vismut

Lättviktare

Publicerad 2013-07-30 09:22:21 i Träning

Jo då. Visst blev det löpning i Hackefors tuffa spår igår. Dock bara 6,4km då jag sprang in mina splitter nya löparskor:
Bild från http://www.runningwarehouse.com/
Skon är min första i kategorin lättviktskor och väger 113g mindre än mina "vanliga" (224g mot 337g). Det blir många kilogram mindre att lyfta på en halvmara.
I första hand kommer jag att använda dem på mina korta, snabba, pass samt på tävling då de saknar proneringsstöd (som jag kanske inte behöver längre, fick beröm för min fotisättning på löplabbet) och dämpning. Dock ska jag vänja fötterna så att jag så småningom kan använda dem på längre distanser också. Idag känns det faktiskt lite som träningsvärk i fötterna så det är nog bäst att skynda långsamt.

Svensexa

Publicerad 2013-07-29 12:46:00 i Allmänt

Oj va' tiden går snabbt. En vecka kvar på semestern och jag minns knappt vad jag gjorde förra veckan. Eller, på torsdagen gjorde jag bäbis-turné. Först korvgrillning hemma hos Hanna vid lunch och sen, på väg hem från Lambo, kikade jag in på världens sötaste Ellen. Tredje mjölkspyan på shortsen kvitterade jag sen in vid kvällsmaten.
Det är inget roligt att leka med barn. Sekunden efter att man (jag) är klar och nöjd med sin skapelse ligger den totalförstörd i spillror på golvet/i sandlådan.
 
På fredagen slängdes så ÄNTLIGEN min gamla soffa som stått och tagit plats i mitt sovrum i två år. Efter det blev det rengöring av hästsläp, grillade abborrar och mojitos. Eller, min var (hoppas jag...) alkoholfri då jag tog hand om bilnycklarna och laddade upp inför lördagen. Vet i tusan om den var alkoholfri. Jag lyckades i alla fall köra fel två gånger i Kåparpsrondellen.
 
Lördagen bjöd på CR's svensexa som inleddes med 5-kamp på Vildmarkskampen.
 
Första grenen ut var kofotboll. Eller, blindfotboll kanske man kan kalla det för speciellt mycket såg man inte. Uppvärmd och svettig blev man i alla fall.
 
Efter det skulle vi flytta däck i en viss ordning över 3.20m höga stubbar. Hade samtliga i laget varit som mig och Sebbe i längd (1.82m) hade vi aldrig klarat den här övningen. Tur det finns längre personer.
 
 
Sen fick jag spöa Umesh. Sjukt svårt och jag lyckades skada baksidan av låret när jag kämpade för att hålla mig kvar på stocken. 2-1 till mig.
 
 
Umesh fick dock sin revansch i sumobrottning. 2-1.
 
Det var en riktigt rolig inledning på dagen. Och svettig. Svensexeplanerna ändrades lite så vi kunde bada. Det var lätt det varmaste badet i år men man undvek att få kallsupar...
 
50st cheeseburgare till 10 köttätare. Jag klämde 7st á 305kcal.
 
Tiggare utanför systemet i Hageby
 
 
Kanske något att testa nästa helg. Tjugo minuters tiggeri gav bra resultat!

Efter det blev det några uppdrag på stan innan det var dags för Laserdome. Ingen överraskning för den blivande brudgummen då undertecknad i ett svagt ögonblick redan basunerat ut att han minsann inte skulle bada i sina shorts då de skulle sparas till kvällens aktivitet - Laserdome. Pucko.
 
Puckot var dock en fena på Laserdome. 3a i första matchen och delad 1a i andra. Endast slagen totalt av Umesh-jäkel med en marginal motsvarandes en axelträff. Gött i alla fall att skjuta Christian sönder och samman :-)
Kvällen avslutades sen med tacos på Laserdome-stället och dans på Harrys.
 
Nehä, dags att gå ut och njuta av sista semesterveckan. En löptur i Hackefors låter som ett bra sätt.

Underbara sommar

Publicerad 2013-07-27 23:41:23 i Allmänt

Som Umesh just konstaterade, där vi sitter på min balkong mellan svensexa och Harrys: "Tänk att man kan sitta så här 23.30 i Sverige en natt i Juli."

Jo, själv sitter jag i bar överkropp utan att frysa. Tänker tillbaka på sommaren -12, då var det invirad i filt som gällde på balkonger i slutet av juli.

Årets odlingar

Publicerad 2013-07-24 18:00:11 i Allmänt

Jag har ju glömt att visa min balkong i år. Här kommer några bilder på den eftersatta balkongen - det har funnits roligare saker att göra i sommar.
 
Sin vana trogen var gräslöken balkongens kung tidig sommar - innan jag klippte ner den och planterade om den d.v.s. Efter det tog mina egenuppdrivna tagetesplantor över titeln.
 
 
Tillsammans med tagetensen växer en hot-oregano och, min favorit, citrontimjan. Verkligen en god och användbar krydda.
 
I min back som står på golvet breder citronmelissen ut sig, choklad-myntan växer bra, två physalisplantor växer alltjämt samt även dill och ogräs. Ytterligare en physalisplanta växer på men min basilka dog omedelbart efter plantering.
 
Physalis på G!
 
Tomatplantorna som jag fick av Lotta överlevde dock inte ens en helg utan vatten...
 
Nu kommer mojitoingredienserna - dags att myntan får göra någon nytta!

Leksaker

Publicerad 2013-07-22 21:43:06 i Allmänt

Undrar hur diskussionen på morgonmötet gick när någon kläckte det briljanta idén att kombinera en älg och en lastbil.
1. Lastbil
 
2. Transformering
 
3. Älg

Gyllene tider i Linköping

Publicerad 2013-07-20 16:55:40 i Allmänt

I onsdags hade Gyllene Tider spelning i Linköping. Det enda jag hörde var näst sista låten när vi parkerade bilen efter att ha barnvaktat och grillat ute vid Svartåmynningen. Det hade varit skönt att bada i värmen men det var bara Sigge som hade den lyxen.
 
I torsdags var jag på dam-EM och drack efterföljande öl på torget.
John var så ivrig att få göra vågen så han tjuvstartade
 
Redan på vår första (eller andra, beroende på hur man räknar) dejt rekommenderade Ida mig att läsa Havrepappans blogg för att veta vad jag ger mig in på när jag är tillsammans med en hästtjej. Jo då, och igår var det så dags att sitta upp för första gången på typ 20 år. Jag säger inte att jag red för det var mest sitta på hästen och gå lite framåt (skritta (om vi nu ska hålla oss till korrekt terminologi)) men efter påtryckningar från John och Christian så finns hela den 46minuter långa "ridturen" på film från en hjälmkamera om någon vill se.
 
Ida frågade mig om det var svårare än jag tänkt mig men mitt ärliga svar är att jag inte hade någon som helst förutfattad mening så jag vet inte. Det som dock slog mig var att det inte fanns något att hålla sig fast i, att löpartights är dåliga ridbyxor för att de är sjukt hala samt att jag nu vet varför hästtjejer har grymt starka insida-lårmuskler. Men visst var det svårt! Första 10min var jag inte alls bekväm men allt efter som så kändes det bättre och jag kan nog tänka mig att sitta upp någon mer gång snart för att testa på att trava lite. Med min utvecklingskurva tycker flera omkring mig (inte Ida kanske) att jag snart borde vara redo att följa med på fälttävlan. Eller, Ida kanske visst tycker att jag kan följa med men då mer som hejarklack :-)
 
Får Jippi att svänga höger.
 
Nu ska dock snälla Jippi säljas och jag får inte rida på den nya 4-åringen ("du skulle ramla av") så vi får väl se när jag får rida (utan " ") nästa gång.

Sommartips

Publicerad 2013-07-17 10:43:00 i Allmänt

Semester är bara fantastiskt - sova till 9 och inga måsten alls. Nöjd bjuder jag här på två sommartips:
 
1. Ingen grillrengörare i världen kan konkurrera med Sasha. Skinande rent!
 
2. Hemmagjord mjukglass. Mmmm.
 
Allt är dock inte frid och fröjd. Att bli utskåpad i Yatzy med mer än 100p av någon man måste förklara reglerna för när man själv anser sig vara Yatzy-gud är inte roligt.
 
Inledde nästa runda med en Yatzy men vad hjälpte det...
 

N bytt mot D och kanoting i Dalsland

Publicerad 2013-07-15 16:16:00 i Allmänt

Tillbaka i Linköpings vind och moln efter en vecka i Lidköpings sol. Som ni säkert har förstått umgås jag mer och mer med Cellbiologens Snyggaste Cellodlare, Ida, och i veckan som gick följde jag med henne "hem" till Lidköping för bilbesiktning och kanotpaddling.
För en bortskämd Motalason var det ju som en fröjd att åka till Svalnäs och bada i Vänern. Ett Varamon i miniatyr!
 
Efter att ha väntat ut Onsdagens regn fortsatte vi sen till Dalsland för att sätta vårt förhållande på prov genom att under tre dagar paddla kanot runt Bengtsfors.
 
 
Hur det gick? Tja, bara den svagare av oss fick sitta bak och styra så gick det fint...
Tyvärr Åsa. Solglasögonen är på även här.
 
Ibland var det svårpaddlat...
Det bästa med kanot vs. kajak är att man inte behöver prioritera. Allt kan tas med!
 
Det var härliga, soliga dagar med hyfsat ok vattentemperatur.
 
Den största motgången var väl egentligen att engångsgrillen var en av alla de som inte ville ta sig. Mycket tråkigt. Då var ju jag tvungen att göra upp en riktig eld i engångsgrillen istället!
 
Fisket var heller inget vidare. Jag kombinerade det, ofrivilligt, med bad...
 "Filmar du nu?"
 
Korv med bröd, popcorn, godis, Ida och vin. Bra onsdagskväll!
 
Tillbaka i Lidköping blev det mer bad och så klart mys med Sasha som inte fick följa med på sjön. Det var inte direkt ensamt i sängen även efter det att Ida gått upp:
En katt, en Björn och en hund.
 
Nollade förra veckan träningsmässigt. Idag gjorde jag mitt första löppass sen triathlonet - 7,5km på 40min bredvid Ida när hon red. Fy tusan, första kilometern var jobbig rent konditionsmässigt och sen började det att göra ont lite här och där. Nej, så här får det inte vara. Dags att trappa upp igen!

Bara aiolin som fattades

Publicerad 2013-07-07 20:48:00 i Träning

Min rapport från Vansbro förra gången det begav sig innehöll orden "jag är inte nöjd med simningen" och "Däremot är jag SUPERNÖJD med min sluttid".
 
Rapporten för i år är tvärt om - jag simmade bra men är bara ganska nöjd med min sluttid (43.38). Kanske är jag väl hård mot mig själv för jag är trots allt inte så mycket bättre simmare än 2011 och jag förbättrade ändå min tid med 1min 55s. Men jag kan bättre och återigen var det faktorer utanför min kontroll som störde mig. Det var från första till sista armtaget fisksoppa. Det var så många i startgrupp 2 som simmade lika snabbt så det var folk överallt och hela tiden, mest i starten där man gav och tog stryk. Nu har jag äntligen upplevt det "riktiga" Vansbro - sist simmade jag typ själv i 2,9km.
 
Jag hade med mig en fotograf det här året så jag kan bjuda på bilder:
Uppladdning kvällen innan...
 
Det går alldeles utmärkt att äta kebabtallrik med sked.
 
Simmarfrukost som fanns att köpa på campingplatsen bestod b.la. av skogaholmslimpa. Och grönt ägg.
 
Varmt i våtdräkt (och fingervantar)
 
Fisksoppa
 
De kritiska ögonen gillar inte den där andningen. Hoppas den tillkom i samband med navigeringstitt
 
Vad har jag lärt mig? Att min superstart inte funkar mot jämnlika eftersom man inte kan simma ovanpå andra. Dessutom vet jag nu att det stör inte min simning om någon slår mig på huvudet, greppar tag i min arm, slår hälen i mina tänder eller prejar in mig i flottar. Däremot, om någon det minsta lilla tar på mina fötter ja då försvinner min rytm på direkten.
 
Nog om simningen. Det hände ju mer under resan. Pappa var med som sällskap, något han längtat efter sen förra gången. Vi köpte tågkompaniets 3-dagarskort och fick åka hur mycket tåg och buss som helst under tre dagar - med anslutna bolag d.v.s (fast det funkade på icke anslutna bolag också. Ibland är det bra att kunna spela dum när man varit dum...).
Innan Vansbro tog vi oss till Leksand där vi hejade på Jufvas och kollade in Kyrkbåtsrodd. Pappa förevigade också sitt första besök i metropolen.
 
Konstiga personer i konstiga kläder som spelade konstig musik:
 
Den berömda Gropen:
 
Tvätt nu ikväll - inte ett endaste träningsplagg tvättades. När hände det sist? 30min simning i fredags och 43minuter simning idag var de enda aktiviteterna denna veckan bjöd på. Inte blir det mer nästa vecka - om man inte räknar kanotpaddling i Dalsland som träning d.v.s.

Ett bildlöst inlägg - för allas bästa

Publicerad 2013-07-07 20:07:00 i How do you always manage?

Jag vet inte om det är för att jag mognat som person, om det är för jag lärde mig något av det här eller om det bara är för att jag vill visa upp min bästa sida nu när jag vet att arbetskamrater smygläser bloggen (jo då, Petra. Jag kan också 1+1) men jag kommer inte att lägga upp någon bild på det som trillade ur mitt öra vid gårdagens frukost.
 
SnuskTant-Ulrika ("Du är sjuk Björn haha!") och Pierre ("Här är inte hjortronen mogna än") fick dock ett mms till frukost.

Mellandagsblogg

Publicerad 2013-07-05 16:17:14 i Allmänt

För att det inte ska gå allt för lång tid till nästa inlägg gör jag här ett pre-race-inlägg. Inte har jag ens hunnit börja träna igen efter förra helgens lopp innan det nu är dags igen. Imorgon bär det av till Dalarna för 3km simning i Vansbro, Vansbrosimningen. Temperaturen i vattnet rapporteras vara 15.7 grader och de hotar med att korta ner sträckan. Det skulle vara ett riktigt antiklimax i min mening så jag hoppas att SMHI, YR och Klart tar revansch för förra helgens misslyckande och att det förväntade helgvädret värmer vattnet ytterligare någon grad.
 
Efter att ha fått MVG i matematik inför förra gångens simning avstår jag denna gång från att räkna ut min sluttid. Jag säger istället att målet denna gång är 42min och att jag ska gå ut stenhårt och struntar i om jag smäller in i någon vägg eller inte.
 
Min nya inredningsdetalj är ett Amerikaur som först hängde hos min mormor och sedan hos min morbror. Nu hänger den alltså på min vägg men den får inte vara igång så mycket. När jag köper hus ska den, och slagverket, få vara igång.
 
 
Efter att filmen spelats in har klockan lodats så nu går den dessutom i takt. Den är hemtrevlig men en aning störande när det ska tittas på film.

Reflektioner och tjuvstart på semestern

Publicerad 2013-07-02 21:07:00 i Allmänt

Tack så jättemycket för allt beröm i kommentarerna till förra inlägget! Dock kommer här ett avslöjande: Det var inte så jobbigt. Vätternrundan, för de som testat på den, är värre.
- Är det verkligen sant?, undrade Axel.
 
Mja, på VR är det samma rörelse i hur många timmar som helst. Här får man börja cykla strax efter att man blivit trött på att simma. Man får springa strax efter att man lessnat på sadeln. Man springer i mål lite efter att man tröttnat på löpningen.
Det är dessutom så olika muskler som är involverade så nej, jag var egentligen (helt ärligt!) aldrig riktigt trött i lördags. Det betyder väl att jag är vältränad och att jag kunde ha tagit i mer. Jag kände inget alls i kroppen efter loppet men det var nog tack vare alla endorfiner, jag har (jag blev konstigt nog förvånad!) haft träningsvärk men nu är jag fit for fight igen. Träning igen imorgon - härligt!
 
Det blev visst familjefoto vid varvningen i lördags. Här finns bilden.
 
Jag har så smått börjat fundera på nästa års tävling. Simningen borde jag kunna kapa 7min på om jag börjar i simskola. Löpningen i alla fall 11min om jag fortsätter som jag gjort. Växlingen 2min. Det är 20min bara det och får jag bara mer tempoträning på cykeln kan jag nog kapa 20min där också. Huxflux är jag då nere på 7h 20min och med lite mer vilja och mindre feghet ligger väl 7h inom räckhåll?
 
Smygstartade min semester igår. Jag har inte så mycket labbarbete denna vecka så jag tar semester redan på torsdag. Dock måste jag jobba torsdag förmiddag så igår gick jag hem efter lunch för att jämna ut. Varför vara på jobbet när det är fint väder och Cellbiologens Snyggaste Cellodlare har semester och man kan bada. Hundbada alltså.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela