vismut

På rätt plats vid fel tidpunkt

Publicerad 2009-05-30 22:06:51 i Allmänt

Solig och varm dag. Vad passar bättre än att hjälpa till vid en flytt? Ja, kanske ganska mycket men det funkar. På förmiddagen hjälpte jag Sven att flytta. Vi var några stycken så det gick ganska smidigt- speciellt som stället han flyttade till hade en stor hiss. Dock så var ju då Sven, Maria och Sofia förkylda och trots mina ansträngningar att hålla koll på min saftmugg är jag säker på att jag blandade ihop min med Sofias så, nä, ta't Nunc (hehe, Venerlabbets nya favorituttryck), mitt immunförsvar är starkt!

Sen hann jag bara hem så drog Rikard och jag ut på ekoxejakt i Bjärka-säbys ekhagar. Vi hittade ingen men nu vet vi i alla fall var vi ska leta när det är ekoxesäsong. Vi var nog ute några veckor för tidigt men jag trampade i alla fall i en stor hög med ekoxebajs (eller hästskit - kan inte se skillnad. Skit var det hur som helst). Årets första dopp blev det också i Stora rängen.

Ikväll har jag ätit hamburgare i en Trädgårdsförening som liknade en sopstation och glass på Bosses. Imorgon ska jag ta det Nunc och hänga i solen.

Vi visste inte riktigt var på ekarna ekoxar håller till så vi undersökte dom grundligt


En larv hittade vi. Jag gissar på fjärilslarv. Cool kamouflagedräkt! Ser ut som mossa på träd.


Sen undrar jag om någon vet vad det här är för träd så jag slipper googla.


Jag, Stefan, CR, Maria och Axel åt mat i Trädgårdsföreningen


Som såg ut som en sopstation trots ofulla sopkorgar. Här satt en familj
som tömde ut sitt skräp ur påsen bara för att sätta ner sin korg i den...

Å nej!!!

Publicerad 2009-05-29 19:20:36 i Allmänt

Igår sprang jag blodomloppet. Det blev bara 5km för jag var inte speciellt sugen på att springa milen på asfalt så det fick räcka. Mitt mål var något svävande. 22,5min skulle vara helt OK men med tanke på att jag sprang i Vidingsjö på det för några veckor sedan när jag hade en kass löpardag och att loppet nu skulle gå på asfalt så borde den tiden kunna förbättras. Men sen har vi ju dte här med allt folk som jag inte behöver bry mig om i vidingsjöspåret så tidsmålet 22min 30s fick stå kvar.
Trots ganska kasst väder, blöt asfalt och, enligt mig, lite syre i luften (jag fick ju andas som en galning!) så har jag hela dagen levt stolt i min tro att jag sprang under 22min! Min egna tidtagning stannade på 21min 58s. Just precis nu fick jag se de officiella tiderna och jag fick 22min exakt! Bhuhu :-(

Idag gick jag på Bodypump med Åsa efter jobbet men jag blev väldigt sugen på att köra ett Bodyattack-pass direkt efter för det är det roligaste passet enligt mig och många av mina måndags-träningskompisar, och andra (...) var där idag. Nä, någon måtta får det vara. Min höft behöver vila lite nu.

Imorgon ska jag vara flytthjälp på förmiddagen och sen ska jag och Rikard ut och leta ekoxar! Nu ska jag baka rabarbermuffins o hänga i soffan.

Ulrika: Ha så kul i helgen och jag ber om ursäkt att presenten inte blev inslagen. Jag gjorde faktiskt en sista-minutenansträngning att åtgärda saken men tyvärr.

Nytt X!

Publicerad 2009-05-27 20:04:50 i Allmänt

När det är ovanliga fåglar så pass nära som i Trädgårdsföreningen kan jag ju bara inte missa den: Kryss #178 - Gulhämpling.
Jag är lite besviken, jag trodde nog jag låg uppe på 180 åtminstone. Han jag tittade på fågeln tillsammans med var uppe i ca. 180. I år. Enbart i Östergötland. Jepp...

Men det var kul! Jag strosade runt i några få minuter innan jag träffade den här mannen. Jag sa att jag var osäker på lätet och han plockade upp sin mobil och spelade upp det några gånger. Vi diskuterade lätet och då lät det igen. Båda kollade ner på hans telefon "Nej, nu var det inte jag." Båda kollar upp i träden och visst, där satt den - framlockad av en mobiltelefon!

Gulhämpling (Serinus serinus)
(www.wikipedia.org)

Don't kill the messenger!

Publicerad 2009-05-26 21:48:42 i Allmänt

Idag skulle jag hålla mig hemma mellan kl. 17-21 för att få ett paket från Stångåstaden levererat av Posten. "Framtidens TV". Hela Barnhemsgatan skulle få utrustning för att "förenkla och förgylla hemmalivet" vilket ska bli Stångåstadens nya standard i alla lägenheter. Jag har inte riktigt satt mig in i vad det innebär men något med att man kan sköta sina kontakter med Stångis via sin TV - eller nått.
Jaja, hur som helst så tyckte jag att det var väldigt drygt att ha ett spann på 4h när de kunde komma när som helst. Jag trodde dock initialt att jag var en av de lyckliga som de kom till redan 17.30 men nej. 20.30 kom en stackars kille till mig med mitt paket. Han tackade för att jag hade lappen jag skulle ha fyllt i färdig och beklagade sig också över att allt hade tagit väldigt lång tid för att knappt någon hade haft sin blankett färdig. Dessutom hade väldigt många skällt ut honom. Vad är det med folk? Kan de inte se skillnad på vem som prackar på dem "framtidens tv" och vilka som bara gör sitt jobb när de levererar den?
Puckon!

Minisemester

Publicerad 2009-05-24 21:17:58 i Allmänt

Ahhh! Så skönt med lite ledigt! Det behövde jag faktiskt, sista veckorna har det varit full fart. Semestern inleddes dock med en förmiddags arbetande innan jag åkte till Motala.

I fredags skulle jag köpa en present och åkte till en sportaffär som hade rejäl rea på allt. Jag fyllde på min Haglöfs-garderob med en tunn fleecetröja (den tidigare har jag haft i massor med år och ett av mina bästa köp någonsin) och ett par Haglöfs-kängor. Sulorna i kängorna skulle man värma till 90 grader i ugnen och sen stoppa i dom och sig själv i skorna för att de skulle formas efter mina fötter. Dessutom köpte jag riktiga simbyxor (speedos...) och bra strumpor för att springa som saknar sömmar så man slipper skavsår.
Efter min mycket duktiga shopping åkte jag och pappa till Tåkern. Inga nya arter men vi fick se tre olika rovfågelarter och de flesta simänder. Vi åkte också förbi Rökstenen. Trots att pappa bott i Östergötland i 51 år och jag i 26 så hade ingen av oss sett den. Det blev ett kort stopp med obligatoriskt fotograferande. Jag fotograferade även informationsskylten så jag kan läsa den någon annan gång...
Rökstenen innehåller ca. 760 tecken (världens längsta runskrift) och är från 800 e.Kr.

På lördagen fyllde pappa år och vi åkte till farmor och fikade. På kvällen åt vi god medelhavsbuffé.

Nu är jag tillbaka hemma och har tvättat och planterat smultron. Men oj så skönt det har varit att vara ledig några dagar. Nu i veckan blir det blodomlopp och mitt mål är att springa snabbare än jag någonsin gjort. I alla fall efter första kilometern då fältet borde ha sträckt ut sig lite.

Ny vecka och nya tag

Publicerad 2009-05-18 22:20:58 i Allmänt

Jaha, SOF avklarat och det var väl inget speciellt. Roligaste var när Magnus, solidarisk som han är, köade med oss andra loosers istället för att ta sin VIP-ingång. När vakten sa till honom att han hade fel färg på sitt armband svarade han "Nej då, det här är VIP-biljett" Umesh och jag asgarvade... Det bästa med Magnus som VIP var att han fick gratis öl och att han fick ta med ut till oss törstande loosers med vanliga Alumni-biljetter.
Det var ganska så kallt så vi tillbringade större delen av tiden på dansgolvet. Tyvärr var det väldigt lätt att tappa bort folk man ville umgås med men Umesh och jag höll ihop hela kvällen. Vi åt en tacotallrik innan vi gick hem men köttet var slut så vi fick vegetariskt. Kan säga att min mage inte pallade det så bra - vädring av sovrummet krävdes när jag vaknade...

Jaha, så kom den då. Hyreshöjningen. 5005:- -33kr i underhållsrabatt=4972:- /mån. Men det är faktiskt väldigt fint här nu. Både inne och utanför. Sämst är dock torkrummet i tvättstuganmen jag funderar på att dra iväg ett klagomail.

Simmade 40 min igår med badmössa. Jag vet inte jag men det var ju faktiskt värre för när vattnet väl letade sig in så åkte det ju aldrig ut. Fetvadd kanske är lösningen.

Nu är det sängdags för en utpumpad bodyattackare.

Dagens shoppingfynd

Publicerad 2009-05-16 14:27:55 i Allmänt

  • En badmössa till Vansbro som gör att jag kan andas åt vänster utan att få vatten i örat.
  • Snorkel och cyklop till Mallorca.
Undrar om en fin strandkropp kan väga upp det här...

När jag var nere på stan träffade jag på Ulrika och Åsa. Vi pratade någon minut för länge för det var hopplöst att komma över St. Larsgatan p.g.a SOF-kortegen. Jag fick skippa att hämta cykeln och följde kortegen åt "fel" håll för att slutligen komma över gatan borta vid Trädgårdsföreningen.

Idag var ingen bra löpardag. Det var väldigt jobbigt men som tur var så klarade jag mitt mål med 5s! 5km på 22min 25s. Godkänt men jag ska ner ytterligare! Det är stor skillnad för mig att springa 5min/km och 4.5min/km. Jag blir betydligt tröttare bara av att kapa den där halvminuten.

Dit bara drömmar kan

Publicerad 2009-05-14 22:31:01 i Allmänt

Jag har äntligen fått min balkong! Den är dessutom mycket större än förrut. Den är så stor så att den är gjord i sektioner med räcken emellan. Längst fram på balkongen finns en rabatt som man kan ha blommor i. Blommor? Aldrig, här ska odlas grönsaker. Fast, jag har så mycket plats så att jag kan väl ha lite blommor ändå. Jag gick längst ut balkongen och tittade ner och blev svimmfärdig! Usch så obehagligt!
Att jag nu har fått tillbaka min balkong ska såklart firas så jag ställer till med en riktig fest. Men helst av allt vill jag ju bara pilla på balkongen. Folk ropade till mig att komma in och jag svarade "ja, jag kommer snart" och fortsatte.


Ja, det där var min dröm natten till idag alltså. Men en sak stämmer. Idag är balkongrenoveringen klar så nu är det bara att rulla ut gröna mattan, lyfta ut alla odlingar som står i vardagsrummet och torka av balkongbordet så är jag på rätt spår igen. Skönt! Hoppas på bra väder nu också.

SOF i helgen. Som student bör man väl ha varit där någon gång men jag var aldrig där. Fast på lördag ska det bli av - jag köpte Alumn-biljett men förra veckan fick jag information om att jag som LiU-anställd kunde få biljetter gratis. Hmm. Jaja. Men overall det blir det inte!

Nu dags för sängen. Ska bara skaka ut vattnet ur örat först. Det blev bara 1000m crawl idag för mina AXLAR var lite schletna efter igår... Vek som man är.

Fladdermusbiten

Publicerad 2009-05-13 22:35:48 i Allmänt

En bra fladdermuslokal har 7-8 olika arter av fladdermöss. Tinnerö har 7, förmodligen 8 då en väldigt vanlig ännu inte har siktats. Tyvärr såg vi bara två olika arter (dvärg- och vattenfladdermus) för tydligen hade de varit väldigt aktiva och jagat dagen innan och då är de inte så aktiva kvällen efter men vi var nära stor fladdermus. Det vet vi eftersom vi hade ultraljudssensorer med oss för att snappa upp fladdermusens högfrekventa ljud. Kalla fötter fick vi dock. Vissa hade stövlar men guiden hade lågskor så då trodde jag att jag var homefree i mina joggingskor och Rikard i sina tygskor med hål i men nä, blöta och kalla blev vi.

Jag vill ha en sån där ultraljudsdetektor! Tyvärr kostar den billigaste 1600kr och så ofta som jag kommer leka med den blir den lite dyr. Jag har däremot hittat hur man bygger om en vanlig radio till en ultraljudsdetektor (kopplingsscheman och komponenter) men jag är ju inte så haj på sånt där så det blir inget.
Förväntansfulla


Många var intresserade av fladdermusskådning

Idag kom äntligen en kille för att fixa min ventilation på badrummet som fått fnatt. Den suger ut luften så hårt att det låter jättemycket. Eller lät. Imorse lät det precis som det gjort hela veckan men när killen kom vid lunch var den som vanligt igen! Jag lovar att det är någon annan i huset som felanmält så att de varit och fixat tidigare under dagen.

Idag var jag på Bodypump med Åsa igen. Jag fick en grym träningsvärk i baksida lår efter förra gången så nått ger det ju. Dessutom får jag mer uthålliga muskler. Som Åsa skriver så är jag svag i mina axlar. Det är dom fortfarande trots att det gått 4 år sen jag överansträngde dom. Men men, jag kan ta att tjejer är lika starka eller starkare än mig så länge det inte gäller ben, bröst, biceps, triceps, rygg, mage etc. :-)

Kulturkrock

Publicerad 2009-05-10 17:53:41 i Allmänt

Sista helgen med vintersport på TVn inleddes med hockey och mat tillsammans med Åsa och Johan. Innan dess hade jag cyklat hem från Priso i årets värsta regn hittills - jag var dyngsur efter 1 min.

Igår jobbade jag. På min avdelning var det bara Hanna och jag men gick man ner till plan 12 var det fullt pådrag och det är nog lättare att räkna upp vilka som inte var där. Efter lunch på stan med Åsa, Johan och Marie, och lite mer jobb var det dax för första bodypumpen sen campushallen-tiden. Jag lyckades bara pricka in "rätt" vikt att ha på stången en enda gång och det var på biceps. Oj så jobbigt det är att pumpa biceps genom en hel Pink-låt. Idag har jag träningsvärk i många muskler.

På kvällen åkte jag till Umesh och vi konstaterade att det var 4-5 veckor sen vi sågs. Sen gick vi till en annan fest där jag började prata med en kinesiska som, när hon hörde vad jag gör för något (?), ville veta hur man skulle göra för att bli så gammal som möjligt. Hon var en riktig karriärsmänniska och hennes stressiga liv ("man lever så kort tid så man måste hinna göra allt") gav mig prestationsångest och hennes stress absorberades av mig så jag gick ut i köket och stod där själv en stund och pustade ut innan jag fick annat sällskap. Ojojoj.

Nere på stan hade vi tänkt att testa "nya" stället (BKs har bytt namn) men det var tydligen väldigt lite folk där så tillsammans med stora delar av plan12-folket (Åsa, Marie, Cissix2 mfl) gick vi till NH och jag hade skitkul. Om man undrar var HU-doktorander är en lördag kan man ju testa med NH. Förrutom då jag och plan12-gänget var det fler från både cellbiologen och mikrobiologen där. Och då menar jag inte 1-2st utan hela gäng.

Idag har jag simmat och labbat lite. Vi har en uppgörelse på labb att om man skrämmer någon måste det vara en överlagd gärning så man blir tvungen att bjuda på glass. Idag hade jag inte en aning om att Rikard var på jobbet och han visste inte att jag var det heller förrän hissdörren åker upp och Rille går ur när jag ska gå in. Båda blev lite skraja. En piggelin var?

I veckan blir det fladdermussafari med ultraljudsdetektorer!!!

Up and running

Publicerad 2009-05-07 18:30:55 i Allmänt

Nu får jag blogga fort. Datorn och framförallt internet har strulat enormt sen i måndags. Windows krävde en ominstallation och jag tror att comhem också borde göra någon form av ominstallation. Det skumma (för mig) är att ICQ och MSN fungerar medan surfa inte fungerar mer än då och då, några minuter i taget.

Sator åkte hem i måndags och jag fick tack-för-hjälpen presenter. B.la. isformar som man kan göra så här fina isbitar med!:

Nej, det är inte diskvatten i glaset...

Tji fick jag. Format c: fick det bli för att lösa mina problem. Suck - men det gick faktiskt över förväntan.

Surt sa Björnen

Publicerad 2009-05-04 22:11:16 i Allmänt

Till i söndags frukost hade jag köpt en grapefrukt som jag åt tillsammans med gröten. Som ni vet så går inte citrusfrukter och mjölk ihop så bra så mjölken på gröten smakade väldigt äckligt men det var ju bara att äta ändå. Imorse åt jag ingen grapefrukt men mjölken var ännu äckligare... Sur mjölk - blääääää!!!

Nu har min tredje visdomstand tittat fram. Åtminstone känns det så, tungan är där hela tiden.

Sofia: Jag måste bli av med lite underhudsfett om jag ska kunna röra mig i simdräkten!

Glassugen/hamburgesugen/balkongsugen/fiskesugen/minigolfsugen

Publicerad 2009-05-03 21:16:12 i Allmänt

Valborgskvällen tillbringade jag hos Stefan och Lena med Wii-spelande. Vi spelade b.la. 9 hål golf. Axel och Stefan valde spelare efter hur snygga de var och jag råkade trycka på knappen så att jag fick den föreslagna spelaren - Tiger Woods. Gissa vem som vann? Brudarna kom inte i närheten av mig och mina drivar :-)

I fredags sprang jag en mil på en mycket bra tid för att vara mig så här års måste jag säga. Dessutom trampade jag snett efter 1,5km och vände om tillbaka igen innan jag bestämde mig för att fortsätta så det går att putsa mer. Men trött det blev jag. På kvällen var det grillning hos Rikard vid hans nya lägenhet. Träffade en klasskompis från lågstadiet där som jag inte träffat på över 10 år. Hon tyckte att jag hade blivit stor men jag vet inte det jag - jag fick visa leg på ICA när jag köpte folköl till grillningen... Sen gick vi till Lorient för reggae men jag gick hem ganska så tidigt.

Igår blev det en Tornby-tur och gymning. Jag tog även en cykeltur längs Stångån och jag lovar: ALLA som fiskade fick napp när jag cyklade förbi. Helt galet. En fick en stor gädda och jag antar att den vägde typ 3-4 kg. Detta fick mig att bli extremt fiskesugen.

Idag sa väderprognosen att det inte skulle bli lika bra väder så vi ställde in en utflykt till Smultronstället. Även fiske på stångån ställdes in till fördel för en minigolfrunda. Jag vann inte och spelade inte jättebra, men för att vara vallas banor och premiärrundan måste jag ge mig själv godkänt. Jag kan ändå inte tagga till när jag inte möter Pelle eller Oscar i vilket fall som helst. Det är då det gäller, annars är det bara en trevlig aktivitet.

Sator har varit här sen i tisdagskväll och åker inte hem förrän imorgon. Vi förstår varandra ganska så bra nu. Hon har sluppit att sova på toan (en natt fick hon vara där) och hon har bara bitit mig två gånger. En gång i sängen när vi kelade och så nyss, helt oprovocerat hoppade hon upp på soffan och tuggade på min överarm.

Nu måste jag få min balkong!!! Jag vill äta frukost på balkongen och sen börjar majsen jag planterat att växa sig förstor här inne. Den måste ut!

Jag är sjukt sugen på hamburgetallrik. Tror det här med att bli av med lite underhudsfett till sommaren får mig att bli sugen på allt som jag inte bör äta speciellt ofta om jag ska lyckas...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela