vismut

DNS

Publicerad 2012-05-31 18:23:53 i Allmänt

Arg arg arg. Why why why. Min hals var sliten redan innan lördagens Singstar och efter var halsen ännu mer sliten och slemhinnorna känsliga. Min hypotes är att det fick något j***a skit att fastna där så nu är jag "förkyld" igen. Hostar som en tok den här gången. Det positiva är att kroppen känns ganska opåverkad trots allt. Men. Maj 2011 var den månad med mest träning någonsin (ca. 43h) medan maj 2012 var den sämsta sen jag började logga min träning 2009. Lyckades knappt få ihop 15 timmar fördelat på 14 pass. Blää. Träningsvärk i magmuskler och bröstmuskler har jag i alla fall tack vare (på grund av...) all hosta.

Inget blodomlopp för mig idag :-(

 

Annars i veckan har Hanna tagit sin examen. Tur att hennes fest var efter min. Hennes svägerska skötte cateringen och satte en ny standard för hur god maten kan vara. Alltifrån fördrinken, äppelmusten (jag var toastmaster och höll igen lite på vinet...) till efterrätten. Den sistnämnda var fantastisk. Tyvärr hade jag bara mobilkameran att tillgå men ojojoj så fin och god.

 

Chokladfondant med ocumare, rårörda hallon och lättsyrad creme chantilly med bourbonvanilj. Tagetesblomman gick även att äta.

Idag var sista dagen på labb. Jag dumpade (det var på tiden...) mina trasiga tofflor och gick hem.

Skulle jag ha kastat i riskavfall istället?

 

Jag gick hem redan halv två för jag skulle agera nanny på eftermiddagen. Får jag inget jobb får jag väl slå mig in i den branschen precis som syrran. Undrar om pengarna är lika stora i Linköping som i London?

 

TV-häng

 

Trots att jag har haft chansen att åka på Peace&Love i Borlänge i flera år var det först i år som jag bestämde mig för att åka. Tur det! Dagens största nyhet:

"Allsångsfaktorn kommer att bli hög!". Aa, risk att rösten för alltid kommer att förstöras!

Grymt härlig dag!!!

Publicerad 2012-05-27 20:26:36 i Allmänt

Igår: Melodifestival, drinkar, SingStar och väldigt lite sömn.

 

 

Idag: Trött men ändå rätt ok gav jag mig ut till Åsa och Johan på förmiddagen och blev kvar ända till strax efter kl. 19. Vilken superdag i solskenet!!!

Lite röd på magen/bröstet är jag allt.

Siggis

Ska någon dag i sommar toppa den här ska det till något alldeles extra.

Inte hemma

Publicerad 2012-05-23 22:18:49 i Allmänt

Den här veckan känns det inte som att jag är hemma alls. Igår cyklade jag i två timmar. Idag var jag hemma i Motala för pappas födelsedagsfika. Imorgon blir det 25-årstårta och Melodifestival hos BA-Emma. Passar på att uppdatera bloggen innan sänggående:

Lika som bär (har fan aldrig varit med om något liknande ("liknande" haha!). Inte ens JAG kan med säkerhet säga att det inte är jag på bilden!!!):

Ersättaren

Publicerad 2012-05-20 20:59:19 i Allmänt

Torsdag och fredag försvann snabbare än snabbast. Hann inte med så mycket och rundade av fredagskvällen med uggleskådning från Johans ljugarbänk bakom förrådet.

 

Lördag och söndag tillbringade jag väldigt oväntat i Stockholm. Stackars stackars Jörgen som missade min disputationsfest var inte kry nog att följa med Mia, Henrik och Madelene till Stockholm så istället fick jag ta över hans plats. De två sistnämnda skulle på Les Mills-utbildning och skulle passa på att ta en weekend i huvudstaden.

När Henrik var iväg på sitt första pass gick jag och tjejerna i affärer. När vi kom till Åhlens bikiniavdelning vandrade jag dock iväg själv. Sen lämnade Mia och jag av Madelene vid SATS för hennes träning...

 

... medan vi åt glass och "hängde".

Mia räknade ut att jag "hängde" i 45 effektiva minuter då det inte räknas att blippa med telefonen och impregnera skor.

Kvällen tillbringades en stund med en spelning på en rysk bar (KGB) innan jag ville sjunga karaoke. Tyvärr ville de andra inte köa för att höra mig sjunga så det blev promenad tillbaka till hotellet istället.

 

Idag glassade vi på Djurgården.

Värt att notera är att de båda manliga resenärerna hade missat att packa tandborste. Dock var det bara en av dem som införskaffade en ny...

16 maj 2012 - Disputationsdags

Publicerad 2012-05-17 16:15:35 i Allmänt

Sådär ja.

15 maj
Kl. 11-17: Efterrättslagande. Snittade 30 pannacottor i timmen. Chokladbrowniesarna var smidiga att göra men det tog allt sin tid. Allt man gör för 70 pers. tar tid/plats.



Kl. 19-21.30: Ost och vin hemma hos Alex. Som vanligt ven flygplanen i luften och jag var ganska så igång när jag kom hem för att lägga mig.



Kl. 23-00.30: Låg i sängen och tänkte lite...

16 maj
00.30-07.00: Låg i sängen och sov. Om nån i december hade sagt till mig att jag skulle sova 6.5h natten till disputationen skulle jag nog undrat hur många Valerina som skulle krävas för det. Svaret: Ingen.

Pulskurvan under natten:

Snittpuls: 48slag/min


07.10-07.30: Slog på mina brownies ett tiotal gånger och var övertygad om att jag bakat ett potentiellt mordvapen med tanke på dess hårdhet (tur att det är insidan som räknas!).

08.00-09.00: Laddade inför disputationen



09.00-12.00: Disputation. Den tog alla tre schemalagda timmar men för mig upplevdes den säkert inte alls lika lång som för de som lyssnade (eller av de(n) som hoppade utanför fönstret sugen på smörgåstårta...). Jag är så nöjd! Visst, jag har gjort bättre presentationer men den här var helt ok. Jag var inte nervös men rätt spänd och väldigt torr i munnen. Men så var det väldigt varmt också. Spänningen gick över och opponeringen var mycket bra med massor med diskussionsfrågor istället för att gå in på varje figur. Helt perfekt opponering enligt mig. Enda missen var att jag glömde äta min banan och när jag kom på det runt halv 11 blev jag extrem-hungrig.

Pulskurvan under disputationen:

1. Min presentation startar; 2. Opponering; 3. Betygsnämnden säger sitt; 4. Jag tar trapporna plan 10-13. Snittpuls: 106 slag/min. ~antal förbrända kalorier: 1354.

 

Så skönt det var att resa sig upp. Det fläktade lite framme vid tavlan.

Betygskommittén säger sitt


14-17.30 Fixa det sista inför festen

17.30-19: Stress innan festen. När folk började komma var jag otroligt stirrig och det fortsatte en bra bit in på festen.

19-03.40. PARTY! Kan skriva hur mycket som helst men jag nöjer mig med att festen, precis som hela dagen, var väldigt rolig. Talen, spexen, ja allt var fint. Även om jag trivs att vara i centrum så var det här lite mycket. Svårt att vara så uppmärksammad på något sätt. Mycket positiva tankar när jag tänker tillbaka på 16 maj 2012.

Pulskurvan under middagen:

1. Cornelia ska hålla tal; 2. Jag eldar mitt festhäfte och blir livrädd för ev. brandkårsutryckning. Snittpuls: 111 slag/min


Jag fick en doktorshatt av Oscar

Nena på Spotify Å Sebastian dansade

BTE-Best Toastmasters Ever!
(Madelene bloggar också)


Kvällen avslutades med lite pussar:



Just ja. Glömde visst skriva att mitt avhandlingsarbete blev godkänt. Gött!

Järngänget

Publicerad 2012-05-17 03:07:00 i Allmänt

Kanske kommer 17 maj att vara den dag då vismut.blogg.se har ett all time high vad gäller besökare. Hur som helst så kommer det ett mer utförligt inlägg senare idag om hur 16 maj var men här kommer en live-uppdatering från de som är kvar och rockar till Sean Banan (vem i he... la till den på Spotify-listan???) klockan 03:

Veg

Publicerad 2012-05-12 14:55:25 i Allmänt

Björn till Björn vid kvällsmatslagandet:
Shit så röd köttfärsen är

Det var bara det att den frysta "köttfärsen" i påsen var fryst chili i bitar...

Nu finns det i alla fall

Publicerad 2012-05-10 17:12:53 i Allmänt

Efter 27 år fri från allergier trodde jag förra året att jag var allergisk mot något som blommar i maj. Även i år, tre dagar senare än förra året, kände jag av allergi. Eller?

Ja, istället för att tro att jag var förkyld, jag var ju ändå mest trött med kliande ögon och skum hals, så gav jag mig ut på en lugn löprunda igår efter jobbet. Det gick bra till med 2km kvar. Då började jag frysa, må lite illa och bli lite yr.
In i duschen och duscha varmt. Äta lite mat och sen ligga under en filt i soffan med feberfrossa. När jag bestämde mig för att flytta till sängen hoppade jag över tandborstningen och somnade direkt.

Imorse mådde jag som igår, kli i halsen och ögonen och fortfarande trött trots närmare 13 timmars sömn (jag är/var helt svart under ögonen). Dock var jag lite extra mör efter febern. Undrar verkligen vad som hände.

Idag skulle jag ändå vara hemma för att läsa och styra lite. Christian hjälpte mig bland annat med att handla inför nästa veckas fest. På Coop frågade han om vi skulle ha läskkalas och efter Systemet konstaterade han att vi lika gärna kunde boka in en tur tillbaka med det oanvända redan nu. Och ja, jag inser nu att jag nog räknat lite väl mycket i överkant men men. Man får ju lämna tillbaka.

 

 

Tror dock att jag ska köpa 2l coca cola till...

Errata?

Publicerad 2012-05-08 13:20:32 i Allmänt

Förutom av mig, opponenten och Sigge så läses min bok av Åsa. Snäll som hon är hittade hon så klart ett fel redan på första sidan av introduktionen.

 

Min erratalista har nu ökat med 100%! Dock, är spilt istället för split samt occur istället för occurs de enda fel som finns på de 199 sidorna är jag rätt nöjd.

Fast. Irriterande är det ju. Hur många gånger har jag inte läst den där meningen?????????

Bättre och bättre

Publicerad 2012-05-06 17:48:31 i Allmänt

Nu har Sigge bott över hos mig igen. Han skötte sig exemplariskt och i och med att han tydligen satte nytt personbästa i att sova länge på morgonen gjorde det inte så mycket att jag hade svårt att sova med ett snarkande litet barn på golvet nedanför.

Den här gången kom han redan tidigt på eftermiddagen så vi hann leka i Trädgårdsföreningens lekpark tillsammans med assisterande barnvakten Madelene.

Lekparken var rolig för både stora och små

 

Hemma hittade han min bok:

Det var ont om bilder på traktorer så han slutade snart att bläddra

 

När Johan hörde att vi kanske skulle bli två barnvakter konstaterade han att det nog var bra när nattblöjan skulle på. Ja, det var en jäkla tur. Annars hade jag fått be någon granne om hjälp att hålla fast honom. Vi fick dessutom öva två gånger inom 15 minuter...

 

Bara pyjamasen kvar. Pust.

 

Idag cyklade jag runt Rängen. Jag är så glad att jag inte ska cykla Vätternrundan i år för nu kan jag bara finglida i finväder på cykeln. Det är SÅ HÄRLIGT.

 

Nehä, dags att fortsätta avvecklingen av akvariet. Skrubbdax.

M som i 1000

Publicerad 2012-05-02 21:21:05 i Allmänt

Helt rätt, Ulrika. Här kommer blogginlägg nr. 1000!

Det firas inte på något speciellt sätt utan istället kommer ett sånt där inlägg om vardagsproblem.
Imorse var temperaturen minus 4 grader i mitt kylskåp så jag felanmälde via Stångåstadens hemsida. När klockan var 13.35 hade jag inte hört något så jag surfade in och kollade statusen på min felamnälan. I min enfald trodde jag nog att ett trasigt kylskåp låg högt upp på prioriteringslistan.

Jo då, det gör det OM MAN RINGER in sin felanmälan och hävdar garantifel eller vad det hette. Ett krav för garantifel är dock att kylskåpet är helt ur funktion.
Sagt och gjort, jag ringde in min felanmälan. Jag berättade att jag redan felanmält men att jag nu ville hävda garantifel. Många konstiga frågor senare började jag bli lite irriterad och det övergick i 'arg' när hon sa att kylskåpet inte var helt ur funktion. Då fick hon allt veta att i min mening är ett kylskåp som inte klarar av att hålla plusgrader helt ur funktion.

Då säger hon: men du har ju redan felanmält.
Ja men för... Det står ju på hemsidan att det går snabbare om man ringer därför ringer jag nu. Ta bort den förra felanmälan om det ska vara så.

Hon: Du skulle ha ringt direkt. Nu får du vänta lite.

13.44 lägger vi på. 13.50 ringer Crendo upp. 14.20 är jag, efter att ha cyklat hem och mött upp en reparatör som bytte ut termostaten, tillbaka på jobbet med ett fungerande kylskåp där hemma. Se så bra det kan vara att bli lite arg då och då...

999

Publicerad 2012-05-01 20:46:38 i Allmänt

Vilken fantastisk dag!

Men vi börjar igår.
Jag jobbade till kl. 13 innan jag gjorde shortspremiär (med knäskydd dock) på en löprunda i Tinnerö. Sen var det lite fix inför kvällens Valborgsfirande då Madelene och jag bjudit in till någon form av gemensamt födelsedagsfirande. Jag fick ett par boxningshandskar! Jag är skitnöjd!

I väntan på gästerna.
(Så skumt! Var visst enda bilden jag tog. Hmm, måste ha använt någon annans kamera. Vet ju att jag tog.)

 

Vi kollade in elden i Tannefors tillsammans med resten av Linköping.


Idag åkte jag ut till Å&J i finvädret. Även Siggis var vårglad.


Gå i betongskor är svårt och jobbigt

Betydligt roligare att åka i gåvagnen. Speciellt när pappa inte är hemma och kan förbjuda...

Allt är bra med att åka ut till Åsa och Johan. Man får sol, barnmys, kläder och mat.

Fast idag gjorde jag mig allt förtjänt av det.


Avslutade 1 maj med grill och uppätning av rester från igår. Fantastisk dag även om jag blev förödmjukad i kortspelande (men vad gör väl det om 100 år?).

Vill INTE jobba imorgon.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela