vismut

Lite blandat

Publicerad 2013-11-30 15:27:00 i Allmänt

Oops. Besöksfrekvensen har gått ner rejält så dags att blogga innan besökandet upphör helt!
 
Denna helg är en riktig partyhelg. Ikväll har syrran födelsedagsmingel och igår var jag på disputationsfest i egenskap av respektive till en av toastmastrarna.
 
I veckan som gått har experimenten inte gått så bra som jag hoppats, de har inte gått bra alls, men vad gör väl det när jag drömmer om framtida affärsidéer på nätterna. Min briljanta idé stavas fluorescerande nagellack.
Fast. Det där Google avslöjade att det redan fanns. Bah. Bara drömma om något annat.
Bild från http://familjevaruhuset.se
 
Min telefon leker smart och gissar vad nästa ord jag ska skriva i sms är för något utifrån vad jag brukar skriva. Hoppas inte att Stefan och Ida blir allt för svartsjuka när de ser vem jag brukar hänga i soffan med utan deras (och min!) vetskap.
 
Man kan också fundera på vad 'animaliskt protein av gris' gör som egen ingrediens i pastramin. Och vad är det? PSA (Porcrine Serum Albumin) kanske!
 
Sist med inte minst vill jag bara berätta att lämna blod är skitdrygt. Inte nog med att jag två dagar efter tappningen snubblade in på det som skulle ha varit min näst sista 400m-intervall extremt flåsandes utan att för den skull få i mig syre nog. Nä, för varje tablett av järntillskott jag tagit denna vecka (4st) har jag fått en ny av de vanligaste biverkningarna med Duroferon.
Utan att berätta för mycket är det intressant hur det ena dagen kan vara på ett sätt och den andra helt det motsatta...

Kattlåda?

Publicerad 2013-11-24 10:16:00 i Allmänt

Har varit hemma i Motala för att fira mammas födelsedag. Både mamma och pappa hade köpt nya skor och det uppskattades av katterna:
 
 

En mil i timmen

Publicerad 2013-11-23 20:07:16 i Träning

Kollade just i träningsdagboken och det var lätt att räkna ut min medelhastighet för året vad gäller samtliga (allt från box och styrketräning till löpning och cykling) träningsformer:
 
 
Vad gäller löpningen har jag, om jag räknar in mina triathlonlopp, just passerat 100mil under 2013. Just idag nöjde jag mig dock med styrketräning och tur var väl det. Högre puls och segare än vanligt. Mindre blodkroppar eller gårdagsvinet som är orsaken?

Dopad?

Publicerad 2013-11-22 14:26:00 i Allmänt

Efter att under lång tid tänkt att "jag ska" har jag äntligen fått tummen ur och blivit blodgivare. Det som tillsist fick iväg mig till Blodtappen (fy vilket äckligt namn!) var att nu när jag använder andras blod för min forskning måste jag väl ge tillbaka.
För några veckor sedan var jag där och gjorde tester för att se om jag kunde bli blodgivare. Jo då, frisk, perfekt blodtryck och fina blodkärl. Dock var mitt blodvärde på gränsen - 137g hemoglobin per liter (gränsen för män är 135).
Lite förvånande för mig och folk i min närhet men jaja. Idag var det så dags för min första tappning (fy vilket äckligt ord!) och sjuksköterskan (Anneli - som sköt på sin lunch för att ta hand om mig nu när det var första gången...) mätte om hemoglobinmängden för att det var så avvikande mot förra gången: 150g/l. Så ja. Det känns lite bättre när man håller på med konditionsidrottande!
 
Jag var faktiskt lite spänd innan då jag 1. Inte gillar blod. 2. Snälla Ida och Kristine berättat att det är grövre nålar än undersökningsnålar. 3. En blodgivare i min närhet mådde dåligt sist han lämnade blod.
 
Hur som helst så gick det jättebra. Får se bara hur bra jag klarar vinet ikväll nu när Idas föräldrar kommer på besök... :-)
 
 
Okok. Tillbaka till bufferräknandet (men jag hoppar över rasten så +/- 0 i arbetstid).
 

Mys-pys i juletid för en fyraårig Björn

Publicerad 2013-11-21 18:29:00 i Allmänt

Igår satt vi i fikarummet och pratade om SVTs barnprogram Philofix där programledaren slaktade en docka för att göra en lampa av den.
Jag såg klippet på youtube men som ni ser är det inte tillgängligt längre. Haha, det var faktiskt ganska så grovt så jag förstår att föräldrar "rasade".
 
I samband med det kom vi (jag) in på ett, för mig, starkt minne från barnprogramtiden: Julkalendern 1987 - Marias barn.
I det fanns det en scen där Herodes skulle döda alla nyfödda pojkar och samtidigt som man fick höra barnskrik visades en, i mitt minne, blodig vägg. Brrr. Så långt ifrån Pelle Svanslös man kan komma, typ.
 
Jaja, när jag sökte på youtube efter just det klippet då ingen annan ens mindes just denna Julkalender insåg jag att den knappt existerar. Det enda som finns är ett 10s långt klipp i det här inslaget från Söndagsöppet: http://www.youtube.com/watch?v=EdBcj6Axuao
 
 
Wikipedia har också en text: "...Avsnittet om barnamorden i Betlehem väckte upprörda känslor bland tittare, även i kristna kretsar. Skildringen av hur Herodes lät avrätta alla gossebarn i Betlehem, händelsen som givit upphov till Menlösa barns dag, ansågs av kritikerna som alltför blodig och brutal."
 
Mer:
"...och hade den kristna julberättelsen som tema efter långvariga påtryckningar om att julkalendrarna i SVT borde ha mer kristet innehåll, då jul till stor del är en kristen högtid."
 
Nu har jag i alla fall mailat SVTs Öppet Arkiv med en önskan om att de ska göra Julkalendern från 1987 tillgänglig på webben :-)
 
Insåg just att jag inte bloggat sen i fredags. Helgen bestod av hästträningstävling (som man kan läsa om hos Ida), spel&pizza hos Stefan och Lena samt träning såklart.

Sasha och Husse

Publicerad 2013-11-15 20:21:00 i Allmänt

Well, i brist på barn att blogga om får jag väl blogga om en hund. Ida är borta på toastmaster-spånande och mitt "morotsplockande" blev uppskjutet så jag och Sasha hänger i soffan och äter chips (jag), dricker en 2.8a (jag) och tittar på The Mentalist (båda (fast jag vet vad som händer då jag redan sett avsnittet)).
 
Efter att inte ha setts sen i måndags morse blev jag välkomnad i hallen när jag idag kom från gymmet. Sen blev det mys i soffan några minuter innan jag gav mig iväg på en löptur (därav den sunkiga träningströjan i soffan...).
 
 
Puss!
 
Sen stekte jag pannkakor inför morgondagen. Det var någon som såg att jag hade misslyckats med en och bara väntade på att den skulle svalna...
 
Den som väntar på något gott...
 
-Varsågod!
 
Att fördiska var heller inte det något problem:
 
Men jag fick leta lite efter bunken när det var dags för mig att diska (eller, om jag ska vara ärlig står den fortfarande i diskhon med vatten i sig. Varför göra det idag när man kan göra det imorgon, liksom?).

Redan onsdag

Publicerad 2013-11-13 15:52:48 i Allmänt

Jag har tänkt att blogga i tre dagars tid nu men att bara tänka hjälper ju inte. I helgen som gick hände det inte speciellt mycket. På dagarna alltså - kvällarna (fredag och lördag) var dock inbokade.
 
Lördagskvällen (och natten...) ägnades åt spel. Ett Zombie-spel där man spelade ihop (alltså vann alla eller ingen) där man hjälptes åt att lösa spelet. Riktigt roligt och inte gjorde det något att klockan hann bli halv tre innan sänggående. Tur vi redan på förhand hade bestämt oss för att sova över!
 
På kortet ovan installeras extraskivan till bordet. Det blev lite trångt med spel, vin, öl, chips, te och efterrätt på samma gång:
 
Blev förresten riktigt avundsjuk på Playitas-Mia i veckan. Hon gör uppdateringar på Funbeat om dubbla simpass mm mm. från Playitas där hon nu är iväg på simläger. Jag vill också! Jag vet ju att hon har supercoachning från tränare jag har stort förtroende för, bra väder och fantastiskt roligt. Ahh. Veckan på Fuerteventura var verkligen kalasbra.
 
Synd att semesterdagarna för 2013 redan är använda...
 
Nehä, 90min löpning står på schemat - bara att ge sig iväg. Mia har nog också (snart...) mörkt där nere men hon har betydligt härligare temperatur att springa i. Och dukad middagsbuffé när hon är klar.
 
Livet är allt bra orättvist.

BusBjörn

Publicerad 2013-11-09 08:20:00 i Allmänt

Med jämna mellanrum hittar jag på bus på jobbet. På Rikardtiden handlade det mest om att skrämmas och jag minns fortfarande hur jag skrämde skiten ur honom en lördag när jag gömt mig på hans kontor.
 
Jaja, nu är det mer fyndiga saker som t.ex. lägga ljus som ser ut som äpplen i fruktkorgen (som någon humorbefriad flickvän avslöjade i förväg) och så igår, gömma mat.
 
Annelie pratade om sin lunch, pizzarester, redan på frukostrasten. När jag vid lunchen kom ut i fikarummet står ovan nämnda pizza framme- helt obevakad- så jag gömde den och ersatte tallriken.
 
När sen Annelie kom och skulle äta var det skitroligt att se hennes reaktion för hon hade tidigare tänkt på att det var dumt att låta den stå framme (något som brukar signalera 'varsågod'. I alla fall när det gäller fikabröd) så hon trodde verkligen att den var uppäten.
 
Haha, tyvärr har hon lovat att ge igen men jag sa att man inte får skämta med mig om mat...

Positivt i kylan

Publicerad 2013-11-06 17:02:15 i Allmänt

Nog för att den var planterad av mig själv i våras men jag blev glad ändå när jag hittade 50kr i fickan på vinterjackan då den idag åkte på för första gången för säsongen.
 
 
Tyvärr är det också säsongspremiär för Gunde om 5minuter...

Arbetsgivarens marknad?

Publicerad 2013-11-05 16:21:43 i Arbete

Nytt jobb på platsbanken:
 
"Hur ser din arbetsdag ut? 

Du kommer i rollen som kemist ha en strategisk, utvecklande och operativ roll. Här får du möjlighet att verka som företagets interna och externa tekniska specialist. 

Vem trivs här? 

Vi söker dig som har en akademisk relevant utbildning, Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt. Du är effektiv, självgående och tycker om att arbeta i en miljö där man får ta egna initiativ. Arbetslivserfarenhet från laboratoriemiljö är starkt meriterande. Vidare ser vi även att du är kommunikativ då det är viss kundkontakt."
 

Det där säger ju inte så mycket så jag mailade (fanns ingen telefonkontakt) rekryteringsfirman och ställde massor med frågor.
Vad innebär jobbet? Vad har man för arbetsuppgifter? Är det forskning? Vilket område rör det sig om? Vilka metoder/utrustning används? Hur stor procent av arbetet är lagt på labb och hur mycket är vid skrivbordet? "Viss kundkontakt" - vad innebär det, är det i form av säljare eller som teknisk support? Vad är "relevant akademisk utbildning" för denna tjänst?
 
Fick som svar:

"Tack för ditt mail. Jobbet handlar om utveckling och om skräddarsydda kundlösningar. Just vilket område det rör sig om och vilka metoder och utrustning som används kan jag tyvärr inte svara på i nuläget, utan detta återkommer vi till vid en eventuell intervju. Mycket av arbetat är förlagt vid skrivbord och på företaget finns en teknisk affärsutvecklare, men man har viss kundkontakt då man stöttar upp med specialistkompetens gentemot kunder. Man får gärna ha akademisk utbildning med någon form av kemiinriktning.

 

Hoppas att detta har svarat på dina frågor. Välkommen med din ansökan!"

 
Seriöst? Jag mailade tillbaka...:
 
"Hej,
 
"Välkommen med din ansökan!"
 
Nja, jag har ju fortfarande inte en aning om vad det är för jobb jag söker och om jag är intresserad av det. Inte tänker jag ta en semesterdag för att åka på en intervju i Skövde för att där få reda på om jag är intresserad av tjänsten.
 
Jag söker bara seriösa jobb så nej, det kommer ingen ansökan."
 
 
Oops. Hoppas jag inte behöver söka jobb via adecco i framtiden, då ligger jag nog lite sämre till en andra :-)

Skippar lunchen

Publicerad 2013-11-05 12:16:23 i Allmänt

Idag var det direkt uppstigning från sängen för avfärd till jobbet utan frukost. Vi hade nämligen styrt upp "hotellfrukost" på jobbet!
Jag var ansvarig för våfflorna vilket fick mig lite stressad på morgonen när jag kom på att mitt våffeljärn sedan 1,5 år befinner sig hos Mia. Tur det var fler som skulle ha med våffeljärn...
 
Sasha prickade in en bra dag att följa med till jobbet på och fick både slicka yoghurttallrikar och smaska bacon.
 
 

Över plattorna på sergels torg

Publicerad 2013-11-03 17:38:11 i Allmänt

Nyss hemkommen från en weekend i Stockholm. På schemat stod b.la. att hälsa på Jippi, hästen Ida sålde i somras. Vägen dit var krokig - jag fick koncentrera mig på att titta på vägen...
 
 
Nog verkade det som att Jippi kände igen Ida (om inte så var det lukten av äpplen som hon kände).
 Jippi med lera upp till ballarna.
 
Väl på hotellet kunde jag läsa föjande när jag kissade. Mm, då slog det mig att tandborsten inte var packad - precis som sist jag sov på hotell i Stockholm.
 
Sen strosade vi runt på stan och drack öl i väntan på middagsdax.
 
Men middagen blev lite av ett antiklimax. Vi satt till bords kl. 19:00 och lämnade restaurangen mätta kl. 19:55 (nej, vi var inte på McDonalds). Förräten kom in ganska så direkt efter vår beställning. Tyvärr kom då också Idas huvudrätt och halva min huvudrätt in samtidigt. Ida började äta i tron att mina musslor snart skulle komma in de också men nja, majoriteten av mitt 1kg musslor åt jag när Ida var färdigäten. Lite tråkigt så klart. Servitören bad om ursäkt och skyllde på köket. Inte för att vi skulle ha dricksat ändå men vid betalningen gav han oss inte ens chansen att dricksa så lite skämdes han nog.
 
Snart färdigäten
 
Efter hotellfrukosten idag drog vi runt lite på stan innan vi skulle besöka Fjärilshuset. Det slutade heller inte som vi tänkt då det inte fanns en endaste parkeringsplats och de luckor som fanns var inte aktuella att ställa sig på då de runtomkring hade fått böter. Jäkla dålig stil. De hade betalat och de stod inte ivägen men okok, man fick inte stå där. Aja, vi åkte hem i regnet istället. Fjärilar får bli nästa gång!
 
Och ja, nog för att Maggio's Sergels Torg suttit på hjärnan sista tiden men att börja nynna på den så fort som jag ser en skylt med den texten var lite väl störigt.

A r b e t s t i d s f ö r k o r t n i n g

Publicerad 2013-11-02 13:55:11 i Allmänt

Japp, igår jobbade jag endast fram till lunch innan det blev helg. Planen för eftermiddagen, om vädret tillät, var korvgrillning.

Pessimisten/realisten Ida följde radarbilderna och sa att det skulle regna. Åsa och jag sa att det fina vädret inbjöd till korvgrillning. Således grillades det korv i ösregn...


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela