vismut

Uppe med tuppen

Publicerad 2011-01-29 18:47:40 i Allmänt

Nej då. Jag tog ingen sovmorgon imorse. Istället åkte jag ner till Sporthallen och hoppades på en drop-in biljett till spinningen - det fick jag.

Efter 90min spinning, 50min styrketräning och mat på stan med Umesh och Jonas hamnade jag i soffan och har inte lämnat den sen dess. Helt utslagen! Men det kan inte vara vätskebrist. Det vore väldigt konstigt med tanke på antalet gånger...

Jaja, snart ska jag väl gå härifrån. Efter nästa Spotify-låt.

Eller nästnästa.

Krocket och YATZY

Publicerad 2011-01-28 22:54:08 i Allmänt

Mat-, handbolls-, på spåret- och spelsällskap i form av Johan och Åsa. Hade jag somnat i soffan hade jag kunnat fylla på listan med sov- också...

Förutom att Sverige förlorade så var det en bra kväll. Goda fiskburgare och en seger i YATZY. Johan råkade visst också vinna en omgång.

Väldigt svåra frågor på På Spåret. Jag klarar dem nästan bara när det är sport. Jag och Åsa missade en cellbiologifråga medan Johan drog till med rätt svar - Pinsamt.



Imorgon blir det nog sovmorgon för jag är fortfarande bara tionde reserv på 90min spinning. Usch för alla "gratisätare" som hänger på Medley i januari!

Dagen

Publicerad 2011-01-27 22:09:13 i Allmänt

Idag var en liten annorlunda dag. Vi fick nämligen en ny labkompis - Lan.

"I need some help with some boxes". Some var visst=14...

På kvällen körde vi sista kvällen med gänget innan Patrik och resten av Corneliagruppen (minus Lan då) flyttar till Göteborg.

Annat bra:

Alla pipettspets-askar uppfyllda!!!

 

"Fantastiskt nördigt"

Det är synd om människorna

Publicerad 2011-01-24 20:59:59 i Allmänt

I en av bloggarna jag följer klagades det igår på diskberget som bildats under helgen. Pff. Hon har ju i alla fall en man som tycker att diska är en ok uppgift så hon slipper ju själv.
Nej, det är MIG det är synd om. Problemet är följande:

 

Locket/skålen till popcornmaskinen. Den GÅR INTE att få ren. Nu på bilden är den ju i och för sig helt odiskad men ta bort saltet och några av skalen så har ni hur den ser ut diskad. Efter att ha sett hur familjerna Jufvas och Borlänge-Svenssons popcornmaskinlock/-skål ser ut så undrar jag om nån har disktips. Aceton? Metanol? Acetonitril? DMSO?

Man vinner inte på vindkraft

Publicerad 2011-01-23 21:03:46 i Allmänt

Igår var jag bjuden på god middag och sen spelade vi mitt julklappsspel - PowerGrid. Det går ut på att köpa olika sorters elkraftverk för att sen driva så många städer som möjligt.
Stefan satsade på vindkraft men mot slutet insåg han att han inte kunde vinna på så sätt och köpte ett skitigt kolkraftverk eller något liknande - och vann.
Jag vann inte den här gången heller men det är ett riktigt kul spel!

Problemet med PowerGrid är dock att spelplanen är så stor så att chipsskålen får problem att platsa på bordet...

 

Idag åkte jag skidor med Johan i Vreta. Otroligt snabba spår! Hoppas på samma förhållanden på öppet spår för då knäcker jag 7-timmarsgränsen! Yea, in my dreams. Jaja, det gick i alla fall jättebra de 23km jag åkte och jag var inte alls trött - förrän jag somnade hemma i soffan alltså...

I övrigt:

Någon som inte uppdaterat sin blogg sen 21 juli borde inte ha rätt att kritisera mina få inlägg den senaste tiden :-)

Röker samma marlboro

Publicerad 2011-01-21 20:29:09 i Allmänt

Skidlägret var bra på i alla fall två sätt: 1. Jag fick skidträning. 2. Jag insåg att det går riktigt bra trots lite träning.

Nummer 2 har jag tänkt mycket på den här veckan då det återigen blev en träningsfri vecka på grund av det dåliga med skidlägret: Mina nästan tillfrisknade luftrör gillade inte två timmars skidåkning i -15grader utan gav mig först blodsmak i munnen på måndagen och sen feber på eftermiddagarna tis-tors.

Aja. Jag vet inte om det är psykologiskt men jag känner mig aningen plufsigare, framförallt på magen, efter de här veckorna. Jag äter snudd på lika mycket som när jag tränar så klart det borde märkas tillslut...

Vid toabesök på jobbet idag funderade jag på när en influensa slutar vara ny.

På glid

Publicerad 2011-01-17 19:05:44 i Allmänt

Förra blogginlägget gjordes på väg upp till Dalarna och Borlänge för en helg i skidspåren. Eftersom vi åkte upp redan på torsdagskvällen kunde vi börja åka skidor redan tidigt på fredagen. Eller tidigt. Vallningen tog lite längre tid än planerat.
Den tejp jag kör på istället för fästvalla hade klibbat fast sig i skidfodralet vars insida satt kvar på tejpen när jag slet ut dem så det var bara att ta fram vallaväcken och ta bort kletet och dit med riktigt fästvalla.

 

Hockeyn så. Nu förlorade Malmö mot ett lika uselt lag först efter sudden death men det gör inte så mycket. Det var ändå roligt att de gjorde två mål för det är en helt sjukt skum känsla att fara upp från sin stol och skrika JAAAAAAAAAAAAAAA!!!! eller YESSSSSSSSSS!!!! när snudd på alla av de resterande 5000 personer sitter kvar på sina rumpor och tjurar.

 

Skidåkningen går för övrigt riktigt bra. Jag är "mil" före mig själv vid samma tid förra året trots att jag knappt tränat hälften så mycket skidor i år. Jag undrar om inte Öppet spår i sig var ett riktigt bra träningspass för min teknik.

-Ska du med på hockey i Leksand på lördag?...

Publicerad 2011-01-13 19:54:14 i Allmänt

mms_img19464 (MMS)

-Ska du med på hockey i Leksand på lördag? -Kan jag väl. Johan sa aldrig vilket lag Lif skulle möta så jag tog inte med mina ateraljer men tydligen är det MALMÖ som ska få äran att spöa Lif så nu saknar jag min halsduk och min mössa!

Har man det inte i kroppen...

Publicerad 2011-01-10 19:10:26 i Allmänt

... får man kompensera på andra sätt:



Oj, bilden ljuger visst något enormt! Storleken på de här burkarna med fluor för bättre glid under skidorna var pyttepytteliten. Jämför med prislappen. Hmm, undrar varför de var bakom lås...

Baaaaaa

Publicerad 2011-01-07 10:44:32 i Allmänt

Nej, jag vaknade inte frisk igår. Inte idag heller. Istället är jag typ förkyld i hela ansiktet.

Tråkigt:
1. Provsmakning av två alternativ till trerätters bröllopsmeny igår och det var väl inte alla amaker som jag kände.

 

2. Fint väder och jag får snällt stanna hemma från utflykten till Tolvmannabacken.

 

 

Bra sak:

MacGyver på TV!

48 veckor

Publicerad 2011-01-05 20:49:19 i Allmänt

En hel-seg vecka mitt i sommaren. Tre dagar med aircondition-feber i Peking. Annars: 48 veckor friska veckor men idag verkar sviten ha tagit slut.
Jag har hoppats hela dagen att det bara är någon form av irritation efter att ha simmat igår (känt fenomen att kunna bli täppt efter simhallsbesök) men ju längre dagen gått desto mer får jag nog inse att jag nog är förkyld. Skit - vi som ska till Tolvmannabacken på fredag!

Jag gör mitt bästa för att vakna frisk imorgon. 5 blodapelsiner och x antal vitlöksklyftor har slinkit ner idag. Och nu testar jag julklappen från Hanna - popcornkrydda.



Hanna: Jag föredrar salta popcorn före söta och chokladiga men det står att den passar till pannkakor också så det ska jag testa nån gång.

Nyår

Publicerad 2011-01-02 09:57:45 i Allmänt

I år firades nyår in ute på slätten, hos Axel och Anna-Carin i Kråkorp.

Som vanligt hade två personer köpt snuskigt mycket bomber

Stefan blev arg för att det började blåsa och att hans raketer inte lyfte

Men vid tolvslaget skulle regnet och blåsten övervinnas

Vissa nyårsbombare blev blötare än andra

Sen åkte kaminen på och byxorna av

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela