vismut

I love pipetting!

Publicerad 2010-03-31 18:17:35 i Allmänt

Skönt! Halvtidskontrollen gjord och jag kan använda min hjärna till att tänka på roligare saker och händerna till att pipettera!
Och så har man blivit omnämnd i Nature:

Hmm, det syns visst inte så bra men ändå:-)


Min största oro just nu är min rumpa. Mina beställda cykelbyxor har fortfarande inte levererats och nu måste jag börja cykelträningen inför VR så det kommer göra riktigt ont i baken.


Igår var jag på hockey med en publik som kallades "den bästa i Cloetta Centers historia". Jo då, det var ju bättre drag i den här än på förra slutspelsmatchen jag var på som blev omnämnd som "den sämsta i Cloetta Centers historia".

På väg hem fick jag skäll av en bitter kvinna och ännu mer skäll av hennes gubbe som skulle spela tuff. Han fick sig en "Du verkar ju ännu dummare din ***** idiot!" samt min argaste blick.

Mitt brott? Jag använde ringklockan och förklarade, syrligt, att om hon går lite mer till höger kommer jag och alla andra förbi henne vilket hon tyckte var omöjligt och började gapa. Gubben i sin tur, när jag pressat mig förbi kvinnan, blockerade mig medvetet med sin cykel (tufft va?) vilket jag tyckte var onödigt och sa till honom att skärpa sig. Ja då började han att härja att jag var dum i huvudet och bla bla bla. Så han var värd alla ord jag sa. Jag fick ett rejält adrenalinpåslag också för så arg som jag hann bli under de där sekunderna var det länge sen jag var.

Gubbjävel.

Mina teorier: 1. Alkoholpåverkade. 2. Frölundasupportrar 3. Bittra jävlar 4. Trötta på alla cyklister som trots folkstockningen försökte cykla.

Årets comeback?

Publicerad 2010-03-28 14:26:55 i Allmänt

På reklampelare här i stan basuneras det ut att årets comeback är Galleria Gränden som bara efter ett år som Leo går tillbaka till Gränden...

Själv hävdar jag att årets comeback alla kategorier är DIPP som ikväll gör comback efter snudd på tre års uppehåll. För att undvika all uppståndelse på hemmaplan har de förlagt kvällens träningsmatch till Motala - allt för att komma så väl förberedda till Crusaiders turnering senare i April som möjligt.



Till viss del är det ett nytt DIPP då de blivit tvugna att ersätta Power, Zera och Tigern som av olika anledningar inte kan vara med. Och så har jag blivit petad som Lagkapten! Mm, nya lagkaptenen Limmet har en del att leva upp till för ni kanske minns hur skytteligan slutade sist det begav sig?

Hmm. 7min utvisning på Christian? Undrar om han åkte på en 5minutare någon gång? Aja, som Lagkapten för DIPP måste han skärpa sig!

Networking or Not working

Publicerad 2010-03-27 22:05:51 i Allmänt

X brukar hävda att h*n har gjort sitt då denne har gjort sin halvtidskontroll. Så jag antar att det är därför som h*n loggar in på Facebook och städar akvarium under tiden akrylamidgelerna stelnar.

 

Själv har jag ju inte riktigt gjort mitt så samtidigt såg min skärm ut så här:

 

 

I går vad det Hälsouniversitetets research symposium med talare så som Annika "Fettdoktorn" Dahlqvist och Björn Ingelsson. Se så fina blommor jag fick!

 

 

På kvällen var det finmiddag och dansgolv på Livgrenadjärmässen. Mycket god mat! Dock kände jag mig, precis som på IKE-dagarna, lite ensam när Rille gick hem direkt efter maten och Åsa inte ens var där så jag gav upp dansgolvet vid halv 1 och gick hem. Väl hemma loggade jag in mig på Medley och avbokade både 90min spinning och BodyAttack på lördagsmorgonen hehe.

 

Idag har jag gjort - nästan inget alls.

Läsdag

Publicerad 2010-03-24 21:39:11 i Allmänt

Vad sägs om det här efternamnet som var referens i en artikel som jag läste idag:


Mussgnug

Sport-bh för män?

Publicerad 2010-03-22 20:49:06 i Allmänt

Ofyyyyy! Nog för att dagens BodyAttack med ny release var jobbig för benen men värst är det för mina bröstvårtor. De brinner upp!!! Så går det när man kör för mycket spinning och svettar ner alla träningströjor så att de inte går att använda 2ggr. Då får man leta fram en fin funktionströja som inte använts på jättelänge. Nu minns jag varför. Ajajajajaj!

Man ska ju visst kunna fästa pulsbandet i den också...

Zzzzzzzzzzzzzzzz

Publicerad 2010-03-21 21:07:20 i Allmänt

Idag har varit en extremt seg dag och vädret hjälpte ju inte till för att göra den roligare. Jag åkte till jobbet på förmiddagen för att dra igång några masspekkörningar och jobba på mina presentationer men masspeken krånglade som vanligt. Jag fick klart alla slides till halvtidspresentationen i alla fall. Efter lunch var tanken att jag skulle dra upp lite stolpar för vad som ska sägas till varje slide men jag har varit så otroligt ofokuserad! Det har ju inte funnits så mycket roligare saker att göra men jag har lyckats ganska bra med att undvika jobb.

Jag har haft ont i halsen hela dagen men det är ändå inte ont i halsen ont i halsen utan någon annan form av ont. Kanske lite som inför LL och då blev jag ju aldrig förkyld sen så jag hoppas på samma sak nu. Men det får gärna ha försvunnit imorgon.

Nä, ställa in cykeln i källaren, kasta soporna (vilket borde ha gjorts i torsdags), dusch och rakning står kvar på att göra-listan för ikväll. Hoppas det här var årets tråkigaste dag.

Skulle vara skönt med sommar och slapp

Torsdag->Lördag

Publicerad 2010-03-20 22:21:26 i Allmänt

1. På jobbet hade vi besök från Umeå. Trevligt och mycket nyttigt!

2. Besök hos Hanna för banankake-fika och bebisgull. Kan inte minnas när jag höll i en lika liten unge sist och jag spände mig enormt första gången jag höll i Ludvig men det gick över. Det är ungefär som att leka med en katt med den stora skillnaden att katten kämpar stenhårt för att komma loss. Hanna tror att han känner igen min röst eftersom jag har varit med (nästan) hela tiden han legat i magen så jag sjöng min egenskrivna låt Rikard är en häst för honom så att han skulle känna igen mig ännu mer. Dessutom fick han sig en lektion i fotosyntes - det ska börjas i tid. Åsa hävdar att jag är en naturbegåvning med barn men jag antar att det är för att fjäska till sig en barnvakt när det blir dags för det som hon säger så...

Visst ser det ut som ett litet leende?

3. Tacos och Canasta hemma hos Åsa och Johan på fredagskvällen. Det gick lika uselt för mig som för Malmö:-(

4. Idag var det både 90min CykelActivo och ny release på BodyAttacken men jag gick på bodypump&step, aka hjälp Sebastian och Pernilla att flytta, istället. Men det gick bra. Vi var många som hjälpte till och de andra hade ännu större muskler än mig så jag fick bygga tetris med flyttkartonger i lastbilen istället för att bära. Intressant iaktagelse: Vilka bar/spelade tetris? - män. Vilka städade? - kvinnor...

5. Jag har hämtat min Racer och nu står den i vardagsrummet. Idag fick jag inte alls så bra intryck av Haga cykel som jag har fått tidigare. Jag hoppas att det var för att han var stressad och inte för att jag redan betalat min cykel och "bara" skulle hämta den... Träffade Pelle och Frida på besök i Linköping i affären!

The beauty herself

Yes!

Publicerad 2010-03-18 21:59:39 i Allmänt

Haha! Det fungerade! Oj så kul det här kan bli! Åsa&Hanna: Ladda upp en film på youtube. Vid videoklippet finns en lång html-kod under "Bädda in". Ta den, öppna html-funktionen i verktygsraden i Skapa på blogg.se. Klistra in och så finns den där!

Tänk bara på att det som hamnar på internet stannar på internet...

Utmaning!

Publicerad 2010-03-16 20:43:22 i Allmänt

http://hundredpushups.com/index.html

Lotta på jobbet funderade på att ge sig på träningsprogrammet att klara 100 armhävningar efter 6 veckors träning.

Häng på! Själv har jag bara 3 veckor på mig då jag klarade 31st i det inledande testet. Det kanske låter bra men jag hade själv gissat på 51st så jag är lite missnöjd. Skyller på gårdagens BodyAttack ;-)

"Välkommen till prylträsket"

Publicerad 2010-03-16 20:01:42 i Allmänt

När jag äntligen kommer intill masspeken och har känsliga prover glömmer jag att trycka start och går för dagen. Tur då att Åsa är så himla snäll och lät mig köra idag istället!

Efter ÖS kommer VR och jag har bestämt mig för att köpa en ny cykel. Frågan är bara vilken. Jag hade funderingar på att köpa en Nishiki men när jag står i affären kommer ett mess från Sofia som precis köpt en sådan och jag vill ju inte ha någon tjejcykel så nu blir det proffscykel istället :-) Mitt cykelorakel Oscar tyckte att jag skulle ta den snyggaste av de här två men vilken är det?

Bild från http://www.billigcykel.se (även om jag inte tycker att den är billig...)

 

Bild från http://www.gammelgarnverkstad.se

 

Köper jag ingen bil i år kommer det här bli årets dyraste inköp. Jag funderar på att ta #1 och lägga den sparade 1000-lappen på min alldeles för dyra leksak som jag helst av allt skulle vilja glömma bort :-) Dessutom skulle leksaken passa till cykeln då Garmin går med Garmin...

Töväder

Publicerad 2010-03-14 20:42:14 i Allmänt

Igår gjorde jag ingenting. 90min CykelActivo redan halv tio på morgonen tog knäcken på mig. Idag har jag gjort marginellt mer men det har varit skönt. Vissa har det värre. Som mitt mästerverk från i julas till exempel. Livet som snögubbe är hårt:-(

Mer pengar tack!

Publicerad 2010-03-14 14:28:44 i Allmänt

Läs dagens huvudledare i DN. Den handlar om det svenska forskarklimatet och att vi hamnar allt längre efter andra länder. Som huvudorsak anges att färre och färre väljer att läsa vidare inom teknik och naturvetenskap på högskolan samt att näringslivet måste våga ta in forskarutbildade personer. "Är Sverige på väg att bli ett rostigt låglöneland utan internationellt gångbar forskning?"


Självklart får man kommentera artikeln och vad sägs om den här, högst ironiska, kommentaren:

"självklart ska man ha hög lön för att hälla saker i ett litet rör och sen märka upp för att hälla saker i ett annat rör för att sen märka upp för att......"



Själv vrider jag mig av skratt!

Äckligt

Publicerad 2010-03-12 20:04:16 i Allmänt

Just ja. Jag glömde en sak. Jag är inte rädd för många saker men min enda och stora fobi är spyor. Jag vill inte se, höra och absolut inte känna lukten av spyor.
Under vistelsen i Kolmården hade IKEs kontraktprofessorer fått i uppgift att hålla 15min presentation av deras forskningsområde. En av dem arbetade med norovirus som orsakar vinterkräksjukan. För att visa hur väl dessa virus sprider sig hade han en videosnutt där man återgav en middag för ett större sällskap i England för länge sedan och hur en av deltagarna bar på viruset. Där trodde jag att det skulle komma någon form av animation med viruspartiklar som flög genom rummet - men icke!
Nej, istället ser jag hur munnen på kvinnan öppnas och fort lyckas jag vrida ner huvudet i stolen och svära samtidigt som Tobias som satt bredvid mig också vände bort blicken och svor. Sebastian tyckte att det såg komiskt ut medan vi tyckte att de skulle haft någon form av varning innan de visar sånt snusk!

And the zookeeper's are very fond of rum

Publicerad 2010-03-12 16:54:23 i Allmänt

Ett dygn på Vildmarkshotellet i Kolmården med föreläsningar, Spa, god mat och party.

"Björn, vi lyssnar inte på den sista föreläsningen. Vi går och bastar istället. Kommer du sen?" Jojo, men tydligen kom de inte längre än till baren för väl på plats i Spa-avdelningen fanns varken Sebastian, Pernilla eller Tobias där. Och Plan 11 tjejerna fyllde upp bubbelpoolen så dit vågade jag mig inte:-) Återstod då att leka med Proprefekten och bananfluge-Foassen i det strömmande vattnet. Jag kämpade mig varv på varv runt motströms i bassängen och hoppades att några av bubbelpoolsfolket imponerades av min prestation. Sen kom även Anita till spat men hon tyckte bättre om att simma medströms. Dessutom försökte hon lära mig några konstsimstekniker men de slutade alla på samma sätt för mig - under ytan...

Anita följer strömmen

De flesta fick visst egna dubbelrum och jag sköt ihop de två sängarna och skröt om att jag hade hela åtta kuddar! Men idag kan jag säga att det är skit samma om man har åtta kuddar om alla suger. Jag sov inte många minuter i natt.

Nästa gång tar jag med egen kudde

Bra mat vid alla måltiderna och väldigt generöst med vin vid middagen. Jan-Ingvar stod för riktigt bra underhållning med utgångspunkt från Institutionens Veckobrev. Varför är alla viktiga säkerhetsföreskrifter på svenska och varför kommer det bara ut information på engelska när något är fel? Den stora frågan är ju dock fortfarande: Vem är klanten som inte lyckas autoklavera sin agar utan att få den att koka över???

 

New rules for autoclaving

Dansgolvet var helt otroligt! Bandet hade nog minst lika roligt som oss och det hade de säkert inte förväntat sig när de skulle få spela för universitetspersonal på en torsdag. Kan ni tänka att det ropades Roxette som önskemusik tre gånger i halvtimmen utan att det var jag en enda gång? Yea, det finns vettigt folk på IKE. Pernilla och jag fick beröm av bandet för "den fantastiska dansuppvisningen framme vid scenen" efter en Eros Ramazzotti-låt. Som sagt, det var riktigt roligt men idag har jag ont i fötterna av allt hoppande...

 

Ska bli kul att se alla bilder Paparazzi-Rasken tog under kvällen. Tror några av mina nyskapande dansmoves finns på bild!

Föreläsningar av Lou Rossling, Peter Sylwan och Bodil Jönsson. Proffsföreläsare och de tjänar säkert riktigt bra med pengar för att åka runt och egentligen säga självklarheter. Jag tror jag ska byta bana men jag måste säga att det är imponerande att som Lou prata non-stop i nästan 2h utan några som helst hjälpstolpar.


90min CykelActivo imorgon kl 09.30. Zzzzzzzzzzzzzzz. Kort fredagskväll ikväll känner jag.

Ensamvarg

Publicerad 2010-03-10 18:15:24 i Allmänt

Imorgon är det IKE-dagar - två dagar på Kolmårdens lyxiga vildmarkshotell med hela institutionen. Det ska bli skitkul. Eller skulle bli. Visserligen är 210 personer anmälda men idag har de två roligaste droppat av. Usch så tråkigt!

Sicko-Rille och Post-OP-Åsa

Måndag igen imorgon

Publicerad 2010-03-07 21:43:59 i Allmänt

Full fart på labb i fredags för att hinna med allt som behövdes hinna med hemma innan mina gäster kom. Det var äntligen dags för fest nu efter två månaders uppehåll för öppet spår. Det blir nog 4ggr till nästa gång för hur kul är det att bli bakfull utan att ha varit full? Jag fick ett spel som hette 'Hur fan visste du det?' som spelades under kvällan. Massa konstiga frågor men man såg ju vem som var specialliserad på vad. Vinnare blev Tobias som kunde skvaller. Rikard kunde porr och knarkfrågor och jag själv satte biologifrågor (Meles meles och vid vilken temperatur strumpor ska tvättas i för att fotsvamp ska dö - man har ju åkt vasaloppet........). Övriga var mer allmänbildade men jag kan ju lova att samtliga närvarande har fått andra associationer till Fredagsmys än chips i soffan tack vare Sebastian.

 

På lördagen var jag alltså bakfull utan att jag förtjänade det men lyckades ta en promenad i solen för att ordna ett resekort för på kvällen åkte jag, Johan, Åsa, Sebastian, Pernilla, Tobias och Viktoria till Cissi i Norrköping för "häng" med singstar. Pernilla spöade mig i Push the button och det har jag svårt att smälta. För övrigt drack jag coca cola ur cocktailglas.

Jag fick mycket konstigt ljus i kameran när jag tog kort i den väldigt fina lägenheten! Det var också här som jag hittade den lite billigare leksaken som omnämns nedan.


Idag har jag tittat på Vasaloppet och såg att de plattat till alla backar sen förra söndagen. Efter cykelmekning åkte jag till Tornby för att titta på en mycket dyr leksak som Christian fick mig intresserad av. Nu står jag i valet mellan att köpa den eller en hälften så dyr leksak till min kamera. Hmm.

55min spinning nu ikväll tog visst. Dags för säng. Godnatt.

Guldet blev till socker

Publicerad 2010-03-03 19:46:24 i Allmänt

Jag skrev ju att största besvikelsen med Öppet spår var att det inte delades ut några medaljer. Det stämde dock inte riktigt. Åsas mormor och morfar hade fixat något att hänga runt halsen i alla fall!

90km i Fädrens spår eller 70km träning i positiva tankar

Publicerad 2010-03-01 19:22:15 i Allmänt

Öppet spår klarades av! Och som det klarades av. Jag är nöjd även om tiden inte blev riktigt vad jag hoppats på men det är skit samma. Jag hade det kämpigt i backarna för jag hade inget bra fäste men jag ville heller inte lägga på mer för det kan inte ha funnits många i spåret som hade bättre glid än mig. Helt galet fort i nerförsbackarna gick det! All heder åt min vallare! Och inte ramlade jag i någon nerförsbacke heller. I första backen upp fick jag dock snökontakt när någon satte en stav mellan mina skidor.
Inte många hade samma glid som mig och inte många kan ha varit fräschare än mig i målgången. Kroppen kändes riktigt bra och det är bara egentligen nacke/skuldror som känns slitna idag. Dock har jag fortfarande problem med krampkänningar när jag försöker höja tempot under loppens gång.

Innan start


Så varför gick det inte fortare? Well, jag är nog en 7-timmmarsåkare om man ser till min stakteknik men en 14-timmarsåkare när det gäller diagonaling och några 80% stakning i Vasaloppet som jag hört ska gälla gällde inte igår så då kom jag in på 9h 44min. Pierre rusade in på mycket imponerande 8h 50min. Väldigt starkt!

Snart dags för start!


Pratade med några i omklädningsrummet efter loppet som åkt 7ggr tidigare. De tyckte att det här föret var det jobbigaste förutom förra årets när det snöade blötsnö. Sebastian höll inte med. Det här var värre. Förra året åkte han på 8.03 i snön och i år på 8.29. Även Pernilla försämrade sig så något skumt var det igår. Jag vet inte men jag tyckte att det var helt ok. Dåliga spår men det hade jag ju förväntat mig.

Jobbigast för mig var dock när inte min ombytesklädsäck fanns där den skulle så att jag fick frysa i 20min medan jag och tre till letade efter den. Tillslut kom en kille bärandes på den för att han tagit fel. Grrr och brrr.

I mål


Roligast var supportrarna i form av Johan tillsammans med Åsas mamma, pappa, morfar och mormor. Mycket trevligt inslag för det var väldigt tyst ute i spåret (om man nu kan kalla spåren för spår...)

Största besvikelsen var att dte inte delades ut några medaljer vid målgången :-(

Har inte många kort men det kanske kommer fler så småningom.

Här går jag i mål. Kolla in hur fokuserad jag är på mållingen!

Nu ska jag snart sova lite. All förberedelse inför loppet var perfekt utom just sömnen. 5h natt till lördag och 3h natt till söndag var  - för lite...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela