vismut

Two down one to go

Publicerad 2013-08-31 08:14:53 i Allmänt

Sicken vecka. Fullt ös medvetslös kanske jag skulle kunna skriva men i onsdags tog jag en skogspromenad istället för att träna bara för att ta det lite lugnt (må vara att jag pratade i telefon för att utnyttja tiden).
I torsdags var det cellbiologifest, igår disputationsfest och snart åker jag till Stockholm på bröllop. Livet är hårt men gott :-)

Och blött. Linköpingsbor vet hur sjukt mycket regn det kom runt kl.18 igår. Mm, då var jag påväg från presentinköp i Ullstämma - på cykel. Möttes av en svallvåg vid sporthallen och vattensjöarna i Trädgårdsföreningen var inte att leka med.

Lyckades helt omedvetet få till en perfekt matchning!


Som så många gånger för: Dansgolvets Drottning och festens snyggaste frisyr! "Du har saknat mig va, Björn?" Mm!


Beroende på DJ så befann jag mig också på dansgolvet. Eller så ändrade jag namn på bordsplaceringslistan. Barnsligt kul - insåg även Johan efter en stund :-)

Fullt påklädd

Publicerad 2013-08-27 22:12:34 i Allmänt

Det har varit riktigt kallt inne på jobbet. Speciellt igår. Då var det en professor som trodde att han hade feber och tänkte gå hem och en annan professor som jobbade i skinjacka. Själv nöjde jag mig med fleecetröja medan Lotta (som sommarvädret till ära hade kjol) drog upp täcket...
 
 
Skapligt cykelkaos det är nu när studenterna har börjat. Utanpåliggande växlar ligger illa till...
 
Igår plockade vi svamp. Hela sex stycken kantareller hittade vi. Istället för att göra paj på dem så tränade vi Sasha i kantarellsök. Hon är verkligen superduktig. Nästa höst kommer vi hitta betydligt fler än ett halvt dussin!
 
Paj ja. I söndags gjorde vi en kantarell&brie-paj. Hade jag haft instagram hade pajen hamnat där. Mmmmm!

Pink is my old bench

Publicerad 2013-08-23 17:28:58 i Allmänt

Måndag: Hemma till kl. 19.
Tisdag: Hemma till kl. 21 med bara fil i magen på kvällen (Ros har slutat med kebab?! Total felsatsning i mina ögon. Kom ihåg var ni läste det först: Ros kommer att konka.).
Onsdag: Hemma strax före kl. 20.
Torsdag: Hemma kl. 21.
Fredag: Mellanlandar hemma kl. 17 innan det blir ner på stan.
 
Puh. Tidiga morgnar på det. Sova får man göra när man är död.
 
Trots min upptagenhet finns det inte så jättemycket att blogga om. Dock: Igår när jag våttorkade min labbänk spred det sig en rosa-röd färg över bänken. Ju mer jag torkade desto mer färg. Här har jag fått bort det mesta (innan jag kom på att jag kunde ta en bild och blogga om det...).
 
 
Jag har ABSOLUT ingen aning om vad det kan vara. Speciellt nyttigt lär det dock inte vara. Hmm, undrar om det var därför jag "dog" en sekund hos Åsa igår kväll. Skitotäckt! Hjärnan fick typ 10^57 signaler samtidigt och slutade fungera för en sekund. Vet inte vad det var heller, har aldrig känt det tidigare.

En fest på slottet

Publicerad 2013-08-18 17:17:37 i Allmänt

I oktober 2006 när jag var på en inflyttningsfest i Lund som ingen riktigt minns berättade Per för mig om en jättesöt kursare som han skulle samla mod till att bjuda ut. Well, det gick ju ganska bra får man ju säga:
 
Örberga kyrka, augusti 2013

Den efterföljande festen var på Vadstena slott.
 
God mat (speciellt förrätten!) och trevligt folk. Riktigt kul att träffa några gymnasiekompisar som jag inte träffar speciellt ofta. Det planeras redan för återträff 2014. Lokal är fixad, nu ska bara alla epostadresser letas upp och det ligger på MrHittaAlltPåInternet (jag dvs).
 
Lilla fröken som hade alldeles för bråttom ut för två veckor sedan, "Klara", var med på festen och som den bästa barnvakt som jag är tog jag henne från Annicas famn så att Rydkvistarna fick dansa bröllopsvals igen.
Det var nästan hundtricket faktiskt. Dock tog det en stund innan folk insåg att det inte bara var en filt jag hade i knät...
 
Idag bjöds det på lunch hemma hos Pers föräldrar. Mycket gott även om smaken av den rökta laxen gärna får försvinna från min mun/hals/mage? nu så här fem timmar senare...

Lite ont faktiskt

Publicerad 2013-08-17 09:36:00 i Allmänt

Hela våren har jag ju skrutit över att min ökade träningsmängd inte resulterat i några skador men... triathlonloppet fick mig nog att trilla över överbelastningsgränsen.
Exakt samma smärta som jag hade i knät dagen efter triathlonet kommer nu under och efter mina långa löppass. Natten till torsdag var smärtsam varje gång jag vred på mig. Jaja, jag har slarvat med stretchning ett tag så att ta ett steg tillbaka i löpningen och stretcha mer borde lösa problemet.
 
Igår förberedes en ny tävling ute på Ekenäs. Dressyr den här gången. Det tog väl 40min att göra färdigt allt vilket ska jämföras med hopptävlingen som tog - lång tid.
 
Sen invigde Ida, Spirith och Sasha stallets nya, inte helt färdiga, paddock...
 
... medan jag letade kantareller att träna Sasha i sök med.
 
Skägget trimmat, skjortan struken, spexet klart - dags för bröllop!

Att äta eller inte äta

Publicerad 2013-08-15 21:23:00 i Vardagsbekymmer

Hade du ätit av den här om den helt plötsligt dykt upp i ditt fikarum?
 
 
Det väcker ju en hel del frågor en måndagsmorgon.
  • Vem har lagt den där mellan fredag eftermiddag och måndag morgon?
  • Vem missbrukar användningen av '!'?
  • Är det knark i bullen?
  • Varför är texten dataskriven?
Nä, när det var onsdag och ingen gett sig till känna som bullbjudare kastade jag den i soporna...
 

Sasha Brassa Mandelmassa

Publicerad 2013-08-14 20:58:31 i Allmänt

Mamma konstaterade att det var konstigt att se mig leka med en hund. Lite sanning ligger det nog i det men jag har ju faktiskt lekt en hel det med Pierres hund Benne. Det är ju kul! Igår skulle Ida och Sasha köra agility men det var så många andra där så vi gick en "dressyrpromenad". B.la. fick hon spåra lite:
 
 
 
 
 
 
Nu tränas det på kantarellsök också:
 
 
Men Doris gillade inte Sasha. Tre dagar efter att de träffas stryker Doris fortfarande omkring där hemma och spanar efter den otäcka hunden (som helt fullständigt struntade i Doris).
 

Motala

Publicerad 2013-08-10 18:33:12 i Allmänt

Min enda obokade helg under halva juli och hela augusti bokades upp av mamma för några veckor sedan. Grillbuffé och underhållning stod på fredagens program.
 
Riktigt god mat, sisådär underhållning och jäkla kallt i blåsten. Mamma och jag fick oss att bryta upp kvällen i förtid...
 
Är jag i Motala får jag ju utnyttja att syrran har öppnat sin massagelokal så mina lår fick sig 40min uppmjukning.
Nej, man behöver inte ta av sig tshirten när man blir masserad på låren men sån är jag.
 
Hon är jätteduktig och här hittar ni kontaktuppgifter: MEssage massage
 
Vill ni inte ta er till Motala för massagen går det nog snart bra att komma på besök i Linköping också då jag (helt av egoistiska skäl) köpt en extra massagebänk till henne.
 
Helt nyrenoverad lokal. Det enda som var kvar att göra innan hon flyttade in var att fixa taket. Nu är taket klart så "fixa taket" innebar visst att sätta upp isolering... Aja, det där fixar hon nog till snart själv.
 
Ytterligare lördagsaktivitet var svampplockning. Det var rätt dåligt om kantareller men eftersom hela familjen var ute och letade fick vi ändå ihop ca. åtta liter. Till nästa höst ska jag träna Sasha i kantarellsökning!
 
 
Jag har funderat lite till på förra veckans triathlonlopp. Jag var åtta minuter efter segraren när jag inte hade en bra dag. Säg att jag tränar på bra till nästa år och har en lite bättre dag. Då ser det ut så här:
Simningen (med simglasögon och efter simskola): 150s bättre.
Cyklingen: 10s/km bättre.
Löpningen: 15s/km bättre
Sammanlagt: ~6min 40s bättre.
 
Jo då. 2015 siktar jag på seger!

Gubbj...

Publicerad 2013-08-07 18:43:15 i Vardagsbekymmer

Var och sprang 400m-intervaller på friidrottsarenan nyss. Samtidigt som mig så var det en grupp med ungdomar som också hade löpträning. När jag passerade hörde jag deras tränare säga:
 
Ni startar direkt efter att farbrorn har passerat.
 
Hmm.

Snuskhummer

Publicerad 2013-08-06 17:00:13 i Allmänt

Hittade en bild på mitt skrivbord idag som jag någon gång har klippt ut från corren.se. Vet inte hur kul det är för er som inte förstår vad jag tänker på men ni ska veta att jag och andra kör något som heter western blot typ varje dag på jobbet. Vad vi kallar oss? Gissa en gång!
 
 
 
Kan bli dyrt att gå till jobbet imorgon och fortsätta dagens experiment.
 
.

Fel sommar

Publicerad 2013-08-04 20:23:11 i Allmänt

Imorgon är det dags att gå till jobbet igen men det gör inte så mycket. Fast, så klart hade det varit bättre med tio lediga veckor denna fantastiska sommar istället för förra. Avslutade semestern med bad (tror bara jag badade en enda gång i Sverige förra året...).
 
 
Det har varit fyra riktigt bra veckor. Mycket bättre än jag trott då dessa underbara tjejer egentligen skulle ha varit långt borta från mig i tre hela veckor. Tack och lov har även veterinärer semester så att min hästtjej var tvungen att ändra sina semesterplaner och stanna hos mig!
 
 

Tävlande

Publicerad 2013-08-04 11:40:00 i Träning

Igår var det dags för min andra triathlontävling - en tiondels ironman (380m simning, 18km cykling, 4,2km löpning) i Björsäter.
Uppladdningen var ju ganska dålig. Dels ingen vidare träningsbakgrund, inte tränad för korta, snabba, distanser, en varm förmiddag i solen på hoppbanan i Ekenäs, inga simglasögon i packningen samt inte med på anmälningslistan (och inte i resultatlistan för den som kollat där heller).
Jaja, med allt det i bagaget är jag nöjd med mina 58.0* eftersom jag knappt trott jag skulle komma under 60min.
 
Det finns inga kort då min det endast var Sasha som var med och hejade och hon missade ändå målgången. Simningen gick verkligen skit när jag inte hade simglasögon. Växlingen till cykel gick dock super och jag plockade massor med placeringar men jag drog på mig FRUKTANSVÄRD mjölksyra efter 1km så med ett bättre upplägg hade cyklingen kunnat gå bättre även om den nu gick ganska så bra. Löpningen var tung. Det var mer elljuspårslöpning än jag trott och värmen gjorde det hela jättejobbigt. Med 1,2km kvar kokade huvudet och jag frös(!!!) - riktigt otäck känsla.
 
150m från mål sprang jag om Henrik, mannen till Idas kompis där hon har sin häst. Han var trött men nog f*n kom han på insidan med 50m kvar till mål och spurtade om mig. Linda var nöjd då Ida har större häst men hon har snabbare karl. Pfff. Han fick 58min 5s och jag var ju någon sekund efter även om jag inte fått någon officiell tid än. Plats 27 av 127 herrar. Mer än en minut bättre än bästa dam och typ 8min efter herrsegraren. Det bästa med loppet är trots allt att jag känner att jag är duktig. Det finns massor med sätt som jag kan kapa flera minuter på. Nästa år satsar jag på topp 8!!!
 
För den som är lite inne på pulsträning kommer här loggen från löpningen. Medelpuls: 90% av maxpuls. Tror ni jag mådde bra?
 
Cyklingen var lite lättare. Medelpulsen låg bara på 88% av max................
 
Sen återvände jag till hoppbanan och rev hinder, det var lika svettigt som triathlon men inte alls lika jobbigt för pulsen som tur var. Kanske borde ha loggat det också!
Hopp
 
Här satt jag och släppte ut ekipagen när de hoppat klart. Jag var minst ivägen så och så fick jag skugga ett litet tag.
 
Ida var allt-i-allo och här är hon måldomare

Shape it up

Publicerad 2013-08-01 09:48:54 i How do you always manage?

Ny månad - nya tag. Juli 2013 går till träningsdagboken som näst sämsta sedan jag började registrera (juli 2009) bara slaget av augusti förra året.
Nu som då så är motivationen boven i dramat. Eller, jag kan tänka mig att träna men inte att ta ut mig och inte hålla på så länge. Bra kombination va? Faktum är att jag inte känner att jag tränat sedan veckan innan Vätternrundan så det är ju snart två månader sedan. Äh, jag har hört att man ska ha: en vilodag/vecka. En vilovecka/månad. En vilomånad/år. Så, det är bara att börja jobba upp kroppen igen. Inleder med ett super-sprint triathlon nu på lördag, sen är det dags att dra igång träningen ordentligt igen.
 
På lördag är det också fälttävlan på Ekenäs och igår byggdes hoppbanan.
 
Det tog sin tid och jag kvitterade in mina två första getingstick på evigheter men tillslut blev vi klara.
 
Sen bytte jag ut min skitiga t-shirt mot en ren inför efterföljande tacos med banbyggarna, tillika Idas kompisar. Bra intryck man gör när man kör en favorit-i-repris och vänder tröjan ut och in...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela