vismut

Välkommen hemhem...

Publicerad 2008-03-28 20:22:16 i Allmänt

Senaste dagarna har varit fullproppade så min dator har inte varit igång sen i tisdags (därav den kassa uppdateringen Ulrika :-)).

I helgen som gick var jag i Motala och firade påsk. Min systers katter som fortfarande bor hos mamma och pappa är nog inte överlyckliga när jag kommer dit. Honkatten springer så fort hon kan och vill man klappa henne får man mordhålla henne. Hankatten däremot gillar att bli klappad - ibland. Ibland tror han att han är husets kung och beter sig därefter. Nu har jag lärt mig att när han viftar på svansen gäller det att hålla fingrar och händer borta annars kan man få sig både bett och rivsår.
Nu ligger vi stillsamt i soffan och jag klappar honom när han helt plötsligt börjar vifta på svansen. Jag tog bort min hand men mamma sa att det där är ingen farlig viftning, det är när bara tippen på svansen rör sig som det är otäckt. Jaha, tänkte jag o stoppade fram handen igen. Mm, resultatet kan ni själva se på bilden...

image73
Kungen och hans plågoande

Vårtecken?

Publicerad 2008-03-21 12:09:44 i Allmänt

På jobbet har de en lista där man får skriva upp vårtecken. Ibland känner jag mig som en nörd som skriver dit saker som "vilken lärka?" när jag vet vilken lärka de menar. Men ändå. Rikard har svårt att glömma traumat med spindeln och som ni kan se placerade han den bland övriga vårtecken.

image70


Fast vadå vårtecken? Den här veckan kom vintern till Linköping och jag lärde mig att termometern nog gör bättre nytta någon annanstans än att ligga i mitt nya kylskåp som håller temperaturen bra...
image71


image72

Ytterligare en jobbig sak med att simma är att klorlukten är svår att tvätta bort. Oj så många anledningar det finns att inte simma! Fast nä, det är helt ok att simma.

Nytt badkarsdraperi

Publicerad 2008-03-16 12:26:01 i Allmänt

Lite klurigt att ta kort i mitt lilla badrum men så här ser mitt nya duschdraperi ut sett genom spegeln:
image65

Och så en bonusbild på min nya slips. Passande mönster va?
image68

Drama på labb!

Publicerad 2008-03-12 18:44:49 i Allmänt

Imorse innan ljuset tändes i växtrummet på jobbet var jag nere och tog hand om mina specialväxter som får ljus 24/7. Då springer det en rätt stor spindel över golvet. 'Orka ta hand om den', tänkte jag. En kvart senare ringer Rikard:
R: "Har du sett en stor spindel i växtrummet någon gång?"
J: "Ja, jag såg en stor i morse"
R: "VAFAN TOG DU INTE HAND OM DEN FÖR DÅ? Ta med en burk ner"

Väl nere i växtrummet fick jag förklarat att den nuddat Rikards hand när han pillade med sina växter och att jag nu skulle fånga den. Han var absolut inte rädd för den men han ville inte ha den i sina dreads...Jaja.

image62
Källarspindel (av Rikard kallad monsterspindel. "Den är stor som en fågel/hund" (Båda varianterna hördes när han skulle förklara storleken på spindeln...))

image63
Bra att jag har tighta byxor iaf.

image64
Hanna tyckte också att den var spännande. Sen fick spindeln hitta en ny plats att bo på.

Produktiv

Publicerad 2008-03-08 11:10:18 i Allmänt

Klockan är elva och jag har redan simmat en timme och varit på labb och fikat med Rikard. Resten av dagen blir nog lite lugnare...
Efter förra gången som jag var och simmade fick jag ont i nacken för att jag kände mig tvungen att hålla upp huvudet över vattenytan för att inte förlora mina linser. Därför har jag nu köpt simglasögon. Jag kommer nog att slippa ont i nacken men fy va äckligt att se allt skit som flyter omkring i vattnet! Hårstrån, plåster, hudavlagringar etc etc och det är ju ändå bara stora saker som ögat kan se. Blä för allt annat som man får i sig genom kallsupar!

När jag ville ha akvarieväxter av Rikard så fick jag även fiskar + en räka med på köpet. Den där räkan (Roger i Rikards akvarium men Gunnar heter den hos mig) gömmer sig mest bakom en stor rot men i onsdags hände något mycket ovanligt. Gunnar var ute på upptäcksfärd och lät sig fotograferas!

image59
This is Gunnar

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela