vismut

Överraskad

Publicerad 2011-04-29 20:25:29 i Allmänt

Ibland är det bra att prata om alla oviktiga saker som händer i ens liv. Jag har råkat nämna för BA-Jörgen att jag slagit sönder en del tallrikar och att jag måste köpa nya innan jag kan bjuda hem BA-gänget hem till mig. Han har verkligen tagit fasta på det och tjatat om mina få tallrikar flera gånger.

Idag efter attacken stannade vi kvar lite i salen och sen kommer Jörgen med en present och så börjar alla att sjunga. Det tog 3sekunder men sen fattade jag att det var mig de sjöng för :-)

Kolla vad jag fick!

Perfekt! Sen tvingade jag dom att gissa hur mycket jag fyllde. Julia och Maria gissade på 26 (vilket Rille och Alex också gjorde i tisdags. Hmmm?). Madde trodde 25 (vilket skulle innebära att jag är yngre än henne. Hmmm?). Emma däremot måste ha vetat för hon räknade ut 28 från 1983. Jörgen och Henke stod över gissandet (Hmmm?)

På kortet står det "Vi tänkte att du skulle slippa diska varje dag" vilket är mycket ironiskt eftersom jag just idag började hälften av mitt nya liv och diskade gröttallriken redan innan jag gick till jobbet.

Andra halvan av mitt nya liv kanske ni får läsa om nästa (eller nästa (eller nästnästa (eller aldrig))) vecka.

Nu så

Publicerad 2011-04-29 16:37:35 i Allmänt

Oj då- Ett experiment som gick 10minuter snabbare än beräknat! När hände det sist? Nåja, då hinner jag blogga innan jag åker på fredagsBA.

Igår kom jag ett steg närmare doktorstiteln. Jag skapade en mapp och döpte den till 'Björn disputation 2012'. Självklart är den en undermapp i mappen 'Pappersskit'...

Oj då. Den syns visst inte så bra men den är där!

Fortfarande ung

Publicerad 2011-04-27 17:49:24 i Allmänt

Igår frågade Alex assistent om jag också gift mig under tiden hon varit borta. Nej, jag tar en sak i taget, svarade jag. Alex sa att "han är fortfarande ung!".
Mm, men nu måste jag ange en lägre maxpuls på spinningen...

Tre sångfåglar på labb sjöng för mig när jag kom och gav mig en present - en strutskudde! (Bara så ni vet så försvann Älgen från soffan i söndags...)

 

På kvällen kom mamma&pappa och så åt vi på Napoli. Jag åt en god laxpasta.

Mamma hade något supermedel till diskbänken med sig så nu kan man spegla sig i diskbänken! (dessutom diskade hon mitt snuskiga durkslag. Tacktack!)

 

 

Pappa modifierade lampupphängningen och jag fick en 2m tumstock.

 

Jag fick också:

Kryddor (basilika Oscar...) och tulpaner

Kryddor och blomma

Och en elgrill!

...samt tre tshirts som mamma trodde skulle vara stora och pluffsiga ('sånna som du inte gillar') men som var precis så spänniga som jag vill ha :-)

Annandag påsk

Publicerad 2011-04-25 20:31:12 i Allmänt

Jag vet inte om det är vårkänslor eller vad det är men de senaste veckorna har jag faktiskt insett att jag gillar Linköping och att jag nog kan tänka mig att bo kvar här. Vad är det bästa med stan då? Mja, eftersom jag har många vänner här så är väl dom på förstaplatsen, även om jag inte träffar dom så ofta, men vad gäller själva stan så är Tinnerö helt underbart!
I förmiddags (och igår kväll) tog jag mig ut dit på en cykeltur.

Det var så sjuuukt mycket bilar/cyklar/gående folk där! Som en lördag på stan ungefär. Vid Halshöga frågade jag en tjej om det något speciellt. Mm, kosläpp.

Det fanns en ännu bättre fotoplats för att visa bilkaoset men där stod tjejen med en stor hund och dirigerade trafiken så jag fick nöja mig med ovanstående.

Gräsänder vis Rosenkälla

Padda vid Frökärret

Vitsippor

Skymning


På seneftermiddagen cyklade jag med Johan och Axel. Cykling är mycket roligare med sällskap!

Kisskillar. Axel har stora problem innan han kan börja kissa. Som vanligt...


Jag vill inte jobba imorgon!!

Påskdagen

Publicerad 2011-04-24 18:13:05 i Allmänt

Jag åt frukost i Motala.

Dino visste vad som väntade när pappa öppnade ett skåp.

 

Jag åkte buss hem till Linköping och hade en "tösstig" hund i sätet framför mig.

 

Sen gav jag mig ut i aprilvädret (!) och cyklade runt Roxen. I stället för banan som färdkost hade jag påskäggsgodis. Så härligt det är att cykla utan vind (bara fartvind) och fint väder!

 

Påskafton

Publicerad 2011-04-24 18:07:30 i Allmänt

Vi la i båten i Boren.

 

Vi åkte på utflykt till skogarna norr om Motala och jag fick ett nytt X - Tjäder.

 

Jag anammade (ofrivilligt) gubbmodet genom att fastna i ett dörrhandtag. Tyvärr offrade jag min favorit-tshirt (men mamma sydde lite!)

 

Vi åt tårta.

Jag borstade Dino. Pappa sa att katten skulle riva mig efter fyra drag. Fel. Det tog en minut...

Långfredagen

Publicerad 2011-04-24 17:47:42 i Allmänt

Pappa kom in för att hjälpa mig borra upp TVn på väggen och sätta upp en ny lampkrok i taket. Pappa hade fruktat att borrandet för TVn skulle bli svårt men icke - den satt snart på väggen! Lampan så:

Äntligen fick jag användning för min skurmopp. Den var bra till att mäta ut var det skulle borras!

Borrandet var betydligt svårare då vi stötte på armeringsjärn ganska så omgående men nu händer lampan där. Den väger ju inte så mycket så kroken bör hålla trots att den inte sitter så djupt. Men skulle den klara en kristallkrona?

Nöjda åkte vi sedan och fågelskådade innan jag följde med till Motala.

I år igen!

Publicerad 2011-04-20 21:03:07 i Allmänt

Jepp, återigen är gräslöken årets flaggskepp på balkongen. Det här året är dock konkurrensen väldigt liten, jag har bara sått lite dill. Och lite krasse i köket förstås...

Strax efter att bilden togs skördades ett stort knippe och frystes in.

I år igen!

Publicerad 2011-04-19 22:08:36 i Allmänt

Imorgon börjar den - födelsedagsveckan

20 Åsa J
21 Henrik M, Henrik M's pappa, Johan H, BA-Madde
22
23 Christian R
24 Markus K, Kajsa HP
25 Ida T
26 Jag!

Icke skyldig

Publicerad 2011-04-19 16:51:17 i Allmänt

Å ena sidan kan man tycka att man får skylla sig själv om man sätter ut en kaka bland kakmonster i fikarummet på plan13 i en genomskinlig låda och den blir uppäten.

Å andra sidan kanske man borde vänta på att någon säger varsågod.




Hursomhelst så är det för sent nu...

Alive and kicking

Publicerad 2011-04-16 19:15:57 i Allmänt

Oj då. Den här veckan försvann visst fort utan speciellt stor bloggaktivitet. Inget hände dock förutom att jag i torsdags hade en dipp och verkligen inte hade lust att träna och hade en minilivskris och funderade och googlade på jobb som jag kan tänkas ha efter disputationen.

Popcorn till Criminal minds blev det också. Det är faktiskt en enormt stor skillnad att se CM på platt-tv jämfört med tjock-tv! Vilka färger! Det är som att man är med i serien själv på något vis.

Efter tre (eller fyra? Hmm) öl igår hade stans nuförtiden mest lättpåverkade kille lite lätt huvudvärk i morse. På eftermiddagen tog han med sig några bullar ut till husägarna vid Roxen och fågelskådade samt demonterade antennkabel.
Johan försökte elda

 

Ikväll blir det fest i min trappuppgång men det verkar vara vettiga personer som har inflyttningsfest och inte som idioterna i trapphuset bredvid som stör nattsömnen varje helg...

 

 

Nu märkte jag dock inget igår för jag var ju som sagt och drack öl med BodyAttackare. Grilla skulle vi också göra men det tog en bra stund innan maten blev klar. Stämningen sjönk en aning när hungern ökade och blodsockret sjönk (inte mitt för jag åt godis!). Madde tyckte att vi skulle steka istället när klockan närmade sig 21 utan att fläskfilén och kycklingen var klara. Jag var i alla fall sjukt nöjd med att bara ha korv med mig för den var både god, köttig och varm!

Här tog vi ett kort att skicka till Jörgen för att få honom att snabba på men just när jag tryckte av ringde det på dörren...

 

Superkamera på mobilen. Vad gör 5Mpixlar när fokusen suger i dåligt ljus?

"Hur bra som helst"

Publicerad 2011-04-12 22:05:48 i Allmänt

Efter kvällens bodyattack spelade jag lite biljard med Oscar som är på besök. En öl var drack vi också och den tog väl lite väl hårt efter att ha attackat (jag) eller sovit lite (Oscar). Vi blev båda trötta så Oscar får äran att vara den första som sover i min soffa.

I reklampauserna i hockeyn har vi kollat nya kanal 11. Ett riktigt kul program som heter 'Dagens Man'. Hahaha, vilket program! Skämskudde fram om ni får för er att titta.

 

Millipore bidrar till att göra labbet lite mer....rosa.

 

 

Nu är det visst BigBrother på kvalitetskanalen TV11. BigBrother med 'Demonproducenten Basshunter'! Det eller sova. Hmm.

Helgen

Publicerad 2011-04-11 19:12:06 i Allmänt

Jag sov visst också om man får tro bilden pappa skickade i ett mail. Doris var också trött.

Urblåst

Publicerad 2011-04-10 22:02:18 i Allmänt

Trots att det inte var helt perfekt vind hem från Motala så gick det undan. Samma sträcka + de extra 10km jag aldrig cyklade i fredags gick 25min snabbare.

I går var pappa och jag vid ett blåsigt Tåkern och fick se många rovfåglar. 3 havsörnar, 8 brun kärrhök, 2 blå kärrhök, 4 ormvråkar och 3 fiskgjusar. Sen tror vi att vi såg en pilgrimsfalk men jag är inte säker.

 

Någon på jobbet sa att hon tyckte tussilago är fula och att man bara tycker om dom för att de är tidiga. Jag tycker dock att de är fina.

 

 

Idag har jag jobbat några timmar för jag har ett så spännande experiment som jag vill se om det fungerar och imorgon var en av maskinerna upptagen så då fick det bli idag istället.

 

Hemma igen spikade jag kabel och än en gång fick jag bevisat att jag inte ska hålla på med sånt där. Undrar hur många fler slag som träffade tummen istället för spiken. Till mitt försvar så var det faktiskt en ganska pillig sysselsättning.

Sen gick jag till gymmet...

Fiasko. Med 9km kvar var det dags att åka ...

Publicerad 2011-04-08 20:58:02 i Allmänt

mms_img36481 (MMS)

Fiasko. Med 9km kvar var det dags att åka ut på stora vägen men med tanke på att jag flög som en vante över vägen ringde jag mamma o pappa. Tänkte att de ville ha en son i livet lite till. Potatisgratäng och fläskfile' blev det sen. Mums!

Svettig

Publicerad 2011-04-06 21:52:43 i Allmänt

Idag var jag helt slut i huvudet när klockan var 17.30 och hemgång. Jag har gjort så många olika saker samtidigt hela dagen och jag är riktigt nöjd att jag var "lat" och sköt upp ett experiment till imorgon.

Idag kom min nya TV och det skulle bara vara att koppla in och titta. Någon manual fanns inte för den låg på TVn.

Först nu (ok, jag cyklade lite också) har jag fått igång den så jag kan titta och på köpet är det kaos i vardagsrummet (se 40% av kaoset nedan). För inte funkade det direkt inte. Nej, den hittade inga kanaler. Christian föreslog att jag skulle koppla in framtidens tv som stått på vinden sen den kom.

Nästa problem - sladdlängd. Jag hatar att comhem ska bestämma var jag ska ha min TV. Aja, när jag provosoriskt löst problemet skulle jag bara koppla in HDMI-kabeln och vad får jag se då? Dte finns TVÅ antennkabeluttag på TVn.

Jag byter plats på min kabel och huxflux har jag bild utan boxen!

 

Och om ni undrar så är TVbordet (Russ heter han) också bara provosoriskt för TVn ska upp på väggen när jag får tillbaka min slagborr och lite hjälp.

 

Nu dusch sen godnatt.

Hahahahaha!

Publicerad 2011-04-02 22:01:00 i Allmänt

Nej, TV-utbudet är verkligen inget att skratta åt. Jag är heller inte partysugen (vilket jag inte varit på väldigt länge) så jag hamnade vid datorn organiserandes mina foton. Från mina tidiga år med digitalkameran är bilderna faktiskt väldigt tråkiga men nu har jag kommit fram till 2005 och det här kortet med titeln "Jonas hade beställt en calzone". Hahahahaha! Så jäkla kul bild!

En calzone enl. pizzeria Pinocchio i Lambohov...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela