vismut

Skolutflykt

Publicerad 2008-09-27 11:29:06 i Allmänt

Åsa bloggar om Odenseresan här, här, här och här.

Efter lektioner på torsdagesförmiddagen så blev det skolutflykt. Åsa frågade om  man kunde köpa glass på utflyktsmålet men eftersom man inte kunde det släpade de med sig glass till oss istället. Det var kul att se folk upphetsade av - en skarv. Skumma konstverk fanns det också. Väl i skolbänken igen blev det övningar i databaser.

Efter skolan gick vi på flott resturang och åt buffé. Jag åt massor och kunde knappt få ner en öl på den efterföljande puben. Vi gick också förbi HC Anderesens barndomshem. Vi kollade in igenom fönstren innan vi fick reda på att vanligt folk bodde där...
När vi skulle tillbaka till hotellet var jag helt lost. Som tur var hade vi vår danska guide Rikke koll så vi kom hem ändå.

Våra klasskamrater: Snygg-tysken, den tyske playern, den danska kinesen, rockbruden/emo-tjejen (österrikiska), en anorektisk danska som sprang två ggr/dag, franska Angelicé, en stor man (professor) från Sydafrika som svettades kopiöst,  en associate professor från Ottawa och heavy drinker-Alessandra. Sen har vi danskan Rikke som Rikard gav ett osmakligt öknamn. Dessutom fanns det tre danskar från ett företag som inte jag hade så mycket kontakt med.

Den tyske-playern smittade danske kinesen, mig och Rikard med sin förkylning. När kinesen hörde att Rikard också börjat bli sjuk sa han: "vänta bara till lördag, då kommer du må ännu sämre!"

När vi slutade skolan (vi blev godkända!) gav vi oss ut på best shopping ever och gick lite vilse igen. Rikard och jag var sjuka och tråkiga. Tågresan hem satt vi och febrade (Rikard smygdrack whiskey). Dessutom satt en 14-årig tjej och stirrade konstant på mig innan hon somnade.

Nu sitter jag och äter gammalt bröd och nyponsoppa. Mums :-(


Åsa fixade glass till utflykten

Snygg-tysken, tyske playern, Rikard och the "serious scientist" (Åsa alltså)

Best shopping in Odense ever

Dumme Schweden

Publicerad 2008-09-24 21:16:47 i Allmänt

Ojojojo. Efter en lång dag sitter jag här snurrig. Jag tror att falafelstället la något i min mat, typ hasch eller nått. Mm, samtidigt som det var en lång dag så var det en bra dag. Fast sista timmen var lite seg, en av danskarna som kommer från ett företag somnade...

Igår var vi svenskar på ett löp-/styrkepass längs kanalen här i Odense samtidigt som tyskana drack öl på hotellrummet. Efter passet gick tyskarna, österrikiskan och italienskan och vi till ett pizzaställe. Jag åt nog den godaste pizzan någonsin! Sen blev det en öl på hotellet innan vi "hit the zack".

Typiskt danskt: Hårda stolar

Bra start på dagen. Tappade bort en lins och var därför sur ett bra tag.

Bra slut på dagen. Blodsocker i botten och blev retad av / retade Åsa.

Igår fick Rikard och jag reda på att vi båda ska hålla presentation på fotosynteskonferrensen i Köpenhamn om tre veckor! Det var bara tre personer inom vårt område som blev utvalda - Bossen är stolt.


Matvägning i skolan

Fina omgivningar. Vi sprang förbi Zoo.

Man fick akta sig för hundskitar.

Rörelseöskärpa pga spänstiga pojkar.

Just nu i Odense; location Åsas rum:
Luffarshack
Björn vs Åsa: 3-0
Åsa vs Rikard 3-1

Sen gav de upp...

First day att school

Publicerad 2008-09-22 22:05:39 i Allmänt

Åsa skriver sin version av Odenseresan här så här kommer lite extra från min sida. Resan gick riktigt smärtfritt, inga missöden alls. Det är intressant att jämföra kvinnlig och manlig packning. Rikard och jag packade ner ett par extra byxor och en tröja mest för vi hade plats och vi kanske spiller. Åsa packade ner ombyten för alla väderlekar... Men hon fick ju med sig datorn också så nu slutar jag kommentera hennes fyra klänningar och x antal skor. Jag är dessutom avundssjuk på Åsa. Hon har lyckats bäst med matvalen på resturangerna vi har varit på. Min mat var dyrast och minst:-( På skolan får man VÄGA sin mattallrik (7.25DKK/hg) och det är ju lite speciellt. Speciella var också de stekta nudlarna som var jobbiga att äta.

Igår somnade jag 22.10, i samma sekund jag släckte lampan. Rikard var impad.

Typiska danska saker: The och kaffe i plastmuggar. Toapappersrullen sitter jättelångt ner.

Nu dricker vi the i plastmugg hos Åsa och tittar på K2 (fighting; Rikard valde kanal...)



Väntar på bussen som ska ta oss till universitetet på första skoldagen

Rikard och jag hade äpple till fruktstunden. Åsa hade en squash (eller inte).

Det regnar i Odense. Åsa hade ett paraply-lite för litet för tre pers. (hela) Rikard finns på ett annat kort men det var suddigt...

Student igen

Publicerad 2008-09-21 11:14:21 i Allmänt

Nu har jag en ny studentmail. På Syddansk universitet i Odense. Jag har fortfarande inte lyckats logga in där men det är nog skit samma. Idag åker jag, Åsa och Rikard till Odense på mass-spektrometrikurs hela veckan. Vi ska ha "boots" med oss så jag undrar vad de har planerat för något utöver (?) själva pluggandet. Jag måste erkänna att jag är lite nervös. Inte så mycket för själva kursen utan mer att jag ska dela rum med Rikard. Jag har ju hört om hans skumma drömmar som gör att han springer omkring i rummet på nätterna. Brr, jag har försökt att byta med Åsa så att jag ska få enkelrummet men hon har väl också hört om hans drömmar så hon tackade nej... Det här med drömmar är kanske något speciellt för vår grupp. Hanna blev ju jagad av monster i mass-spektrometrirummet i veckan :-)
Tur att jag själv är normal...

I veckan har jag lyckats spränga ett eppendorfrör i småbitar. Jag höll på att mosa blad i flytande kväve och sen överföra pulvret till röret. Jag vet ju att man inte ska stänga röret men efter ett tag så trodde jag att allt dunstat och stänger. När jag böjer mig fram för att märka röret säger det PANG! (enormt högt, verkligen!) och röret exploderar. Jag kände mig lugn för jag hade ju labbglasögon. Sen börjar Hanna dilla om att jag kunde fått plastbitarna i pulsådern etc. Skvallerbytta-Hanna lyckas ta upp ämnet framför Bossen så vi alla fick en säkerhetsgenomgång på gruppmötet...

I fredags blev det golf, tennis, bowling och MarioCart med Stefan.

Igår var det gym, bad, bastu och Flammanutgång (sjukt billig öl!)

Ulrika: igår morse låg jag kvar i sängen, läste corren och lyssnade på 'Stil' på radion. Nu vet (visste) jag massor om de olika modehusen!

Down in the tunnel and up on the other side

Publicerad 2008-09-18 17:34:04 i Allmänt

Det har varit några jobbiga månader nu. Närmare bestämt fem stycken. Men nu är den jobbiga tiden över för ikväll börjar elitserien i hockey igen! :-)

Någon som vågar utmana mig i DreamTeam i år? Umesh får inte vara med för han har för mycket tur hela tiden...

Dagens citat

Publicerad 2008-09-16 21:06:44 i Allmänt



Idag skulle jag hjälpa Åsa och hon förklarade hur jag skulle göra så här:

 "Kranen, snurren, pluppen på golvet."

Vad skulle Björn hjälpa Åsa med?

isBjörn

Publicerad 2008-09-15 17:58:49 i Allmänt

Min lägenhet är kall! Jag vet inte om det är för att de ska komma och byta termostater på elementen som de inte har satt igång värmen ännu. Eller så kanske Stångis vill spara pengar? Det är kanske inte så kallt egentligen (19grader) men det känns betydligt kallare för det blåser typ rakt in genom lister och fönster etc. Så här såg det ut första veckan jag bodde här - då var det också kallt:

Satsar man inget så vinner man inte

Publicerad 2008-09-14 20:39:07 i Allmänt

När jag kom hem ifrån gymmet i torsdags blev jag inringd till en dubbel födelsedagsfest i Ryd. "Alla" var där och efter en stund hamnade vi framför datorn för att titta på kort från våra första Linköpings-år. Haha, det var ganska kul att se hur mycket folk har förändrats. Om jag får rösta så är väl Axel den som har ändrats mest fast det är hård konkurrens. Vi slutade titta vid 2005 med anledningen att då kunde vi faktiskt se ut som idag och det ville vi inte skratta åt:-). Jag bad Christian att skicka ett kort på mig som jag kunde publicera här för att visa min förändring. Han måste ha valt med omsorg men tyvärr visar de inte hela mig.
Skulle jag låta bli att visa dem så skulle han väl anklaga mig för censur så här kommer de, sex år och minst sex kilo sen:
 

I mitt rum på Arrendegatan





Umesh i bakgrunden




I helgen har jag varit hemma i Motala hos pappa. Mamma har åkt till Kina och ska vara där i över två veckor. I lördags plockade vi svamp och idag har vi hälsat på hos farmor. Vi har också åkt runt på östgötaslätten för att jag ville kryssa röd och brun glada men lyckades inte se mycket mer än några kråkor...

Den här veckan blir en läsningsvecka. Jag har massor med artiklar/sidor att läsa innan nästa vecka. Usch!

En miljard flugor kan inte ha fel - skit är gott!

Publicerad 2008-09-13 19:42:32 i Allmänt

Minns ni att Gusum hade Sveriges näst godaste vatten? Godast dricksvatten hade Lilla Edet i Bohuslän. Senaste veckan har Lilla Edet drabbats av onormalt många fall av magsjuka. Vad som fått skulden? Dricksvattnet så klart! Det är visserligen inte bevisat, men folk uppmanas ändå att koka sitt vatten...

Gusum kanske borde skriva "Sveriges godaste tjänliga vatten" istället.

Jag borde egentligen låta bli...

Publicerad 2008-09-10 20:16:18 i Allmänt

... att surfa på aftonbladet.se för jag blir irriterad väldigt ofta har jag märkt. Men jag har svårt att sluta, jag vill ju samtidigt läsa vad som händer.
Senaste exemplet är senaste dygnets domedagsartiklar om LHC, alltså partikelacceleratorn i Cern (inte något hockeylag eller något light harvesting complex). Igår kunde man läsa om att jordens undergång skulle ske idag på både Expressens och Aftonbladets hemsidor. Sista natten på jorden med andra ord. Inte nog med att alla refererade till en tysk forskare som vad jag har förstått var den enda som riktigt hävdade att det skulle bildas ett svart hål som skulle sluka upp jorden, idag skulle ju bara maskinen provköras! Man körde fotoner i samma riktning, dvs ingen krock. Det riktiga experimentet kommer inte att ske för om någon månad (eller år?).
Runt lunch toppade Expressen sin hemsida med rubriken: "Experimentet lyckat - nu överlever jorden" men dock med en reservation: "Men först om flera veckor kan vi vara helt säkra". Efter det här flyttade Expressen ner nyheten om jordens överlevnad låååååångt ner på förstasidan.
Aftonbladet då? Där hade man efter ett tag rubriken "Barnen: Sluta skrämma oss" där man skrev om MEDIAS domedagsrapportering och en intervjuv med en barnpsykolog som berättade hur man skulle förklara det jobbiga för barn. Hon verkar förövrigt skärpt: Fråga - Hur ska man göra om man själv (som vuxen) är orolig? Svar - Då kanske man borde söka hjälp för det. Ehh, jo.
Ironiskt nog har Aftonbladet nedanför den här artikeln en länk till hur jorden ska gå under.

Nu verkar det kanske som om jag inte gjort mycket annat än att surfa internet idag och nej, inte mycket mer. Jag har åkt hiss mellan plan 13 och växtrummet på plan 7 minst 34 gånger idag. Jag gjorde mätningar på mina plantor var 30e minut och när jag var tillbaka på kontoret igen efter en mätning hann jag knappt börja med något vettigt innan det var dags igen så jag är ursäktad.

Helg igen

Publicerad 2008-09-07 18:37:53 i Allmänt

Efter kebabätande med mamma och pappa i fredags kväll åkte jag till Christian och Annica och tittade på ytterligare en riktig höjdarfilm - Wanted med Morgan Freeman och Angelina Jolie. Får ni chansen att se den, missa den...

I lördags vaknade jag "vanlig" tid, typ klockan 7. Jag låg och tänkte hur bra det skulle ha varit att ha en Corren att läsa. Jag lämnade ju in ett papper som sa att jag skulle få en månad gratis men har inte fått någon annu. Men så fick jag en känsla att gå upp och titta i hallen och jo - där låg en Corren så jag gick tillbaka till sängen och stannade där läääänge.

Riktigt ruskigt väder i lördagsförmiddag så jag gjorde simhallen (gym, simning, bubbelpool, bastu). Jag behöver utveckla min crawlteknik, speciellt andningen, om jag nu ska simma vansbro, så jag frågade en tjej som såg ut att kunna det här med simning om råd. Det blev en väldigt konstig situation. När hon och jag tagit av oss simglasögonen insåg i alla fall hon tror jag att vi "känner" varandra. från Motala. Svårt att föklara men det blev väldigt konstigt när min hjärna försökte komma på om det verkligen var hon samtidigt som jag babblade på om crawlteknik. Problemet med min nya andningsteknik som jag fick är att jag får 100liter vatten i vänster öra vid varannan andning....

Sen blev det en 6 timmar i ett kallt cloetta center för finaler i Nordic Trophy. Först såg jag en skitmatch mellan Djurgården och Helsingfors ditlurad av Christian ("Vad ska du göra annars"). Enda gången jag engagerade mig var när jag hejade på Dif (! kommer aldrig hända igen) i slutminuten så att jag kunde få äta kebab lite tidigare - det fick jag inte. Under LHC-matchen råkade vi hamna i LHC-klacken som dagen till ära höll till på sittplats.

Väl hemma var jag iprincip färdig för sängen när Umesh föreslog HG så vi stack dit efter en mellanlandning på Rydsvägen. Ingen vidare musik och jag fick heller inga snälla kommentarer om mitt dansande men under en kvart när DJn fick ett ryck o spelade bra musik (Ceasars, Gyllene Tider, Offspring, Greenday) så var jag dansgolvets kung!

Idag blev det KungFu panda i soffan och nu wii hos Stefan!


Vi planerade fredagsmötespresentationer på jobbet i fredags. Jag insåg att det är december snart...

Miljöskadad

Publicerad 2008-09-06 14:23:56 i Allmänt


temperatur.nu

Temperaturen i Linköping senaste 24 timmarna. Fast när jag såg den snurrade det till i mitt huvud som genast fastslog att den molekyl jag kör masspec på eluerar omkring klockan 16 om man tittar på UV absorbansen vid 260nm... Suck.

Jag borde förstås vetat bättre

Publicerad 2008-09-03 18:46:10 i Allmänt

"Aja, jag är inte helt nedslagen och jag tror inte Bossen är det heller..." skrev jag igår angående att vår artikel inte blev accepterad. Sanningen är att Bossen kokade av ilska hela kvällen och satte sig vid datorn för att skicka ett mail till överste-editorn på tidningen. Han beslutade sig dock för att vänta till idag med att maila för att lugna ner sig lite. Så idag ägnade han förmiddagen åt att skriva ett långt mail där han förklarade hur inkompetent vår editor var samt att även utmanade beslutet, dvs han vill ha en ny prövning. Det han är mest irriterad över är att det tog 4 veckor att ge oss beslutet då de inte ens orkat skicka vidare till någon kunnig inom området för review. Editorn fick sig flera rejäla kängor men den här var den roligaste: "Third, the inspection of [editorns] professional expertise shows that his research during forty (40!) years does not go beyond the study of microtubules." Med andra ord, han har inte en aning om vad vår artikel handlar om.

Jag klippte mig lite idag. När jag satt där kom det in en riktig urskogsmänniska med gylfen öppen, stort ovårdat skägg och ett enormt hår. Tjejen som klippte mig kunde inte hålla sig för skratt och inte jag heller. Sen sa han massa konstiga saker också...

Min nya gympolare var på gymmet 2.5h igår. När vi stretchade bredvid varann frågade han mig hur man stretchar ut framsida lår... Den här gången hade han i alla fall ätit innan han kom till gymmet.

Idag fick jag mail från en gammal lärare i fysiologi. Det stod att jag hade en omdugga och skulle komma och titta på alla preparat i mikroskop eller något. Jag svarade att det var 4.5 år sedan jag blev godkänd i kursen och att jag hämtat ut min examen... Det var roligt att jag kände igen två andra personer som fått mailet. Sofia A och Pontus. Haha, alla är godkända och har hämtat ut examen. Måste ha snurrat till lite där idag.

Ingelsson et ähh.

Publicerad 2008-09-02 18:20:09 i Allmänt

Idag kom svaret från tidskriften som vi skickat in "min" artikel till: "...After careful consideration by the editors and also a member of the Editorial Advisory Board, I’m afraid we must return the manuscript to you...I am indeed sorry to have to convey this decision to you. ... The work is very carefully done and I am confident that the results are reliable. ..."

De tyckte helt enkelt att det var för mycket "icke-resultat" för att platsa i deras fina tidning. Aja, jag är inte helt nedslagen och jag tror inte Bossen är det heller för vi har redan vår strategi för framtiden klar. Fast det hade samtidigt varit skönt att lägga ner det här projektet och fokusera på min andra, coola, projekt.

Nu börjar Tito-rättegången part 2. Om jag inte hade haft så mycket att göra hade jag (och Hanna) suttit på aftonbladet.se och läst allt som skrivs om Tito. Det är lite underhållande faktiskt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela