vismut

14 dagar 7 timmar 47 minuter

Publicerad 2011-12-31 13:48:48 i Allmänt

Jag har på tre dagar fått två kommentarer om att jag ser vältränad ut. Jo visst, jag ser också att det hänt grejer och anledningen är väl just 14 dagar 7 timmar och 47 minuter. Eller motsvarande 56,5min träning per dag i snitt de senaste 365 dagarna.

Jag hade en målsättning att snitta en timme träning per dag i år men missade med 21 timmar vilket får räknas som godkänt trots allt. 10 timmar försvann redan i januari när jag hade årets enda förkylning och att jag fått träna på utan uppehåll och comebacker har självklart också bidragit till att jag är bättre tränad än någonsin.

SJUKT är var det är att löpning ligger på andra plats över mina vanligaste träningsformer. Fatta att majoriteten av den tiden samlades under 5-6 veckor. Fatta hur mycket jag sprang då.

Mars blev sämsta träningsmånaden. Minns att jag var ganska sliten i kroppen efter Öppet spår och att jag drog på mig mjölksyra väldigt lätt veckorna efter vilket innebar ganska så korta pass. November får, för andra året i rad, räknas som bästa träningsmånaden. Mycket varierad träning och inga riktiga långpass men ändå nästan 30 timmar.

Statistik från http://www.funbeat.se/


Till 2012 sätter jag inte upp något mål. Jag vet inte alls hur mycket jag kommer hinna träna i vår men jag hoppas att jag kan ligga runt en timme per dag även nästa år.

Uppdatering

Publicerad 2011-12-30 16:17:43 i Allmänt

Åsa och jag har haft problem med att lyckas pricka in en dag när vi båda kunnat träffas senaste veckorna men idag tog jag en semesterdag för shopping och lunch med Åsa.

Eller shopping med Åsa vet jag inte. Den avklarade jag innan men linsinköp kanske kan räknas dit och på Synsam fick Sigge testa glasögon. Lika bra han vänjer sig.


Jag är så trött, har sovit skit den här veckan. Blä. Köpte dock ny kudde och nytt påslakanset idag men funkar inte det åker jag nog till Motala och sover snart...

Kärt barn har många namn

Publicerad 2011-12-27 20:40:25 i Allmänt

Ujujuj så det blåste inatt! I Motala, på madrassen jag hade tills jag köpte ny säng 2007, sover jag fantastiskt bra. Sängen är skön och det är så tyst-jämfört med Djurgårdsgatan. Väl hemma igen får man västliga vindar som verkligen försöker krossa mina fönster! Nej fy så dålig jag sov (om jag nu sov). Stoppade öronen fulla med fetvadd men ljudet från vinden filtrerades inte bort. Hemma bra men borta bäst?

Idag var det visst ta-med-en-förälder-på-BodyAttacken-dagen. Jag hälsade på Mias pappa vars stuga vi julmyste i för två veckor sedan:

Jag: Hej, jag heter Björn.
Mia: Pappa, det här är klassiker-Björn!
Pappan: Ah! Är det korv-Björn!

Hmmm.

Tillbaka hemma

Publicerad 2011-12-26 21:53:16 i Allmänt

Tillbaka hemma efter en kort julhelg och nu finns det bara en enda tomte och en julgardin kvar i lägenheten. Allt annat åkte upp på vinden direkt - är julen slut så är den.

Det är grymt bra att ha bloggen som dagbok så att man inte gör samma misstag igen. Veckan efter jul förra året var jag tydligen lite nere, mycket på grund av att min formtopp försvunnit. Lösningen på problemet skulle alltså vara spaghetti på julbordet så att inte energidepåerna i musklerna skulle tömmas. Sagt och gjort. På julaftonskvällen, när vi åt rester från middagen, kokade jag mig lite spaghetti till köttbullarna - pappa tyckte nog inte att det var helt OK.


Körde bil för första gången på evigheter (körde jag något i somras?) idag. Klarade mig med två kärringstopp :-)

Snällast i familjen

Publicerad 2011-12-24 18:26:28 i Allmänt

Min julafton startade som alla andra dagar - d.v.s vaken innan kl. 7. Den fortsatte med frukost till julkalendern följt av en joggingtur som fick ersätta de två tidigare jularnas skidtur. Jag hade sagt att jag skulle vara borta runt en timme så när det började närma sig 2 timmar och jag fortfarande inte var hemma började mamma bli lite orolig. Inte kunde väl hon veta att jag ringde på hos våra fd. grannar och stannade kvar och tittade på kort från Pierre och Åsas hus uppe i Östersund!

Maria är kvar i London så mamma och pappa Skypade

Med Maria kvar i London var vi inte så många. Jag, mamma&pappa och pappas bror.

Med Maria borta så var det ju rätt kul att konstatera att de flesta paketen under granen var till mig. Samtidigt som jag tycker att det är lite pinsamt så är det väldigt roligt. Jag gillar att öppna paket :-)

God Jul!

23/12

Publicerad 2011-12-23 21:37:27 i Allmänt

Nu är granen klädd i Motala. Mamma och jag brukar alltid hamna i en diskussion om antalet dagisgjorda smällkarameller som ska få plats på grenarna. Jag hävdar två medan mamma nog helst inte skulle se barren för alla karameller. Döm om min förvåning när vi var klara och det i år inte fanns en enda där! Var ju självklart tvungen att pika henne lite och då kom dom fram så nu hänger det allt några där ändå :-)

 

Jag jobbade 6timmar idag. Vi var ju inte många på jobbet - jag, en avhandlingsskrivande Cilla samt Lan&Pavan.

I granens topp a.k.a Cellbiologens STJÄRNdoktorand

Publicerad 2011-12-21 11:43:24 i Allmänt

Det är tur för tjejerna, kvinnorna och damerna här på Plan13 att det i alla fall finns en kille här uppe och att han har alldeles för lite att göra när han vilar från träning annars hade inte Plan13 haft något julgransprynadsbidrag gjord av labbgrejer till Cellbiologens julgran.

Beröm fick jag också men nu återstår att se om vi (jag...) vinner för bästa prydnad!

Vem behöver Twitter?

Publicerad 2011-12-19 20:05:35 i Allmänt

Hahaha!
Vi kör ett inlägg till ikväll. Skulle precis slå in en julklapp med mitt nyinköpta julklappspapper. Fint va?

 

Fast. Lite besviken blev jag allt:

 

...

Upprört

Publicerad 2011-12-19 19:45:51 i Allmänt

Började morgonen med att få höjd puls för en kort sekund. Hanna och jag avhandlade helgen och när vi kom till söndag kväll ~kl. 21-22 insåg vi båda att vi suttit och slitit våra hår över samma sak:

SKL söker en forensikeraspirant för brandkemiska undersökningar

Ja alltså, när det väl kommer ut ett masspektrometrijobb I LINKÖPING finns det ju inget annat än att söka även om vi båda vet att de inte vill ha oss där. Jaja, söker man inte tjänsten så får man den ju absolut inte.

Hur som helst så var det inte själva ansökan och jobbet som gjorde oss upprörda utan snarare det /&%/&%()/&!%& sättet ansökan skulle in på. Här sitter man på sitt CV och sitt personliga brev och så ska man skapa sitt CV steg för steg med förinställda val som inte riktigt passade det man sysslat med utan möjlighet att ändra. Va i he...? Kan ju säga att min doktorandtjänst blev registrerad som både arbetslivserfarenhet och utbildning. Jaja, de vill ju inte ha oss ändå så skitsamma men hoppas inte fler jobb ska sökas via den här portalen.

 

Inte för att jag har något riktigt drömjobb men ända sen jag började gymnasiet har jag velat jobba på SKL. Det vill jag fortfarande och den här tjänsten verkade faktiskt både varierande och utmanande så det är bara att hoppas att de vill ha mig trots den kommande doktorstiteln.

Over 'fore it started

Publicerad 2011-12-18 19:38:59 i Allmänt

Pust. Ibland har jag en förmåga att ge mig lite väl lätt men ibland, som i krocket t.ex., så går jag in lite väl hårt för tävlingsmomentet. Det fick jag lida för idag om vi säger så.

Medley hade releasehelg på de nya Les Mills-passen och jag testade på BodyCombat för första gången (blir absolut fler gånger). Sen åkte jag och fixade två julklappar samt hem och åt för att tre timmar senare köra nya releasen av BodyAttacken. Passledarna Henrik och Madelene berättade innan passets början att pris skulle delas ut till de som gjorde flest armhävningar i låt 5 på tå.

Fy fan. Ja, nog var jag en av de tre som fick pris men till vilket pris sen. Helt knäckt. Krampkänning i lårmuskeln i låt 7 och håll från låt 6 och framåt. Men vann en energikaka gjorde jag i alla fall!

Får nog lida imorgon också gissar jag.


Har aldrig redigerat så många stavfel och missade bokstäver i ett inlägg som jag gjort i det här. Jag är nog rätt sliten...

Lambo for ever

Publicerad 2011-12-17 18:46:46 i Allmänt

När Christian för några veckor sedan berättade att han och Annica köpt hus blev jag först lite skraj att de skulle flytta långt bort. Men nej, som tur är blir de kvar i Lambohov - i ett hus som står på det som bara var högt gräs när vi två först flyttade till Lambohov 2002.

Så idag skulle jag hjälpa till att flytta men det var inte så mycket att göra så jag hjälpte bara till ett lass för att få se huset.

Eldstad alltså. Nej jag är inte avundsjuk...

GIGANTISK balkong. Nej jag är inte avundsjuk... Förresten ska den nyinköpta soffan som inte går uppför trappen in via balkongen m.h.a en kranbil!

Zera&Lena har krypavstånd hem efter inflyttningsfesten (det röda)

 

Kul med hus!

Världens dyraste julgransstjärna

Publicerad 2011-12-16 23:14:04 i Allmänt

Plan11-folket har utlyst en tävling för bästa julgransprydnad. Jag tänker vinna. Min prototyp ser ut så här och består av sjukt många trasiga nano-LC kolonner. Undrar hur många jag är ansvarig för att ha pajat? Aja, den här veckan var det i alla fall inte jag som körde SDS genom kolonnen så den bara höll i två dagar, hahaha!

 

Prototyp som sagt. Den är något ostabil och jag vet inte om den överlever julen. Aja, har till onsdag på mig att förbättra den.

Took my life from negative to positive. And I just want y'all know that. And tonight, let's enjoy life

Publicerad 2011-12-16 16:26:21 i Allmänt

Mm, låttexter kan verkligen beskriva hur man känner sig. Experimentet jag gjorde i tisdags funkar (nu återstår att se om jag får några resultat - men ändå) och ett mail från Genève fick mina stresshormoner att försvinna ur kroppen snabbare än man hinner tänka 'fan så skönt!!!' (jag fick mailet redan igår kväll men vågade inte öppna förrän imorse). Självklart har jag mycket att göra framöver men helt plötsligt ser jag i alla fall att saker och ting kommer att lösa sig inför februari-deadlinen vilket jag inte sett tidigare. Grymt skönt!


*Går hem från arbetsveckan med ett leende på läpparna*

Bäbisbloggen

Publicerad 2011-12-14 21:18:07 i Allmänt

Ja, har man inga egna får man väl visa andras bäbisar. Många här har väl redan sett Sigge i pepparkaksdräkten han fick av mig i adventspresent men jag vet att mamma också vill se hur den blev så här är han, gullungen.

 

Efter jobbet idag sammanstrålade vi hemma hos Hanna för lite glöggfika. Ludvig, a.k.a. Trollet, ville INTE ha sin pepparkaksdräkt på sig. Det är visst lite lättare att bestämma över en 5mån bäbis än ett 22mån gammalt barn...

 

Pavan, Trollet, Trollmamman och blivande drakmamman Lan

Imorgon blir det grabbhäng i min soffa tillsammans med Johan och Sigge. Undrar om det är åldersgräns på Criminal minds?

Tandläkarväder

Publicerad 2011-12-13 17:58:12 i Allmänt

Först ang. tankarna om att somna utan sprakande kamin i förra inlägget: Det gick bra verkar det som. Jag vet att jag la glasögonen på strykbrädan för att i nästa sekund flytta dem till bokhyllan. Det är det sista jag minns innan klockan ringde kl. 6 så jag tror jag somnade ganska så omedelbart.

Jag har visst infört en ny Lucia-tradition: Tandläkarbesök. Igår ringde de från folktandvården och sa att de hade fått ett återbud och undrade om inte jag kunde komma. Sure, så för andra året i rad fick jag borsta bort lussekatt från tänderna efter morgonfikat även om det i år bara var frågan om borttagning av lite tandsten.

Jag hann inte ens sätta mig i stolen innan hon började tjata om tandtråd. Då menade jag att eftersom jag inte haft ett enda hål på 28år så gör jag väl något rätt i alla fall. Nehä, för se sånna som jag skulle inte vara rädda för karies utan för tandlossning. "Nu när du har så fina tänder så får du se efter dom så att du får ha dom länge. Det här händer inte imorgon eller nästa vecka men med tiden"

Gaaa! Tandlossning?!?!?! Mm, får väl ta några minuter varje kväll med tråden så att de sitter kvar till Julafton i alla fall så jag kan äta revbenspjäll...

Morgonens Luciatåg var nog det bästa under mina år på Hälsouniveristetet. Men oj så små (unga...) studenterna är nuförtiden! :-)

 

Tandläkarbesöket gjorde att jag inte kom igång med mitt experiment förrän efter lunch. Trodde ett tag att jag skulle hinna BodyAttacka men nu är jag nöjd om jag hinner hem till tvättiden. Eller, det ser jag ju att jag inte gör. Skit. Jaja, åka hem, slänga i tvätt och åka tillbaka en sväng alltså.

 

Fast jag är på bra humör även om det kanske inte verkar så och experiment som jag verkligen tror kan ge något finns det alltid tid för!

F**kin' perfect

Publicerad 2011-12-11 21:17:44 i Allmänt

"Mysjulhelg" i Mias familjs stuga några mil utanför Västervik. Ord är nästan överflödiga. En superhelg helt enkelt!

 

Korvgrillning hade oväntat hamnat på matschemat och elden låg i mina händer. Var väldigt nära att ge upp innan Mia frågade från vilken hög jag tagit veden. Självklart hade jag råkat ta från den nyhuggna så efter en promenad tillbaka till stugan efter lite torr ved gick det bättre :-)

Lättad frilufsmänniska

Tillbaka i soffan spelade den "smarta" Doktoranden Othello med den "dumma" Blondinen. Seger 2-0. Till Blondinen. Doktoranden kände sig sämst i världen efter två totala utklassningar.

Stackars vit

Kvällens julklappsspel bjöd på dubbletter...

 

... och morgonens frukost på ett överraskningsluciatåg.

"... med hattarna på sne."

 

Tunga ögonlock nu. Ska se om det går att somna utan en sprakande kamin i sängkammaren.

Toooorsdag

Publicerad 2011-12-08 20:40:28 i Allmänt

Undrar om inte torsdagen är veckans bästa dag. Det mesta av veckan är gjort, helgen närmar sig och bästa träningskvällen väntar. Jo, torsdagar är bradagar.

Igår lagade jag en linssoppa som skulle vara för fyra personer. Det var den säkert också (nja, tre Björnportioner men men) vilket gav mig massor med soppa som jag inte skulle hinna äta upp innan helgen. Snäll som jag (ibland) är, och med lite dåligt samvete för den oförtjänta sopa-kommentaren i tisdags, fick Hanna hjälpa till och äta upp den idag på lunchen. Jo då, den fick godkänt av henne också.

 

Luciafirande närmar sig och jag behöver lära mig Tomtarnas julafton.

När man då har 16+16+16+16+16+16+16+16+16+16+16+16+16= 208 pipetteringar + 32st när man gör fel= 240st + några till, passar det väl bra att träna på sången samtidigt.

När pipetteringstummen behövde vila var det dags för dagens första pass: Box&Kick ihop med Fanny. Oj så vi slog idag! Vi blev båda riktigt trötta och på det efterföljande core-passet gillade vi inte när axlarna fick jobba. Av bara farten stannade vi också på 30min Step och jo då, nu när jag börjar lära mig stegen så är det faktiskt lite jobbigt. Roligt vet jag inte om jag tycker att det är men det är träning och det ger en liten kick när man ser att det blir bättre gång för gång.

Sen behöver jag väl inte nämna att torsdagar=Criminal minds.

Mm, torsdagar=bradagar.

Prestationsångest

Publicerad 2011-12-06 21:58:36 i Allmänt

Vet inte vad som hänt men senaste tiden har jag betydligt fler läsare av bloggen än jag har haft tidigare. Speciellt verkar den vara populär på måndagar. Nu är det tisdag och det har väl inte hänt något speciellt att rapportera men eftersom ni är så många som läser här, och jag själv vet hur trist det är att mötas av samma inlägg flera dagar i rad (OBS! Ingen pik till någon av er!!), kommer här några tankar.

När Hanna föredrar att bli kallad 'sopa' (något som jag snällt tog tillbaka när jag blivit överbevisad) före att umgås med en Björn på sitt bästa måndagshumör efter att ha kollat helgens experiment fattar ni hur illa det var igår.

Jag drömde att Bossen föreslog Håkan Juholt som opponent till disputationen.

Jag packar inför helgens stugvistelse utanför Västervik och inser att det här med att packa lätt inte är min grej. Dessutom tror jag att jag glömt något väsentligt...

Sitter helt mör i kroppen efter gym kombinerat med BodyAttack. Har jag inte träningsvärk i benen och rumpan imorgon slutar jag träna.

Är jag "förkyld" sju dagar i sträck i maj skulle jag ju börja med allergitabletter. Testade det idag också men tyckte inte att det blev så mycket bättre. Eller, på gymmet och ute är det bra men hemma och på jobbet är det något som inte är som jag vill. Hmm.

Nu har ju kylan kommit och visst har det varit varmt men det var ganska varmt i Linköping 5 december 2006 kl. 21.50 också:

Oj! För en sekund längtade jag tillbaka till ettan på Tröskaregatan (där kortet togs). Jag trivdes verkligen där.

Jönköping tur och retur

Publicerad 2011-12-04 10:40:17 i Allmänt

Min gymnasiekompis Elvira gifte sig igår och jag var inbjuden till vigseln och den efterföljande middagen. Jag antar att de såg ett härligt vitt vinterbröllop framför sig när de bokade datum men istället blev det tyvärr blåst och tungt regn. Kallt var det också, där på kyrktrappan.

 

Pelle gnällde inne i kyrkan att korta personer borde få sitta långt fram så de ser något när alla står upp. Med det i åtanke ställde jag mig bakom honom och Frida där på kyrkbacken...

 

 

... vilket fick Pelle att tro att jag bara snyltade på andras paraply. Är man snäll har man igen det, säger jag.

 

Haglöfsjacka över kavajen var rätt plagg för dagen.


Förutom Bruden, Per och Frida var det bara Madelene Albrektsson som jag kände där.

 

Vid middagen blev jag placerad tillsammans med några ekonomtjejer men som tur var hade vi i alla fall Vätternrundaerfarenheter gemensamt.

 

Pelle avslutar kvällen genom att sjunga Nu tändas tusen juleljus. För mig var alla dagens sånger/psalmer aningen höga så jag mummlade mest.

 

Istället för att frysa ute i blåsten&regnet efter förra mms-inlägget intog jag en soffa på Subways, tittade på regnet, drack två muggar te, bytte om till civila kläder och lyssnade på Spotify.

 

 

 

Disk, 10min jobb och bebismys står på söndagens schema. Dags för det förstnämnda. Blä.

Med sitt underbara leende

Publicerad 2011-12-02 21:54:39 i Allmänt

Stackars Åsa. Här har jag gått och väntat på att få träffa henne och när hon väl kommer förbi jobbet stjäl Sigge all min uppmärksamhet.
Åsa: "Titta Sigge. Det är ju Björn!"

Och Sigge ger mig ett sånt fantastiskt leende så att jag bara. Ja. Hit med ungen, Åsa. Nu vet jag inte om han verkligen kände igen mig (och blev glad över att se mig) eller om han bara var på sitt flörtiga humör och var sån mot alla. Nä, klart han var glad att se mig!
Måste nog bli en tur ut till Svartåmynningen på söndag tror jag...

Styvbrorsan

Det finns allt för många dumma grejer jag gjort som kan tänkas komma upp på disputationsfesten. Men som Hanna säger, du bloggar ju om en del så de kan vi ju inte ha med i spexet. Japp, vad gör man om man får äppleskal mellan tänderna och inte har något annat än tepåsesnöret att tillgå?

Rikard hälsar att man visst får nya vänner när man flyttar till ett nytt land på postdoc:
"En asiatisk tjej som vill bli "vänner" i vårt hus, hon hade skrivit brev och lagt i mitt postfack, hahahahaha, hon vill "hang around and play, Im a naghty girl that likes to party with YOU""

Rilles fru tyckte inte att det var lika roligt:-)

Ikväll var det internationell julfest på jobbet. Jag var skapligt anti eftersom jag tycker att jag borde fått reda på att jag skulle ha med mig fyra rätter lite tidigare än morgonen innan. Jaja, jag tog med mig färdiga köttbullar, julmust och skumtomtar i alla fall. Mätt blev jag direkt eftersom jag råkade blanda den mäktiga portugisiska efterrätten med köttbullarna...


Hur som helst så var det ju lite trevligt i alla fall. En asiat började prata om hur man placerade folk vid bordet i hans hemland och det visade sig att de absolut viktigaste personerna på kvällens fest var jag och Christine.

Nehä, tuff helg väntar - dags för sängen och sova bort den här halvförkylningen. Bröllop i Jönköping imorgon!

Vad var det för mat?

Publicerad 2011-12-01 22:54:47 i Allmänt

Hittade det här i kylskåpet på jobbet. Vad i hela friden kan det ha varit och vem sparar en sådan liten munsbit? Det här med att inte slänga mat har gått för långt känner jag.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela