vismut

Birdwatching eller birdwatching

Publicerad 2011-05-31 20:19:20 i Allmänt

Topp tre varmaste händelserna i mitt liv:

1.

Väntan på bussen; Cypern -06
(bilden är döpt till "I väntan på en buss som kom först när vi gett upp. ASVARMT")

2.

Mallorca -09

(Fast när Björninfluensan slog till blev det ju svalt och skönt på hotellrummet......)

3.

BodyAttack; Sommarens första dag; Linköping -11

Sporthallens golv läggs om så vi var i en liiiten sal i Simhallen. Fyyyyy så svettigt!

 

Min nya leksak:

 

Tubkikare med 20-60 ggr förstoring.


 

Edit.

"Love doesn't need handles"

What?!?!

Dagens ord

Publicerad 2011-05-30 20:17:38 i Allmänt

Ulrika frågade häromdagen hur simningen går. Svaret efter dagens lektion är: Mycket dåligt när det gäller fjärilskickar, kickar i allmänhet och bröstsim. OK när det kommer till ryggsim men tyvärr förbjuder min ödmjukhet mig att berätta hur crawlet går.

Ödmjuk var ordet.

Det är därför som jag äter så mycket

Publicerad 2011-05-29 19:44:00 i Allmänt

707minuter. Nytt rekord i träningstid för en vecka. Maj kommer dessutom att bli den månad med mest träningstid för mig också. Idag gav jag mig ut på en improviserad, mycket fin, runda som tog mig till Åtvidaberg.



Självklart hade jag ordentlig motvind sista 22km och då började också all träningstid göra sig påmind i lår och rygg - vilket fick mig att tänka på hur min drömtjej är:

Massageutbildad korthårig brunett med yrke sjukgymnast.



Jag lyckades också kryssa #183 idag - Rosenfink. Jag hade inte kameran med mig men wikipedia har så klart en bild. Det ser faktiskt ut som att finken dödat något och är helt blodig på magen. Fin fågel!

Bild från wikipedia.se

Återstår av helgen gör nu två utmaningar:

Städa efter kvällens kebabgrytalagande


och borttagning av min imponerande 7dagarsstubb...

Snabba ryck

Publicerad 2011-05-28 16:42:43 i Allmänt

Ska man flytta måste mina vänner vara de bästa man kan ha som hjälp. Stora, starka och snabba.

Stefan och Lena flyttar även dom till Lambohov. Det känns som att alla gör det nu efter att jag som siste man lämnade Lambo 2007.

Vi började 8.30 och var klara med flytt och Pinocchio-pizza kl 13. Det var bara till att konstatera att Stefan har gott inflytande på Lena. Minns alla hennes påsar med garn och stickor från flytta-ihop-flytten medan Stefan hade finfint packade lådor :-)

Det som begränsade oss nu var stans långsammaste hiss. Jag hör ett uppgivet Axel-skrik Men Bjööööööööööörn nerifrån när jag råkade trycka upp en full hiss...

Lenas bror och Stefan var grymma på tetris! När jag trodde att lastbilen var full hade vi bara fyllt den till 50%

 

190kg muskler är bra att ha vid piano-flytt.

 

Trappen i nya lägenheten var lite trång.



Och till första klippningen av gräset krävs nog en lie. Eller en häst?

Puh!

Publicerad 2011-05-26 17:35:13 i Allmänt

Som jag sa till Hanna. Jobbade jag lika hårt varje dag under min doktorandtid som jag gjorde idag skulle jag ha 5 Natureartiklar i avhandlingen.
Eller 0 - jag kanske skulle dö i hjärtattack redan första månaden. Men idag gick det bra och jag är nöjd men vi får väl se hur bra det gick när jag ser resultaten...

Nu simskola!

Biter på naglarna

Publicerad 2011-05-25 20:03:09 i Allmänt

Min strejk fortsätter. Inte en chans att jag cyklar i 8m/s om jag inte måste. Men vad ska man göra istället egentligen? Just nu ligger jag i soffan o har urtråkigt. Fortsätter nog med det.

yr.no


Edit.

"Fra vest"

Snacka om överraskning.............................

Välkommen till min värld

Publicerad 2011-05-24 20:48:32 i Allmänt

Oscar var med mig på gymmet idag och han fick se hur en riktig Björn-gymning går till. Dvs, hur många personer som kommer fram och pratar med mig.

Jörgen, Maria, Jocke, min dusskompis och så roligast av allt, mannen som tidigare gick på alla pass men som plötsligt försvann runt jul.
Han hade haft en tumör i pannan(eller näsan, han pekade i pannan iaf) men nu hade hans läkare sagt att han var frisk så snart skulle han börja träna igen. Idag var han bara nere för att TITTA på BodyAttacken men tråkigt för både honom o mig så var den inställd. Snacka om att vara träningssugen.

Dusskompisen pratade massor. Bland annat hade vi följande konversation när jag låg i bänkpressen:
Han: "Går det bra för dig eller?
Jag: "Vad sa du?"
Han: "Jag frågade om det går bra för dig men det ser jag ju att det gör. Hur ska man hålla för att få stora muskler?"
Jag: "Brett"

Undrar om han syftade på vikten jag hade på stången eller volymen på armarna. Eller både och...

Det är inte varje dag man blir introducerad till ny, bra, musik. Jag följde aldrig länken i Åsas blogg till The tallest man on earth, det borde jag ha gjort. Riktigt bra musik!


Från wikipedia.se
Tydligen är han ifrån Leksand och jag tycker att Leksands IF ska låta den här killen göra intro-låten till nästa säsongs hockeymatcher. Stiko-Per kan ta sina bröder som ingen är som och flytta till...Insjön.

Lättroad

Publicerad 2011-05-22 21:04:45 i Allmänt

Det är fantastiskt roligt att plocka rabarber! Först när man drar upp dom och sen när man hugger av blasten med en kniv.

Strejk!

Publicerad 2011-05-21 17:26:44 i Allmänt

Nej jag vägrar! Igår var jag superpeppad på att åka ut på långtur med cykeln idag men så vaknar man till något som känns som en orkan. Nej, då får det vara - jag är rädd att min motivation för cykling skulle sjunka i botten om jag gav mig ut på ytterligare en 4timmars motvindsrunda.

Hatahatahata

Får snällt stanna kvar i hallen idag.

Igår var det middag och lite bröllopuppdatering hos Christian&Annica och idag trodde jag att jag skulle till Motala för pappas födelsedagskalas men det var visst imorgon.

Istället handlade jag bestick.

Jag är rätt kräsen vad gäller mina vardagsbestick för det är inte alla det går att äta spagetthi med. Mina favoriter som jag haft sen jag flyttade hemifrån heter Pärlemo och är nog köpta på Konsum. För några år sen hade jag förlorat några gafflar och köpte ett nytt set men då hade de ändrat designen på gafflarna till det sämre. De är hopplösa att äta spagetthi med!

Nu när jag har nya tallrikar tänkte jag att gafflar inte ska vara den begränsande faktorn för hur många gäster jag kan ha på besök så bild #3 visar mina nya bestick.



Mja, de var väl ok att äta spagetthi med men vill ni göra mig riktigt glad kan ni höra av er om ni hittar Pärlemo-setet. Fast jag har ju andra spagetthibestick som jag aldrig använder mer än till salladsbestick...

U 1983

Publicerad 2011-05-20 17:18:32 i Allmänt

Jag är rätt dålig på att ta komplimanger. Jag är betydligt bättre på att skryta om mina färdigheter här...

Igår, på simskolan, satt vi som elever på Tinnis läktare och väntade på att bli uppropade. Kvinnan som jag delade bana med i måndags sa något i stil med "du var ju så snabb!".
Jag vred lite på mig och sa "ja, men jag hade ju våtdräkt, det går snabbare då".

Hon: "Inte tror jag att den gör så mycket!"
Jag: "Jooo!"

Redan på andra lektionen blev vi uppdelade i två grupper. Jag, och tre andra, är i den av tränaren kallade lite snabbare gruppen. Övriga deltagare kallar den elitgruppen...

När vi kör benspark är jag lite efter och när det är bröstsim är jag rejält ifrånsimmad men så fort det gäller sammansatt frisim är jag topp två.
#1 sa: "Simmar du mycket? Du är ganska snabb" (Till saken hör att #1 simmar 2ggr/vecka med LASS avancerade fortsättningsgrupp)

Jag: "Njae, inte alls speciellt mycket. Jag är snabb på 50m men sen så orkar jag inte"

Till skillnad från vuxencrawlsimskolan, där vi fick skäll om vi tävlade mot varandra, uppmanar vår tränare oss att tävla.
Sida vid sida.
Jag och #1.
25m-spurter.
Första 2 slutar lika.
3e vinner jag klart.
4e vinner han överlägset och jag är glad att jag inte drunknade.
HELT slut.

Jag vet mycket väl hur nöjd han känner sig med den segern. Det är skitjobbigt när någon som tränat mindre hänger på i mitt cykeltempo mil efter mil efter mil och man tänker att "va fan? Ger inte all träning något?" men sen är man såååå nöjd när dom smäller in i väggen med två mil kvar. Det är inte skadeglädje på något sätt utan mer att man blir glad för sin egna skull att all träning man lägger ner ger resultat.

Jaja, sen var det avsimning med konstiga övningar. När jag skulle böja upp benet i den sk. ubåten (frisim med ett ben UPPÅT) slog krampen till i baksida lår. Kramp på avsimningen - illa.

Naturrutan:

Strandskator på HU-bibliotekets tak rakt utanför masspektrometrirummet...

övervakade av två fiskmåsar...

som vaktar fru#1...

och fru #2.

The Game

Publicerad 2011-05-19 17:33:53 i Allmänt

Jag var nere på Löplabbet och konstigt nog måste man gå genom Akademibokhandeln för att komma dit. Löplabbet är bara som en förlägning av bokhandeln. Skumt.
Aja, jag kollade på lite spel också och hittade det här:

 

Hmm, undrar vem jag skulle kunna spela det här med.

Christian vill ju inte att jag köper nya spel för han vill spela PowerGrid och ShadowHunters fler gånger.

Lena vill nog inte spela PowerGrid och ShadowHunters fler gånger men eftersom hon var så duktig på Kranium och eftersom jag helt plötsligt försvunnit från hennes nattduksbord vill hon nog inte spela det här med mig hon heller.

Annica får inte spela med mig för jag tror hon fuskar i spel. I alla fall ihop med Lena. Eller hur att de kom på surfare och ärthjärna utan fusk!

Stefan skulle nog gärna spela med mig men Lena säger nog stopp.

Åsa&Johan letar ju desperat efter nya spel som de kan försöka vinna över mig i så de kanske skulle ge det en chans.

BA-gänget planerar för en spelkväll men vet inte hur uppskattat det här skulle bli när det talades om TP och Alias.

 

Svårt val.

Gräset är alltid grönare på andra sidan

Publicerad 2011-05-18 21:23:11 i Allmänt

Oj så mycket bättre det här inlägget hade blivit om jag klivit av racern och tagit kort på fåret som tvingat ut sin skalle genom staketet för att äta av det goda gräset utanför hagen. Tyvärr fortsatte jag bara leende så ni får försöka föreställa er det hela.

Första lektionen

Publicerad 2011-05-16 21:16:14 i Allmänt

Ikväll var jag på första träningspasset i den av Lass arrangerade simskolan inför Vansbrosimningen. Det kommer vara 2ggr/vecka från och med idag och 10 veckor framåt. Det blir alltså 20ggr som jag betalar 800:- för =40:-/gång.
Då får jag tillgång till bokade banor och tränare vilket ska jämföras med 41kr/gång som det skulle kosta att köpa klippkort (om man nu inte har årskort som mig) till simhallen och då får man slåss med tanter som inte vill bli blöta i håret eller gå upp tidigt på morgonen och simma. Helt otroligt bra deal!

Vi är 13st i gruppen men förvånansvärt få skulle simma Vansbro nu i sommar. Några skulle träna inför triathlontävlingar och några skulle bara hålla igång när deras vanliga simskola hade sommaruppehåll. Sen har vi Mats som jag började prata med från första sekunden som har slagit vad med sina kamrater om att han ska klara av simningen även om han inte simmat mycket förr alls. Han och jag såg i alla fall proffsigast ut i våra våtdräkter även om min begynnande polkagrisbränna lyste fint i min ärmlösa våtdräkt...

Anno 2009
(besparar Hanna de spännigare bilderna denna gång ;-) )

Busy B.

Publicerad 2011-05-15 10:31:12 i Allmänt

Statistiken för bloggen visar tydligt att efter några inläggsfria dagar sjunker besöksantalet så nu är det dags för ett nytt.
Anledningen till uppehållet är helt enkelt att jag inte varit hemma många minuter och så har jag varit på dåligt humör och då blir ju inläggen därefter.

Onsdag:
Tog en cykelrunda runt Rängen och råkade få sällskap av en kille som visade sig vara bror till en gymnasiekompis från Motala. Han höll på att köra i diket när jag frågade om han var Tonys bror... Pratade i telefon i 50minuter med mamma&pappa - kan vara rekord.

Torsdag: Benen kom ur sängen 05:42 för simning innan jobbet. I säng kom de strax efter 00 efter Ros-ätande och Schalgersemifinal-tittande med Bodyattackare.

Fredag: Svettig BA följt av fågelskådning på soptippen. Vägbeskrivningen jag hade löd "bakom de två blåa containrarna" - det fanns typ 42st blåa containrar och jag hittade inte fågeln jag letade efter men lyckades i alla fall locka fram/reta upp en annan fågel m.h.a fågellätena på min mobil. Skitskoj :-)

Lördag: 95km cykling i konstant (!) motvind. Kan det inte sluta blåsa någon gång??? Även om den inte är lika extrem som förra året (än) så började jag bygga på polkagrisbrännan.
Sen var det melodifestivalfinal-tittade med BA-folket och jag drack mer öl än jag gjort sen 17december och hade jättekul!



Idag: Frukost - Labb - Coop - Matlådelagning - Labb - Hem till professorn - hem och se om familjen Hedenhös tittar på hockeyfinalen på min TV liggandes i min tvåliggssoffa.

I övrigt:
2009 klagades det på hur mina physalisplantor, som jag varit snäll att ge bort, växte. Ja, men dom växte i alla fall. Gissa i vilka tre jag sått physalisfrön som Hanna gett mig...

Inställd fladdermussafari

Publicerad 2011-05-10 21:46:22 i Allmänt

Oscar jobbar i Linköping igen och bor på min soffa. Jag lockade med fladdermussafari ikväll och vi åkte ut till Tinnerö och tittade runt - i ljus - men vi orkade inte vara kvar till fladdermuslyssnandet.

En svan med foten på ryggen?

Vi råkade också liva upp en drillsnäppa genom att spela upp drillsnäppljud. Den blev helt galen och jag fick lite dåligt samvete för att jag fått den att tro att det fanns en partner i närheten.

Grill på balkongen blev det så klart också.

 

Oscar messar med sin flickv..., ehh, blivande flickvän.

Osmotisk

Publicerad 2011-05-10 12:54:41 i Allmänt

Tänkte bara delge er att jag varit och kissat 5ggr sen kl. 8 och klockan är inte ens 13. Jag tror jag tar in vatten när jag simmar...

182

Publicerad 2011-05-07 16:12:51 i Allmänt

Träffade på en fågelskådande HU-forskare i hissen igår och då bestämdes att vi skulle ut och leta Tretåig hackspett i skogarna norr om Finspång idag. Sagt och gjort. I strålande sol (snöade det i onsdags??) gav vi oss ut i ett väldigt coolt landskap som formats av en skogsbrand för inte alls så många år sen.

Ett tag trodde jag faktiskt att vi skulle bomma hackspetten eftersom vi inte ens hittade mossen där den brukar hänga men helt plötsligt stod jag där med blöta fötter (stövlar när man ska till en mosse? Tss, de gör sig bra i en påse vid ytterdörren...) och lyssnar till en trummande hackspett.

Några minuter senare dyker den upp. Den tretåiga hackspetten!

 

 

Igår invigdes balkong-grillen, det sågs på film, min tresittssoffa blev en tvåliggssoffa och våfflor lagades så att proppen gick (efter att jag hittat sladden till järnet i städskrubben dvs). Den enda som hade ljus i lägenheten just då var Åsa som var på toaletten.

Nu: Löppremiär i Vidingsjö.

Det var bättre förr

Publicerad 2011-05-06 16:41:47 i Allmänt

Nu har det varit alldeles för positiva tongångar i de senaste blogginläggen så här kommer ett för att jämna ut (och då tänker jag inte ens nämna hur jag känner mig när ett experiment jag väntat på att göra i tre veckor skiter sig och det är tre veckor tills jag kan göra det igen):

De senaste årens vårar har jag funderat över om jag inte är lite allergisk trots allt. Men nej, det drabbar bara veka personer. Inte Iron-Björn inte. Men i år har det nog varit snäppet värre (vilket fortfarande är lindrigt) men sammantaget borde jag ha insett att jag är allergisk.

Så igår hos optikern när hon tittar i mina ögon: "-Är du allergisk?". "-Jag vet inte, kanske". "-Jo, det kan jag se att du är på dina ögon, du har svullna bindehinnor"

Iron-Björn är detroniserad. Tur man har veka arbetskamrater som vet vilka läkemedel som funkar och inte funkar.



Som om det inte vore nog upptäcker hon att min syn försämrats ett steg och ger mig starkare linser.

SUCK

Nästa steg är väl reumatism men jag ska försöka bota min sedan flera veckor onda fingerled med Ipren innan jag kontaktar vårdcentralen.

Nu ska jag köpa korv till kvällens grillning. Fast i det sällskapet får man nog inte klaga allt för högt :-)

Tjockis?

Publicerad 2011-05-04 18:36:26 i Allmänt

Jag känner mig inte helt komfortabel i simhallen när jag har mina simbyxor på mig, därför var jag väldigt nöjd när jag såg att Stadium.se säljer simbyxor med lite längre ben.

Istället för att köpa dom via nätet gick jag ner i butiken men jag kunde inte hitta dem så jag frågade om hjälp. Tillsammans letade vi upp dom på nätet men då såg hon att det bara var barnstorlekar: "Är du smal?" (tittar till på mig och svarar snabbt på sin egna fråga) "Nä. Då kan du nog inte ha dom".

Tack för den Televerket.

Låtar på hjärnan?

Publicerad 2011-05-02 21:17:13 i Allmänt

Ikväll är jag barnvakt åt ett sovande troll. När föräldrarna kommer hem sover nog barnvakten han också...

Hur kan det egentligen komma sig att man vill lyssna på samma låt om och om igen? Här är de mest spelade låtarna på min Spotify just nu vilket innebär att se spelas väldigt ofta:

  • Everything you'll never see - David & the citizens
  • Pauline (it's the work of evil minds) - David & the citizens
  • Kellerman's song - David & the citizens
  • Får jag - Säkert!
  • Rotary - Säkert!
  • The Quiz - Hello Saferide
  • Loneliness is better when you're not alone - Hello Saferide
  • Mitt hjärta blöder - Veronica Maggio
  • Fidelity - Regina Spektor
  • Storstadskvinnor faller ner och dör - Raymond & Maria
  • Rasputin - Boney M.
  • Want you bad - The Offspring

Spikar kabel

Publicerad 2011-05-01 17:30:51 i Allmänt

Nu så! Igår ägnade jag en stor del av dagen till att fixa med alla sladdar i vardagsrummet. Kabeln som kopplar TVn till datorn går dock fortfarande rakt genom rummet och ska så få göra så länge det inte kommer gäster på besök. Den är i alla fall monterad så att jag har svårare att snubbla över den...
Dessutom tvättade jag (bara utsidan, men i alla fall) fönstren!

Ulrika ville se TVn på väggen



Jag hade inga planer alls för gårdagskvällen men Stefan var ensam hemma och ville ha sällskap så det blev pizza och Wii med honom och Daniel. Vid kl. 23 var jag så otroligt trött men när jag kom hem hade jag väl passerat någon sömntröskel och hade svårt att somna.

Vadå grilla i kylan?


Idag var det 97km cykling i ganska omväxlande väder. Jag missade i alla fall åska och hagel men jag såg molnen!

Motala goes Linköping. Östenssons ska öppna butik vid Ullstämmarondellen

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela