vismut

071030

Publicerad 2007-10-30 16:52:40 i Allmänt

Upptäckte just att det är den 30 oktober idag. Har märkt alla mina rör med 071029 hela dagen. Kul...!

I'm electric!

Publicerad 2007-10-29 13:55:51 i Allmänt

Idag stöter allt på mig! En sked, två diskbänkar, två dörrhandtag och ett dragskåp. Dagen är inte slut ännu så det kanske blir en längre lista...

Falsk reklam

Publicerad 2007-10-27 19:51:07 i Allmänt

Den här veckan firar IKEA 30 år och igår, och BARA igår, skulle man kunna köpa en matta som jag vill ha för bara 149:- (ord. 449kr). Jag skulle iväg senare på kvällen så jag smet lite tidigare från jobbet för att kunna köpa den. Jag tog den på cykeln och det gick förvånansvärt bra.
Men idag när jag återigen var på IKEA (billig mat...) så sålde de fortfarande mattan för det billiga priset! Grrr. Då skyndade jag mig i onödan.
Så vad skyndade jag mig till då? Jo, jag hängde med några av Charlottas kompisar i en stuga i närheten av Brunneby musteri och blev bjuden på blomkålssoppa. Tur jag Charlotta varnade mig så jag kunde äta lite innan för den var ingen höjdare. Tyvärr innehöll den lite för mycket ost så det smakade i princip bara - ost.

Idag när jag var på tornby träffade jag två fd. klasskamrater (Milton och Anna P). Såg två andra doktorander från Cellbiologen, pizzabagaren i Lambohov och en städerska från jobbet som jobbade på Chili. It's a small town.

Har efter långvarig strejk gått med i fejsbook.......

Nu räkor och godis!

56 kort på apor typ

Publicerad 2007-10-20 21:41:12 i Allmänt

Idag var det utflykt till Kolmårdens tropikarie. Kul att kunna gå bland apor och veta att de kanske kunde hoppa på en. En sak som jag tänkte på var att det var så små skyltar som sa att man inte fick klappa aporna för att de då kunde bitas. Jag såg inte skylten förrän jag klappat en apa...


image30

Charlotta klappar en leopardhaj (det är duktigt eftersom hon knappt vågar stoppa ner handen i mitt akvarium...)
image31
Jag klappar en stingrocka

image32
Damdam damdam damdam damdam damdam gaaaaaaaaah!

image33
"VARNING!! Inga händer över glaset"

image34
Finns x-antal bilder på andra apor om någon vill se...


Och så det utlåvade blåmärket:
image35

Blåmärke

Publicerad 2007-10-10 09:22:00 i Allmänt

Charlotta upptäckte att jag har ett blåmärke på örsnibben! Det är rätt tufft! Ett kort kommer att läggas upp på bloggen efter helgen då min kamera är påväg till Stockholm/Sundsvall :-(

Coola tanter

Publicerad 2007-10-07 14:05:50 i Allmänt

Helgens citat kommer från en tant, 65-70 år, på stan när hon pratade med en annan tant: "Vi tar inte den vägen. Den är så busy"
Jag hade svårt att hålla mig för skratt!

Pust #2

Publicerad 2007-10-05 11:11:01 i Allmänt

Hade nyss min andra presentation för forskargruppen. Gick bra och på andra i gruppen låter det också som om de tyckte att det gick bra - skönt!

Det är roligt när två starka viljor (två bossarna i gruppen) har olika åsikter och när den med absolut starkast vilja (min boss) slår vad om en flaska champange och sen blir lite röd om kinderna när han upptäcker att han har fel (Shit! Wow! Shit!). Haha. Champange i eftermiddag?!

Oops I did it again!

Publicerad 2007-10-03 20:08:28 i Allmänt

Okey. Sånt här är kanske inget som man ska skriva om på sin blogg och de flesta läsare kanske inte vill läsa mer än hit, men jag vet dock att två läsare kommer uppskatta inlägget!

I takt med att tvättberget växer kommer man allt djupare ner i lådorna. Tillslut blir man tvungen att använda klädesplagg som man aldrig använder annars - förutom att sova i då....
Redan efter en timme på jobbet gav jag upp tanken på att de skulle sitta på rätt plats och ägnade resten åt dagen åt att nöja mig med att se till så att tröjan gick över dem. Jo, för på något sätt lyckas de vandra uppåt HELA tiden och var ofta i nivå med naveln. När 8 timmar av arbetsdagen hade gått var jag bara tvungen att beklaga mig för min postdoc-ryss som delade med sig av sina alldeles egna upplevelser av samma slag.

Kändes som om han förstod mig, till skillnad från vissa andra, - skönt!

Inte tillräckligt snabbt

Publicerad 2007-10-03 08:18:29 i Allmänt

I förra veckan fick jag ett manus till en artikel som författarna arbetat över två år med. De has sänt in manuset två gånger (?) till tidskrifter men har fått tillbaka det med kommentarer att göra något ytterliggare experiment. Nu så är det alltså påväg att skickas in igen. Så vad händer? Jo, en amerikansk forskargrupp presenterar liknande resultat för samma mutant!
Jag kan nog inte ens föreställa mig hur det känns för författarna. Min boss, som är medförfattare, blev visst arg. Tydligen så är den ena av de amerikanska författarna någon form av höjdare vilket innebär att alla artiklar med hans namn på kan gå rakt ut i press utan att granskas av en reviewer - väldigt dåligt tycker jag.

Ensamt

Publicerad 2007-10-02 10:34:16 i Allmänt

Just nu flyttade halva labbgruppen till campus valla och jag håller samtidigt på att diskutera postdoc-ryssens flytt. En vecka kvar tills han sticker. Då är vi bara 4 personer kvar i gruppen varav en bara sitter och skriver på sin avhandling och en är professor, dvs inget labbande. Det börjar bli lite ensamt men jag har kommit på något som professorn kallade "fresh thinking" och något om "absolutely a paper - if it works". Men chansen är väl inte jättestor. Men bara tanken att det KAN fungera gör allt mycket roligare. I alla fall tills jag sett att det inte fungerar...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela