vismut

1a advent

Publicerad 2009-11-29 17:03:13 i Allmänt

Det går ett litet rykte att jag skulle vara Grinchen. Jag tycker att det är lite orättvist för det enda jag egentligen har motsatt mig är att julpyntningen på kontoret sker före 1a advent. I fredags fick dock Hanna min tillåtelse att sätta upp ljusstaken. Så Hanna, det här inlägget är för dig så att du slutar sprida felaktiga rykten i fikarummet.

Papers Not Accepted by Science

Publicerad 2009-11-28 19:17:16 i Allmänt

Pust. Jag som tyckte att jag jobbade hårt i oktober. Yeah right. Det går att jobba hårdare men då få man vara nöjd om man hinner köpa toalettpapper på sin lediga tid. Ungefär 86h fredag-fredag blev det. Det är väl ok att jobba hårt men inte att vara så stressad som jag har varit. Nej fy. Men igår när Alex (shut up and write!) och jag skickat iväg våra ändringar på manuskriptet till Geneve tog jag flykten till Motala och åt sista biten av mammas födelsedagstårta och bara vilade. Stressen sjönk direkt men jag är fortfarande rätt trött. Men det är det ju fler som är. T.ex så snarkade Alex assistent när vi satt och skrev igår och så Doris:

 

Men hon gillade inte mina blixtar:

Thank God it's Monday!

Publicerad 2009-11-22 21:04:28 i Allmänt

Först: Förlåt Panic at the disco! Det var inte ni och Darin som tjatade ut mig igår. Det var Lily Allen och Darin. Men varför det konstant stod Panic at the disco och en låt med jättelångt namn istället för Lily Allen och Not Fair fattar jag inte.

Igår åkte jag hem till Åsa och Johan och åt varma mackor och spelade spel - Bet your brain. Det är ett frågesportspel men man spelar hela tiden på om man tror att motspelaren ska klara frågan (innan man fått se frågan och bara vet kategorin alltså). Jag kom sist båda gångerna och Johan vann båda rundorna. Johan lyckades också imponera på mig genom att bilda helt sjuka 49 ord av bokstäverna i orden "konst och kultur" på två minuter! Själv kom jag upp i 17 men så spelar inte jag Betapet längre. Det är såååååååååå februari-mars 2004..... Sånna där uppgifter får mig att tänka på Brainstorm-spelande med Charlotta och hur värdelös jag var/är på att komma på massor med ord på kort tid. Jag tror inte jag vann en enda gång mot henne. Priset den här gången formades till att vinnaren fick klippa förloraren så nu har jag 7mm stubb igen.

Idag har jag suttit med Alex i princip hela dagen. Vi tom åt lunch ihop. Simskolan gick väl sådär för jag är skittrött men jag var ändå 13s snabbare på 25 meter frisim än vissa. Hehe, med andra ord innebar det att jag fick vila i 15s innan det var dags för nästa 25m-spurt medan vissa andra fick vila två... Jag tror också att jag kommit på orsaken till att jag gör konstiga bröstsimsbentag med högerbenet. Det kan vara så att jag allt för många gånger sparkat in i linorna och eftersom det alltid är motsols simning i bassämgen så är det ju högern som får stryk och att jag då utvecklat en teknik för att undvika ont i tårna. Maja tyckte i alla fall att det såg bättre ut idag. Magnus också men han var tvungen att lägga till att den form av bröstsim jag utövar kallas för tant-sim.

 

Oops. Ont om toalettpapper var det ju gott om. Suck.

...

Publicerad 2009-11-21 18:00:33 i Allmänt

Panic at the disco kom aldrig men nu gapar Darin igen. Tur man ska hem till Åsa snart och att dagen snart är lika slut som mina ögon är.

I know saint Peter will call my name

Publicerad 2009-11-21 15:38:24 i Allmänt

Spotify funkade inte på labbdatorn idag så det blev (undrar vaför tänker jag nu-förmodligen för att jag är fokuserad på annat) P3 star istället.

Nu kom Darin med sin satans Coldplay-låt för tredje gången! Snart kommer väl Panic at the disco igen kan jag tänka.

Ett till

Publicerad 2009-11-20 22:43:13 i Allmänt

Såg just att jag inte bloggat sen i söndags med undantag för kvällens inlägg. Den här veckan har gått galet fort. Aja, som plåster på såren kan jag ju berätta om den enda serien på TV som jag följer just nu, jag har tom lämnat CSI åt sitt öde, Criminal minds.

Igår var det ett riktigt äckligt avsnitt. Jag fattade redan efter 5s att det här programmet skulle handla om ögon då jag såg någon skum typ plocka med sina verktyg varav det som var mest i fokus liknade en mindre glassked. Mm, ni kan ju tänka vad han använde skeden till... Och ögonen stoppade han in i uppstoppade djur för att de skulle få mer levande blick. Nej fy så vidrigt.

Jag gillar inte ögon. Jag gillar inte ens att prata om ögonolyckor. Inte ens de tänkbara som Hanna alltid drar upp om att snubbla och få en järnpinne som sitter labbets skakbord i ögat. Bläää.

Men vi får väl se hur länge jag håller mig fast till Criminal minds nu när den jag tycker minst om har blivit chef och något av huvudperson. Fast det är rätt kul att diskutera programmet med Rille på fredagarna!

Dax för fredagsmys

Publicerad 2009-11-20 20:18:23 i Allmänt

Nypumpad sitter jag nu framför datorn med en mycket god Ros kebabtallrik och lyssnar på spotify-listan Fredag party Vener lab. Hittills GreenDay, Säkert! och Ramones. Bra kväll om det då inte vore för att Fredag party Vener lab-listan återfinns på den allmänna labbdatorn och att jag har två experiment igång plus att jag jobbar med figurer till ett manuskript. Det blir en tuff helg men det är garanterat värt det. Nästa helg ska jag inte lyfta ett finger... Figurgörandet underlättades väldigt mycket då en snäll Åsa gav mig sina figurmallar så det här kommer gå undan och snyggt blir det ju då naturligtvis också!

Pratade med BA-Madde på gymmet idag. Nu är det hennes tur att pumpa på gymmet istället för att leda BodyAttacken. Den hade tydligen slitit på hennes kropp också. Kul pass är det ju men jag vet inte om det är så himmla nyttigt att hoppa runt som man gör i en timme.

Labbråtta

 

Undertiden jag har bloggat, ätit och labbat har det spelats ännu mer bra musik. The Strokes, Johnny Cash och Roxette. Snart kommer nog tyvärr också Mambo Kurt med sin tolkning av Basket Case - suck.

Mambo Kurt lades till på listan av misstag tillsammans med femtioelva andra versioner av Basket Case och nu får han vara kvar pga att majoriteten säger så. Dock försvann "Angry Basket case" jävligt fort. Min puls steg med 75% så fort den kom på.

Simskola på riktigt

Publicerad 2009-11-15 20:58:33 i Allmänt

Som ni förstått är bröstsim inte min grej och tyvärr vet mina tränare om det. Efter insim idag var det dags för vårt första "distanspass": 50m fjäril, 100m rygg, 200m bröst och 400m frisim efter varandra. Efter det var de flesta riktigt trötta och ropade "Jaaaa!" när Maja berättade att nästa moment var bröstsimsspark. Jag skrek Nej och fick en klapp på huvudet av Maja. Jag är ju tillräckligt smart för att veta vad syftet med övningen var - att lära en enda person göra bensparken. Dvs - mig.

Jag lät övriga simma iväg före mig (annars tar jag alltid täten så jag slipper farthinder.......) för jag visste ju vem de skulle köra med. Jo då. Snart var Maja i bassängen och slet i mina ben och gjorde bensparken åt mig. Men nej, det gick inte när hon släppte. Eller, enligt henne gör jag rätt med båda benen men samtidigt olika med båda benen och så får det inte vara. Resten av gruppen log drygt när de simmade förbi mig som inte kom så långt med Maja hållandes i mina fötter.

Jag gav svar på tal och sa att de skulle vänta till det blev frisim igen. Drygt? -Ja Sant? -Ja

Idag fick vi också reda på om vi klarat målen för uppflyttning till fortsättningsgruppen (50m frisim och ryggsim samt vändningar). Alla klarade sig men jag ska inte gå. Då får man lära sig tävlingsbröstsim och mer frärilssim men jag vill bara nöta frisim så jag skippar det.

Någon som är intresserad av att följa med på dykcertifikatskurs i vår istället? Jag är sugen.

Vill du gifta dig med mig?

Publicerad 2009-11-14 13:29:01 i Allmänt

Nästan en hel dag med mass-spekseminarie på Quality Hotel Ekoxen. Som vanligt vid sådana möten gjorde min mage ifrån sig diverse ljud. Hanna kommenterade så fort hon fick chansen men jag blev lite irriterad för alla gånger var det inte min mage som lät. Det var i alla fall ingenting jämfört med Stockholm... Lunch fick vi också. Valet stod mellan kokt fisk med potatismos och lammfärsbiffar. Biffarna såg väldigt goda ut så jag reflekterade inte över att det var just lammkött. Jag är inte så förtjust i lamm och nu fick jag leva med smaken resten av dagen. Lamm-smaken i raparna överlevde till och med kvällens Ros-kebab. Blä.

Igår när Åsa och jag på gymmet skröt om hur starka våra mammor är fick jag reda på att hennes mamma är väldigt stark - i tårna. Jag tappade vikten och började asgarva... Sen bestämdes det att jag skulle komma till Åsa, äta pizza och titta på Malmö-Leksand. Tre minuter senare blev jag inbjuden på filmkväll hos Umesh så jag ställde in hockeykvällen. Lite taskig kände jag mig allt för först bjöd jag in mig själv till Åsa och sen låter jag henne sitta alldeles själv och titta. Men hon slapp säkert gärna mitt sällskap då jag med all säkerhet varit en aning dryg eftersom Malmö vann!

Filmkvällen är ett kapitel för sig. Jag, Umesh och Magnus. Magnus är känd för att komma lite senare så filmstarten blev runt 20.30. Jag och Umesh ville se Inglorious bastards men den hade Magnus redan sett. Då bestämde vi oss för Slumdog Millionaire men jag och Mange krävde undertexter. När vi lyckats fixa det lyckades vi inte få filmen att visas på TV'n. Det tog väl 20min att felsöka. Sen upptäckte vi att undertexterna inte var synkade med filmen så vi kom överens om att stänga av dom. Då upptäckte vi att inte ens indiskan var textad till engelska när sådan förekom så då la vi ner den filmen också.

Jag motsatte mig starkt Rambo och StarTrek men kunde acceptera en vampyrfilm (Twilight). Umesh hade dock lyckats få hem en version som bara var svart men med ljud. SUCK.

Då återstod inte så många alternativ så vi valde en vi inte visste vad den skulle handla om men titeln indikerade att den tillhörde en genre killar mellan 26 och 29 år bara ser när de tvingas till det av sin flickvän. Inte när de har filmkväll bara tre killar. 15 min stod vi ut innan Umesh och jag på tre skrek "ja" på frågan om den skulle stängas av. Magnus "ja" var lite mer tvekande hehe.

På sattes istället några avsnitt av en serie som hette Kenny vs. Spenny. Två bröder som tävlade i precis allt. Lite småkul och väldigt grabbigt. Två avsnitt senare var mina linser torra och jag trött så det var dags för hemgång och läggdags.

Idag har jag jobbat och skulle kanske sitta lite med Alex men han kom inte undertiden jag var där så det blev inget. Simma och bastu istället!

4000 kr för garanterad vinst

Publicerad 2009-11-12 20:16:36 i Allmänt

Mycket jobb på bloggen nu men så är det ju nästan det enda som händer just nu så idag kommer lite till. Kolla in den här annonsen som mailades till mig idag. En sak som man inom biokemin är mycket intresserad av är att ta reda på vilka proteiner som binder till varandra, så även jag. Och det är svårt. Inte ens jag (hmm) har lyckats hitta vilka andra proteiner som binder till just mitt fd. favoritprotein. Det här kitet kostar visserligen 4000 kr just nu (8000 annars) men eftersom de i annonsen skriver att man ska räkna med lyckat resultat redan första gången så måste det väl vara värt pengarna?!?!!? Hur kan man ens skriva en sådan sak som "count on success the first time"? Den personen kan inte ha verklighets(labb)anknytning...

Invitrogen.com

Idag tyckte Hanna att jag flörtade med kvinnan som tog emot min beställning på Sigma-Aldrich. Tyvärr för nyfikna Hanna så hörde hon ju bara den ena av oss... Hon mailade tom mig efter beställningen för att påminna om rabatten de hade på cellodlingsplast som jag fick via telefon och som jag avböjde med anledningen att jag inte odlar celler...

 

Händelserik helg

Publicerad 2009-11-08 22:14:13 i Allmänt

Helgen inleddes med en sen labbdag. Jag kom inte ifrån labbet förrän vid 19.45 på fredagskvällen och det var inte ens jobbigt. I veckan lyckades jag faktiskt med något jag inte lyckats med tidigare trots att jag försökt en hel del och vips så var det 10ggr roligare att jobba. Fast jag måste verkligen fixa någon in-case-of-emergency-matlåda och ha i frysen på jobbet...

Kvällen blev i alla fall kort. Lite tv och mys i soffan med Sator var allt jag hann med innan jag somnade. Myset med Sator fortsatte i sängen på lördagsmorgonen (hon kom och tittade till mig runt 7 men insåg att jag fortfarande sov och gick igen - duktig katt). Men myset var tydligen som bortblåst när det var dags för frukost. När jag står och håller i havregrynspåsen kommer attacken bakifrån. Sators tandavtryck på min vad kan ni se nedan. Tydligen gjorde jag frukost i fel ordning. Först ska tydligen hon ha mat, även om hon hade, och sen jag. Tjejer...

 

Jag fortsatte gårdagskvällens labbande men väl på labb började jag sjunga som vanligt och då kom det någon in i labbet. Tydligen hade det varit någon som brytit sig in på avdelningen under natten så de var där och fixade låset. Jag tycker att det var lite otäckt att jag var där helt själv kvällen innan nu när jag vet att det var någon skummis där under natten. Förutom labb hann jag även med ett gympass med Umesh.

 

På kvällen blev det faktiskt utgång trots att jag inte var så sugen från början. Vi hamnade på Sliver och det var faktiskt en hel del folk jag kände igen. Mestadels gym-folk (BA-Madde t.ex). Såg även en tjej som jag var kär i till och från när jag gick i mellan-/högstadiet (men som inte var kär i mig vid samma tidpunkter) som jag inte pratat med på 10 år utan bara sett på håll då och då. Nja, jag har fortfarande inte pratat med henne på 10 år för hon försvann bland allt folk och jag hittade henne inte igen.

Att ha katt hemma har lärt mig många saker: Jag öppnar garderobsdörrar många gånger per dag. Jag har mycket damm. Jag har gummisnoddar lite överallt. Jag är lite feg när den vill busa (men så klarade jag mig från blodiga armar den här gången också). Här är Sator bland mina kalsonger:



Helgen slutade dock på ett tråkigt sätt. Under min simskola (Grymma frisimsvändningar idag!!! Men bensparken vid bröstsimmet är visst helfel fortfarande) blev min nya cykel stulen. Bhu. För vissa brott borde dödsstraff fortfarande existera.

Let it snow, let it snow, let it snow

Publicerad 2009-11-04 21:12:12 i Allmänt

Och varför är jag så angelägen om att få mer snö än den som kom idag? Jo, för igår var jag Bambi på hård asfalt när jag återigen testade rullskidorna. Lyckades faktiskt åka till Bergsrondellen och tillbaka men jag ramlade två gånger. Tur att man inte slår sig i min hastighet. Den är marginellt högre än vad kvinnor med barnvagn har. En sak jag kan göra är att korta stavarna en aning men störst problem har jag i alla fall med att få skidorna att rulla rakt. Jag funderar på om det beror på samma defekt som gör att jag inte kan ta bröstsimsbenspark. Nä, ge mig snö så jag kan nöta riktig skid/stavteknik istället.

Idag blev jag huxflux äkta doktorand med 100% anställning retroaktivt sen juni(?). Blir några fina 1000-lappar som kommer in på kontot lagom till jul och kanske kan användas som bidrag till en ny soffa.

Hoppas snön kommer tidigare än februari i år!

Helg i Motala

Publicerad 2009-11-02 19:35:33 i Allmänt

Febern efter sprutan försvann ganska så fort. Torsdagen bjöd dock på en betydligt ömmare arm. Dessutom slog Rikard mig (för första gången någonsin) hårt på armen när han tyckte jag var långsam vid masspeken. Jag flög av stolen, gick ner på knä och skrek några väl valda ord.

Sen var det dags för middag på Yogi. Helt ok mat. Lite starkt men så är jag inte så van vid stark mat heller. Jag tycker att det är roligt att sitta och prata med en Senior Scientist som berättar om deras forskarliv och det blir mer avslappnat när man gör det på en middag än på labb. Lyckad kväll även om servitören lyckades armbåga mig på, just det, vänsterarmen...

På fredageskvällen åkte jag till Motala för första gången sen semestern. På lördagsmorgonen var planen att efter en liten tur på stan springa i en nerlagd slalombacke tillsammans med Oscar. Ojojoj. Vi skulle köra 10st gånger uppför den där backen men jag kände redan vid första att det här går inte. Oscar fortsatte och sprang hela vägen upp medan jag skippade sista stigningen. Jag blev extremt trött, flåsig och yr. Dessutom fick jag blodsmak i munnen. Kanske inte så konstigt eftersom det var en hård backe men jag återhämtade mig inte som vanligt heller. Jag tolkade det som att min slappmånad tagit ut sin rätt. 8st intervaller blev det i alla fall.

Efter att ha åkt och tittat på en racercykel jag ev. ska köpa så insåg jag under en hektisk timme att det förmodligen var något annat än dålig kondis som gjorde att jag blev så trött. Eftersom min förra ordvits blev så uppskattad och ni inte vill ha detaljer, jag lovar, kan jag väl bara konstatera att jag blev skitskjuk.

Hehe, men jag och Oscar hade bestämt att vi skulle ut och dricka öl på Harrys och dit tog jag mig i alla fall ett tag. Fortfarande är kroppen aningen avslagen efter helgen så slappmånaden förlängs med några dagar men snart är det äkta hårdträning som gäller!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela