vismut

Ensam är inte alltid stark

Publicerad 2011-08-31 18:51:50 i Allmänt

Fyra år efter att den egentligen borde ha inhandlats är så äntligen garderoben på plats i mitt sovrum. Men oj så tungt det var!
Johan hjälpte mig från IKEA men nu återstår nästa problem: Sätta ihop den. Jag hade tänkt att det där grejar man väl själv men efter att ha insett hur tung den är och sett följande bild blir det nog till att bjuda hem någon på mat och garderobsbyggande. Nån frivillig?

Men som sagt. Den är i alla fall på plats i sovrummet...

 

Hemkommen från IKEA såg jag den finaste regnbågen jag någonsin sett. Helt underbar och skarp!

 

Dock lite svår att fånga på bild.

 

Ett tag såg det ut som att den var dubbel:

 

It's a date!

Publicerad 2011-08-30 13:41:59 i Allmänt

Ojojoj så jag längtar till morgonen den 17e maj!

Nu är disputationsdatumet inbokat men det är väl ändå inte 100% att det blir just den dagen men jag satsar på det.

20 minutes of joy

Publicerad 2011-08-29 19:08:22 i Allmänt

Kunde gladaveckan sluta på något annat sätt än med ett leende? Nej, haha, jag upplevde de 20 roligaste söndags-kvällsminuterna för året igår i samband med maten.

Först sprang jag 18km i ganska varmt väder så jag svettades en del men jag hittade inget ställe att dricka på under turen så jag fyllde på med vatten först när jag kom hem. Jag visste att jag hade dålig vätskebalans för magen bråkade lite under de sista kilometrarna och gav mig illamående. Två timmar senare var det dags för kvällsmat - rester från i lördags - och jag tänkte att jag kunde dricka upp resterna av vinet också.

Mm, snacka om att ett enda glas var nog för att det skulle bli jäkligt kul att diska...

Myror i brallan

Publicerad 2011-08-28 10:45:06 i Allmänt

"Vilodagar" brukar oftast innebära att jag måste göra något annat - tvätta, handla, vara social etc men den här veckan har jag haft tre (och en halv; 7km räknas knappt) vilodagar och vad gör man då egentligen när man redan klarat av det där andra? Helt plötsligt hade jag 2 extra timmar i torsdags och då åkte den fram - min nya favoritkemikalie.

Jag började med spisplattorna. Blev inte riktigt nöjd men jag vet ju sen mamma var här att den funkar bra på diskbänken så jag fortsatte med den. Nästa stopp blev micron där jag fick bort smuts som inte ens gått bort med diskmedel och vit scotchsprite. Fortsatte med badkaret där oljefläckarna från cykeltvättar gick upp i rök. Köksfläkten, kylskåpsdörren, handfatet, spegeln ja, you name it. Jag upplevde en helt ny sida av mig själv :-)

Det blev också en del ogjort arbete eftersom konstruktionen av ugnsluckan gör att pastavattnet alltid rinner in mellan glasskivorna så efter lunchlådelagande senare på kvällen såg den likadan ut igen...

Fredagskvällen tillbringades i soffan men innan dess köpte jag en köksmatta som visade sig passa bäst i vardagsrummet.

 

Lördagsmorgonen började, som vanligt, 06.30 och inte mycket blev gjort innan jag åkte och jobbade. Med plånboken kvar på jobbet och med lånade pengar av Rille blev jag vägrad att köpa en flaska vin på Systemet för att jag såg ung ut....... Tillslut blev det vin, öl, mat, spel&skrik med Åsa, Johan, Sigge och Madelene ändå.

 

Först ut i spelkvällen var Brainstorm - ett spel jag aldrig vunnit i. En anledning är väl att alla de gånger (och de är faktiskt ganska många) jag spelat det har jag spelat mot en svensklärarstudent och det tillsammans med låsningstendenserna av min hjärna var ingen bra kombo. Igår bröts dock den dystra sviten men det krävdes en lagkamrat.

Jag fnissade varje gång det var Johans tur att sätta på sig de tillhörande glasögonen:

Vi spelade även Cranium och jag säger det, Lena: Din ärthjärna är inget mot mitt juver!

 

Idag är det överkomliga 18km löpning men nu kommer tre tuffa veckor.

V.35
Måndag: Vila; Tisdag: 70min intervaller; Onsdag: 8km; Torsdag: 14km; Fredag: Vila; Lördag: 12km; Söndag: 26km

Urk.

Linköpings torraste plats

Publicerad 2011-08-26 15:23:03 i Allmänt

Hur kan tiden gå så låååångsamt? 9 minuter kvar av min transfer = 9 minuter kvar innan jag får gå hem på helg. Aja, jag hinner ju blogga.

Det har varit otroligt fuktigt på jobbet igår och idag, det är så illa så att musen klibbar fast sig på musmattan. Men det finns ett ställe som är torrare än alla andra. Min kondensdroppuppsamlare i kylrummet. Även om man flyttar på den hamnar dropparna utanför...

5 minuter kvar...

After shave

Publicerad 2011-08-25 21:13:29 i Allmänt

Idag trodde jag Hanna skulle skratta ihjäl sig under lunchen - undrar om jag någonsin sett henne skratta så mycket. Varför? Jag berättade lite oskyldigt om gårdagens rakning.

Ordern: "Det där ska upp på bloggen!"

Hopp.
Min stora hudkrämstub är slut. Den används inte så ofta men vid rakning tar jag i alla fall en klick så jag har skjutit lite på rakningen den här veckan eftersom jag varit tvungen att köpa en ny. På apoteket igår hittade jag inte samma kräm och det fanns ju 150 andra sorter att välja bland men när kvinnan bredvid mig började hosta (usch för Norra entrén. På ett Universitetssjukhus lär man ju kunna få ebola och annat skit) så stack jag därifrån - utan kräm.

Det blev rakning i alla fall och jag hade ju faktiskt kräm hemma. Hud som hud säger jag.

Den här tuben används/har använts ännu mer sällan (för att inte tala om hårgelén och kammen som skymtas nere i högra hörnet...)

Singing B

Publicerad 2011-08-24 21:32:52 i Allmänt

"Skönt att se att Boppe är tillbaka"

Så sa Rille till mig igår när jag stod inne i kylrummet och gjorde sex stycken preppar sida vid sida. Och visst har han rätt. Efter att förra veckan ha varit på lite sämre humör hela veckan tar jag igen det med besked den här veckan. Jag är på toppenhumör!
Jag vet inte riktigt varför men redan i måndags tyckte jag att det var skönt (!) med måndag så jag gick in i veckan med positiva tankar. Jag hann träffa Oscar och äta kantarellsoppa och tårta med Attackare i måndags. Jag hade ett bra morgonmöte med Bossen i tisdags. Jag har en lugn löpvecka (allt är relativt men när längsta distansen är 18km och man har tre vilodagar är det en lugn vecka). Jag spottar ur mig idéer på jobbet. Jag lyckas somna på kvällarna. Well, många bäckar små kanske?

Det enda som försöker sänka mig är den *&%!) !"¤*&" !&%"(* HPLC'n till masspeken. Är det inte kolonnen som strular, pumpen som pajar, filtren som satt igen sig, någon som bokat maskinen så HÄNGER DEN *&%!) !"¤*&" !&%"(*  HPLC'n sig mitt i en av mina 12 x2h körningar..........

Busy B

Idag var det värdsrelease av Britney Spears nästa hit 'Homogenizer'. De tre utvalda som fick lyssna uppskattade vad de hörde.

Efter soppa och tårta i måndags vägde jag mig för första gången på mycket länge. Jag hade bestämt att om jag låg närmare 80kg än 75kg skulle jag försöka gå ner lite till Lidingö. Vad visar vågen då? 77,5kg.... Först tänkte jag ta en 3v minideff i alla fall så att jag får 1,5kg mindre att släpa på uppför abborrbacken men nu säger min träningsguru att det är en dum idé. Jaja, vi får väl se hur jag gör.

Minut för minut

Publicerad 2011-08-21 18:26:18 i Allmänt

Fredag
17-18.30
Jag ställde in mitt första löppass! Istället för att springa backe i hällregn tog jag mig inomhus och gymmade ben samt körde BodyAttack.

19-22.30
Fredagsmys med google, Spotify, popcorn, mobilen samt tvätt av träningskläder och träningsskor.

22.35-22.36
Sömn

22.36-02.30
Vaknar av folk som går tipspromenad i mitt sovrum och som flyttar på min racer. Hålls vaken av studentj... Ligger och tänker "snart somnar jag" till 02.30

02.30-06.30
Sömn

Lördag
10.30-13
Labb

13-15.45
Lunch och stadsfest på stan med Åsa, Johan & Sigge

Hamburgarna på Allstar som Umesh talat varmt om var väl (som i mycket) godkända. Rejält underkänt var dock pappret som de låg på. Äta papper??

Tungan rätt i munnen...


Korpen ville värva mig från Medley. Påhejad testade jag på att försöka slå 71 hopprepshopp på 30s - det gick sådär med en hamburgare i magen. 44st med 3st stopp. Actionfotograf Åsa hävdar att jag hade för långt rep samt att jag hoppade för högt. Det märktes också att min kropp gått från explosiv gymkropp till seg konditionsidrottare - SJUKT vilken mjölksyra jag drog på mig! Den satt i i 5-10minuter i låren!

Jag är förvånad att korvomanen Johan inte utnyttjade Sigge i det här läget.


15.45-16.05
Labb

16.15-17
Tornby med mamma och pappa. Jag köpte en komplett garderob där det visade sig att dörrar inte ingick. Jag blev irriterad och lämnade tillbaka den direkt.

17.30-18.30
10km löpning för att sluta vara irriterad

19.30-23
Popcorn, film och prat hos Christian och Annica. Filmen The Lincon Lawyer får 4 obrända popcorn av 5 möjliga. Ryan Phillippe är väldigt otäck i alla roller han spelar - tycker jag.

23.30-06.15
SÖMN

Söndag
07.57-10.30
Löpning 24km

12-17
Flytthjälp åt Madelene. Jättefin lägenhet, stor balkong åt rätt håll som man blir lite avis på och fin vy över domkyrkan. Jobbigt bara att IKEA var som IKEA var förr och inte skickade med ben, skruvar etc. till nya soffan.


17.30-?
Soffan innan jag flyttar mig till sängen. Funderar på att inte börja förrän kl. 8 imorgon men jag vaknar väl kl. 6 i vilket fall...

A heart & a hand & the love for a band

Publicerad 2011-08-19 22:30:20 i Allmänt

Vad ska man säga. 31 unika besökare (IP-nummer), 198 sidvisningar och hela 27 kommentarer (hittills). Två nya rekord för vismut.blogg.se. Snusk säljer alltså.

Jag har egentligen inget att skriva men vill inte mötas av blod varje gång jag går in på min egna blogg så här kommer ett inlägg om musik (är ju inget på TV så tack och lov för Spotify).


Jag hade turen att få se David & the citizens live en gång på HG 2006 innan de splittrades och nyligen upptäckte jag att David släpper låtar som David Fridlund. Bra, tänkte jag, eftersom det ändå var David som var David & the citizens. Men nej.

Mycket av det jag gillade med de tidigare albumen/EParna var borta till D&C's sista skiva 'Stop the Tape! Stop the Tape!' och även om skivan vuxit under de fem år som gått så är låtarna, med två-tre undantag, inte lika bra.

Nu vet jag varför. David & the Citizens blev för mycket David - hans soloalbum är som en fortsättning nedåt från Stop the tape. Eftersom de startade på en riktigt hög nivå är det fortfarande ok musik men nej, jag vill tillbaka till 2000-talets början.

Tänkte lista de bästa D&C låtarna här men de blev så många. Gör en Spotify-lista istället!

Känsliga läsare varnas

Publicerad 2011-08-18 17:51:34 i Allmänt

Dagens inlägg är direkt knutet till diskussionen i kommentarerna till det förra inlägget. I en mailkonversation mellan mig och Ulrika har vi idag kommit överens om att vi inte är överens om vad som är äckligast, mitt örondjur-inlägg eller hennes näsblods-inlägg. Därför gör vi nu ett gemensamt inlägg där vi ber er rösta på vad som är äckligast.

Som läsare av Ulrikas (tyvärr lösenordsskyddade) blogg kanske man får uppfattningen av att den alltid visat upp härliga kort från Lunds botaniska trädgård men icke. Så här såg det ut i Ulrikas blogg 5e och 6e mars 2008 där hon dokumenterade sina näsblodsproblem:




Som läsare av min blogg råkade man ut för bilder på mitt örondjur 10e och 11e juli 2008 (observera att det svarta endast är skuggan av djuret):


Så vad säger ni? Vem publicerade det äckligaste inlägget? Var det jag eller Biffen?

 

(Och 50% av all skit jag får för det här inlägget skakar jag av mig direkt och skickar till Lund)

Middagssällskap

Publicerad 2011-08-17 19:58:02 i Allmänt

Upptäckte vid kvällsmaten att vi var två som satt och åt. En objuden gäst satt på insidan av knät/låret och mumsade av mig! Det var årets första som bitit sig fast men som tur var satt den i alla fall den här gången på ett ställe där det är ok att klia sig till skillnad från förra året...

Vad blev det för mat?

Publicerad 2011-08-14 09:44:25 i Allmänt

Förra söndagen blev jag väldigt förvånad över hur mycket kalorier som faktiskt går åt när jag tränar. Jag har egentligen aldrig tänkt på hur många kalorier jag får i mig utan bara sett till att jag inte ätit för lite. Kvinnorna på jobbet har ju alltid haft roligt åt mina portioner men de ser ju bara ett av mina mål/dag. Den gångna veckan har jag dokumenterat alla mina mål. Nu när jag ser det så här så tycker jag att det ser lite mycket ut faktiskt men ja, 7 dagar med Björn:

Söndag 7/8 Löpning 20km

Fiskburgare med ungsbakade rotgrönsaker och apelsinaioli.

Måndag 8/8 Löpning 10km

Gröt (50:50 fiber:vanliga havregryn)
Fiskburgare
Fil
Pizzafisk

Tisdag 9/8 BodyAttack 55min

Gröt&macka
Pizzafisk
Kebabkryddade köttbullar
Pizzafisk

Onsdag 10/8 Löpning 51min (intervaller)

Gröt&macka
Kebabkryddade köttbullar
Fil
Lax

Torsdag 11/8 Löpning 10km

Gröt&macka
Lax
Pannkakor

Fredag 12/8 Löpning 8,5 km

Gröt&macka
Grekiska färsbiffar
Fil
Biff i röd curry

Lördag 13/8 Kompostgrävning

Gröt&macka
Grillad kyckling och potatissallad
Kräftor&pajer

Söndag 14/8 Löpning 22km

Gröt&macka
Köttfärs-något

Tant Björn del: för många

Publicerad 2011-08-14 08:37:20 i Allmänt

J a g  s k u l l e  v ä l d i g t  g ä r n a  s o v a  l i t e  m e r  ä n  f y r a  t i m m a r  e f t e r  e n  k r ä f t s k i v a.


Men men. Kul hade vi i alla fall, BodyAttackarna och jag, på vår kombinerade kräftskiva-drinkkväll. Dyrt blev det också för mig eftersom jag inte lärt mig det där med ödmjukhet och basunerade ut att vinst över mig i valfri Roxette-låt i SingStar skulle belönas med en lunch. Baa.

1. Julia väljer Dressed for success. Det är jämnt men hon vinner. (Julia torskade fö bara en gång på hela kvällen...)
2. Emma väljer The Look. Jag dominerar helt men så kommer Nanananana nananananana nananananana och jag fattar inte hur fel jag kan ha kommit men hur jag än gjorde stod det 'Uselt' och jag tappade 2000p och vinsten.
3. Madelene väljer Joyride och det är jämnt igen men nope.


Och eftersom jag och min stora mun redan sen tidigare har en annan utmaning att träna till så var det väl lika bra att se så att tekniken sitter (ingen BA-träff utan teknikträning).

Fel

Godkänd. 7,5min innan jul är tanken...

Jaha, dags för frukost då.

Vad är det som luktar?

Publicerad 2011-08-13 17:20:25 i Allmänt

Det är jag. Jag luktar tigerbalsam. Shit va benen värker! Som tur är är det till största delen ofarlig smärta men ändå. Idag var det en välbehövlig vilodag. Den senaste jag hade var förra tisdagen och då cyklade jag trots allt 1,5 mil (Åsa och Johan ToR) men det räknas typ som vardagsmotion - på racern känns det knappt.

Till mina två motton ('Det är svårt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst' och 'Det som inte går att ta på cykeln är inte värt att ha') läggs nu: 'Kan man hoppa över vilodagar har man inte tränat tillräckligt hårt'.

Igår var Oscar på besök. Först åt vi Saigon take away, drack en öl och sen spelade vi minigolf.


Inför hål 16 var det helt jämnt men då slår Oscar en spik samtidigt som jag gjorde en tvåa innan jag föll samman på hål 17. Skit.


På dagens vilodag åkte jag återigen ut till Å&J och byggde en ny kompost.


Det var snabbt gjort. Värre var det med flytten av den gamla...

Efter ett tag ville Johan byta fokus så att han fick hjälp med att flytta varmkomposten istället. Blää. Johan svor ungefär lika mycket som han gör när det går dåligt i hockeyn och när båtmotorn krånglar...

 

Tur att det ingick lite Skrik&Spy-Sigge-gull så att inte flytta kompost var det mysigaste som hände idag.

Nej, du får ingen ful Leksands IF-napp när du sitter hos mig!

Tyst&skönt

Korna matades med äpplen...

 

...och jag&Sigge kollade in nya skylten grannen satte upp

Nu dusch, rakning och kräftskiva!

Stolt nörd

Publicerad 2011-08-11 19:44:34 i Allmänt

Hehe, ja alltså. Tycker inte ni också att det skulle vara kul att veta hur pulskurvan ser ut när man sover?

Start 22.00 Stopp 05.45

Medelpuls: 56slag/min

Jag undrar verkligen vad jag drömde kl. 03.30 (om det där stämmer, jag är tveksam) för att pulsen skulle stiga till 154! Inte kan det väl bli så av att gå på toan, nyss hade jag ju medelpuls 154 när jag slog PB på LOK"milen"...

Mastermind

Publicerad 2011-08-10 20:56:38 i Allmänt

Jag undrar hur många gånger jag fått åka till jobbet efter kvällstandborstningen. Igår på labb gjorde jag så många olika grejer som vart och ett i sig kunnat vara nog för en dag men nu är det hårdkörning. Att då ha ett litet steg i ett av experimenten där provröret ska stå i labbänkslådan i näst sista steget blev för mycket för mig.

Kl. 22.04 på kvällen med tandborsten i munnen kom jag då på att det stod kvar i lådan och det är då man önskar att man har längre till jobbet så att det bara är att gå och lägga sig och förlora en dag men nej, det var bara att hoppa i skorna och cykla upp - i regn.

Och när jag pipetterat 2x 0.7µl var det dags att åka hem. Då regnade det inte. Det finns nog inte ord för den typen av "regn" som drabbade mig just då. Undrar om det kom från molnet Mikaela fångade på bild.

BodyAttack

Publicerad 2011-08-09 21:26:09 i Allmänt

Det stod VILA i löp-träningsprogrammet idag men det är ju då som jag ska träna roliga saker. Som BodyAttack!

Självklart fick min nya kompis följa med på passet och hålla koll på min puls


Ganska så ok pass. Snittpulsen blev 154 (inkl. uppvärmning/cooldown) vilket motsvarar 80% av min beräknade maxpuls. Jag var också uppe och nosade på 95% av maxpulsen ett kort tag. Ett bra konditionspass helt enkelt.

Men nästa gång det står vila kommer mina vader att kräva vila...

Ljudet av SMS som inte kommer

Publicerad 2011-08-08 21:15:50 i Allmänt

Igår fick jag inte ett enda SMS. Inget ovanligt med det men idag trillade det in några skumma SMS som jag först senare insåg skickades igår. Dessutom fick jag höra att någon försökt ringa mig för att föreslå filmkväll men inte kommit fram. Skumt!

Hittade nyss en glasbit från Jörgens glaskross. Hur? Jag har ju dammsugit flera gånger sen dess?

Martyr

Publicerad 2011-08-07 13:47:08 i Allmänt

Om ingen vet att jag idag sprungit 20km i regn och leriga spår i Vidingsjö så har det väl inte hänt?

Sååååååå...


Uppdatering.

Hade det inte varit för att jag ska tvätta och har mögligt bröd och alltså måste ta mig ner till tvättstugan/ICA innan kl.20 skulle resten av dagen sett ut så här:

Me, myself and Veronica

Publicerad 2011-08-06 19:44:35 i Allmänt

Det var ju inte direkt något drag på jobbet i veckan. Rille satt nere hos sig och kom bara upp på korta besök i labb och på våningsplanet var det bara jag, Vivian samt en postdoc jag knappt såg. Tur då att Veronica finns och kan underhålla mig.

 

Annars har det väl inte hänt så mycket. Jag följer mitt träningsprogram inför LL och det innebär en hel del löpning. I torsdags var min vad så jäkla hård så att jag trodde vadmuskeln skulle spräcka huden. Överansträngning på G?

Jag tycker ibland att jag egentligen la för mycket pengar på min pulsklocka. Visst att den har gjort löpningen roligare men det är skönt att den kan användas i svampskogen också.

1. Innan man går in i skogen trycker man "Spara position"

2. När man vill gå tillbaka till cykeln trycker man "Gå till position"

 

Perfekt! Garmin Foresvampplockare 405cx?

Ta jobbet med sig hem

Publicerad 2011-08-03 21:52:54 i Allmänt

Jag glömde visst att byta skor innan jag gick hem från jobbet idag:

Det är första gången de följer med ända hem. Annars brukar jag upptäcka att jag har fel skor när jag kliver ut i en snödriva...

Lite sol i alla fall

Publicerad 2011-08-02 21:54:26 i Allmänt

Efter att bara ha tittat på solen genom fönstret hela dagen tog jag efter jobbet racern ut till familjen Jufvas och följde med på badutflykt i Sandvik. Badet blev till ett dopp och uppe på filten frös (!) jag faktiskt lite om fötterna så jag fick sätta på mig strumpor...

Solen kom och gick men vi hade trevligt och åt god pastasallad och snackade skit. Och med skit menar jag skit. Inte bebisskit som man kanske kan tro utan unprocessed oregano-pinnar, sköldpaddor och plumspapper.

Sen hamnade vi på Johans groggveranda och en semestrande Johan firade med en 2,8a medan jag och en ammande Åsa höll oss till te.


Och eftersom Sigge sov hela tiden fick jag hitta andra lekkamrater:

Nej, jag är inte rädd för vårtbitare även om det här ser ut som det. Jag jagade faktiskt efter den två gånger när den smet från fotosessionen men jag ville inte ha den innanför tröjan.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela