vismut

Arbetsgivarens marknad?

Publicerad 2013-11-05 16:21:43 i Arbete

Nytt jobb på platsbanken:
 
"Hur ser din arbetsdag ut? 

Du kommer i rollen som kemist ha en strategisk, utvecklande och operativ roll. Här får du möjlighet att verka som företagets interna och externa tekniska specialist. 

Vem trivs här? 

Vi söker dig som har en akademisk relevant utbildning, Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt. Du är effektiv, självgående och tycker om att arbeta i en miljö där man får ta egna initiativ. Arbetslivserfarenhet från laboratoriemiljö är starkt meriterande. Vidare ser vi även att du är kommunikativ då det är viss kundkontakt."
 

Det där säger ju inte så mycket så jag mailade (fanns ingen telefonkontakt) rekryteringsfirman och ställde massor med frågor.
Vad innebär jobbet? Vad har man för arbetsuppgifter? Är det forskning? Vilket område rör det sig om? Vilka metoder/utrustning används? Hur stor procent av arbetet är lagt på labb och hur mycket är vid skrivbordet? "Viss kundkontakt" - vad innebär det, är det i form av säljare eller som teknisk support? Vad är "relevant akademisk utbildning" för denna tjänst?
 
Fick som svar:

"Tack för ditt mail. Jobbet handlar om utveckling och om skräddarsydda kundlösningar. Just vilket område det rör sig om och vilka metoder och utrustning som används kan jag tyvärr inte svara på i nuläget, utan detta återkommer vi till vid en eventuell intervju. Mycket av arbetat är förlagt vid skrivbord och på företaget finns en teknisk affärsutvecklare, men man har viss kundkontakt då man stöttar upp med specialistkompetens gentemot kunder. Man får gärna ha akademisk utbildning med någon form av kemiinriktning.

 

Hoppas att detta har svarat på dina frågor. Välkommen med din ansökan!"

 
Seriöst? Jag mailade tillbaka...:
 
"Hej,
 
"Välkommen med din ansökan!"
 
Nja, jag har ju fortfarande inte en aning om vad det är för jobb jag söker och om jag är intresserad av det. Inte tänker jag ta en semesterdag för att åka på en intervju i Skövde för att där få reda på om jag är intresserad av tjänsten.
 
Jag söker bara seriösa jobb så nej, det kommer ingen ansökan."
 
 
Oops. Hoppas jag inte behöver söka jobb via adecco i framtiden, då ligger jag nog lite sämre till en andra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela