vismut

Rastlös

Publicerad 2012-03-31 18:51:45 i Allmänt

Nej då. Inte behövde jag vänta ytterligare 13 månader på nästa förkylning. Knappt två månader efter den förra var det alltså dags igen. Det trodde jag aldrig att det lilla jag kände i onsdags morse skulle utveckla sig till men torsdag var det feber, huvudvärk, nysningar och förbannat ont i ryggen + nacken. Var hemma från jobbet då men igår var det faktiskt ganska mycket bättre (och alvedon fungerar) så på förmiddagen satt jag och lyssnade på Cillas disputation. Brr, den sista innan det är dags för mig!

Gick även på middagen på kvällen. Dumt, ja, men jag ville verkligen gå. Övriga arbetskamrater var också glada att jag var med. Det hade tydligen inte gått så bra när de tränade inför middagens sångföreställning och behövde en stark röst. Hmm. Efteråt var det någon som sa: "Så bra att du var med. Vi andra följde bara dig..."

Idag mår jag ännu bättre men har tvingat mig till att vara hemma och lugn. Ett tag var jag ordentligt uttråkad men det löste sig självt efter ett bad då jag sov  i 2,5h så får väl se hur bra det går att sova ikväll.

Planen för kvällen var egentligen spelkväll men den ställdes in p.g.a att i alla fall 4 av 5 som var på våffelkalaset insjuknat under veckan. Fördrinks-testning hos Christian samt häng med Johan och Sigge har också ställts in av hänsyn till dem. Blir väl jag, popcorn och något på TV ikväll. Suck! Jag var så pep på den här helgen!

Ner och upp, upp och ner

Publicerad 2012-03-28 09:20:40 i Allmänt

Vart ska den här dagen sluta?

Vaknade med lite snor i näsan. Lite som nu tre timmar senare blivit betydligt mer.

Öppnade mailen och fick reda på att jag inte fick jobbet i Uppsala.

Fick ett mail som berättade att min artikel blivit accepterad för publicering i FEBS Letters (impact 3.6; höjer HU-medlet ;-) ).

#184

Publicerad 2012-03-27 20:49:17 i Allmänt

Min hackspettskådarkompis hörde av sig precis innan hemgång och frågade om jag ville följa med till Roxen och kryssa Rödhuvad dykand. Självklart!

Fågeln längst till vänster :-)

När vi stod där kom både min mattelärare från gymnasiet och Jufvas-familjens grannar och skådade. Minst en av dem var där för andra gången idag.

 

Sen ville Mattias kryssa vitvingad trut vid soptippen också. Ja vad ska man likna det med? Leta nål i en höstack? Vi såg den i alla fall inte...

 

Mycket vitfågel...

 

Ännu mer vitfågel...

Femåringen

Publicerad 2012-03-26 21:12:43 i Allmänt

Måndagen den 26 mars 2007 startade jag den här bloggen. Visserligen på en annan domän den första veckan men ändå. 972 inlägg senare har jag en betydlig roligare blogg vilket syns i att besöksantalet ökat från 1 unik besökare till runt 26 besökare per dag i medel. Jag började skriva första dagen på labb som stipendiat och jag funderar faktiskt på att sluta min sista dag på labb (31 maj) men förmodligen fortsätter jag för jag tycker attt det är roligt att kunna kolla tillbaka flera år och se vad man gjort. Att se att det händer saker och ting trots att det ibland känns som att tiden bara går och att allt ät grå vardag. Ironiskt nog är jag datorlös ikväll och bloggar från telefonen. Kanske tur det för hade jag kunnat ladda upp en bild hade ni fått se mitt gigantiska loppbett på underarmen. Det var inte smärtan i magen som var tuffast att tänka bort när jag stod i Plankan på gymmet ikväll...

Solbränd och loppbiten

Publicerad 2012-03-25 21:31:45 i Allmänt

Fågelj*****. Fast det är klart. Jag väljer ju också en ren och fin toalett framför en ostädad.


Ang. fågelinfluensan. Har inga symptom än men däremot har jag ett femtal loppbett efter gårdagens balkongstädning....

Loppbett kanske kan likställas med myggbett och andra sommartecken är min solbränna i ansiktet. Sol & gröna blåbärsmuffins i Tinnerö var eftermiddagens sysselsättning.

 

 

Kvällsaktiviteten var våffelätning hos Madelene. Jag var välkommen trots att jag inte gick på nya Attack-releasen - tur för det var goda frasvåfflor gjorda på hemmagjord smet :-)

 

Liten duva skiter ofta stora lass

Publicerad 2012-03-24 16:55:47 i Allmänt

Lyckades nog med cykeltvätten då Umesh frågade om jag köpt ny cykel när vi käkade på stan :-)

 

Det blev en riktig skrubbdag. Sen en vecka har jag haft två duvor som uppehållit sig på min balkong.

Samma par som 2009 gjorde det här?

 

Och som sagt. Duvor skiter en hel del.

 

Nu är balkongen (och jag!!!) skrubbad. Blir jag sjuk nästa vecka lär jag misstänka fågelinfluensa...

Helg!

Publicerad 2012-03-23 16:06:33 i Allmänt

Sicken dag!

Började med en 30min löp redan kl 06.20 men var ändå på jobbet kl. 8. Det var ganska svårt att trycka upp tempot med morgonsega ben men istället kände man sig extremt duktig så det gav nog något ändå.

Efter fredagsmötet åkte jag för att träffa killen som ska trycka min avhandling och fick se provtrycket på framsidan samt bestämma papperskvalité etc. Jobbigt att man måste välja, haha.
Liu-Tryck finns på Campus Valla och även om jag hängt där i fyra år mellan 2002 och 2006 så hade jag helt glömt bort hur sjukt många cyklar som finns där!

 

Eftermiddagen på kontoret tillbringades med läsande av artiklar. När Hanna gick hem började det att hända grejer:

 

Upp med fönstret på vid gavel och...

...av med tröjan.


Mer träning står på programmet för det som återstår av fredagen. Lördagens plan är att göra cykeln vårfin - tvätt, mek och infettning av kedjan. Bort med (allt) grus från gatorna också så är det vår på riktigt sen.

Trevlig helg!

Har ni hört den förut?

Publicerad 2012-03-18 19:51:27 i Allmänt

Av misstag råkade jag köpa nötfärs med ursprungsland Tyskland igår. Än värre blev det när jag såg att slaktlandet var Nederländerna då den där stackars tjuren vars hals skars upp och tömdes på blod utan bedövning, som Rapport visade bild på för någon vecka sen, har fastnat på min näthinna. Tydligen är den slaktmetoden mer regel än undandag i Europa. Nu SKA jag börja äta mindre kött. Det är ju ändå bara av lathet som jag inte gör det. Hamburgaren jag gjorde igår var förresten inte alls så god med den där bilden framför ögonen. Bilden finns här. Nej fy fan.

Sov ända till 06.38 idag! Invigde mina stora skor med en morgontur på nästan 16km. Oförskämt bra gick det faktiskt. En vad är lite trött men det blir den på andra träningspass också. Nu var det ju ett lungt ~6min/km tempo jag höll och då orkar jag hur länge som helst (känns det som...) men det är värre med intervaller. På boxpassen känns det som att hjärtat slår och slår utan att pumpa ut syre så jag tror jag ska få en hjärtattack.

 

Under stretchningen fick jag syn på något som borde vara en Arabidopsis. Ja, alltså samma växt som jag forskar på. De blir inte speciellt stora utomhus, ser ut lite som en av mina mutanter.

 

Det finns tre orsaker till att jag börjat löpträna igen:

1. Ska springa Blodomloppet, 10km, 28maj och jag ska göra det på, hmm, 43min.

2. Det var mer än slappa muskler som hoppade i en övning på Boxen i torsdags och löpning är en väldigt effektiv träningsform för att bli av med det.

3. Är lite sugen på att springa Lidingöloppet igen och då vill jag inte behöva överträna mig sista två månaderna.

 

På eftermiddagen firades en släktings 60årsdag med smörgåstårta i Ljungsbro. Shit va' tiden går! Avslutade med en sväng till gymmet och nu är det ryggläge i soffan innan arbetsveckan startar på nytt imorgon.

Bigfoot och mastermind

Publicerad 2012-03-17 20:04:20 i Allmänt

Sicken lång dag! Kan man få gå och lägga sig snart? :-)

Eftersom jag dunkade huvudet i kudden kl. 22.20 igår hade jag ju fått mina 8 timmar redan kl. 06.35 imorse. Pigg och inte så glad fördrev jag tiden tills Intersport öppnade så att jag kunde köpa nya joggingskor. Fick köpa storlek 44! Helt otroligt. Jag som säger 42-43 när någon frågar...

 

Skohandling, mathandling, disk och återvinning var färdigt redan vid 12. Efter mat och skidor på TV åkte jag upp till jobbet för att skriva klart de där sista raderna i concluding remarks och fixa till den svenska populärvetenskapliga sammanfattningen. Alltså, det är svårt att skriva forskning på svenska och det är ju också den delen som flest personer kommer orka läsa så jag måste lägga en hel del tid på den. Jaja, istället hamnade jag i Illustrator och fixade med inbjudningskort till festen i 4 timmar. Det gäller ju att prioritera :-)

Imponerad av mig själv blev jag också då jag inte hade med mig min gästlista men ändå bara råkade glömma tre av 70 namn. Yep.

 

Smartare än en femteklassare på TV. Nä, nu ska jag hitta på något roligare att göra.

Uppsala

Publicerad 2012-03-13 21:21:24 i Allmänt

Idag har jag varit på Statens Veterinärmedicinska Anstalt i Uppsala för en jobbintervju. En postdoc-tjänst på ett år. Hade innan fått höra att Uppsala är en bättre variant av Linköping och visst, jag gillade det jag såg även om jag kan lova att jag kommer bli påkörd av en cyklist redan första veckan jag bor i Uppsala om jag får tjänsten.

Domkyrkan var nog lite finare än Linköpings

Fyrisån nog lite roligare än Stångån

Även Uppsala har visst gula kranar och de verkar lite större än i Linköping (mycket internt skämt som inte ska spridas vidare. Världen behöver inte veta hur trög jag kan vara...)

 

Nyss kom jag hem och efter att ha sett mig i spegeln kunde jag konstatera att jag just varit på anställningsintervju med tshirten ut och in. Yep.

Noggrann är jag ja...

Ont i tungan

Publicerad 2012-03-11 18:32:36 i Allmänt

Ajajaj. Måste ha varit en all-time-high tugga i tungan jag tog idag. Om det blödde? Jo då...

Gårdagsbrunchen var intressant. Fyra barnvagnar, två tjocka magar, en pappa i solglasögon och en blivande pappa som sa "älskling, vi ses hemma". Hahaha, vissa mådde visst inte så bra efter fredagspartyt!

Själv var jag bara seg men efter lite jobb på en ännu segare dator var det dags för melodifestivalstittande med en hel drös BodyAttackare.

 

Det blev inget dansgolv och när jag gick hemåt satt de andra och tittade på en BodyAttack-instruktionsvideo från 2004. Yep.

 

Undrar om de märkte att jag försvann...

Idag döptes Tilde.

 

Pappa Axel stal showen både vid dopfunten när han svarade på prästens fråga om Tilde och Gud samt inne i församlingshemmet när fönstret skulle öppnas:

 

Here I go again

Publicerad 2012-03-10 09:56:10 i Allmänt

(E-type)

Vaknade med tungt huvud, ömma fötter, röda hälar och en blå nagel. Betyder bara en sak: Hade skitkul på Tobias disputationsfest!
Tobias är den första ur "min" generation som disputerar. Dvs. en sån som jag känt under hela hans tid. Tobias var någon form av handledare när jag gjorde ex-jobb och blev antagen som doktorand i samma veva. Administratören som fixar smörgåstårtor till minglet efter försvaret berättade att jag var näst på tur för henne att hjälpa...

Festen så. Det verkade som att vårt (Åsas och Cissis...) kombinerade rim- och bildspelsspex gick hem.


Själv var jag ansvarig för den efterföljande frågesporten. Tobias är en av de mest kvackelmagade personer som finns (även bekräftat av hans mamma i hennes tal) och följaktligen körde vi frågesporten Gissa Bajset men honom och hans bi-handledare.

Sen har jag visst underskattat hur populär Journeys Don't stop believin' faktiskt är. På Jörgens fest fick Mia upp massor med folk på dansgolvet genom att sätta på den, Åsa härjade på mig i veckan när jag hade en "töntversion", som jag tyckte var mer dansvänlig, av låten  på min Spotifylista och när den spelades under gårdagskvällen växte antalet dansande från fyra till, ja, många.

 

Skönt att jag inte hade väst på mig igår. Det spred sig visst en form av sjuka bland män i väst...


Dags för frukost, brunch, jobb, melodifestival och dansgolv.

Nej

Publicerad 2012-03-07 22:21:02 i Allmänt

(Raymond & Maria)

För första gången i mitt liv har jag faktiskt känt ett behov av att använda mig av en kalender för att skriva ner saker i. Ojojoj.
Närmaste veckan ska jag vara egoistisk; står man inte inbokad i min kalender när jag stänger ner datorn om 10min har man inte en chans att träffa mig.

Jag har satt en deadline på mig själv att ha skrivit "klart" till mitten av nästa vecka men det dyker upp nya saker hela tiden. Det spelar ingen roll om det är roliga, sociala, spännande, livsförändrande eller bara tidskrävande uppgifter. Det är lite stressande faktiskt. Eller, jag är inte stressad (än) men eftersom det bara fylls på med andra grejer än skrivande så närmar jag mig en sådan gräns.

Hade besök på labb av Jörgen ikväll. Passade på att stöka till lite innan hans besök :-)

Före:

 

Efter:

Jajaja

Publicerad 2012-03-06 21:42:48 i Allmänt

(Veronica Maggio)

Pust! Säsongen är tack och lov över för LHC. Hur kul det än hade varit med kvalseriemöten mot Leksand i CC så är det skönt att veta att de spelar i Elitserien nästa säsong också.


Ibland är det ju lite otäckt att det som hamnar på Internet stannar på Internet men idag var jag riktigt glad över att det finns något som heter cachade sidor...


Hur negativ jag än var efter steppasset i torsdags så gav jag mig på det idag igen. En stor anledning till att jag gjorde det var att jag helt ärligt var arg efter i torsdags och tyckte att det var hur tråkigt och o-jobbigt som helst men ville testa på en gång till och ställa mig så att jag såg bättre hur stegen skulle utföras. En annan stor anledning var att jag fick med mig Åsa på passet. Ställde hennes bräda framför min så jag slapp spegelvända stegen i huvudet :-)
Det gick mycket mycket bättre idag. Jag blev till och med svettig och det var nog lite roligt idag trots allt...

Bröder

Publicerad 2012-03-04 12:55:22 i Allmänt

(ja det är första och sista gången jag länkar till Stiko-Per och Leksands IF-hymnen...)

Adoptivbrorsan sov över här inatt medan mor och far, tillika Herr och Fru Nybrobadens vägförenings ordförande, partajade.

Efter en dålig start (dunka huvudet i golvet med hjälp av mig innan mamma och pappa hunnit gå) blev han i alla fall tyst när han somnade. Själv sov jag väl inte speciellt mycket och efter det obligatoriska blöjbytet vid 5 blev det lite mys (dra mig i öronen och sträcka sig efter sladdar that is) och halv 7 var det uppstigning.

Nu låter jag väldigt negativ men såklart var det roligt också!

Sigge och jag myser kl. 05:30

Manboy

Publicerad 2012-03-02 20:41:24 i Allmänt

(Eric Saade)

Idag skulle det ha varit tre veckor men jag råkade ut för en olycka igår när jag tänkte fixa till det lite. Ibland ska man inte stirra sig blind på siffror utan mer se till hur långt man tror 2mm egentligen är. Hann dokumentera 20 dagars "skägg" innan olyckan. Jag är nöjd.

 

Fick en hel del kommentarer idag och de flesta tyckte faktiskt, överraskande nog för mig, att jag hade passat i stubben. Tydligen såg jag manlig ut? Eller som Hanna (som var mest besviken av alla - undrar hur äktenskapet går om Christoffer tar fram rakhyveln...) sa: "Nu ser du ut som 22år igen".

 

24h stubb

Omanlig eller ej men det är väldigt skönt att det inte känns som att man är oren runt munnen hela tiden.

Beat it

Publicerad 2012-03-01 20:56:28 i Allmänt

(Beat it - Michael Jackson)

Trots storleksskillnaden mellan mig och min sparringpartner Fanny på boxen funkar det faktiskt bra även om vissa övningar ger henne mer träning än mig. Dock tycker hon att det är fusk att jag har längre armar när man på uppvärmningen ska slå varandra på axlar, rumpa eller vader... Idag höll jag igen på uppvärmningen så hon slapp få röda axlar (och bli irriterad) efter alla smällar men när handskarna kommer på håller jag inte igen:


Även om det inte syns så bra så är två av knogarna riktigt röda med inslag av blått


Det blev en helkväll på sporthallen med efterföljande 30min CX och sen tjuvade jag in mig och tog sista stepbrädan på Madelenes 55min steppass. Fast, det hade jag nog kunnat hoppa över. 55min step är i alla fall minst 25min step för långt. Speciellt om det innehåller sjukt många mambo, mango, mongo eller vad steget nu heter. Ryggen mot brädan skulle man ha också. Ja herregud. Längst fram stod jag såklart...

Nu har snälla Åsa redan erbjudit sig att öva de svåra stegen (som hon inte ens sett!) med mig så att jag "kan stila sen". Jepp.

Madelene: När du håller i 30min-pass igen kanske jag kör någon gång...

 

Igår var det alltså planeringsmöte hemma hos Cissi. Rubriken till det här inlägget hade lika gärna kunnat vara 'Avundsjuk'. Vilket otroligt fint/bra kök hon hade! Kan vara det finaste/bästa kök jag någonsin varit i faktiskt.

I väntan på mackorna... :-)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela