vismut

Old news

Publicerad 2008-05-29 18:49:01 i Allmänt

I morse kom Rikard till labb och hävdade att han var sur på mig. Anledningen var att jag är snygg! Tydligen hade Rikard och hans flickvän diskuterat en av hennes kompisar igår. Hon ville ha en kille som inte bara var snygg utan snyggsnygg. Rikards flickvän hade då berättat för honom att den enda av hans kompisar som kunde passa in på snyggsnygg var - Jag!
Rikard försökte även få henne att berätta i vilket fack han hamnade men fick bara något mummel till svar :-)

image96
Snyggsnygg!

Idag har vi gått omkring på labb och trott att det bara varit en "vanlig" solig dag för det har varit en behaglig temperatur i labbet. Sen fick vi för oss att gå ut en stund och då sprang vi rakt in i en fruktansvärd eld-vägg! Oj så varmt det var. Sen började det visst brinna på soptippen och då var vi tvungna att stänga fönstrena för det luktade, ehh, rök.

Jag ser faktiskt inte fram så mycket mot helgen. Det känns som om den kommer att försvinna på saker som tar tid. Det kan bli 30 grader i helgen och vad ska jag göra i 4h på lördag? Jo, iklädd kostym + slips ska jag först träna på att ta emot ett diplom för att jag är klar Master of Science i två timmar. Sen ska jag ta emot diplomet inför publik och det tar också två timmar. Sommarens kanske varmaste dag kommer att försvinna i ett hav av svett som jag inte kan göra något åt :-(

Ja, jag har kanske handlat lite mycket senaste tiden...

Publicerad 2008-05-28 20:22:29 i Allmänt

Jag är ingen härmapa. Jag hade tänkt och skriva det här inlägget även innan jag läste Åsas blogg idag ( http://angiaq.blogg.se/ ). Anyway, jag har trots allt några andra läsare än vad Åsa har såååå: det här kom med mailen idag:

From : VISA EUROPE
Sent : Wednesday, May 28, 2008 1:15 pm
To: undisclosed-recipients
Subject:    VISA Card Account Verification

Dear VISA Customer, You have been sent this security alert because our records indicate suspicious activity on your Visa card . To ensure your Visa cards security it is important that u protect your visa card online by activating your Visa card in Verified by Visa program. Verified by Visa protects your existing Visa card ,giving you assurance that only you can use your Visa card online. Please use our link below to proceed : http://www.visaverified-se.cn/ © Copyright 2008, Visa Europe. All rights reserved.

1.Om det är bara mitt kort, varför är det inte skickat direkt till mig utan till 'undisclosed-recipients'?
2. Litar man på någon som skriver 'u' istället för 'you' i ett formellt mail?
3. Är både mitt och Åsas kort kapade?
Eller som Hanna sa. Går man på det där så ska man fan inte ha VISA-kort....

Vinnare eller förlorare?

Publicerad 2008-05-25 17:16:08 i Allmänt

Idag när jag var på ett kort Tornbybesök ville jag köpa en flaska coca cola. Då sa han i kassan att en kostar 18kr men om jag tar två stycken så får jag dom för 20:-

Så nu är frågan. Sparade jag 8 (eller 16. Hur ska man tänka?) kronor på att köpa två eller förlorade jag två kronor eftersom jag egentligen bara ville ha en?

SNABBT

Publicerad 2008-05-23 22:54:32 i Allmänt

Är på blixtvisit i Motala för att fira pappas födelsedag och första gången jag surfar snabbt här. Wow. Det känns som hemma hos mig även om det känns som om den här datorn är lite snabbare. Det borde den inte vara så nog dags att ta tag i det där med format c: hemma snart. Imorgon eftermiddag blir det återfärd till Linköping för att gå på 25år x2-födelsedagsfest på kvällen.
Imorgon ska jag sova länge. Natten till igår bråkade jag med mina kuddar till strax innan fyra på morgonen. Tror jag har en sån natt per år och det är alltid lika jobbigt. Men jag ser det från den ljusa sidan så nu kommer det inte hända mer det här året!

Sega dagar

Publicerad 2008-05-21 21:18:51 i Allmänt

Senaste två veckorna har jag känt mig otroligt slapp på labb. Det blir så när man inte har så mycket att göra (växterna växer dåligt) och allt man har är att läsa. Jag känner mig så oproduktiv även om jag vet att det tillhör forskarutbildningen att kunna litteraturen ("You should know such things, Björn. Check the literature.") och jag börjat faktiskt att bli bra på att "name-droppa": Fischer, 1989, Nature. Kofron, 1991, Biochemistry. Shapiguzov, 2006, FEBS letters etc etc. Men ändå. Segt är det. Nu har jag i alla fall kommit igång ordentligt med artikelskrivandet. Introduction är (enligt mig) klart och M&M + results är på G.

Anyway, gruppen har två medlemmar, Å&H (:-)), som nyligen klippt sina hår. Den ena tycker att det ser ut som en banan (?) och stod ut i två veckor innan hon klippte sig igen (tack för förvrningen) och den andre klagar på att det blev för kort och envisas med att sätta upp håret i en tofs. Jag förstår inte, den senare fick tom Bossen att avbryta sitt samtal med mig för att berömma hennes hår. Fast H säger att jag är biased för att jag skulle ha någon fetish på korthåriga brunetter. Inte en aning var hon kan ha fått sådana tankar ifrån. Glad att jag inte har frisyrproblem. Och om jag har så blir de i alla fall mindre och mindre....

define: biased
""Leaning towards a particular point of view and usually unable to look at every aspect of an issue in an objective or non-prejudiced way"
Med andra ord. Jag skulle då gilla kort brunt hår och min åsikt räknas därför inte.

Hockeysäsongen är över

Publicerad 2008-05-18 21:39:06 i Allmänt

Om man inte räknar NHL då men där har jag inte så stor koll. VM avslutades med en riktigt bra hockeymatch, Ryssland- Kanda. Topp tre+1 hockeymatcher:


  1. Sverige - Finland (VM 2003)
  2. Sverige - Kanada (OS 1994)
  3. Ryssland - Kanada (VM 2008)
  4. Sverige - Kanada (gruppspelet OS 2002)
Fast sen så var det ju skapligt kul att kolla hockey i CC under NHL-strejken. Djurgårdens powerplay, LHCs Huselius, Knuble, Morrison...


(Kul inlägg va, Ulrika? ;-))

Sååååå skönt väder!

Publicerad 2008-05-11 21:32:04 i Allmänt

Vad har jag gjort mer än att cykla till Tornby då? I fredags kom Umesh, Jakob och Axel hit och tittade på mitt balkongbord och drack lite öl. Umesh och jag fick för oss att gå ner till Platens så det gjorde vi :-)

På lördagen cyklade jag runt och tog kort på allt (många bilar som körde - sekvenstagning...). På kvällen grillade vi i Ryd och spelade Mario Cart på Nintento wee (52" TV...). Sen såg vi lite hockey-VM och gick till HG.

Idag har jag spelat tennis mot Christian (förlorat 2...) och Axel (vunnit 2...) och somnat i Christians fåtölj när jag "tvingades" titta på "årets största händelse" (enl. Umesh) - Manchester U mot något b-lag i Engelska ligan.

Det är så skönt att vara ledig och ha saker att göra. Det är typ bara två månader till jag ska ha semester. Semester, my first!
image91

image92

image93

image95

Tornby t.o.r x3

Publicerad 2008-05-11 21:20:09 i Allmänt

"Det som inte går att ta på cykeln är inget att ha". Så skulle man kunna sammanfatta min vecka. En vecka där jag verkligen har saknat en bil!
Första maj började jag handla saker till min balkong och jag kan nog bara minnas en gång tidigare då min cykel varit mer packad (semesterutflykt förra året). Jag hade ett litet växthus samt en grön matta för balkongen på pakethållaren. Efter ytterliggare en vecka och tre nya turer till Tornby jag jag räkna upp två gånger till.

I onsdags blev min skjuts till Jysk inställd men jag gav mig tusan på att jag skulle köpa det där balkongbordet så jag gav miog iväg med cykeln. Tur för mig så fanns inte bordet hemma (då hade jag fått ringa på någon som fått hämta mig - det hade inte funkat att cykla) så jag nöjde mig med två stolar. Det var betydligt svårare än jag trodde att cykla med dem! Cykelkorgen fick jag hänga på stolarna som jag dessutom fick hålla i med en arm. När jag kommit hela vägen till stan var min arm slut och då började det krångla massor. Jag undrar om jag blivit så uttittad på stan förrut. Jaja, hem kom jag.
På fredagen så blev det Tornby igen. Jag köpte en digital systemkamera. Helt enormt nöjs hittills!Problemet är bara att sekvenstagnings-funktionen är så rolig att använda så det blir snabbt massor med bilder på kameran. Förrutom kameran hämtade jag ju då också glasbordet till balkongen. Det var lite lättare att ta med för den kunde jag hålla med ena armen och luta den mot stången. Fast det var bra vindfång i uppförsbackarna - jobbigt.

Lördag fick jag ner igen till Tornby för kameraförsäljaren gav mig fel UV-skydd till kameran. Det spelade inte så stor roll för jag skulle ändå ner och köpa blomlådor på Plantagen. När jag hoppade av cykeln tappade jag en av dem på fotknölen och efter en danskväll var den typ 1,5 gånger sin normala storlek - ajaj.

Summa: Jag behöver planteringsjord men nä, det får pappa ta med sig om han kommer in till mig i veckan. Det vill jag inte ens försöka ta på cykeln. Alltså, man lär av sina misstag.

What if God was one of us?

Publicerad 2008-05-01 14:30:29 i Allmänt

Igår var jag på kravall för första gången på över två år. Vi alla som satt där på förfesten kände oss lite obekväma i overall eftersom det bara var en av oss som verkligen pluggade. Väl på kravallen spelades till en början väldigt bra musik men tillslut hördes iprincip bara klagomål från alla håll.
Jag träffade på en kille som sa att det var skönt att se en annan TBI-are där.
Han: "Etta eller tvåa?"
Jag: "Ehh, va?"
Han: " Ja, etta eller tvåa? Eller är du kanske trea? Årskurs alltså."
Jag: "Haha, Nä, jag har slutat. Jag är doktorand."
Han: "Va fan gör du här då? Du ser ung ut."
Jag: "Hur gammal är du då?"
Han: "Jag är född 1987"
...............

Sen påväg hem cyklade jag om en av Jonas kompisar som vinglade rätt rejält. Jag tog sällskap en bit på vägen med honom och då sa han att jag måste vara Gud. Och så skulle han bjuda mig på öl nästa gång vi ses. Hoppas han minns det :-)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela