vismut

Coops pommes strips

Publicerad 2007-06-29 18:10:08 i Allmänt

Näringsinformation: Ugnsklara pommes frites produkter innehåller olja från förfriteringen och behöver ingen extra olja för att bli spröda. Det är en bra idé att låta pommes fritsen rinna av på ett hushållspapper innan servering, .... Detta minskar fettinnehållet i potatisen. Du behöver ingen sås till pommes frites, men kom ihåg att alltid servera dem tillsammans med råkost eller kokta grönsaker och att variera med kokt potatis.

Gymkort och pengar på kortet

Publicerad 2007-06-29 08:25:00 i Allmänt

Igår ringde en kille fron World Class Gym till mig och sa att jag vunnit 2 veckors gratis träning där. Dagen innan hade jag bestämt mig för att köpa ett årskort där för det är ett väldigt bra erbjudande, tycker jag. Hela sommaren "gratis" + 12 månader för 2490:-. Mindre har jag aldrig gett här i Linköping. Man var dock tvungen att köpa det där kortet ganska snart så jag slog till direkt. När jag skrev på alla papper och fick alla presenter (nyckelband, vattenflaska UTAN lock (de är slut), lite värdekupponger) så började jag undra om jag hade så mkt pengar på mitt kort.

- Jag hoppas jag har pengar på kortet nu, sa jag.

- Det hoppas jag också, sa han.

"KÖP MEDGES EJ"

Skit! Han blev nog lite irriterad. Han tog tillbaka presenterna och jag gav mig iväg för att flytta över pengar. Men jag trodde att jag hade ganska mkt på kortet ändå - kolla kontoutdrag i automaten: 2487.21kr. Tre kronor för lite! När jag kom tillbaka och berättade det sa han att han hade kunnat pruta om han visste... Schysst kille!

WorldClass ser ut att vara ett väldigt fint gym. Massor med olika maskiner men också vikter och pass så som spinning och allt annat.

Summering

Publicerad 2007-06-25 16:44:52 i Allmänt

Har inte blivit något skrivet på länge. Här kommer en kort summering av vad jag har hållt på med:

Onsdag: Städdag på labb med efterföljande grillfest med arbetskamraterna.
Torsdag: Gick hem redan klockan halv 2 och gick ner på stan. Det tillhör verkligen undantagen att jag rör mig i centrum.
Fredag: Bakade en jordgubbstårta (plockade iaf fram vad som behövdes. Resten fixade Charlotta...). Åkte ut i skogen och plockade smultron (9st! (plus 4 blåbär)) och hittade ett nytt fågeltorn. Såg bara några svanar men det var kul ändå.
Åt jordgubbstårta, popcorn och såg en deckare på TV innan jag somnade kl. 12. Blev väckt av att Jonas ringde från krogen i Norrtälje bara för att han ville berätta att de spelade Basket case. "Va? Sover du? Det är ju midsommar".
Lördag: Åkte ner på Tornby bara för att inse att inte ens Maxi hade öppet... En glass på McDonalds och lite mat åp coop blev det iaf. På kvällen var det varma mackor, kubb och lite spel med Charlottas kompisar. Jag somnade klockan 4...
Söndag: Ner på Tornby igen. Nu var det MASSOR med folk där. Väl hemma saknar jag min mobil ->ner till IKEA igen för att hämta den. Cykel-mekning följt av godisätning i trädgårdsföreningen. Jag hittade en 50-öring från 1898 där! Trodde ett tag att den skulle kunna betala någon slags semester åt mig och på sätt och vis kanske den kan det. Busskortet jag köpte (fick...) kostade 170:- och sånna där mynt säljs för 200kr. Sparar nog pengen istället - lite kul.
image14

Idag: Har inte gjort så mkt på jobbet och snart kan jag nog gå hem. Ska nog ut till Berg och bada ikväll. Mitt nya busskort inbjuder till billiga, spontana utflykter!

Ringa till Pierce?

Publicerad 2007-06-18 17:35:52 i Allmänt

Jag använder ett kit på jobbet. Om man vill ringa till dem så skriver de ut sitt nummer så här: "800-8PIERCE (743723)".

Alltså, ok att P=7, I=4, E=3, R=7, C=2 och E=3 men om de ändå skriver ut med siffror så måste ju det betyda att de inte tror att alla fattar vad PIERCE står för och då känns det lite onödigt att skriva PIERCE överhuvudtaget. Antagligen skriver de bara så för att visa hur finurliga de är. Finurligt visst. Men smart - nä.

Motala i helgen

Publicerad 2007-06-17 17:02:34 i Allmänt

I helgen var det vätternrundan i Motala och jag var där för att titta lite och för att träffa Oscar. Igår åt vi glass i hamnen. Jag köpte en våffla med två kulor. En av kulorna hade smaken "Banan med rödbetssmak"! Smakade inte så konstigt. Mest banan tror jag.

Pust!

Publicerad 2007-06-15 10:28:26 i Allmänt

Skönt! Presentationen gick bra. Rörde till lite men det gick ändå. Nu har jag några timmar till jag har labbarbete. Kommer huvudvärken nu? Hoppas inte. I helgen ska jag till Motala och titta på folk som cyklar 30 mil. Kanske bada också?!

Min Ryss-boss berättade att han blivit professor. Nu är det bara rektorn som ska godkänna att tjänsten tillsätts. Det bästa är att han kan få fram mer pengar när han står som professor...

Nervös!

Publicerad 2007-06-15 08:32:42 i Allmänt

Om 30 min ska jag hålla en presentation för vår forskargrupp. Det är betydligt mer nervöst att prata inför folk som är mer insatta än jag själv än att presentera inför forskarskolakamrater som knappt vet vad mitt område handlar om. Brrr. Pirrar i min mage - ganska ny känska att vara så här nervös inför en presentation för mig faktiskt.

Are you in the mood? ;-)

Publicerad 2007-06-12 19:57:06 i Allmänt


Igår var jag alltså på bröllop i stadshuset. Jag skämdes som bara den! Jag brukar inte skämmas men nu gjorde jag det. Anledningen var såklart mitt klädval eller brist på klädval. Jag kom direkt från jobbet i min vita t-shirt med fläckar på och shorts. Alla andra (som bor närmare än Lambohov kanske bör understrykas) hade klätt sig lite finare i alla fall. Brudparet hade tofflor så så off var jag inte men skämdes gjorde jag.
Själva cermonin var över på 3min men det var kul. Ryssens ögon var lite glansiga och efteråt erkände han att det kändes mer än bara som en formalitiet. Lite synd att jag glömde kameran bara. Efteråt var det öl. Två stycken för mig. Det var inte alls så bra eftersom jag inte ätit något sen lunch och nu var ju klockan 19... När jag skulle resa mig för att åka hem till Charlotta och äta kände jag hur ostabil jag var och låtsdes vingla bara för att de inte skulle se att jag nästan vinglade på riktigt. Lite mat i magen så var jag mig själv igen...

Apropå Charlotta, mat och öl. Gårdagens sms-konversation kommer här:
B: "Hmm. Jag kanskekanske stannar för en öl jag också. Men kommer ganska snabbt hem ändå. Puss".
C: "Ja men visst. Gör det. Jag kan laga mat :)"
B:"Mm. Bra att du förstår att mannen ska dricka öl när kvinnan lagar mat. Äntligen är vårt förhållande som ett förhållande mellan man-kvinna ska vara!
C: "Ah, precis. Du är redo för skiljsmässopapprena?"

Tur man inte är gift. Fast idag åkte Charlotta iväg igen. Borta typ 10 dagar...

Wedding bells

Publicerad 2007-06-11 17:29:48 i Allmänt

Idag är det en lite större dag än vanligt på lab. Eller åtminstånde för de flesta av oss. Huvudpersonen själv, Ryssen, han blir mest irriterad när det kommer på tal att han ska gifta sig idag. Jag förstår honom delvis för varken han eller hans tjej vill gifta sig nu men bara för att hon också ska kunna få visum till Österrike (dit han ska flytta för en ny postdoc) så ska du nu gifta sig i stadshuset.
En av handledarna här är ifrån Rumänien och där ska man tydligen pussa den som ska gifta sig på pannan så Ryssen gick omkring med ett läppstiftsavtryck i pannan ett tag. Hoppas det inte förstör hans chanser att hon säger ja nu bara.
Även om han hela tiden säger att giftemålet bara är en formalitet så antar jag att det känns lite speciellt för honom i alla fall. Hela gruppen ska ner till stadshuset och kolla på och sen ska det visst tas någon öl någonstans.


Jag ska presentera mina 2,5 månaders jobb under gruppmötet på fredag. Sitter och kollar upp vad jag kan prata om och inte. Det är faktiskt inte så lätt och jag hoppas att jag inte får några konstiga frågor för jag känner mig inte så insatt som jag tycker att jag borde vara. Men det går väl som vanligt - bra :-)

Nä, nu kanske man skulle piffa till sig innan bröllopet. Kan ju iaf kanske byta till en t-shirt utan matfläckar. Eller, de syns knappt. I annat fall kan jag säga att det är klorofyll och att jag fått dem när jag jobbat...

Varmt värre

Publicerad 2007-06-10 20:22:45 i Allmänt

Helgen inleddes med kubb, öl och tv-spel hemma hos Sebbe på fredagen. Sebbe vann i allt även om han bara hade en kubb-seger mer än mig och Umesh.

På jobbet utbrast ryssen "Wow. WOw. WOW" när jag via telefon berättade om fredagens resultat. Lite kul :-)

Lördagen var en seg-dag. Var för rastlös för att bara ligga i solen och mycket annat fanns inte att göra. Inte var jag festsugen heller men jag gav mig återigen iväg till Sebbe för Umesh examensfest. Jonas kom tillbaka till Linköping igår efter att ha varit på Asien-tour i 3 månader och det var skitkul att träffa honom igen. Utestället för kvällen var BK/Harrys och det är inget av mina favoritställen men måste väl erkänna att jag hade skoj men om det var uteställets förtjänst låter jag vara osagt.

Idag har jag vunnit 3 av 3 spelade krocketmatcher mot Charlotta och nu börjar hon ifrågasätta reglerna...
I bar överkropp har jag också varit. Duktig som jag  är så använder jag solskyddskräm. Iaf på känsliga delar. Som ni ser så kanske jag kan lära mig att smeta ut krämen lite bättre...

image12

Fingeravtryck?

Sprit

Publicerad 2007-06-08 14:37:12 i Allmänt

Nu har jag varit och köpt sprit - på Apoteket. 6 liter 95% finsprit för 492:-. För att få köpa var en professor/läkare tvungen att skriva på och ge förmanande ord om att spriten ska förvaras inlåst. Men ändå. Mina öl som jag ska dricka i kväll känns helt plötsligt jättedyra...

Även att vara ute i solen ger sina (röda) fläckar

Publicerad 2007-06-03 19:14:10 i Allmänt

I jakten på att fixa en lika snygg bränna som efter Cypernresan spelade jag tennis utan t-shirt igår. I nästan två timmar. Det är sånt man blir påmind om på kvällen när man ska sova. Så farligt var det faktiskt inte och jag var inte ensam. Min dubbelkamrat blev även han kräfta.

Fotboll på tv igår. Nu mera tycker jag att fotboll på tv är ganska trist men igår hände det ju faktiskt en hel massa saker som gjorde det lite intressant i alla fall.

Jag har blivit tvingad att skriva ut resultatet från gårdagens match här: Christian/Umesh vs. Carl Robert /Björn 5-3 5-3.

Nu ska jag grilla burgare och äta rabarberpaj!

image10image11

Vinnare&Förlorare

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela