vismut

Inte helt enligt planerna

Publicerad 2013-04-28 21:03:37 i Allmänt

Igår skulle jag och Christian cykla till Åtvidaberg, äta en hamburgare, cykla hem och grilla.
 
Det blev jag själv till Åtvid då Christian låg utslagen med migrän, tre bananer och stekt kött.
Att det inte blev hamburgare var för att stället där jag skulle äta numera var en färgaffär (!) och jag inte ville ge mig in i centrum o leta efter något annat, jag hade ju trots allt två bananer kvar... Mmmmm, jag ångrade mig någon mil senare, shit va' tom jag gick.
Grillning blev det inte heller för det regnade ganska bra när grillen skulle tändas så det var bara att dra igång spisen.
Innan jag gick tom var det dock en riktigt skön tur!
 
Den var dock lite för lång med tanke på statusen på min rumpa och mina ben och mycket riktigt så fick jag ont i ett knä med tre mil kvar.
Besökte min massör innan grillningen:
"Fokusera på sätet. Och så har jag ont i knät."
"Insida, utsida eller fram"
"Fram."
"Har du slarvat med stretch av rumpan?"
"Mm."
"Det är därför."
 
Ja jäklar, efter tryck på gluteus triggerpunkter och lite (ja, det finns saker som gör ondare) smärta så fick hon ordning på det hela. Idag är jag nästan symtomfri och det jag trodde var en vecka borta från cykeln blev inget alls. Tack!
Men det finns som sagt saker som gör ondare - riktig massage är inte skönt - som t.ex att trycka på tiggerpunkter under armhålan. Mer om det i ett annat inlägg där jag ska erkänna att jag är vanskapt...
 
För att undvika att gå tom på energi fler gånger åkte jag till XXL:
20x221kcal
 
Där här reklamskylten, som står på en bakgård i Bestorp, är lite felplacerad:
Christian: Hälsa Rodney att han ska kräva tillbaka pengarna han la ut för att få sin reklam på den här. Jag tror inte så många i Bestorp åker till Motala för att klippa sig. Valentino kanske har utkörning?
 
Idag gjorde jag första aprilbesöket hos Å, J & S. Vi grävde kompost.
 
Sigge har äntligen lärt sig säga Björn - på gott och ont kan jag tycka:
"Buörrn, Buörrn, Buörrn. Kom. Buörrn. Kom. Kom. Kom."

30+

Publicerad 2013-04-26 15:36:49 i

Jag sa ju att jag hade snälla arbetskamrater. Kolla här vad jag fick i födelsedagspresent nyss:

UV-bordet nästa!

Saknar Playitas #2

Publicerad 2013-04-25 21:01:24 i Träning

Vi blev beordrade 3 dagars totalvila (resdagen ej inräknad) och sen två lugna pass innan vi kör igång ordentligt med träningen igen.
Det har säkert varit nyttigt för min kropp har nog varit mer sliten är jag trott. Jag har hållt på att somna kl. 14 på jobbet varje dag den här veckan och jag har sovit en stund i soffan när jag kommit hem.
 
Idag var det så dags för träning igen - tog mig till simhallen och körde ett teknikpass. Oj va' jag saknar 1: att simma i 50m-bassäng
Bild från http://www.playitas.info/
och 2: Linnéa. Så lyxigt det har varit att ha någon på kanten som ger feedback efter varje längd.
 
Jag hade så otroligt dåligt självförtroende i bassängen idag, usch, jag vet inte alls om jag gjorde "rätt". Men något bra gjorde jag nog för det var en helt annan fart in i kaklet än det brukar vara utan att jag för den skull tog i mer.
 
Sen gick jag på cxworx för första gången på en månad. Syrrans massagebänk hade varit ett bättre ställe att vara på - det gick uruselt och jag kände mig svag.
 

Superkompensering - ge mig nu!

Dags för antabus

Publicerad 2013-04-24 18:29:00 i Allmänt

Minns ni mina spritproblem i februari som blev Lottas problem i mars? De är inte över än!
Just nu är det en skillnad på 9kr mellan orderbekräftelsen och kreditfakturan. 9kr är ju ingenting men tillräckligt för att fakturahanteringssystemet inte accepterar den. Seriöst, hade jag inte lagt den där kreditfakturan på Lottas skrivbord hade inte jag existerat idag. Åtminstone inte mina öron...
 
På tal om Lotta. Igår satt vi och pratade och när man pratar tittar man varandra i ögonen. Helt plötsligt ser jag att Lottas ögon tittar ovanför mina ögon för att sedan snabbt återvända.
Jag: Såg du just min solbränna?
Lotta: *fniss* Mmm!
 
Suck.
 
Och nu har färgen börjat trilla bort också. Fel färg dessutom!
 
 
Vet inte vad jag tänkte på (förväntade mig i alla fall ingen sympati...) men jag mailade Åsa den där bilden:
 
 
Ni kanske noterar att gmail identifierar HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAHAHAHA!! som Filippinska. Se vad som hände när jag tryckte på 'Visa översatt meddelande':
 
 
 
Integrerat???
 
Har fått många tips (brun utan sol (nehä??), foundation, sitta med fönstret öppet etc etc) men jag gillar Hannas idé bäst: Gå in på labb och starta UV-bordet.
Haha! Minns historien om när HH stod över UV-bordet och mätte PCR-produkter med linjal och att linjalen blev avbildad i den blivande brännan!

Triathlonvecka i Playitas

Publicerad 2013-04-22 21:00:00 i Träning

Oj det här blir ett långt inlägg.
 
Först, det var fler än jag som hade en fantastisk vecka förra veckan men där jag också har ett stort finger med i spelet. Det känns riktigt riktigt roligt (och emotionellt!?!) att höra att någon man känt hela sitt liv och umgåtts med så otroligt mycket under uppväxten fått barn. Men. Hur började det egentligen?
 
Jag, Åsa och Johan satt i bilen efter att ha åkt skridskor:
Å: Åhh. Å borde träffa någon. Känner inte du någon i Östersund, Björn.
B: Jo, P. Han borde också träffa någon.
Check done.
 
Ber om ursäkt för att det inte blev någon blogguppdatering i veckan. Jag försökte. Ironman-Sussi, som får betalt för att blogga, försökte dock lite mer och lyckades.
 
Min vecka blir i korthet. VIll man veta exakt hur träningen såg ut finns det länk till min funbeatsida ner till höger i bloggen.
Dag 0
Extremt sliten. ~6h i ett litet charterplan är inte min grej. Inte heller att sitta vid gången långt bak vid toan där alla ska springa hela tiden och gå in i mina breda axlar (...) som inte fick plats i sätet.
Simning 30min. Simtränare Linnéa: Fortsätter du simma sådär kommer du få ont i axlarna. Vi ska ändra din teknik den här veckan. Introduktionsmöte. Blir omgående uppflyttad från 'Nybörjare' till 'Utveckling'.
 
Dag 1
Morgonsimning följt av cykling i bergen. Fuerteventura är inte platt någonstans - riktigt vidriga utförsbackar!!! Serpentinvägar med raviner på sidan. Jag och Henrik lät som två små fåglar på berget när vi låg och slet ut bromsklossarna. Senare blev det löpning upp till en fyr och tillbaka. Huvudet kokade.
 
Dag 2
Morgonsimning följt av tempointervaller på cykel. Lunchen intogs nära Atlanten och jag använde vindjackan och buffen som skydd mot solen.
 
Lite kasst gymmande följt av simning och mat innan jag däckade i sängen.
 
Dag 3
Morgonlöpning följt av Open Water-simning. Simtränare Annie: "Det ser ganska bra ut"
 
Cykelturen startade kl. 13 - kass tid då inte lunchresturangen öppnat än. Fick fixa chipslunch.
 
Simning avslutade träningsdagen och en föreläsning avslutade kvällen.
 
Dag 4
Växlingsträning. Skitkul! Men, det är samma domare i Motala och under växelträningen fick hon diska mig två gånger då jag lämnade utrustning (läs cykelsko) kvar på banan. Vi skulle kliva ur cykelskorna för att sedan stå med båda benen på samma sko innan vi hoppade av cykeln och började springa. När då den skon slog i asfalten klickade den ur sig utan att jag märkte att jag tappade den. Har spänt till pedalen nu...
 
Lunchen blev en bulle. 458kcal!
Eftermiddagen bjöd på löpteknikskola och en liten runda samt mer open water-simning. Tränare Johan: Du simmar väldigt fint.
Föreläsning på kvällen med Clas Björling som satte svenska rekord på Ironman innan han blev svårt utbränd och inte kunde fungera som en normal människa på flera år. Mycket intressant att lyssna på.
 
Dag 5
Cykling 16 mil följt av några kilometers löpning direkt efter cyklingen. Ja, inte för alla då. 'Erfaren'-gruppen drack visst öl istället för att springa i hettan (36grader med topp på 45!!!).
Vattenpåfyllning i Corralejo
 
Dag 6
Inleddes med träningstävling (300m simning i havet + 10km cykling + 2,5km löpning) redan innan frukost. Jag satsade på att vara topp 5 upp ur vattnet för att sen bli omcyklad. Jo, jag var trea eller fyra upp ur vattnet (vi är två som hävdar att vi var trea upp ur vattnet...) men omcyklad blev jag inte. Nej, nybörjare som jag är släppte jag förbi de andra i växlingen när jag försökte få på mig mitt linne på min blöta kropp. Fan. Skaplig rookie. Kom i mål på tionde plats (av 20?) med tiden 38.42.
 
Sammanbiten precis innan start
 
Hann med veckans enda minuter (45) vid poolen innan simingen på eftermiddagen. Simtränare Torbjörn: Bra. Det ser mycket bra ut!
 
Dag 7
Morgonlöpning innan jag satte mig i konservburken vid toaletterna igen. På andra sidan mittgången hade jag familjen-upp-och-stå. Seriöst, enda gången de satt ner längre än en kvart var när bälteslampan lyste. Fick pappans röv i huvudet ett oräkneligt antal gånger.
 
Sammanfattning: 27h träning på en vecka. Väldigt duktiga och mycket trevliga tränare. Härliga deltagare (speciellt det lilla gäng som kom ner på söndagen ;-) ) och så har jag ju inte kommenterat lunchbuffén. Nej, jag skippar det. Ni blir bara avundsjuka. Speciellt ni som gillar efterrätter. Bara en sak. I det här sällskapet var det ingen som kommenterade mina stora portioner. Istället var det JAG som satt och gapade över hur mycket mat vissa kan trycka i sig.
 
En sak ni inte behöver vara avundsjuka på är solbrännan. Många skumma linjer här och där. Blir våtdräkt i simhallen kan jag säga. Och badmössa.
Tränare Lina sken upp som en sol när vi åt glass på flygplatsen igår. Anledningen? -Hon såg min, i hennes ögon, väldigt roliga badmössa-solbränna...
 
I övrigt:
Vi var många med ursprung Motala. Även på mitt rum.
 
Köpte triathlonkläder storlek Medium. Fick inte köpa large för en av tränarna och gubben i shopen. No, It is to big. You will have to loose 2kg until the summer. Then medium will fit.
Vetitusan. Känns snarare som att det ska till 5kg...
 
Lite fler bilder:
 
 
 
 
Nej, även om jag blev kär i min helkarbon-hyrcykel så är det inte jag som sov med den i sängen...

Saknar Playitas #1

Publicerad 2013-04-22 08:27:24 i Allmänt

Reality check 1:
Tänk er den bästa hotellfrukost ni ätit. Och den näst bästa. Och den tredje bästa. Tänk er sen att alla tre finns på ett och samma ställe och att du får äta av den i en vecka.
 
Snacka om att fallet då blir djupt när verkligheten knackar på dörren:
Det slog mig dessutom i all lyx i lördags att det inte ens fanns mjölk hemma till mångdagsfrukosten...
 
 
Reality check 2 kommer snart. Jag har inte ägnat jobbet en tanke på en hel vecka, jag är helt nollställd, så jag hoppas att jag lämnade mig själv en måndags-to-do-list som väntar mig när jag kommer.
 
Det var inte helt sant det där om att inte tänka på jobbet. Jag har både försökt förklara hur jag räknade ut min simtid i Vansbro m.h.a masspektrometrierfarenheter samt hur slemsvampar kan användas i stadsplanering. Ha! Jag tror de som lyssnade var mer fascinerade av hur exalterad jag var när jag berättade än över det jag faktiskt berättade...

Tack, tack, tack!

Publicerad 2013-04-21 23:01:46 i

(jävla mobilapp, blir jag av med det här inlägget också skiter jag i det här)

Med fem minuters marginal lyckades jag att undvika ytterligare en natt på Arlanda så nu sitter jag på en buss med destination Linköping.
Eftersom jag inte lyckats få iväg ett enda blogginlägg veckan som gått så vet ju inte ni att min vecka på Fuerteventura har varit helt fantastiskt bra!

Eftersom resan till viss del utgjordes av ett bidrag från mina kära arbetskamrater vill jag därför tacka Alex, Anita, Anita, Annelie, Birgitta, Björn, Christine, Cilla, Cissi, Cornelia, Elin, Emelie, Hanna, Heiner, Ia, Ingemar, Johan, Jonas, Kerstin, Lorena, Lotta, Masha, Martin, Mats, Mattias, Peter, Piiha-Lotta, Rikard, Sara, Sebastian, Simon, Siri, Victoria, Vivian, Viviana och Åsa för att ni kom på en sådan utmärkt disputationspresent!

Mer om veckan imorgon men förvänta er inte en uppsjö av bilder för jag har inte haft tid att knäppa så många. Anledningen? -Jag har varit upptagen med att leva livet!

(Här är dock en som jag har på mobilen för ett inlägg i veckan som inte blev publicerat...)


Arlanda

Publicerad 2013-04-13 22:14:31 i

Hmmmmm. Det finns i princip inga mjuka sitt/sovplatser här. Får väl packa upp våtdräkten och sova i den...



Förresten så är jag helt utan skägg nu för första gången sen i oktober. Känns konstigt faktiskt.

Jag ska bara...

Publicerad 2013-04-12 20:08:00 i How do you always manage?

Nej. Det är tamejtusan aldrig "bara" när det gäller mig och cykel-mek. Igår, i en reklampaus, fick jag för mig att skruva bort pedalerna till racern eftersom de ska med på resan (ja, man hyr en cykel utan pedaler hur skumt det än låter för icke insatta...).
 
Lång historia kort. Jag fick bara inte bort dom. De satt så extremt hårt och jag tog i så mycket så att jag till och med drog upp en sträckning i ryggen igen. Och ja, jag vet att pedaler är gängade på lite speciellt sätt men nej, de gick inte att få bort.
 
På bilden syns två av tre insexnycklar som jag använde samt även pipen på en oljeflaska...
 
Vad gör man då? Kollar youtube och forum så klart.
Där stod bland annat att man skulle se till så att kedjan låg på den stora klingan så att man inte risker rejäla jack i handen om man slinter. Hmm, tur jag inte slant...
 
Youtube visade en cykelmekare med en väldigt lång hävarm på sin insexnyckel så idag tog jag racern till affären på Djurgårdsgatan. Ujujuj. Det tog tre man (cykelmeken, jag samt en annan kund). Cykelmeken med sin 20cm långa nyckel, jag höll i ställningen cykeln hängde på och den andra kunden i cykeln.
Nej, den gick inte att få bort.
 
Då säger en annan kund: -Ni kanske kan dra lite åt andra hållet?
Jag och cykelmeken i munnen på varandra: -Nej, det här är rätt håll (vilket det var).
Kunden: -Men om ni kan dra åt den lite kanske den börjar röra på sig.
 
Cykelmeken tyckte att det lät bra och började ta i som tusan åt fel håll - och den lossnade!
 
"Väldigt märkligt, dom är ju felgängade, det har jag aldrig varit med om tidigare".
 
Suck. Jäkla tur bara att jag fick för mig att göra det igår så jag hann be om hjälp.

Shoppingsugen?

Publicerad 2013-04-10 21:06:54 i Allmänt

Du kan ju alltid ta en tur hit:
Här finns...
...OK
... Johannelunds glasmästeri
... ELON
... Inter agenturer AB
... Casa Mia
... Bertil Andersson cykel&motor
... AJs bilservice
 
I övrigt vill jag bara att den här veckan ska ta slut. Att som hypokondriker tvingas sitta tre dagar i ett litet litet rum med 15 pers. varav en är dunderförkyld och tre är småförkylda är ruskigt psykiskt påfrestande för mig. Åker jag på det där är träningslägret helt kört - träningsmässigt i alla fall. Får väl ligga vid poolen och snyta mig i värsta fall...

Presenter och presentation

Publicerad 2013-04-08 21:44:00 i Allmänt

En bra sak med att Sigge har blivit äldre är att man kan gå på toan utan att behöva ha med honom eftersom han slutat stoppa saker i munnen. I lördags morse var det dags för morgontoaletten och Sigge var i vardagsrummet.
 
"Muuuuuuu" *Rassel* "Lamla"
 
Jahopp, redan där insåg jag att min 25årspresent var körd eftersom jag noterade en spricka i den kvällen innan.
Jepp:
Åh, han var så söt där när han satt och plockade tillbaka mynten i de stora skärvorna!

Universallim fixade grejen.

Fast den blev varken vacker eller funktionell så jag lydde faktiskt tipset från coachen...
 
Tro nu inte att jag önskar mig en ny i 30årspresent! Nej, jag önskar mig tråkigt nog faktiskt (nästan) inget alls. Och när man ska fylla 30 är man vuxen nog att köpa sina egna födelsedagspresenter:
Grattis på födelsedagen Björn önskar mamma & pappa. Jag lovar att inte öppna den i förväg!

Ännu mer tal om presenter. Jag missar inledningen på den stora födelsedagsveckan som alltid inträffar i april eftersom jag är borta men jag har länge tänkt på en superbra present till ett av veckans födelsedags"barn" så en av er läsare(?) kan vänta ett paket med posten (och ni andra blir besvikna för ni får inget...)!
 
Ah! Jag är sjukt nöjd med mig själv.
 
Pres som i presentation sen då. Idag kom det en gymnasieklass på besök till labb - vår framförhållning var usel så jag satt med powerpoint igår kväll... Först pratade jag om hur det går till att bli forskare innan vi delade upp dem i olika grupper där jag ansvarade för en 15min proteinkemilektion. Några ville dessutom läsa min avhandling - sa de i alla fall.
Jag var där tidigt och städade min labbänk eftersom ögontjänaren Lotta fixade sin redan i fredags så min såg helt plötsligt ännu stökigare ut...
 
Så här illa brukar det faktiskt inte se ut, speciellt inte på måndag morgon, men jag hann verkligen inte i fredags!

Sammanfattning cykel 3

Publicerad 2013-04-07 18:03:55 i Träning

Mer än hälften av triathlonträningen avklarad. Otäckt!
 
Målet för cykel 3 var att undvika skador och ja, det gjorde jag även om ett knä var trött två dagar. Däremot klarade jag ju inte av att undvika förkylning vilket innebar lite mer vila än tänkt under viloveckan. Det fick som följd att jag hade 24min mindre träning i cykel 3 jämfört med cykel 2. Dock ökade jag den viktiga träningen totalt sett så ingen fara på taket.
 
Toppveckan innebar 14h 41min träning vilket gav nytt personligt rekord. Nu när jag dessutom kommit ut på racern och ersätter 75 resp. 90min spinning med utomhuscykling undrar jag om inte alla veckor (utom viloveckan) i cykel 4 kommer ligga över den tidsnoteringen...
 
Sista 28 dagarna i tårtformat:

Slut på hockeysäsongen

Publicerad 2013-04-06 15:27:49 i Allmänt

Sigges mamma och pappa åkte till Södertälje igår för att se Leksands sista match i Allsvenskan för den här gången. För visst är det väl nu Återtåget börjar? (ja Johan, jag är lika nöjd med det skämtet som Trycko Drae)
 
Sigge själv fick sova hos mig men först tillbringade vi någon timme i lekparken för att trötta ut honom ordentligt. Riktigt roligt blev det dock först när han hittade en bil i sanden...
Bilen åker rutschkana
 
Bilen gungar

Jag är glad att jag köpt plastmatta till köket. Tänk att pannkaka kan kladda så!
 
Sen utförde jag ett test:
Vilket lag hejar Sigge på?

- Sigge, vilket lag är bäst?
"Bäst. Bäst. Bäst."
Sen tänkte jag att jag skulle få filmbevis när han sa bäst bäst bäst....
 
 
Nä, han är nog LHCare trots allt.
 
Skrik efter huvudislagning botades med polisbil på Östnytt och massor med traktorfilmer på Youtube.
 
Sövandet gick på 15minuter. Jag låg i min säng och lyssnade på SAIK-LHC och Sigge i sin. Trodde jag lyckats på 8min men riktigt så bra gick det inte.
 
För mig tog det sen längre tid att somna. Jag hade svårt att slappna av med en grymtande och snurrande människa i mitt sovrum. Lite skraj var jag där att det inte skulle bli många timmars sömn då jag var förvarnad på vaken Sigge kl. 5. Jobbigt då när han börjar skrika 5.02. Som tur var räckte det med en kram och uppflyttning till madrassen igen så sov han, och jag, till tio i sju!
 
 
 
Oj. Nu har jag visst bråttom iväg.

Good time for a bad time

Publicerad 2013-04-03 17:52:00 i Allmänt

Här har jag klarat influensor, hotellrum fyllt med snytpapper, magsjukor, vanliga förkylningar och hela fadderullan den här vintern. Varenda jäkel har ju varit sjuk de sista månaderna känns det som. Inte jag. Förrän nu när alla andra är friska. SUCK!
Aja, den är inte så farlig men den tog lång tid på sig att bryta ut. Första känslan i halsen kom i torsdags men det var inte förrän i måndags kväll som det bröt ut, trots ett flertal träningspass de här dagarna.
Bra tid i alla fall. Planerad vilovecka samt gott om tid att bli frisk på innan Kanarieöarna.
 
Ett tag beskyllde jag påskpyntet i tron att det var allergi så nu är pyntet hänvisat till balkongen.
 
Och det är här den kriminella verksamheten kommer in. Det är ju inte tillåtet att klippa björkris så jag döljde mitt brott väl (hmm) när jag cyklade hem längs Lambohovsleden. Se bilden som din 30-årspresent från mig, Ulrika!
 
Påskmat i all ära men frågan är om inte det bästa är att man kan köpa julskinkor igen.
 
Premiärtur på racern i måndags (ajaj i baken igår...). Vi var tre som gav oss iväg men bara två som orkade cykla tills det var dags för fika - bra för mig som glömt mina mackor så jag fick äta av Annicas supergoda smörgåsar istället.
Världens härligaste motionsform
 

För övrigt så var Motala-tjejerna som skulle till Playitas ledare och inte deltagare. Pust. Var lite skraj att jag missförstått vad det var för läger jag skulle iväg på.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela