vismut

10.0

Publicerad 2007-09-30 16:48:05 i Allmänt

Igår var det som sagt utgång och bland det första jag fick höra när jag träffade kompisarna vid innebandyn idag var att min entré på dansgolvet höll hög klass. Så här gick den till: Jag får syn på Umesh och Jonas bror på dansgolvet och bestämmer mig för att gå fram och göra ett högt hopp med deras axlar som stöd. Umesh gillade tilltaget i alla fall en gång, men när jag så gjorde det igen flyttade sig båda två åt sidan och jag föll rakt ner på dansgolvet. Det var inte speciellt mycket folk på dansgolvet så många såg min vurpa. Tur Charlotta hade ryggen till - eller? "Snygg vurpa Björn..." Nehä. Alla såg alltså.

Innebandy ja. Det är en av helgernas höjdpunkter speciellt när de är så slappa som de varit senaste veckorna men idag slutade det i ett antiklimax. Nyckelansvarig med bror gav sig på att låsa upp dörren och det gick bra. Sen skulle de bara fixa en kod så att alla eftersläntare kan ta sig in utan hjälp. Efter att ha slagit fel ett antal gånger spärrades vårt passerkort och ingen överhuvudtaget kom in. Vi tyckte inte att det var värt 1000:- för att bevakningstjänst skulle komma och öppna åt oss så vi fick åka hem igen - väldigt tråkigt!

Snart ska jag leka med fiskarna i akvariet men först varm choklad och en kaka...

Att välja tapet

Publicerad 2007-09-29 18:03:59 i Allmänt

Jag bad om hjälp här på bloggen för jag inte kan välja tapet men ingen kommenterade. Nu var jag åter igen nere och tittade på tapeter för jag kom på att jag tror att jag skulle tröttna på den gröna jag valt. Den här gången bad jag om hjälp och tjejen som jobbade där visste direkt vilka tapeter jag skulle ha. Jag ska ha fondtapet för det ska visst göra det hela lite roligare. För en månad sen visste jag inte vad en fondtapet var för något men nu så vet jag till och med hur man ska kombinera färger. Hennes tapetsförslag gav mig också möjligheten att hänga upp vilka gardiner som helst (som om jag har någon koll på gardiner...) och färgen på mina möbler spelade visst inte heller någon roll med mina supertapeter.

Jag har redan glömt hur de såg ut så det blir en överaskning för mig också när de kommer på plats.

Ikväll blir det utgång med Jonas, Sebbe och Umesh!

Nu varma mackor!

Ordningsam (eller snål?)

Publicerad 2007-09-25 19:28:16 i Allmänt

Idag fick min post-doc-ryss klartecken att åka till Schweiz så den nionde oktober sticker han och lämnar sin dubbelmutant i mina händer. Bossen sa (om alla försök postdocen inte hinner med): "Leave it to Björn. He is a big boy now. Hohoho!"
Känns ju bra att de har förtroende för en iaf. Det kommer bli tomt på labb nu. Halva gruppen ska byta campus nästa vecka och därmed blir jag ensam kille (så när som på två professorer men de är aldrig i fikarummet) bland tjejer, kvinnor och damer på min avdelning.

Idag har jag lagat matlådor för resten av veckan. Imorgon måste jag ha två stycken för jag tänkte träna direkt efter jobbet. På torsdag behöver jag också två stycken för efter jobbet är det tydligen någon form av after work med folket på min avdelning och eftersom det kanske blir sent behövs det en låda till fredag också. Variationen blir inte speciellt stor och jag tror att jag inte kommer äta kyckling eller köttfärsbiffar på ett tag. Men jag kanske bara är snål. Kan ju faktiskt unna mig ett resturangbesök någon av dagarna. Bara det inte är kyckling...

Suck

Publicerad 2007-09-18 15:31:24 i Allmänt


Jag är inne i min humorperiod. Charlotta har redan tröttnat och när hon skrattar är det åt mig och inte åt mina skämt:

- Varför bor bin i kupor?

- Vilken frukt kommer alltid tillsammans med ett kattdjur?

- Vem på Ica MAXI har flest föräldrar?

Sen har jag för mig att det var någon mer men den var säkert så bra så att jag glömde bort den!

Svar: För att de inte kommer in i bihålorna; Melon; Pap(p)rikan (hmmmmm)

2an i innerstan är min!

Publicerad 2007-09-17 15:20:32 i Allmänt


Imorse var jag och sa upp min lägenhet i Lambohov på 25kvm och skrev samtidigt på ett kontrakt på en 50.4 kvm stor lägenhet i Innerstan. Snacka om att byta upp sig! Jag ska få nymålat i köket och i vardagsrummet ska både väggar, golv, fönster och tak på sig en renovering. Ska nog bestämma mig för väggfärg ikväll. Förslag? Jag vill nog ha vitt i köket men i rummet är jag just nu inne på någon ljusgrön nyans.
Enda grejen jag tycker är lite dåligt är Stångåstadens policy. Jag visste ju att jag skulle åka på att betala en månads dubbel hyra men det är inte hela världen. Men när jag frågade om det var möjligt att skjuta upp inflyttningsdatumet två veckor så att hantverkarna skulle kunna göra allt klart innan jag flyttar in fick jag som svar att "det gör vi inte på Stångåstaden".

Det är lite tråkigt för om jag nu skulle vara tvungen att flytta in 1november så skulle det innebära att jag inte kan göra allt jag skulle vilja från början. Det känns ju inte jättesmart att ställa upp akvariet i vardagsummet innan det har blivit slipat och känns dumt att ställa in mitt porslin i skåpen när det ska målas om i dem.
Det hade varit bättre för alla om jag fått inflyttningsdatum 15 november istället. Fel - nästan alla. Stångåstaden spelar det ju iåfs ingen roll för...

Taskig humor

Publicerad 2007-09-16 13:06:19 i Allmänt

Kanske börjar förstå varför jag skrattade åt den dåliga filmen i fredags. Det här skämtet kom jag nyss på alldeles själv när jag lagade mat (stolt):

-Vem i trädgådslandet håller ordning på tiden?

... Gissa på så återkommer jag med svaret!

Fäst vid dig

Publicerad 2007-09-15 13:26:52 i Allmänt

Såg på en kass komedi, Fäst vid dig, igår. Eller kass och kass. Jag var på et sådant humör att denna kassa komedi fick mig att skratta flera gånger fast jag egentligen tyckte att den var dålig. Skumt. Det är intressant. En annan kväll skulle jag säkert ha lämnat filmen i första reklampausen men nu såg jag klart hela filmen fastän jag var trött och det här inte till vanligheterna. Så filmen kanske egentligen var ganska bra?

Sjuk

Publicerad 2007-09-12 11:40:13 i Allmänt

Det händer inte ofta. Två dagar på hela gymnasiet och bortsett från förrförra vintern tror jag inte att det hände på hela universitetstiden. Men idag hände det.
Jag har (hade) feber och kan nästan inte prata så för ovanlighetens skull måste jag hålla mig hemma. Börjar känna mig lite bättre så det blir nog att göra det spännande försöket imorgon även om bossen skrev att han tyckte jag skulle ta några dagar to recover. Men vadå? Ok om man är sjuk och inte orkar jobba men så fort krafterna kommer tillbaka lite så klättrar jag ju på väggarna. Jag har upptäckt förr att jag äter extra mycket när jag är sjuk så nu blir det till att gå till köket!

2a i innerstan

Publicerad 2007-09-07 21:53:09 i Allmänt

Kollar runt på lägenheter närmare jobbet. Igår blev jag erbjuden en via Stångåstadens hemsida så jag tänkte ringa och höra om jag kunde komma förbi.
På första nummret jag ringde till svarade en dam som överhuvudtaget inte kunde tänka sig att låta mig titta på hennes lägenhet. Och inte visste jag om jag slagit rätt nummer flr efter att jag läst upp telefonnummret för henne slängde hon bara på utan att säga något alls!
På nästa nummer svarade en något yngre person som förklarade att det andra nummret jag ringt till var hennes gamla... Jaja. Hon bodde inte i lägenheten så jag skulle ringa till den hon haft den uthyrd till. Den killen förklarade för mig att han inte bodde där längre och att han skulle ha svårt att ta sig till Linköping och visa den för mig. Men jo då. Idag var jag där och tittade. Så sliten!!
Ska ringa stångåstaden och fråga om de  tänkt att göra en totalrenovering för annars vill jag inte ha den. Men läget är jättebra och så har den balkong...

Den här grävlingen har legat på Lambohovsleden i snart två veckor. För någon dag sen blev den överkörd ytterliggare en gång - av en gräsklippare. Idag hade några larver börjat att kalasa på den också. Lukta har den börjat att göra också.
image28
Ja, det vita på grävlingen är larver...

A day in a bubble

Publicerad 2007-09-05 16:46:43 i Allmänt

I går var jag ute och sprang i regnet. När jag kom hem drack jag ganska mycket vatten så att jag var tvungen att springa lite på natten också kanske är en självklarhet. Att somna efter sista springet var däremot ingen självklarhet. Nej, jag har varit vaken sen 03.57 imorse och när klockan blev 06.15 bestämde jag mig för att det fick vara nog. Även om jag skulle lyckas somna var det bara en halvtimme innan klockan skulle ringa så jag gick upp. Självklart först på labb och det bör ju förståss innebära att man får gå hem först också men nej då. Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 17 så att jag kan ta hand om ett par prover som är någon annans. Jag var med för att se och lära idag men åkte på att ta hand om sista steget...

Men jag antar att jag får vänja mig vid långa dagar. Efter jul kommer det förmodligen att bli mer tid som jag tillbringar på labb av olika anledningar.

Nu är det bara en kvart kvar till hemgång och då ska jag slänga mig på soffan och sova lite!

The russian style

Publicerad 2007-09-01 15:25:12 i Allmänt

Ojojoj. Fredagsfikat igår blev lite extra. Vetskapen om de 10 flaskor champange och tårtor för 1300 spänn till fikat gjorde att hela fredagen kändes som en annorlunda dag redan på förmiddagen och det var ändå inget mot vad det kändes som framåt 17-tiden.
Det började med lite champange och lite mer o lite till. Sen när det bara var "närmaste annhöriga" till bossen kvar öppnades hans present, 21 år gammal whiskey.
Sen var jag helt klart påverkad och det var en lite annorlunda upplevelse. Åkte ner på stan och träffade Charlotta samt hälsade på personer jag inte träffat förr samt en gammal fadder och jag var ganska igång (samt att jag tydligen luktade lite alkohol). Senare på kvällen var vi på spex med några av Charlottas kompisar och då, vid 20.30, kände jag hur jag fick en lätt huvudvärk. Satt alltså småbakis på ett studentspex (som kunde varit roligare). Men nån timme senare var allt helt normalt igen. Fast ändå konstigt att vara påverkad när (nästan) ingen annan är det.

Jag har blivit så lättpåverkad nu för tiden. Ofta kan jag knappt dricka något innan jag känner att det snurrar lite.


Ikväll ska jag äta kräftor. Ska dricka cider. Alkoholfri...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela