vismut

Trött men i livet

Publicerad 2009-07-30 19:25:41 i Allmänt

Den här veckan har jag bara slappat. Jag har målat om en möbel och städat akvariet. Så fort jag gör något blir jag jättetrött så helt frisk är jag väl inte. Men jag lever. Idag sprängdes en bilbomb utanför en polisstation i Palma Nova och två poliser dog. 'A' är polisstationen där det smällde och pilen pekar på Posten Magnus och jag besökte förra veckan...


Svinigt i Magaluf

Publicerad 2009-07-26 20:31:40 i Allmänt

ÄNTLIGEN hemma från Mallorcasemestern och vilar ut i perfekt sommarväder i Linköping. Perfekt= moln och lite sol samt 20 grader. Men vi tar det från början:

Avfärd till Arlanda redan 01.30 natten till lördagen. Jag lyckades inte somna innan vi skulle åka så redan när planet lyfte hade jag varit vaken i 21 timmar. Och sova på planet gick inte heller då flygpersonalen var trevliga att rapportera ALLT de gjorde i högtalarna. Jag fick i alla fall frukost. De som var så nöjda med att ha blivit placerade vid nödutgångarna med tillhörande extra benutrymme (paren) blev blåsta på frukosten pga glömd matvagn men blev kompenserade från snacksvagnen istället.

Magnus frukostägg var fryst och alltså stenhårt

Det var där det började. Det fortsatte med att Stefans kompis Fredrik inte fick sin väska när vi landat. Stackarn fick leva utan den hela veckan.

På plats i Palma Nova/Magaluf utsågs jag till matansvarig och fick bestämma vart vi skulle äta varje kväll. Passade mig bra. Jag fick beröm för att jag lyckades välja ställen med riktigt bra mat MEN servicen var usel. Riktigt dålig. För det första tog det lång tid att få mat (1-1.5h) och så var det alltid något fel med beställningarna. Mest illustrativ var Annicas beställning av en carlzone utan champinjoner som först inte hade champinjoner - jo det har den. Si, men bara på toppen - nej de är överallt. No no no, bara på toppen - Nej, överallt. No, no, no- Yes! Look! Sen kom det helt plötsligt in en ny pizza utan att han sagt att det skulle bakas en men då hade vi nästan ätit upp. Tydligen blev det dock bättre när jag inte kunde välja restaurang mer...


Jag leder de andra 11 mot maten


Premiär för Manges fötter i Medelhavet

Hotellet var OK. Inget speciellt men två pooler och fin utsikt. Vi åkte dock på en "första och sista varning" när vi satt inne på Axels rum och förfestade andra kvällen. Det var bara larvigt. Vi stängde av musiken när vi ombads att göra det och vi var väldigt tysta. Ändå fick vi en varning av en vakt som var extremt lik Jean Reno.



Vi gick ut till ett ställe som  hette Casablanca och kunde bara konstatera att samma sak som vi kände på Cypern gällde även här: Vi är gamla. Dessutom jättegamla. Världshistoriens snuskigaste toa hade de också. Och minsta för att vara ett så stort ställe. Två toaletter och två pissoarer. Dessutom satt en tjomme där inne och sålde parfym!?!?!


Utsikt från balkongen


Pool-området

Redan första dagen fick jag lära mig att det finns olika metoder att sola och att 'kavla' är viktigt. Jag tror inte jag blir uppskattad om jag lägger upp bilder på Axel, CR och Zera när de pressar i solen - ofta insmorda i någon bananolja så jag lägger upp den enda bilden jag har på mig själv. Den är tagen innan jag bytte till Speedos och utförde kavling även jag...

Enda dagen på stranden - sen blev det för varmt. Något stack/bet/brände mig dessutom på armen när jag badade

Magnus skulle ha tag i ett prioriteringsmärke till ett vykort och sådana fick man på posten - correos - så han och jag gav oss ut för att hitta stället och visst, det gjorde vi. Något märke fick vi dock inte för jag tror aldrig de fattade vad vi skulle ha. De var inte så super på engelska om vi säger så.


Ingen riktig post!

Spanjorerna var överlag dryga tycker jag. Andreas blev dessutom rejält blåst. En taxiresa för honom hem från pubgatan skulle kosta 7 euro. Han var tvungen att gå till rummet och hämta och fick sällskap av en vakt. Nu kostade resan 20 euro. Han lämnar fram 50 euro (detta ser vakten) men får inget tillbaka. De ringer polisen som kommer. Taxichaffisen, vakten och polisen pratar på spanska och sen säger vakten att Andreas bara lämnat fram 20 euro. Säkert att fulingarna delade på de 30 extra!

På tisdagen var det dags för det jag sett fram emot mest - snorklingen! Men, the story of our vaccation fortsatte. Axel köpte ett cyklop - som var trasigt. Han fick ett nytt och så hoppade vi i. Min kameras display slutade att fungera trots att den ska palla vatten och Christians grej till snorkeln som håller den upe pajade så han fick simma och hålla i den. Vi la ner ganska snabbt. Några oansenliga fiskar såg vi i alla fall.


Västkusten nästa!

Tisdagen alltså. Som vanligt var det jag som valde ställe - Godfathers steakhouse. Excellent lasagne men fruktansvärt varmt! Christian såg ut att lida enormt och ölen tömdes lika fort som de kom in i väntan på maten. Lasagnen blev min sista måltid för.....

Var är maten och air-condtionen?!?

...när jag satt där började jag känna mig konstig. Visst, det var varmt så kanske inte så konstigt. De andra började festa lite och jag satt med för att vara social men vid midnatt var jag yr och gick för att borsta tänderna. Jag minns att Christian kom in och frågade hur jag mådde när jag stod där men efter det vet jag bara att jag hamnade i sängen med extrem feberfrossa. Och där blev jag kvar resten av veckan med undantag för något kort besök på supermarketen för inhandling av något ätbart och ett kort poolbesök på fredagen när jag mådde lite bättre. Annars så var det snälla Umesh som servade mig med chips och läsk. Veckans bästa service!
Nu missade jag en tur till Palma. Det var tråkigt men jag hade inte klarat det. 38 grader varmt och hög luftfuktighet gav i alla fall minst en person solsting.

Alltså har jag inga fler bilder. Eller jo, för på fredagen fick jag ju sällskap av Magnus och Umesh som också de insjuknade i den först av Umesh kallade Björninfluensan. Magnus var rejält risig och jag tyckte synd om honom som var tvungen att genomlida resan hem med Björninfluensa.


Sjukstugan

Så, vanlig förkylning eller svininfluensa? Vet ej. Det som talar för är väl att den finns där pga alla britter och att jag insjuknade extremt fort men i så fall skulle jag ha blivit smittad direkt när jag kom och ingen annan blev ju det så kanske var det något jag släpade med mig hemifrån. Hur som helst så hoppas jag självklart att det var svinsjukan för då har jag gjort mitt och kan tjäna mitt land i kristider i höst :-)

Åsa efterfrågade skvaller men det finns nog inget. Det skulle väl vara att jag tafsade på en 10 årig tjej i poolen i tron om att det var Magnus när jag simmade under vattnet för att ta tag i hans ben. Tyvärr öppnade jag inte ögonen innan jag lyft upp benet över vattenytan och vält omkull mitt byte...

Sammanlagt så nej, ingen av oss är speciellt sugna på att åka tillbaka. Spanjorerna var otrevliga och det var alldeles för varmt. Sen tycker jag också att det är väldigt tråkigt med så exploaterade turistorter och att britter vill ha det som hemma så väldigt mycket mat var ju som att äta i London. Paella hade de dock på menyerna på vissa ställen. Nästa år får det bli Sverige! Och nästa. Och nästa. Om det inte blir Island eller Svalbard förstås..

Gone fishing

Publicerad 2009-07-17 08:27:44 i Allmänt

Tanken var att gå upp jättetidigt och åka ut och fiska i onsdags. Jättetidigt för att jag aldrig får något i Boren så det var dags att testa en ny strategi. Dock orkade jag inte gå upp så jag var inte ute på sjön förrän vid halv 8. Men det började bra. En liten gädda som fick släppas tillbaka på mitt andra kast med mitt nya spö och en abborre efter 30min. Men sen var det stopp. När jag tänkte byta sida på sjön satte jag på vobbler för gäddfiske och yes! där fick jag en baddare. När den kom upp ur djupet såg jag att det skulle bli min näst största gädda någonsin, ~3kg skulle jag gissa på. Men nej, den drog rakt ner under båten så att spöt vek sig kraftigt och sen släppte den. Skit också. Men lite kamp blev det ju i alla fall.



Istället för fisk åkte vi till Vadstena och åt buffé. Även om vi blev mätta åkte vi in till slottet och köpte glass. DE STÖRSTA KULORNA JAG HAR SETT. De var enorma. Jag orkade inte äta upp mina tre. Stor kontrast mot Västra hamnen i Malmö förra året.

Igår åkte mamma och jag ut för att plocka vad vi nu skulle hitta i skogen. Vi hittade massor med hallon och smultron och lite (omogna) blåbär så idag har jag värsta lyxfrukosten med gröt och mängder med bär.




Gav mig ut för att plocka hallon på mitt superhallonställe. Tyvärr verkar det vara ett mellanår. Väldigt få äldre plantor men nästa år kommer det vara massor igen. Jag kom dock inte hem utan något alls. Jag gick på ett ställe med kantareller och så fick jag en fästing som bet sig fast på axeln...



2/20

Publicerad 2009-07-14 21:13:51 i Allmänt

Efter simningen åkte jag alltså till Norhyttan utannför Ludvika tillsammans med Oscar och Emma. Oscar och jag gav oss ut på en fisketur med båten men någon fisk blev det inte. Istället skjutsade vi iväg Emma till nattarbete och åkte till Emmas familjs sommarstuga och bastade. Även här testades fiskelyckan och jepp, jag fick en abborre!

På måndagen blev Oscar och jag skjutsade på traktorflak av Emmas pappa för att paddla kanot. Ån var helt översvämmad så det var lite svårt att se vart å-fåran egentligen gick så ibland, när vi insåg att vi tagit fel väg, fick vi gena genom buskagen.

Oscar hade en liten blåtira efter en spark i nyllet vid Vansbrostarten


En av alla våra genvägar


Mycket regn ger mycket vatten

Efter lunch tog vi hundarna på promenad i skogen. Jag har mina orsaker till att vara osäker när jag är i okänd skog med Oscar men på något vis kom vi hem ändå. Trots "genvägar" genom hyggen och kärr. Dock blev vi ganska sena så det blev en snabb bilfärd in till Ludvika och mitt tåg när vi väl hittat hem igen...
På okänd mark

Idag har jag köpt ett nytt fiskespö och spelat golf med Pelle och Axel. Jag vann! I alla fall om man räknar med handikapp men Pelle slog väl minst antal slag kan jag tänka. Första två hålen gick dock uruselt. Bollen kom inte många meter vid varje slag och jag började se mig själv som en riktigt duktig ranch-spelare som sviker när han kommer ut på banan. Men nej, turen vände! Jag förstår dock inte hur folk orkar med 18 hål. 9 hål är absolut tillräckligt.


Pelle in action

One down-three to go

Publicerad 2009-07-13 21:55:16 i Allmänt

I helgen var det så äntligen dags för Vansbrosimningen. Efter omkastningar i reseschemat för att få resesällskap åkte jag upp till Leksand tidigare på lördagen och hamnade min vana trogen på släktmiddag mm.

Jag vaknade kl. 6.15 på söndagen och var spänd inför loppet. Inte så mycket för de 3000 metrarna utan mer för att vattentemperaturen dalat från värmerekord för en vecka sen till 16 grader. På väg till Vansbro fick jag rapport om att den officiella vattentemperaturen var 15.7 grader (i den kalla kilometern) så jag var ännu mer spänd - jag minns smärtan i pannan från doppet i fredags. Dessutom hade jag bytt ut min claesohlson-dräkt mot Oscars ärmlösa triathlon-dräkt för att slippa ligga som ett flöte med en puckel på ryggen så jag var rädd att frysa ännu mer.
Test om det skulle funka med två badmössor - nej.

Snälla Mia Jufvas hade köpt ullfett som jag och Pierre gnodde in oss med.

Armar och armhålor var viktigt för mig. Jag blev dock stel i axlarna ändå.


Pierre fick tydligen kämpa för att få bort fettet. Lite skinn följde visst också med.

Innan start: När Pierre och jag fått av oss överdragskläderna och börjat smeta in oss med ullfett (jag får nog raka armhålorna för att få bort skiten) så öppnade sig himmlen och vi fick värsta störtskuren. Dåligt på så sätt att glasögonen blev immiga redan innan start. Efter aerobicuppvärmning i våtdräkt var det dags för starten.

Tårna kanske kunde vara bra att fetta in. Örsnibbarna också!
Den här bilden vill jag inte undanhålla er ;-)

Starten: Jag höll mig till min plan och gick i vattnet med 2min till start. Vattnet var inte alls så otäckt! Jag simmade ut, kissade och böjde på mig för att höja tempen ytterligare. Jag hade ju också fått som råd att simma mot bropelaren när starten gick. Dumt, tänkte jag. Lika bra att vara där direkt. Det var lite dumt för strömmen var så stark så jag fick simma i motsatt riktning för att hålla mig på rätt sida repet. Starten gick sen superbra! Jag märkte inget av någon speciell trängsel utan stötte bara ihop med 2-3 personer. Det är i mitten man ska starta är mitt råd.


Innan start på väg till uppvärmning. Pierre=albino?

Första 2km: Så tråkigt! Jag simmade i ingemansland helt själv och eftersom jag andas åt höger missade jag tydligen alla avståndsmarkeringar så jag hade inte en aning förrän...

Sista kilometern: ... någon skrek att jag skulle svänga höger, upp i motströmmen i Västerdalälvens 15,7gradiga vatten som dessutom smakade annorlunda mot Vanåns. Jag stötte på en vägg. Motströmmen var betydligt starkare än jag trott precis i början. Nu började jag även se andra simmare med badmössor som indikerade att de startat 30min innan mig - stackare. Nu blev det lite jobbigare. Jag fick ett kramphugg i vaderna när någon stolle får för sig att simma in precis framför mig så jag fick stanna och börja om. Jag slutade paddla med benen för en stund och sprurtade mot målet.

Målgången: Att gå i mål verkade skitsvårt om man läste på baksidan av startkuvertet och lite konstigt var det allt. Först fick man slå på en platta - den funkade inte. För att vara säker på att man blev registrerad fick man dessutom två meter senare lägga handen på en platta och registreras igen och för att vara RIKTIGT säker på att man blev reggad så blippade de ens streckkod på badmössan när man kommit upp ur vattnet. Här togs också det officiella målgångskortet - ska bli kul att se när det kommer upp på vansbrosimningen.se - eller inte. Väl uppe på bryggan stod jag still i 5min. Hade jag rört mig hade jag krampat i lårmusklerna. Sen blev det varm dusch och försök att tvätta bort fettet med diskmedel, mat och resa till Ludvika.

Blev lite skraj för copyrightregler. Här är länkar till målfoton:
Jag går i mål, Pierre går i mål, Sofia går i mål, Oscar går i mål, Emma går i mål (som nummer 49!)  #1 och #2

Resultatet: Jag är mycket nöjd! Visst, några minuter snabbare hade jag säkert kunnat simma men jag klarade mina mål. Jag kom under 1h (54min 3s) och orkade crawla hela vägen. Jag slog Gunde Svan och var bara 12min efter Oscar som i sin tur var 12 min efter segraren. Jag var dessutom 12 min före Pierre så alla de där minutrarna symboliserar väl hur bra man tränat. Jag kom på 446 plats av de 3685 herrar som tog sig i mål. Dessutom var jag bästa Linköpingsbo om man räknar bort två LASSsimmare.

Summering: Jämfört med Vätternrundan som jag har erfarenhet av så var Vansbro ganska så tråkigt. Folk kom dit, simmade och åkte hem. Inget speciellt vid sidan av. Jag träffade SofiA innan start men tyvärr inget efteråt. Jaja, nu är det gjort. Efter en Pronaxenkur för höften och en rehabvecka på Mallis så är det dags för Lidingöträning på allvar!

Generalrepetetition

Publicerad 2009-07-10 17:40:12 i Allmänt

Det var kallt i vättern. Speciellt för pannan. Brrrrrrrrr. Jag överdriver nog om jag säger att jag simmade 20m men nu har jag i alla fall testat på öppet vatten...





Nu har jag alltså SEMESTER!
Jag hade tänkt att gå hem vid 12 idag men 11.40 blev det till att sitta med mitt manuskript tillsammans med Alex igen för vi fick tillbaka det direkt och ombads markera alla ändringar med röd stil. När det var gjort kunde jag gå hem och det tog inte speciellt lång tid. Lång tid tog det dock att vänta på bussen då jag inte noterat att buss 520 till Motala ändrat sin rutt och inte längre trafikerade hållplatsen där jag stod som ett fån.

Undrar vad Hanna har för mat med sig?

Publicerad 2009-07-08 11:55:41 i Allmänt

En av de bästa sakerna med att ha flyttat hemifrån måste ju vara att man inte lagar någon mat som man inte gillar speciellt mycket. En sådan rätt är för mig stuvad fisk - det har jag inte lagat på 7 år. Förrän igår.

Tanken var att jag skulle göra en god fiskgryta men det sket sig när jag inte hittade något recept så det blev till att dillstuva skäddorna. Nu sitter jag här och drar mig för att gå på lunch. Jag borde kanske hängt på Tobias som skulle till Ros och köpa kebab.
Äh, det var så länge sen jag åt kokt fisk så jag kanske tycker det är gott?

Hanna har lasagne. Suck. Och byta vill hon inte heller. Suck igen.

Sluttande planet

Publicerad 2009-07-06 20:46:18 i Allmänt

Tack Hanna!
3/5 för mig. Hmm, 4 av 5 kanske men jag duschar ju faktiskt på kvällen så räknas inte... Sandalen är klockren. Tur jag inte är ensam.

Det tar sig #3

Publicerad 2009-07-06 17:46:33 i Allmänt

Ibland är det roligt att se hur ens skäggväxt har utvecklats sen förra gången man lät det växa. I mitt fall 1.5 år sen. Jo då, jag är ganska nöjd. Det är väl inget att skryta med (10dagar) då många får lika mycket (lite) efter 2 dagar. Men det är hyffsat tätt i alla fall. Funderade på att raka bort allt och bara behålla mustaschen men idag sa Masha att "skägget" var fint så det får vara kvar lite till!


Hmm, det ser mer imponerande ut i verkligheten!!! :-)

Ner faller regnet spolar ekoxen bort

Publicerad 2009-07-04 20:08:20 i Allmänt

Jag glömde ju att berätta att jag och Rikard + kompis gav oss utför att leta ekoxar i Bjärka-Säby igen i onsdags. Det såg lite mörkt ut bort mot Sturefors men vi gav oss iväg ändå. 1-2km före Bjärka-Säby sa det "PANG" och så öste regnet ner. Vi kom inte ens ur bilen... Istället åkte vi till Vidingsjö och började gå på LOK-milen för Rikard visste ett ställe med massor med salamandrar efter 1,5km. En såg vi. Och en groda. Tur i oturen att vi inte hittade någon ekoxe för mitt lekande med det nya objektivet drar mycket batteri så det hade inte blivit många ekoxekort...

Kanske lika bra att lägga ner ekoxeplanerna för i år nu

Igår köpte jag rullskidor. Den här gången var det också en bra försäljare men "bra" i den meningen att han just var bra och inte bara ville sälja. Han tyckte jag skulle köpa de billigare skidorna som inte rullade så bra för att få mer träning (dessutom hade han aldrig satt på bindningar på de dyrare själv - krävdes borrande) och så pratade vi allmänt om skidteknik och styrketräning. Vi kom fram till att båda skulle köra klassikern nu så då stod vi och diskuterade våra olika mål och träningsupplägg. Jag köpte inte hans sätt att bedriva styrketräning inför Vasaloppet trots att han läst det i en intervju med en Vasaloppsvinnare. Han påstod att man skulle köra "tung" styrketräning medan jag menar att fler reps borde vara bättre för uthållighteten. Idag när jag var på labb och labben skötte sig (nästan) själv så hade jag tid att sätta mig in i ämnet. Visst, det finns olika skolor men nu har jag insett att argumenten för tung träning överväger de för lätt. Men jag kommer nog köra 50:50.

Smartast igår var ändå mamma som avrådde mig ifrån att ge mig ut på skidorna innan nästa helg. Haha, när hon sa det hade jag pjäxorna på mig och ena foten i bindningen och hade tänkt att sticka ut. Men jag lydde mammas råd och stannade i soffan istället :-)

P3 från Arvika

Publicerad 2009-07-04 14:56:32 i Allmänt

Det miiiiinsta man kan få begära när man ägnar helgen åt labbarbete är väl åtminstone att Spotify funkar på labbdatorn men nej - den datorn lever sitt egna liv.

Det tar sig #2

Publicerad 2009-07-03 19:25:40 i Allmänt


Korsningen Tränggatan/Barnhemsgatan/Djurgårdsgatan. Är den borta imorgon misstänker jag någon av er som följer bloggen.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela