill sova men han blir störd av en massa vänner som vill ha hans hjälp. Först kommer lejonet som vill ha hjälp att hitta sina ungar men Figge orkar inte. Sen kommer zebran som vill ha hjälp att räkna sina ränder. Inte heller här hjälper Figge till. Geparden vill ha hjälp att bli snabbare, ormen vill ha hjälp att bygga ett nytt bo men Figge vill inte hjälpa till eftersom han är så trött.

Helt plötsligt blir Figge angripen av en krokodil och skriker på hjälp från sina vänner:
 
Men ingen hjälper honom med anledningen att han inte hjälpte dom. "Figge förstod då att han gjort dem besvikna och sa förlåt". Här lär vi alltså barn att räkna ränder är lika viktigt som att rädda liv.
 
Jaja, föräldrarna fick sin kvalitetstid i alla fall.
 
Jag stannade kvar så länge så att jag kunde be om hjälp med nattdosen örondroppar. Undertiden som det rann in i örat kunde jag titta på tapetrivandet.
 
Faktum är att jag bara droppat i dropparna själv en enda gång hittills. Åsa x2, Johan, Anita, Emelie och Birgitta har alla hjälpt mig. Bara 11 dagar kvar nu...

Som ett blixt från klar himmel

Publicerad 2012-08-14 22:16:42 i Allmänt

Gårdagen markerade starten på något nytt, eller kanske slutet på något nytt. Jag har haft förmånen att ha haft 10 lediga veckor i sommar - något som är få förunnat. Början av ledigheten tillbringades med Johan&Sigge i princip varje dag. Juli däremot har jag inte en aning om vart den tog vägen - snabbt gick den i alla fall. Augusti var lika med Turkiet men när jag ser bilder därifrån känns det redan som att det var en helt annan tid.
 
Nu är jag tillbaka på Cellbiologen plan 13 - i en ny grupp och med nya utmaningar. Tre månader framöver kan jag nämligen titulera mig cancerforskare.
 
För att markera slutet på min underbara sommar (jag hade bara tråkigt en enda dag - en fredag när ingen var tillgänglig så jag tvingades titta på Jönssonligan...) kommer här lite sommarbilder som aldrig lämnat mobilen.
 
Jag skulle ha 3kg potatis. Well, behöver jag säga att det här var första besöket på vågen?
 
Åsa spelar Nyans och ska m.h.a charader visa Johan vilken av de sex lussekatterna som är den rätta
 
Är det festival så är det
 
Sigge gör festivaldebut
 
Årets sämsta bild. Fotograf Åsa missade rätt motiv med en meter...
 
Det finns slogans och så finns det Lustigkullagrillens slogan
 
Stackars Arvid (Alfred?) blir åksjuk när han åker baklänges på X3000 och får sitta på ett framåtvänt säte bredvid en inte allt för glad kvinna. "Titta mamma! Hästar! Hästar mamma!" "Ja, håll påsen framför munnen!"
 
Pierre provianterar inför fjällvandring
 
Internet är fantastiskt. Steg-för-steg guide för hur man öppnar sin digitalkamera för att rengöra.
 

Återstår att se om jag har någon (betald) semester nästa år. Aja, den här sommaren kommer jag i alla fall bära med mig länge - testa själva!

Fler bröllop åt folket

Publicerad 2012-08-12 19:47:20 i Allmänt

Zzzzz. Hemresan från Turkiet störde nattsömnen ganska så brutalt. Dock blev det några timmars sömn (b.la. somnade jag mellan dess att planet började accelerera och det att det var i luften - slå det om ni kan) och tur var väl det för sex timmar efter landning på svensk mark var det dags för Stefan och Lenas bröllop!
 
 
Bröllop är verkligen roliga tillställningar. Det var länge sedan (16 maj undantaget) som jag hade så roligt på ett party. Jag hade en sån jäkla rolig dag/kväll/natt ihop med mina vänner!
 
 
 
När brudparet lämnat hamnade vi i köket för köksfest med gittarspelande och skönsång. Och restätande. Christian och jag åt väl ~10st goda tunnbrödsrullar var...
 
Klockan 3 somnade jag äntligen i min för natten extra extra extra sköna säng och vaknade inte förrän 13.35!!! Nytt personligt rekord.
 
Snipp snapp snut - nu är min långa, härliga, sommar slut.

Take the photographs and still frames in your mind

Publicerad 2012-08-12 19:22:42 i Allmänt

"I ett av samtalen Allan och Gäddan emellan visade det sig att de hade en gemensam bild av vad nirvana var. Den yttersta harmonin tänkte båda två fanns i en vilstol under ett parasoll i ett soligt och varmt klimat och där personal serverade kylda drycker av varierat slag."
Ur Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
 
Well...
 
Förra fredagen tog jag mig till Nyköping för att möta upp Madelene som gjorde sin sista arbetsdag där och för att på lördagen ta flyget till Turkiet och Alanya. Det sista hon gjorde innan hon för allra sista gången loggade ut från sin dator och bytte sina mindre sexiga arbetskläder var att styra upp arbetsplatsens semester för sommaren 2013...
 
Resan sen. Vi ville ha sol&värme och det fick vi verkligen. Det togs runt 450st kort så här kommer ett axplock med tillhörande kommentarer. Mer finns att finna här.
Typisk frukost.
Mat i alla dess former var annars resans stora samtalsämne. Maten vi bjudits på har varit fantastisk. När det sämsta man ätit på hela veckan var en god pepparstek förstår man att man haft det rätt bra.
Svettigt värre

Det var snudd på onödigt arbete att smörja in sig med solkräm. Det mesta rann bort inom 5min men båda klarade sig från att bränna sig i solen - skönt!
 
 
Vid sidan av strandhäng besökte vi ett turkiskt bad, åkte båt och deltog vid en turkisk afton på hotellet. Med betoning på deltog. Madelene fick dansa både folkdans och magdans medan jag blev utsatt för något Madelene ansåg vara en form av pennalism där jag fick skrika saker på turkiska, dricka något konstigt och göra massa armhävningar (ja, pikén var genomskinlig resten av middagen).
 
Det här kortet kommer från M's kamera men det skulle absolut inte visas på hennes blogg då det skulle skada hennes image om det kom fram vilken snubbe hon valde som resesällskap.
Själv tror jag mer att den här bilden som visar de billiga tofflorna hon tvingades köpa när hennes gick sönder förstör hennes (och min) image mer:
 
Inte ens jobbiga saker som drabbat oss så som turkmage, jobbiga inkastare, öroninflammation, handhyvling med osthyvel dagen innan avfärd (saltvatten svider...) eller bruten tå i poolen ändrar vår syn på Alanya-12. Mycket härlig vecka!
Brutna tån matchar blånageln från Östersundsäventyret fint. Vattenlekar är farliga...
 

Smygfotografen

Publicerad 2012-08-11 14:10:31 i Allmänt

Ska alldeles strax iväg på Herr och Fru Hest's bröllop men jag har redan sett det vackra paret. Jag cyklade igenom trädgårdsföreningen just när det togs bröllopsfoton.
 
Den stundande vigseln hindrar mig från att komma till Jourcentralen för en titt på mitt onda öra. Senaste dygnet har det gjort mer och mer ont och det är precis samma symptom som när jag hade öroninflammation i ytterörat för många år sen. Man kan få det av mycket bad och ja, mycket bad har det blivit sista veckan (läs om et' här imorgon). Jaja, istället för antibiotikaörondroppar med smärtstillande testar jag whiskey på fetvaddstuss i örat i kombination med ipren:
Eftersom man inte kan dricka whiskey måste man ju hitta alternativa användningsområden...

Feeling hot, hot, hot

Publicerad 2012-08-03 08:03:49 i Allmänt

Slutet på min underbart långa och händelserika sommar närmar sig. En vecka återstår och egentligen är det väl bara värme, bad och sol som riktigt har saknats under den här sommaren.
 
Man kanske skulle dra till Alanya, Turkiet, en vecka för att kompensera?
 
Från klart.se
 
Tror baske mig jag gör det!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela