vismut

Nr. 5

Publicerad 2013-10-31 17:19:42 i Allmänt

Först var jag sugen. Sen inte alls. Sen såg jag ett extrapris. Sen blev jag övertalad att köpa en bättre racer istället. Sen blev jag övertalad att köpa den ändå. Sen köpte jag den. Sen fick den komma hem - min nya tempocykel.
 
Nästa år tänker jag inte vara en sekund efter Henrik i Björsäter :-)

Zzzzz

Publicerad 2013-10-27 16:35:26 i Allmänt

Vilken tur att det blev en timme extra idag så att det inte gjorde något att sovmorgonen blev lång. Det blev den väl egentligen igår också - vi ställde ingen klocka för vi lär ju vakna ändå. Jo då, vaknade gjorde vi men frukostätandet fick skyndas på för att hinna i tid till ridning/löpning.
Förresten började det här med tröttheten redan i fredags. Då var jag så spontan som jag kan vara och bara körde förbi gymmet 06.35 och fortsatte till jobbet istället för att göra min morgongymnastik...
 
Helgen i övrigt har innefattat shopping på Sharpman (inte jag dock, tyvärr! Ruggigt bra priser på Haglöfs, Didrickson mm.), Tinneröpromenad (Sasha hade GPS-klocka på sig men det gav inte så roligt resultat som jag hoppats på. Hon är dock sjukt snabb - 1.05min/km som snabbast!) och cykeltur. Inte några speciellt roliga bildbevis men lovar bild på min nyaste käresta senare i veckan när hon får komma hem.
 
Zzzzz (ja, man kan se min fot på bilden. Precis som man kunde när jag fimade Siris spex-film).
 
Nog för att Sasha klarar av större pinnar (stockar...) än man kan tänka sig så var den här faktiskt numret för stor.

I CC med JJ

Publicerad 2013-10-24 21:52:00 i Allmänt

För den som aldrig varit på hockey i sällskap med Johan kan jag berätta att det är en upplevelse. Alla gånger hittills har dock "mitt" lag torskat men idag gick det bättre :-)

Kemist javisst

Publicerad 2013-10-20 15:34:22 i Allmänt

HIttade följande interaktiva tabell i veckan. Här kunde man klicka i sitt yrke och se hur länge man skulle behöva jobba för att tjäna in sin utbildning. Fast jag litar inte på den då läkare enligt tabellen redan vid 32 års ålder skulle ha tjänat in sin utbildning. Inte en chans, säger jag.
 
http://www.saco.se/Forskning--kunskap/Vi-arbetar-med/lon-och-livslon/livsloner-for-olika-utbildningar/

Motsatsen till reklam

Publicerad 2013-10-20 15:28:19 i Allmänt

Minns ni mina duster med DHL i februari (här och här)? Nu är det min chefs tur. Hans paket med celler som skulle till Umeå har tre gånger på en vecka stannat i Örebro för sedan komma i retur. Anledning: Fel märkning. Dock har ingen kunnat svara på vad det är som är fel med märkningen.
En letråd till varför kanske kommer från följande: Företaget i Umeå undrade var tusan cellerna var någonstans och ringde sitt lokala DHL-kontor. Där gav de svaret att DHL ledsnat på Linköpings universitet och skickar allt i retur.
 
Kan ju säga att Linköpings universitet har ledsnat på DHL också...
 
Igår var jag hästskötare, hundvakt, fotograf, barnbärare, packåsna, sällskap mm mm när Ida hade träningstävling.
Bild från framridningen. Både Spirith och Ida skötte sig utmärkt och var felfria.
 
Senare var det spel-, mat- och (mycket)vin-kväll med Jufvasarna. Ubongo-formen var väl sisodär men Rummy-formen var på topp. Räcker att skriva så tycker jag ;-)
 
Söndagens risk för snö ändrades till fyra grader (plus...) och regn - härlig cykeltur med Christian på förmiddagen. Eller, sista halvtimmen frös jag massor om fingrarna, typ vasaloppskyla. Brrrr. Fast rapsen verkar ju inte bry sig!

En egen ängel i mitt rum

Publicerad 2013-10-15 21:32:00 i Allmänt

Tjejen och hunden kom hem och vi sågs väl i typ 14 vakna timmar innan det var dags för mig att åka iväg med destination Gimo. Inte lika fancy som shopping i München men ändå.
Vi hann dock städa på ridklubben och leka med Fika.
 
Gimo sen då. Vad känner man(jag) till om Gimo? Jo, att de har en herrgård och det räckte för mig för det var just dit jag skulle.
 
 
Lite spännande blev det vid incheckingen då jag fick dela rum med någon för mig okänd - Gabriel. Väl uppe på rummet insåg jag att det var mer än rum vi skulle dela...
 
 
När det var dags för sänggående mötes vi dock av följande lapp:
 
 
Så jag knallade över till rum 185 istället. Vad ska man säga. Ur askan till - ja, inte elden i alla fall. Åtminstone inte innan jag startade elementen på maxtemperatur...
 
 
Vad annars att rapportera? Jo, att jag känner mig hur dum som helst på den här konferensen. Flödesdata, cellmarkörer och germinalcenters överallt. Såg en endaste westernblot. Jag är ingen cellbiolog! Även Anders konstaterade fakta:" det är mest rena grekiskan för dig va, Björn?" Mm.
 
Vi har ätit god mat också. Eftersom vi hade ett tight schema hade vi blivit lovade lunchlåda på bussen mellan Uppsala och Gimo. Gissa om jag är nöjd med att ha grundat med en burgare på stationen :-)

Utan tjej och hund

Publicerad 2013-10-10 21:21:00 i Allmänt

Ida är i Tyskland för "lika delar konferens, shopping och öldrickande..." och Sasha är hos hundvakterna. Vad jag gör?
Tja.
Mat, öl och biljard igår:
Pelle impar på oss övriga...
Dessutom slog jag sönder min axel när jag skulle slå mitt pers på Boxer. Jag var nära men lyckades inte så det var dumt. Eller som Axel sa: Det där gör jag inte ouppvärmd. Han är smart den där Axel.
Feb. 2012
Ironiskt nog var igår även sista besöket hos sjukgymnasten på ett tag. Eller, får jag besvär får jag ju så klart komma igen men annars är det bara att bygga vidare på min muskelmassa.
 
Idag jobbade jag 11timmar, sprang 63minuter, lagade menlös mat (dock en grönsallad som grönsak) och sköt upp diskadet till imorgon.
 
Det enda som var som vanligt var The Mentalist kl. 20 i soffan - tyvärr utan trängsel då då.
 
The Mentalist-tittande i söndags

Onsdagsmorgon

Publicerad 2013-10-09 17:31:00 i Träning

Jag skrev förra inlägget med tidspress så jag glömde en rad (blev påmind i Åsas blogg). Nog för att jag är imponerad av mig och min tid så finns det de jag är ännu mer imponerad av. Även om jag hållt mitt tempo i ytterligare 16km hade jag inte haft en chans mot vinnaren i 21km-loppet - Erik. Han pluggade KemiskBiologi samtidigt som mig och jag kunde aldrig tro att han skulle kunna göra sådana här resultat. Häftigt vad som kan hända när man bestämmer sig för att byta livsstil!
 
Så, i morse simmade jag och Henrik som vanligt innan jobbet och idag fick kameran följa med. Om någon med koll på simning följer bloggen får ni gärna komma med kritik och förslag på övningar!
 

Första stegen på 72 år

Publicerad 2013-10-06 18:04:00 i Allmänt

72 år. Så lång tid tog det från att det bestämdes att det skulle byggas en bro över Motala-viken tills att den stod på plats. Idag kördes Motalas egen variant av Broloppet. Istället för halvmaraton mellan Skänninge och Motala nöjde jag mig med 5km (som i själva verket var 4.37km...).
 
På bron (kopiera inte det här löpsteget. Till mitt försvar är jag trött och det går nerför).

Jag blev snuskigt trött och mådde illa. Sprang på 17.37 vilket gav en 15e-plats. Snittade 4.01min/km så jag är jättenöjd! Lite synd att jag tappade 20s på första dam sista 800 bara men jaja.
Man ser nog mammas&pappas hur på bilden. Snacka om att springa på mammas gata även fast det var nybyggt.
 
Trött i mål ja. Ligger man på 95% av maxpuls under 17min så blir man det...
 
Det här trodde jag faktiskt inte om mig just nu. Det gav bra självförtroende och det var trots allt lite roligt (förutom organisationen och inlinesåkarna) så nästa år ska jag tävla fler gånger än i år.
 
Mamma och jag hälsade på Elis också. Han gillade dock inte sin present - han blev arg på den när han inte kunde bita på den...
 
Nu simskola, hoppas jag får tre-rätters kvällsmat som vanligt efter det ;-)

Lika smart som - mig själv

Publicerad 2013-10-05 15:22:06 i Allmänt

I och med höstens intåg tyckte jag att det var dags att byta ut mina vitsippor på väggen mot mer höstfärger. Men var har jag stoppat undan mina guldfiskar? Efter att förgäves ha letat ett tag bestämde jag mig för att nästa gång ska kortet få vara kvar i ramen bakom kortet son visas - då skulle jag ju lätt hitta det nästa gång det var dags att byta.
 
Vilken snilleblixt. Det visade sig att jag fått samma smarta idé redan i våras för bakom vitsipporna fanns gulfiskarna :-)
 
Sitter nu på motalabussen för årets sista tävling imorgon - 5km löpning över nya bron. Har pillat ihop ett träningsschema för hösten nu. 11pass/v är målet men det är väldigt flexibelt. Inte lika fanatiskt som i våras men fortfarande en hel del.
Jag har analyserat vad jag är bra på (uthållighet, simma) och vad jag är dålig på (springa/cykla snabbt, ta ut mig) och ordnat schemat efter det. Korta, snabba och tuffa pass att vänta således. 
 
Det är lite tråkigt att ha slarvat bort fysiken som jag byggt upp under våren pga bristande träningsmotivation. För att undvika det nästa säsong så kommer jag sprida ut årets tävlingar så att det inte är tomt i kalendern efter sista juni...

Nya tag

Publicerad 2013-10-01 17:37:00 i Allmänt

Det är väldigt lätt att skylla de senaste månadernas slapphet på den så kallade Ida-effekten men det är nog mer motivationsproblem.
Träningstimmar per månad senaste året.
 
Men efter löpturen igår känns det som att motivationen för att träna har kommit tillbaka. Oktober är här - nu kör vi!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela