vismut

Skog, sol & pump

Publicerad 2011-07-31 20:48:04 i Allmänt

Här kommer det sista semester-inlägget.

Igår kväll väntade jag till tio i sju innan jag konstaterade att inget roligt skulle hända så jag bokade tvättstugan och startade två maskiner istället - då ringer Umesh...

Efter strykning av skjorta och väntande på tvätt hamnade jag senare så äntligen hos Umesh. Det var precis som back in the days - jag och Umesh satt och skrattade åt Jonas som satt och berättade vad huvudstäder heter i olika konstiga länder som inte ens vi visste existerade.
Vi gick till Harrys och det var ganska så kul även om det var svettigt, trångt och väldigt mycket ungt folk (Umesh kände sig gammal på Harrys!).

Imorse sov jag bort chansen att följa med Jörgen på badutflykt så istället gav jag mig ut för att hitta svamp.

40min tog det mig att hitta den här mängden och då gick jag ändå i ganska så dålig svampskog

Efter den korta svampturen gjorde jag Madelene sällskap på Tinnis istället. Sol&bad istället för mygg i skogen när det är varmt lät som en bättre idé.

 

När bådas sista semesterdag led mot sitt slut fick hon med mig på ett bodypump pass och ja, jag är fortfarande svag i axlar men bicepsen var ganska starka!

 

Idag är det också dags att kora vinnaren i min utlysta tävling "flest SMSkonversationer med Björn på ett år" eftersom det idag är ett år sedan jag köpte min nya telefon som håller räkningen på alla sms.

Och vinnaren är........ Åsa Jufvas (den yngre)! Grattis! (hmm?) Och Mamma: Du kom tvåa! Det trodde du väl inte?!

Dessa två var mer än 100 konversationer före nummer tre (BA-Jörgen) och det var egentligen ingen som försökte sig på att blanda sig i tätstriden även om en kontakt höjde sig med ~100st konversationer på bara en månad så se upp till nästa år!

Som bonus kommer här ett typ-exempel på hur konversationerna mellan mig och Åsa samt mig och mamma ser ut:

 

Åsa: Kom när du vill.

Björn: Åker nu!

 

Mamma: Hur många?

Björn: Ta två.

Mamma: Vilken färg?

Björn: Vit!

Vill inte

Publicerad 2011-07-31 20:47:47 i Allmänt

Jobb imorgon alltså. Så konstigt det känns. Och inte bara det, jag vill inte jobba. Andra år har jag tyckt att det varit roligt att gå tillbaka och jobba eftersom jag gillar mitt arbete och jag har även varit ordentligt motiverad men i år känns det inte alls så - tvärt om.

Jag gillar fortfarande mitt jobb, det är inte det, men jag tror det beror på att jag tänker på hur mycket som kommer hända i mitt liv innan nästa sommar. Hur mycket jag måste göra på jobbet. Att jag måste planera/ordna inför disputationen. Att jag måste komma på vad jag vill göra efter disputationen. Att jag måste söka jobb samtidigt som allt annat ska göras. Att jag vet att jag kommer bli stressad senare. Att jag borde fixa en artikel till innan jul. Att nästa lediga dag som inte är en lördag eller en söndag är annandag jul. Att jag kommer sakna Åsa och Rikard mycket. Att jag tror jag kommer vara en tråkigare variant av mig själv.

Nej fy. Det känns inte alls roligt. Och om vi kommit fram till att tonen i min blogg annars är "butter-ironisk" så var det här ett "ledsamt-ärligt" inlägg. Kompenserar snabbt med att ge en bild av min sköna sista semesterdag i nästa inlägg.

Väldigt lent hår & en enformig frisyr

Publicerad 2011-07-30 16:59:18 i Allmänt

Jag tog racern runt Stora Rängen idag efter frukost. I vanliga fall räcker gröt för att köra 52km men idag fick jag för mig att köra så fort jag bara kunde i vissa backar och när så motvinden kom med två mil kvar fanns det inte mycket gröt kvar i min kropp. Ojojoj.

Pappa hittade ett utklipp ur Motala Tidning från 1998:

Jag undrar vad det var för skjortor jag hade på högstadiet. Har jag någonsin haft skjortor till skolan?

Hela semestern på en dag

Publicerad 2011-07-28 11:42:49 i Allmänt

Det var en intensiv onsdag som inleddes med ett löppass. Nu har jag klagat för mycket på löpning och det finns faktiskt ett löpmoment som är helt ok - intervallträning. Och när min nya, egentligen alldeles för bra/dyra, pulsklocka hade bra funktioner för den typen av pass så var det till och med ganska så roligt!
Gott så. Jag ska följa ett träningsprogram inför LL och det blir löpning 4-5ggr/vecka...

Sen åkte jag och Jörgen och badade. Klippan Jörgen hade tänkt att vi skulle vara på var redan upptagen - av nakensolare.

Väldigt spännande att snorkla i vatten med snudd på obefintligt siktdjup - not.

På kvällen var vi hembjudna till Christian&Annica för att dricka upp resterna från bröllopet. Ända sedan inbjudan kom har Flugan varit på mig om att landdartet skulle med. Jag måste erkänna att jag börjat ledsna på spelet nu men visst, jag var ju tvungen att visa de som aldrig spelat tidigare hur det går till. Två pilar kastade - två pilar i ringen.


Efter att ha satt standarden nöjde jag mig med att heja/håna/döma från bänken med en white russian och lät de andra leka :-)

"Björn, kan du inte köpa ett set till så vi kan spela många"

 

Grillade gjorde vi också.

Jag håller med Anna-Carin: Var är grönsakerna?

Stefan och Lena fick specialbehandling

Sen gick vi på resterna/presenterna... Vill du också ha Björn? Du får hämta ett glas själv. Hmm, det var först efter skålen som jag såg att mitt glas inte hade samma storlek.

Zera tog hand om resterna från bålresten.

Det är inget att spara på

Runt 1 tyckte jag att Flugan och jag skulle ner på Platens men av någon anledning blev det ju då familjegeni istället.

 

And the winner is

Enligt Familjegeni svarade jag FEL på frågan om världens lättaste grundämne. Tur då att wikipedia finns och kan ge de rätta rätta svaren.

 

Innan vi gick hem städade Stefan

 

Träning, bad & party - Kul dag!

Ni kan vara lugna

Publicerad 2011-07-27 17:01:26 i Allmänt

Jag måste bara återknyta till delen i gårdagens inlägg där jag skrev att jag räddade en myra från att drunkna. Efter att ha läst expressen idag kan jag bara konstatera att jag står långt ifrån Anders Behring Breivik - i allt.

Live and let die

Publicerad 2011-07-26 20:20:09 i Allmänt

När jag sprang LOKmilen i söndags hamnade jag mitt i en nyrestaurerad våtmark intill Ullstämmaskogens naturreservat som jag aldrig sett tidigare. Idag tog jag cykeln för att kolla närmare på den.

Jag har väl skrivit det förr men området söder om Linköping är fantastiskt. Speciellt Tinnerö och områdena runt Stora Rängen och de andra sjöarna där nere är riktigt fina platser men även den urskog (som inte är en riktig urskog men som är som en) som finns i Ullstämma. Det häftiga är att allt finns så nära stan! Ja, förutom vatten (läs: Vättern) då men man kan ju inte få allt.

Den nya våtmarken.

En sak med mig när jag är ute på mina turer är att jag gärna är själv. Jag är, tro det eller ej, väldigt osocial då men idag fick jag träna på att umgås med folk. Det var rätt många som var ute och gick (men för helvete ha stora otäcka hundjävlar kopplade - man kan göra i byxan för mindre) och bäst av allt var en kvinna som stannade och pratade med mig och visade sin orienteringskarta över området. Den går att köpa vid motionscentrat och den ska inhandlas så att jag garanterat gått vilse för första och sista gången!

Fästinginsamling - tur man är vaccinerad

Bevittnade produktionen av nästa generations fjärilar

Ekplantering i eklandskapet?

Ovan nämnda kvinna tipsade mig även om ytterligare en ny våtmark i området som jag åkte till.

Edhaga våtmark

Kollade även in om det fortfarande fanns grillplats på Rödberget - check

Väl hemma i soffan funderade jag på skillnaden mellan djur och djur. Idag räddade jag en myra från att drunkna i en vattenpöl men samtidigt mosade jag den fästing som kom och kröp på min arm. Andra djur jag också dödar (oftast utan att bry mig) är mygg. Följande mönster på mitt baklår är gjort av mygg som mig veterligen är i livet:


Till sist: Nu har jag även hittat höns- och köttbuljong utan glutamat-skit!

Kung Markatta

Intressant att läsa på Knorr's buljongtärningförpackning: "Noga utvalda ingredienser". Det innebär alltså att de stoppat natriumglutamat-skit där efter att noga ha tänkt efter. Smartskallar...

Glassutflykt

Publicerad 2011-07-25 21:26:23 i Allmänt

BodyAttacken har haft några veckors sommaruppehåll men idag var det några som inte kunde hålla sig längre och det är vid sådana tillfällen det är bra att vara kompis med båda instruktörerna så att man får reda på att något är på G. Jag har fått för mig att träna extra mycket ben innan LL så jag körde lite innan passet. Det kändes vid benlåten om vi säger så. Något mer som kändes när svetten började komma var gårdagens skavda bröstvårtor och jag har redan bloggat om lösningen på problemet.

Efter en attack med 8 deltagare åt vi först lunch på stan innan jag, Madelene och Jörgen åkte till Söderköping för att äta glass på Smultronstället. Eller, nog för att vi åt glass men vi stod i kö längre tid än vi glassade...


50min kö


Min fina&goda glass hette Limone

Fast först tänkte jag köpa den här som många barn köpte men Madelene hävdade att man inte "kan" köpa från barnmenyn och att hon skulle köpa mig en leksak om det nu var den jag var ute efter. Nja, tror hon blir skyldig mig en kokosboll istället ;-)


Väl tillbaka i Linköping spelade vi landdart. Nästa gång blir det krocket. Landdart är INTE min gren.

Krossad

Pain in the hip

Publicerad 2011-07-24 19:33:52 i Allmänt

Med två månader exakt kvar till Lidingöloppet gjorde jag idag min längsta joggingtur sen senaste LL 2009. Det blev 14km i Vidingsjö i emellanåt riktigt leriga spår. Benen gick att få rena men skorna återfår aldrig sin ursprungliga färg igen.

Jag har fått höra att jag har snygga ben. Idag vet jag dock inte.

Men löpning är ärligt talat en usel motionsform. I alla fall för mig. Efter 1h 20min löpning idag var jag mer knäckt än efter 4 timmar på en cykel. Det är inte så att hjärtat inte orkar men fy va kroppen blir mör. Höften behöver vi inte gå in på - den får gnälla hur mycket den vill för efter 24 september får den vila (på livstid?).

Igår spelade jag Wii-golf hemma hos Stefan. Vi åt likadana pizzor och straxt efter att vi hade ätit upp började fisandet. Tur inte Lena var hemma!

Är det det här som kallas för front?

Sover länge på morgonen - äntligen

Publicerad 2011-07-22 09:30:16 i Allmänt

Igår spelades det spel och för en gångs skull hade Stefan en bestämd uppfattning: Det skulle spelas Powergrid. Här är slutresultatet och jag utgår ifrån att Stefan är lite mindre bestämd nästa gång efter sin placering. Det är en stor fördel att börja sist och den här gången startade Stefan först och Christian sist. Stefan kom sist och Christian ledde från start till mål... Själv är jag ganska nöjd med min andraplats. Någon tyckte att resultatet skulle upp på bloggen - inte vare Steffo i alla fall.

Sen har jag råkat rapportera min första fetröda (mkt ovanlig) fågel på Svalan. Jag blev själv förvånad när jag tittade på Svalan för nog var det en röRhöna jag såg i Slottsparken och ingen röDhöna.

Hmm

Publicerad 2011-07-20 18:31:07 i Allmänt

Är hemma hos Åsa och Johan och tittar på framkallade bilder från förra årets bröllop. På bilden nedan letade jag ett tag efter mig själv och när jag hittade mig kände jag knappt igen mig. Är det någon som photoshopat en skepparkrans på mig??
Nej, tyvärr var den inte photoshopad. Det syns om man zoomar in...

Weekend i Visby

Publicerad 2011-07-18 22:48:26 i Allmänt

Nu så. På lördag förmiddag ringde Umesh och sa att de hade fixat ett större flygplan så jag kunde följa med till Visby.

Ja, jag älskar inte att flyga så jag var spänd innan och under luftturen

Lättviktarna bak. Jag och Maria

Fram satt tjo.., ehh, Umesh och Pilot Adrian

Pustar ut med en öl efter landning och tältresande

På väg ner mot stan

På Munkkällaren fixade dom en perfekt Grasshopper - min favoritdrink

På Gutekällaren dansade vi

Sen kom vi hem och möttes av HÖG musik från den intilliggande hangaren. Tydligen hade det varit tyst i området i 6 år men nu hade hangaren ny ägare sen 2v tillbaka och han hade fest. Vid 03.30 gick Adrian och bad honom sänka musiken - då var de bara två personer där. Det funkade inte. Två polisbesök senare blev det tyst och vi kunde äntligen somna 04.45......

Hangaren - nu vet jag hur det känns att försöka somna på ett dansgolv

Umesh var ännu mer avundssjuk på min kudde när han vaknade

Han försökte använda min strumpa istället?

Vaknade gjorde vi 3h senare, 07.45, av ett otroligt varmt tält. Kul.

Vi hyrde bil och Maria undrade varför vi inte ville betala extra för att få den gula caben istället. Umesh och jag är i alla fall nöjda med benutrymmet i baksätet på Passaten.

Men senare förstod vi varför folk vände sig om och log när de mötte oss på vägen...

Vi hamnade på Fårö

Tittade på Raukar

Satt på Raukar

Tog årets första dopp utanför Tinnis och utan våtdräkt (men den saknades...)

Först dåligt flygväder i Linköping och sen dåligt flygväder i Visby - Måndagen bjöd på shopping

Adrian köpte en kärleksgåva till Maria som verkade uppskatta den

"Kostar minin under 50000kr köper jag den" Den kostade 33000 men den blev kvar på Gotland. Umesh fick inte in den i planet.


Jag lämnade en obäddad säng hemma och ikväll möttes jag av en bäddad säng. Johans mamma och pappa lånade min lägenhet i helgen...

 

Fantastiskt rolig helg med trevligt sällskap!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Publicerad 2011-07-16 11:39:29 i Allmänt

Igår var jag nere på stan för att köpa öl till kvällens party hos Stefan&Lena. Jag hade sett fram mot festen för vi skulle ner på stan efter och jag har inte varit på något uteställe sen november så det skulle bli roligt. MEN...

...utanför systemet träffade jag Umesh som hade andra planer för helgen. Han undersökte möjligheten för mig att följa med men det gick inte - just då. I morse ringde han mig och sa att det löst sig så snart åker jag iväg. Vart? Det får ni se senare!

Utanför akademibokhandeln fick vi stå ett tag när det verkligen öste ner regn. Lite som när Umesh och jag var på Järvzoo.

Stormen före lugnet

Publicerad 2011-07-14 22:08:57 i Allmänt

Idag skyndade jag mig ut på första cykelturen efter Vätternrundan för att hinna hem innan regnet. Den här gången nöjde jag mig med att cykla runt en ennan sjö, Stora Rängen, 53km. Cykling är verkligen en av det skönaste träningsformerna när man inte "måste" ut och cykla utan kan göra det när vädret är fint!

Sen så skulle det ju regna så jag tog mig för fyra saker som släpat efter lite. Golvet under badkaret, ugnsfönstren, städskåpet och en garderob. Garderoben blev jag inte helt klar med för grejer ska upp på vinden så får jag besök nu kommer folk tycka att jag har det väldigt stökigt hemma men jag lovar, ge mig 15min så är det mer välstädat än någonsin här.

Nytvättat!

Nu får dammsugaren plats igen...


Och så kan man ju fundera på hur många personer som bor här egentligen. Det skumma är att jag använt alla skor/tofflor utom gubbskorna (som står fint inne i hörnet) de senaste 48 timmarna.

7 par skor/tofflor!

Den där beer dispensern som syns på kortet har jag fått av min snälla syster. Den är mycket välanvänd. Not. Nu åker den upp på vinden. Någon som vill ha?

Överbevisad

Publicerad 2011-07-14 17:43:29 i Allmänt

Åsa (eller Johan??) skickade just över bevis som visar att det faktiskt spelades krocket den där gången i juni (ang. den här diskussionen).



Åsas blogg från den dagen kan man också läsa följande:
"Björn kom ut och tittade på när vi städade, spelade lite krocket och åt glass, men mest distraherade han nog johan från garagejobbet genom uppmuntran av pet-raketprojektet :)"

Jaja, två mot en så jag får väl erkänna mig besegrad.


Jag kan passa på att be om hjälp. Den där kepsen jag har på mig på kortet är borta. Har någon sett den? Min skärmmössa skyddar inte känsliga områden lika bra...

Happy Sucks

Publicerad 2011-07-12 20:07:45 i Allmänt



"Bringing happiness and quality to every corner of the world"

Nej, jag är inte nöjd. Strumpor ska hålla mer än 6månader om de kostar som Happy Socks gör. OK om ICAmaxi och Skänningemarknad-strumpor är one-time-use men det här!?

Hampastrumporna köpte jag dagarna innan Jul...

...och de här fick jag i julklapp. Kasst!

 

Någon mer som suger, men på ett bra sätt, är Sigge. Det är så häftigt när man stoppar in fingret i munnen på honom! Det känns faktiskt ända ner i fötterna. Jag slutar aldrig att fascineras av hur små nyfödda är - speciellt gillar jag de små fötterna, händerna och öronen. Och ja, han är söt!

En dags distans

Publicerad 2011-07-11 19:38:09 i Allmänt

Tant Björn del 2: 06.40 var det slutsovit i morse men jag låg kvar i sängen till efter 7 i alla fall. Istället för brödbak gjorde jag och mamma rabarbersaft (när hon vaknat dvs).

Innan saftkokning var det dock dags för Catwalken. Väljer man Doris hamnar man vid vattenbadet och väntar på att en fågel ska landa. Och väntar. Och väntar. Och väntar.

Syns jag?

Nu har jag nog kommit fram till att min stressade simning igår berodde på att det gick fort tack vare medströmmen. Jag upplever precis samma grej när jag crawlar med fenor - det går lite för fort för att jag ska hinna med i armtagen/andningen. Nu har även resultaten kommit upp och jag kom på 257e plats av 5291 fullföljande i herrklassen. Superbra! Top 150 nästa år? Det är också fler och fler som simmar vansbro snabbt för min förra tid hade bara räckt till 717 plats det här året istället för 446 som den gjorde 2009.

 

Sen har jag tänkt på tre saker:

1. Jag köpte "simmarfrukost". Skogaholmslimpa och tapetklistergröt....

2. Varför sätter man sig i en bil från Bjärred och åker upp till Vansbro när man bara tränat 4 ggr? - Jo, för att prata skilsmässor och dricka vin med sin väninna till 01 kvällen innan start. Simningen kom nog i andra hand där...

3. Tur jag köpte Extra stor kebabtallrik. Undrar hur liten den vanliga är i Vansbro.

Undrar om jag ätit kebabtallrik kvällen innan Vätternrundan? - Nej, verkligen inte.

 

I övrigt: Sen 1 maj har jag bara råkat gå in på aftonbladet.se en gång + några få gånger då jag fått länkar skickade till mig. Min bojkott går riktigt bra. Igår fick jag dock en tidning men det var bara EN ENDA artikel som jag läste så jag inser att jag inte missar något.

VG+

Publicerad 2011-07-10 21:03:33 i Allmänt

Så var det tredje loppet av årets Svenska klassiker avklarad. Vansbrosimningen-3km simning i öppet vatten.

Som ni kan förstå från det förra sms-inlägget som jag gjorde någon timme innan start så var jag superladdad. Helt otroligt, jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Jag har heller ingen riktigt bra förklaring till varför men jag hade ju faktiskt ett tidsmål den här gången. Dessutom var jag också helt själv vilket kanske gjorde att jag tänkte mer på loppet än jag gjort om jag kunde umgås med någon annan.

Innan start.

Nu kommer det här låta jättekonstigt men jag är inte nöjd med simningen. Långt ifrån. Jag simmade stressat, var arg och tappade tekniken. Däremot är jag SUPERNÖJD med min sluttid: 45min 33s! Helt fantastiskt. Jag hade 45min som något form av drömmål, alternativt 15min efter segraren. Segraren kom in på 30min 5s så jag är alltså 28s från att klara mitt mål, då hade det blivit MVG i betyg men nu får jag nöja mig med VG+ för jag förbättrade mig trots allt med 9min från 2009. Jag har också avancerat en startgrupp till nästa år vilket jag tror kommer göra att jag simmar ännu snabbare.

Hmm. Lyckas jag ta något kort på mig själv? (jag var glad...)


Varför var jag stressad och arg då? Jo, jag hade hamnat i en seedad grupp för de som simmar mellan 50-55min tack vare min tid 2009. Problemet var väl att jag trodde att jag skulle vara snabbare än de flesta andra och att jag fick en ruskigt bra start. Det ledde till att jag efter 500m inte simmade om en enda person utan istället blev omsimmad av folk från min startgrupp. Då tänkte inte min hjärna att alla andra också kanske var bättre än sist de simmade utan att det istället var jag som simmade långsamt.
Jag var så stressad så att jag t.o.m nästan hyperventilerade efter 1km. Ett tag trodde jag att jag skulle komma in på en sämre tid än 2009. Kanske är dags att träna sig lite i positiva tankar?

Här syns det hur glad jag är
(dessutom är det något annat som inte syns och därför inte behövs censureras)


Menmen, det känns ju bra att veta att det finns grejer att förbättra. #1 simmade in två minuter EFTER mig men han var ganska glad ändå när vi käkade ihop efter loppet :-)

Till sist. Inte för att jag vill skryta eller så men minns ni inlägget från 10 juni där jag BERÄKNADE min sluttid i Vansbro? "Alltså kommer jag simma årets vansbro på 19*3/1.25= 45min 36s!"

Well, 3s fel får väl anses som en ganska så ok felmarginal ;-)

Ang. hårfärgen

Publicerad 2011-07-08 17:10:21 i Allmänt

Min snälla pappa håller inte med om att jag blivit mer ljus i håret. Han menar att det bara är flinten som lyser igenom...

Man får ändra sig

Publicerad 2011-07-08 00:05:15 i Allmänt

Ja det får man faktiskt. Det där med korthårig brunett gäller inte längre. Korthårig blondin är det från och med nu. I alla fall i sommar. Mm, för vid min senaste klippning ute i Alguvi tyckte den ena av mina två frisörer (en av dem vågar inte fixa nacken längre...) att jag blivit blond och några dagar senare sa Hanna detsamma. Jag har inte tänkt på det men idag såg jag det själv - Björn 2 år är på väg tillbaka!

Dagen i bilder:

Jag fick åka till Lambohov för att hämta det jag glömde igår och tänkte på hur mycket som hänt i Lambo sen 2002. Här är det nu fullt med hus men då var det bara en åker. Tur det finns en bankomat i Lambohov nuförtiden.

 

På väg från Lambohov såg jag mogna skogshallon så jag gav mig iväg till mitt superhallonställe, men vad har hänt? Nästan alla buskar var borta?

 

Istället hittade jag smultron men det är så drygt att plocka. Trots att det såg ut att vara ganska mycket och att jag plockade rätt många minuter så fick jag knappt så att det täckte botten. Jag fick nog fler myggstick faktiskt.

 

Även om det ser ut att vara en gigantisk hink så är den rätt liten

Sen var det dags för sista passet på simskolan. #1 och jag räknade fel så vi simmade 3100m nonstop istället för 3000m. Det gick så jäkla bra! 53min tog det vilket är snabbare än jag simmade Vansbro 2009 på. Jag är så spänd på att se hur fort jag kan simma i år!

Efter det var det häng med Attackare i Trädgårdsföreningen. Landdart och krocket spelades. Jag torskade faktiskt min första krocketmatch för i år men tog snabbt tillbaka kungakronan i returmatchen.

 

Hanna: Nu syns det inte så bra här men ska inte pilarna hålla längre än två dagar?

 

Mot slutet blev det svårt att se bågarna.

Mitt i prick

Publicerad 2011-07-06 23:31:03 i Allmänt

Jag tittade på morgontv's väderprognos: Sol. Yr.no sa: Sol. Klart.se sa: Sol. SMHI.se sa: Sol kl. 13

Mm. Men när jag tittade ut genom fönstret var det väldigt tjocka moln så istället för planerad simning blev det en förmiddagsjogg som var väldigt seg. Jag hoppas verkligen att det var ölen från gårdagen, då vi firade in BA-Maddes semester på Sangria, som gjorde det segt för annars kommer löpträningen bli än värre än jag kunnat tänka mig.

Jaja, klockan 13 var det sol och jag var trött i soffan men halvsovande tog jag mig ner till Tinnis och körde några längder i bassängen innan jag la mig i gräset och solade mig i det som måste räknas till växlande molnighet... Sällskap av BA-Madde fick jag också så jag blev kvar länge och fick skynda mig för att hinna till grill hos Zera&Lena.

Alla gillar inte grillning. I alla fall inte Simba.

Oj då. Här syns det inte hur otäck Simba tyckte att elden var...

 

Efter maten var det invigning av mitt nya Landdart. Det känns som att halva Cellbiologen köpte ett av Hanna efter cellbiologidagen så jag köpte också ett utan att ha testat innan. Ojojoj, reglerna kunde tolkas på allt för många sätt.

 

Umesh säger att han presterar bäst under press men det vetitusan

Av egen erfarenhet kan jag konstatera att Landdart INTE är någon direkt rolig publiksport men det var kul att spela!

Bye bye boy

Publicerad 2011-07-05 14:32:48 i Allmänt

Idag fick jag mitt nya körkort. Äntligen!


Det sorgliga är dock att pojken t.v. förmodligen var en bättre förare än mannen t.h...

Och på tal om pojke. Jag tänkte att jag skulle hitta någon present till Sigge, 20h gammal, och gick in i en leksaksaffär. Jag började skratta när jag såg ekorren och räven, de såg så uppstoppade ut!!

Det är en bra vecka det här. Två av mina bästa vänner gifter sig och två andra av dem får ett barn. What's more to coMe?

Lugna puckar

Publicerad 2011-07-04 20:53:10 i Allmänt

Jag tog en cykeltur på vanliga cykeln igår och bara cyklade runt lite. Jag hamnade i Johannelund där de har gjort en ny, fin, badplats. Det ryktas om att det är Varamosand som de fraktat dit. Mm, fin är den men någon ny Varamon är den inte. Bada i Stångån???

 

I slutet av den här månaden har jag haft min nya mobiltelefon i ett år. SMS-klienten håller räkningen på alla mina konversationer och just nu skiljer det bara ett enda meddelande mellan den som jag har flest och den som jag har näst flest med. De båda har ca. 100 meddelanden ner till trean. Så tror man att man ligger bra till för att vinna tävlingen "flest SMSkonversationer med Björn på ett år" är det bara att messa på. Tror man att man ligger dåligt till men ändå vill vinna så får man spamma på sista veckorna.

 

Oavsett vem av de två som ligger i topp som vinner så kommer den att bli förvånad. Ledaren just nu borde kanske inte vara förvånad egentligen men tycker nog att jag borde ha messat mer med någon annan. Tvåan just nu kommer bli VÄLDIGT överraskad då denn* helst skulle vilja ha haft dubbelt så många meddelanden skickade till sig och aldrig skulle kunna tro att h*n slåss om förstaplatsen...

Jag blir dock förvånad över hur få konversationer jag har med Oscar. Samtidigt är han den enda, förutom mamma&pappa, som jag pratar med i telefon. Även det är sällan. Och det är han som ringer. Usch, jag ska skärpa mig!

Don't stop me now ('Cause I'm having a good time)

Publicerad 2011-07-03 19:40:36 i Allmänt

Tur i kärlek och tur med vädret. Bättre kan det väl inte bli? Nej, medan åskan härjade inne i Vikingstad stod vi 40 bröllopsgäster utan (uppfällda) paraplyer och bevittnade vigseln mellan Christian&Annica 3km därifrån.

Efter Ja och Ja fick vi imponerande skönsång av Lena till gitarrspel från Christians bror innan minneskorten började fyllas av foton på brudparet i 2^femtielva olika konstellationer.


Middagen bjöd på riktigt god mat (den här gången kände jag smaken!!!), överraskande bra tal, lite hångel (jag passade på att pussa Brudgummen på munnen under "skoleken" efter frågan om vem av dom som är mest svartsjuk...) och lite tårar. Sen blev det party med DJ.

Sist jag var på ett dansgolv var i november förra året och jag har verkligen längtat efter att få röja. Det blev snabbt svettigt på dansgolvet så det blev typ intervallträning med vila ute i friska luften med jämna mellanrum. Till Queen röjde jag så hårt att nageln vek sig. Tror den utsedda fotografen fick just det discomovet på bild för jag såg en blixt - eller så var det bara jag som floated around in ecstasy.

Blånagel idag

 

Så här blir det när man dricker för mycket vatten till maten


Liket, Zera & Lena. Två snyggingar och en....Häst.


Toastmastrandet då. Jag var lite stressad kvarten innan vigseln skulle börja då vi fortfarande inte visste om vi kunde vara ute eller om vi skulle flytta in samtidigt som bålen tog slut och det gick rykten om att en gäst saknades även om alla var avbockade på min krysslista. Allt gick jättebra och om det största misstaget jag gjorde var att ta ton och leda alla in i en sång med Broder Jakob-melodi istället för Gubben Noa så är i alla fall jag nöjd :-)
Eftersom jag ALLTID har rätt så fattade jag först inte att det inte var Gubben Noa-melodi jag hade utan trodde att det var fel på texten på andra raden som inte gick att få in i melodin...

Kvällens/månadens/årets sämsta skämt stod Axel för. Han tyckte att vi singelkillar borde komma hem till honom och leta tjejer eftersom bonden odlar BÖNOR.

Jag säger som Lena. Å herregud.


Mitt andra bröllopsbesök var m.a.o också det är suverän tillställning. Väntar redan på nästa inbjudning!

Tant Björn

Publicerad 2011-07-03 09:44:35 i Allmänt

Det finns visst vardagshumor på semestern också. Snöret till dagens te-påse är lite för kort för min smak


Nu tänker ni: Va? Är han redan vaken och äter frukost. Var han inte på bröllop igår?

Då kan jag berätta att jag redan varit vaken i mer än två timmar. Börjar känna mig som Tant Ulla som vaknar sjukt tidigt på helgerna. Så Ulrika: Ge mig recept på allt bröd du bakar på mornarna för jag har inget o göra.

Det lär nog komma ett bröllops-inlägg senare men jag litade på att andra skulle ha kamera med sig så jag hoppas att få tag i lite bilder senare. Just nu verkar ingen vara vaken?

Balkonghäng

Publicerad 2011-07-02 10:25:21 i Allmänt

BA-Jörgen hjälpte mig fira in semestern igår.

 

Idag är det bröllop och efter det tror jag att det kommer att kännas som att semestern börjat på riktigt. Just nu är det dock en sak kvar att göra innan jag kan slappna av.

 

Gissar att Bruden fixar hår och sminkas just nu. Själv drar jag på mig våtdräkten och värmer upp med simning i Tinnis badsjö.

SEMESTER!

Publicerad 2011-07-01 19:33:17 i Allmänt

Fast nu saknar man ju nästan vardagshumorn. Den nyrenoverade hissen talar om för en vilket plan man är på. Tyvärr säger dock hisskvinnan fel lite då o då...


Ser ni hur nöjd jag ser ut när jag väntar på felsägningen?!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela