vismut

Ynklig

Publicerad 2009-10-28 20:38:03 i Allmänt

Idag fanns det två sorters personer på jobbet. De som vaccinerat sig igår och de som ännu inte gjort det. Lättast att skilja de två åt var genom att titta vilka som undvek att använda vänsterarmen och vilka som betedde sig normalt. Framåt eftermiddagen var det ännu enklare att gissa rätt då andelen stuckna kvar på jobbet minskat en del...

Nej fy.

Jag borde också ha gått hem vid lunch men jag hade lite att göra och mellan feberfrossorna hade jag _bara_ huvudvärk och då gick det ok att jobba även om jag inte fick så mycket gjort.

Mina biverkningar: Ont i armen, feber +frossa, trötthet samt huvudvärk. Tröttheten känns konstig då jag varit enormt pigg sen i söndags. "Piggare än någonsin" kanske man skulle kunna säga om jag nu inte visste att dom orden inte behöver betyda något alls - förr eller senare kommer verkligheten [biverkningarna] ikapp en...

Oscar kom på besök nu ikväll och jag skäms att jag var så osocial men jag hoppas han förstod. Vi ses nog på lördag också så jag får ta igen det då. Nu har jag ätit Nachos chips och tyckt synd om mig själv ett tag - dax att flytta till badkaret och fortsätta med det senare.

Äh, just nu mår jag rätt ok faktiskt. Ska sluta gnälla nu. Hanna tycker nog ändå inte att jag är värd att få gnälla på jobbet hehe.

Bring it on!

Publicerad 2009-10-27 18:56:20 i Allmänt

Så var man vaccinerad mot svininfluensan. Det låg ett kryptiskt meddelande på Hälsouniversitetets hemsida att anställda och studenter vid HU skulle vaccinera sig med start den här veckan så trots att jag inte tillhör någon riskgrupp är jag nu vaccinerad. Jag är lite fundersam på hur mitt immunförsvar ska tackla vaccinet. Ponera att jag faktiskt hade svininfluensan på Mallorca, då har ju jag redan immunitet. Och vad händer då? Alt. 1 borde vara absolut inget, dvs ännu mindre biverkningar än alla andra. Alt. 2 är väl att immunförsvaret känner igen antigenet som något som ska bekämpas och startar hela stora maskineriet så jag blir svindålig.



Idag har jag 1. köpt falukorv för första gången sen minst mars. Så gick det med det "korv är ingen människoföda". 2. Köpt ris. Det har jag inte haft hemma på över ett år. Det är tydligen mer än träning som går in i slapp-mode i oktober.

Jag har insett att jag egentligen är för dum för att få vara doktorand. Och när jag insåg hur dum jag var (när Åsa berättade det för mig) visste jag inte hur jag skulle ta mig ur skäms-stadiet så jag tog ut det på Åsa istället och lyckades träffa hennes vaccinations-stick. Sorry! :-)

Imorgon blir det middagsdate istället för lunchdate med Oscar och på torsdag blir det middag på Yogi. Kul!

Men nu är det tvätt och disk. Suck.

Två månader till Juldagen

Publicerad 2009-10-25 20:27:10 i Allmänt

Det var den veckan det. Fort gick det och inte mycket har hänt. Jag var visserligen på BodyAttack i onsdag och idag är första dagen jag inte tänker på träningsvärken i baken även om den finns där. Jag tyckte att den här koreografin var ganska så bra jämfört med de andra. Dessutom försökte jag mig på att göra så många armhävningar av 107st som möjligt på tå vilket slutade med att jag inte kunde lyfta armarna speciellt högt för att klappa i övningen efter...

I fredags var jag med jobbfolk mfl. på NH och klubb Din Mamma. Visst, bandets musik var väl OK men resten?! En klubb Din Mamma med kass musik är ju inte vad man tänker sig. Tråkigt men jag kunde ju i alla fall gå hem och sova tidigare utan att missa något. Fredagar är inga bra partydagar.

Igår gjorde jag ingenting vilket innebar några timmar på labb.

Idag var det också labb men inte så mycket innan jag åkte och pumpade på gymmet. Min slappmånad är egentligen över nu men jag har ändrat mig och kör oktober ut :-)

Åsas orkester, SAABs musikkår, skulle idag spela tillsammans med ett av Motalas bidrag till musikvärlden, Hanna Lindblad (fast det hade varit ännu mer intressant om de uppträtt tillsammans med det andra, Alexander Bard!). Jag kunde tyvärr inte gå för den sammanföll med min simskola (som jag ställde in för Green Day så lite dåligt samvete får jag ju).
Dock blev jag erbjuden av Åsa att hjälpa till vid spelningen, då de hade ont om folk, så kunde jag få en fribiljett och gå när jag behövde. Visst, det nappade jag på. När jag kom dit var jag helt förvirrad. Först skulle jag riva biljetter, sen sälja kaffe men det slutade med att jag fick sälja SAABs musikkårs CD-skiva (sålde 9st!!!). Jag kände mig hyffsat obekväm och inte blev det bättre av att Johan, Sebastian och Pernilla sätter sig på bänken mitt emot mig i pausen och tar kort. Hörde något om "...bra kort för hans disputation" nämnas. Suck.
Spelningen var i alla fall jättebra!

I första akten hade Åsa en saxofon i ögat hela tiden.

 

Åsa, Hanna och Mikaela mfl.


Idag har mina simskolelärare konstaterat två saker: 1. Jag kan inte simma bröstsim och de vet inte hur de ska få ordning på min teknik. Fattade inte riktigt vad de sa men jag låg i alla fall snett och sparkade konstigt. 2. Det går fort när jag crawlar. Yepp, tur det är en crawlkurs säger jag.

Hård natt

Publicerad 2009-10-18 10:24:17 i Allmänt

Inatt har jag sovit lite dåligt. Eller oroligt kanske man kan säga. Jag har drömt så otroligt mycket. Skummast var drömmen om farmor som biokemist som jobbade söndag och den om Axel.

Axel jobbade i USA som någon form av entertainer iklädd endast små shorts samtidigt som han var väldigt deffad. Han uppträdde i en ring (typ boxningsring) inför publik där han slogs med blåvalar! Att det just var blåvalar fanns det någon anledning till som just nu är lite diffus i mitt minne. Det var i alla fall något om att mängden krill i värdlshaven behövde ökas och att vi därmed skulle minska antalet blåvalar. Hmm.

Jaja, för att göra lite mer show av det hela ville arrangören slänga in ytterligare en spelare i ringen.

-Är det en Tonfisk???? Nej, den var död.
-Är det en hälleflundra???? -Nej den är också död.
-Är det en.... (minns inte)???? -Nej, den lever inte heller!
-Är det en.....vithaj???? JAAAAAAAA!

Vithajen kastas in i ringen. Blåvalen gömmer sig i ett hörn och Axel snurrar in sig i någon form av tejp. När så vithajen attackerar Axel slår den huvudet i tejpen. Axel snurrar upp sig samtidigt som han snurrar in vithajen i tejpen och tar tag i tejpens ände och börjar slå vithajen i backen tills den spricker och dör. Ja efter det vaknade jag så jag vet inte hur det gick för blåvalen.

Historien haltar lite eftersom krillen enl. Wikipedia "anses också vara ett av jordens talrikaste djur."

Wow vilket mandomsprov, typ

Publicerad 2009-10-17 20:30:21 i Allmänt

Johan hade lyckats få med mig på tjurruset i Stockholm idag. 10km löpning i terräng. Och då menar jag terräng. Inte något som utgör sig för att vara världens största terränglopp (LL). LOK-milen kan sägas vara banlöpning i jämförelse.

Ni som även läser Åsas blogg kommer säkert att få en annan vinkel (men samma kort!) på loppet.

Om ni ska ha makaroner i thermos så se till att inte ta gammeldags idealmakaroner. De är svåra att få in och ännu svårare att få ut...


Jag startade i första gruppen (de som springer en mil på <50min) men tänkte att jag skulle ligga lågt och lägga mig långt bak. BIG mistake skulle det visa sig. Först börjar det som ni ser 1km i sand och med rejäla backar. Sen blev det löpning på klipphällar med mossa, lera, skog (så det luktade massor av pors - snurrighetsvarning), kärr (jag skönk ner till revbenens början), hopp i djup bäck (jag hade svårt att ta mig upp), över bildäck innan det avslutades i sanden igen. Där emellan var man även tvungen att krypa i leran så där som militärer på film gör.

Hoppas ni såg sporten nu ikväll. Om inte kan ni kanske surfa in på svt.se och se om inslaget från Tjurruset ligger där.


Starten


Nästan 65min senare. Skitigare men inte speciellt trött. Åsa tyckte att jag borde varit skitigare.


Sara och Åsa nöjde sig med att vara påhejare. Sara hade en gilltig orsak. Åsa vet jag inte men det var starkt att åka bil en hel dag för att heja på mig och Johan!


Johan närmar sig målet med bestämd blick


Kolla in Johans händer!

Kul?

Nja, det hade väl varit ok om man fått springa men det här var som ett långt intervallpass. Ibland uppe i skogen gick det bara att ta sig fram på en rad och då blev det mycket gående. Det var lite tråkigt.

Mest nöjd är jag att jag inte skadade mig! Imorgon kommer jag i alla fall ha träningsvärk i andra muskler än jag normalt brukar ha efter att ha sprungit. Ljumskarna fick jobba hårt för att balansera i leran.

Nu ska jag ta hand om mina nytvättade löparkläder och sen hoppa i badet.

Löparsäsongen är över!

Snart dags för comeback!

Publicerad 2009-10-14 22:34:29 i Allmänt

Nu är det nog hög tid för att återuppta BodyAttackandet igen. Knät känns hyggligt, vader/benhinnnor är bra och höften är som den är men på lördag slutar min löpsäsong så då är det dags att gå tillbaka till det roligaste av alla pass.

Mina namnlösa BA-kompisar saknar mig nog men jag träffar ju på dem när jag pumpar på gymmet. Mannen-som-går-på-ALLA-pass-och-pratar-väldigt-lugnt brukar fråga "Är det BodyAttack idag?" varje gång jag ser honom på gymmet.
Mannen-som-varit-kroppsbyggare-men-känner-att-pass-passar-honom-bättre-när-han-nu-vill-bli-av-med-20års-extra-kilo undrar också om jag redan gjort mitt innan BA'n ens har börjat.
Förra veckan hamnade jag i en konversation med Madde och sa att jag snart skulle komma tillbaka. Idag hälsade Tjejen-jag-ska-bjuda-ut-nästa-gång-jag-ser-men-inte-sett-på-jättelänge väldigt glatt på mig samtidigt som jag precis öppnade vattenflaskans kork med munnen och fick till något i stil med en What's up-nick. Suck. Nästa gång.

Sen var det också Tjejen-som-Åsa-trodde-jag-flörtade-med-vid-stretchingen-för-ett-tag-sen-men-som-jag-inte-alls-gjorde-och-som-jag-tror-är-väldigt-ung-men-som-iaf-kommer-in-på-Platens som pratade med mig efter hennes BA idag (när vi båda stretchade...). Hon kan inte ha saknat mig på BA'n i alla fall för hon trodde att jag varit med idag och frågade vad jag tyckte om nya koreografin...

Själv undrar jag vart min BA-polare Kenneth har tagit vägen. Honom har jag inte sett sen innan sommaren tror jag.

Höst!

Publicerad 2009-10-13 21:34:14 i Allmänt

Det bästa med hösten, förutom att ishockeysäsongen drar igång, är satsumas-säsomgen! Illa dock att affärerna börjar med väldigt låga kilopriser så att man blir fast för att sedan "chock-höja" priset när man är fast i sitt beroende och betalar vad som helst för en satsuma!

Beroendeframkallande

Don't wanna be an american idiot

Publicerad 2009-10-13 21:05:19 i Allmänt

Pust! Hemma efter 13h på labb. Det var inte tänkt att det skulle bli så länge men ibland vill man bara göra klart för att spara en hel dag. Jag är inte klar än heller, lite mat o slapp och så måste jag nog upp en halvtimme igen...

Men allt är inte jobb. I söndags var jag ju på Green Day! Tyvärr har jag inga bilder. Jag hade planer på att försöka smuggla in min systemkamera men då det var långt mellan Globen och bilen orkade jag inte med eventuellt krångel vid visitationen om de skulle hitta kameran. Tur var väl det för killen framför mig hade sin kamera i väskan och den hittade de och förbjöd honom att ta in den "Det står på din biljett".

Vi (Jonas, Suss och Ida) hade riktigt bra platser. Jag tycker att det var en bra konsert (fick bra kritik i tidningarna också). Dock tycker jag att Billie Joe flamsade lite för mycket med publiken men jag antar att det inte går att studsa runt i samma tempo i 2,5h så ok då.

Bäst? De gamla låtarna så klart. Basket case, American idiot och avslutande Good riddance (time of your life). Men allra bäst kanske Minority lite otippat var. Eller nä, Basket case :-)

Jag har gjort en liten mini-genomgång av min lilla men ack så stabila cd-samling och kommit fram till att American Idiot-skivan förmodligen är den bästa skivan jag har.

Nu vet jag vilka andra som lyssnar på Green Day. Män 40+ och flickor <16. Jag kan ju säga att jag ALDRIG sett så många konstigt sminkade flickor i trasiga strumpbyxor och korta kjolar med hängslen som i Globen i söndags. Jaja, en av låtarna fick ju omdömet "Fjortis-punk" i recensionen så något är det väl som tilltalar dem - och mig...

Green Day har ju gjort väldigt många låtar så självklart fanns det några jag gärna skulle ha velat höra men som inte spelades. Ett tag satt jag och hoppades på att de skulle spela Wonderwall. Tur jag inte skrek ut det högt, kom på att det är Oasis som gjort den! Hahaha. Nej men Macy's day parade och Nice guys finish last hade jag velat höra live.

(www.unt.se)

Green Day day!

Publicerad 2009-10-11 14:33:53 i Allmänt

Helgen inleddes med extrem huvudvärk på fredagskvällen efter allt för lite sömn och för mycket stress senaste dygnet. När man har mycket att göra ska man inte ge sig själv ännu mer att göra genom att välja en stor, svår, artikel att presentera på fredagsmötet...

Lördagen inleddes med en tur till stan för inköp av ny stavspets. 199:-/ 2st!!! Stavarna kostade ju 399:- så det kändes lite extremt. Det sa jag också till försäljaren så jag fick köpa en spets för 50:-. Det får i alla fall inte bli någon vana att knäcka stavspetsar.

Jag gav mig också ner till tornby för att leta efter lampor som utstrålar ljus av en exakt våglängd. Tyvärr hittade jag ingen men dom kunde i alla fall ta hem till mig. Nu är det nya experiment på gång:-). Jag köpte också nya gainomax. Ny smak: Blåbär. Den är min nya favorit!

Ja, för jag hann med att träna också. Helt plötsligt var jag själv i gymmet. Då kom en vaktmästare och sa att de stängde. Jag hade tydligen tittat helt fel på öppettiderna så det var bara att åka hem och somna i soffan istället - oduschad.

Sen kom Åsa (med raggsockor, mysbyxor och stick-projekt) och Johan (mer respektabelt klädd ifall det kom fler gäster) och tittade på fotboll eller stickade. Framtidens-TV innehåller visst inte Kanal 5. Johan var också glad att få äta riktigt kött i sina tacos.

Nu är det dags att åka mot Globen och Green Day!

Hoppas att h*n har tur i kärlek i alla fall

Publicerad 2009-10-09 19:14:02 i Allmänt

Undrar hur personen tänkte:

"Jomen, HV möter regerande svenska mästarna Färjestad som ligger tvåa i serien med minst antal insläppta mål. Det blir säkert 8-0 - till HV. LHC-Frölunda? Två lag som har lite svårt att göra mål. Linköping kan säkert trycka in 4 på en av Sverigest bästa målvakter. Sen har de ju den där #5 i LHC på backen. Honom är det väl stora problem att passera. Passa kan han också. Det blir 4-1. Rögle-SAIK. Äh, jag chansar på ett riktigt hockeyresultat, 2-4"


Att ens lämna in en Bomben med ett 8-0 resultat till HV mot FBK?!?! Vad tänkte h*n på? Jaja, synd för spelaren i fråga att en hockeymatch varar i 60 min.

Ställning efter 59 min och 59s
HV71-FBK 8-0
LHC-FRÖ 4-1
RBK-SAIK 2-4

Aktuell vinstsumma: 1 000 000:-

Slutställning (efter videogranskning om tiden var ute eller ej):
HV71-FBK 8-0
LHC-FRÖ 5-1
RBK-SAIK 2-4

Vinst: 0:-

It ain't over 'til the fat lady sings...

Obama får Nobels fredspris. Ja, det hade ju varit ännu konstigare om han fått Nobelpris i litteratur, kemi eller medicin i alla fall.

Life is as it should be (if you are a scientist)

Publicerad 2009-10-05 20:55:25 i Allmänt

Att man aldrig aldrig aldrig lär sig! Jag går på samma mina gång efter gång och jag blir lika knockad varje gång. Ena veckan hittar man något mycket intressant och man svävar bort i tankarna på hur man ska gå vidare. Att man först måste visa samma sak en gång till är ju bara en piece of cake... Eller?

Nej.

Inte om man är forskare. Då lyckas man antingen inte visa skiten igen eller så hittar man samma sak i sin kontroll.


Men på gymmet idag gick det bra! Fast det går ju upp och ner där också, hehe.

Pratade med en tjej från Motala på gymmet. Hon jobbar som AT-läkare i Norrköping och berättade att det är som en helt annan värld än Motala (och även Linköping) där på helgerna. Många knivskador, många misshandelsfall och knark hon var tvungen att googla för att veta vad det var för någon substans de tagit. Sånt låter så underligt för mig men jag lever väl i min lilla skyddade värld där jag inte kommer i kontakt med något av det där.

Idag hade jag fläsk, potatis och löksås till matlåda. Jag undrade lite hur populärt det skulle vara när jag micrade fläsket men det gick bra.

Pappa fick sin första :-) idag! Grattis! ;-)

Det är låååååååååååångt till Mora

Publicerad 2009-10-04 20:34:42 i Allmänt

En nästan jobb- och träningsfri helg. Det var länge sen! Synd då att vädret inte var det bästa. I vilket fall så ägnade jag flera timmar igår till att titta på bilar. Inte blev jag mycket klokare. Jag hittade dock en fin Ford Fiesta -08 3500 mil, 94 000:- som jag tänkte provköra nu i veckan. Det kanske jag gör men senare på kvällen blev jag varnad för Fiestans höga ljudnivå som tydligen inte går att överrösta med radion.



Via ett kort stopp på labb åkte jag hem till Johan för klippning och så gick vi på hockey. LHC-Rögle. Många mål men väldigt avslaget. Roligast var nog att se när Johan stampade takten till Roxette:-)

I oktober blir det lite mindre träning och mer underhållning av sociala kontakter så på kvällen gick jag ut på Platå tillsammans med Umesh m.fl. När jag tänker efter så var det så länge som det där berömda schackpartiet i juni som jag drack mer än två öl. Igår blev det några fler och kroppen var inte alls van vid att ta hand om giftet så idag har jag haft huvudvärk och segat. Nä, nu dröjer det nog mer än fyra månader innan jag dricker mer än två öl igen.

Vid kl. 15 bestämde jag mig i alla fall för att testa rullskidorna för första gången. Jag åkte hela Barnhemsgatan och hela Tränggatan innan jag bröt spetsen på staven så jag fick lägga ner. Det hade jag nog gjort ändå. 15 min fick räcka så här första gången. Hur det gick? Ostabilt var det ju så klart och så insåg jag att Tränggatan faktiskt lutar ganska så mycket (om man har rullskidor på...).

Simskolan idag handlade om vändningar till alla fyra simsätten. Jag var så usel på frisimsvändningarna idag! Jag gav upp lite. Det har med känsla att göra och förra söndagen fick jag beröm för mina mycket fina vändningar så jag har det ju "i mig". Idag har jag bara vatten i öronen i mig.

Lila

Publicerad 2009-10-01 09:50:26 i Allmänt

Idag har jag en lila tröja på mig. Det var lite kallt i morse så jag tog på mig min tjocktröja direkt när jag lämnade sängen. Sen åkte jag iväg till jobbet utan att tänka på att jag under tjocktröjan hade tröjan jag sovit i inatt - min blodomloppet 2009 t-shirt.

Idag lämnar jag inte labb utan att ha labbrock alt. tröja på mig...

Den här färgen är det som gäller...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela