vismut

Extas

Publicerad 2007-05-29 22:23:13 i Allmänt

Idag var ryssen impad av mig. Förra året gjorde han ett försök som inte lyckades och nu kommer jag och får ett mycket intressant resultat (se bilden om du inte tror mig). Att det sen blev fel på en annan del av försöket gjorde inte så mycket idag, det är ju bara två dagars arbete för att göra om det.
Alltså, ryssen blev helt i gasen och började planera för försök typ två veckor fram i tiden. Eller kanske att han egentligen försökte pressa in allt i ett och samma experiment - jag vet inte riktigt - men han sansade sig iaf lite efter att vi pratat med bossen (som även han tyckte att det var intressanta grejer (men han kommenterade ju iåfs det misslyckade försöket också så klart)).

image9
Orsak till extas!

Motsatsen till jobbigt!

Publicerad 2007-05-27 18:01:12 i Allmänt

I helgen har jag varit i Motala. Pappa fyllde år i veckan så han fick b.la. fiskedrag och ett fiskekort i Boren av mig. Självklart gav vi oss ut o fiskade igår men eftersom fiskekortsautomaten bara tar guldtior och jag gav bort mina till pappa fick han pröjsa mitt kort också... Blåste gjorde det på sjön så jag satt fullt påklädd men för att slippa kisa så hade jag mina solglasögon på mig. Jo, på kvällen såg det ut som om jag bytt ut mina svarta bågar till vita. Det stramar rejält i pannan och min näsa är röd. Någon fisk blev det inte och jag antar att han som fiskar i Norge i helgen kommer att skryta om sina fångster när han kommer hem.

Helgens citat: "Ingen av mina kompisar har klagat i alla fall"
Nyöppnad fiskebutik i Motala. Jag frågade om det var en bra fiskelina han sålde och tydligen så hade ju ingen klagat. Den var pissdålig om nån frågar mig.

Nu har det faktiskt gått 4 veckor sedan Charlotta började sin praktik och snart är hon hemma igen. Veckorna gick ganska fort ändå.

Ikväll blir det rabarberkräm. Det är skitkul att plocka rabarber tycker jag. Har man inte testat bör man gå till närmastre tomt och prova...

KALL

Publicerad 2007-05-23 11:43:17 i Allmänt

Jag vill inte klaga i bloggen. Jag har redan skickat två sms och beklagat mig men jag kan inte hålla mig. JAG FRYSER OM MINA FINGRAR!

Idag jobbar jag i kylrummet, +4grader. Långkallingar, mössa och fleacetröja värmer skönt men fingrarna... Det är omöjligt att jobba i vantar, jag har testat, och trots att jag kan värma dem 5min var 20min så är de så kalla så att de värker!

Hopp, nu piper klockan. Slut på värmen - in i kylen igen.

Boys' Night Home

Publicerad 2007-05-22 23:09:14 i Allmänt

Ikväll var alla DIPP-veteraner som är kvar i Linköping på besök hos mig för en TV-spelskväll. Super Bomberman, NHL2007, Mortal Kombat, tennis och något mer slagsmålsspel spelades. Kvällens kung måste ha varit Sebbe som vann alla sina ishockeymatcher och som var grym i alla andra spel as well. Umesh spelade bara när han blev tvingad...

image8
DIPPare i ny miljö utan svettiga idrottskläder.

36

Publicerad 2007-05-21 11:13:10 i Allmänt

är antalet duttar jag klarade av att göra med en fotboll i lördags. Kanske inte så speciellt (fast jag hade jeans på mig) men det var bara tredje försöket och ni ska veta att mitt rekord inte är så mycket högre (minns inte hur mkt dock). Ett stort underbetyg till fotbollsspelaren Björn. Oj, det är visst 7 år sedan som jag slutade spela! Brrr. Tänk om timmarna på jobbet kunde gå lika snabbt när man bara läser, läser, läser och dricker the.

Två dagar i Götet

Publicerad 2007-05-19 19:41:20 i Allmänt

Torsdag och fredag var jag och Charlotta i Göteborg. Vi hade planerat att åka till Liseberg men när så väl resan blir av så regnar det och är 6 grader varmt! Vi stack dit ändå och hade skitkul! Här är åklistan och mina betyg:

Attraktion Betyg Kommentar
Kristallsalongen 2  
Sagoslottet 1 Uppdatering önskas!
Slänggungan 2 Jag är alltid skitskraj för att linorna ska paja.
Tornado 1 Pizzabuffé (ät så mkt du vill) innan är inte roligt:-(
Virvelvinden 2 Roligare när man var liten.
Kulingen 5 Roligaste av alla. Speciellt magkänslan! Ett Vikingaskepp som gungar.
Radiobilar 3  
Höjdskräcken 4  
Uppskjutet 5 Får kommentarer om mina skrik. Riktigt häftig!
Spinrock 4 Kul innan pizzabuffén gjorde sig påmind igen...
Lisebergsbanan 4  
Pandavision 3 Animerad film om klimatpåverkan i 3D. Kul!
Uppswinget 1alt. 5 Årets nyhet. Inte kul alls men otäck som ***! Inte kändes det som om
man satt fast heller!
Balder 5 70%lutning i backen på kortet...
Kanonen 3 Går snabbt men för snabbt för att man ska hinna känna något.

image7

Balder. Bergochdalbana i trä!

Ensam KemiskBiolog i Göteborg? Nejdå. Mange, i sällskap med Peder, fick sig en rejäl klapp på Avenyn och en tredje hälsade jag på vid Terminalen. Världen är liten...

Kids say the darndest things

Publicerad 2007-05-15 18:16:49 i Allmänt

Idag var jag och klippte mig. Förra gången spottade frisören ur sig saker som (tänk utlänning med östgötsk dialekt):

-"Du ser ut som om du kommer från landet

-"Mindre hår än din pappa - illa"

-"Du ska använda barnshampo. 1 liter, 10kr på Rusta".


Idag var hans son där och när det var färdigklippt frågade han ungen om det såg bra ut:
-"Det är för kort!"
-"Va? Är det för kort?"
-"Ja, hela pannan syns ju!"

Hmm.

Människor är konstiga

Publicerad 2007-05-15 18:10:28 i Allmänt

Det här inlägget skulle publiceras igår men något blev konstigt då. Kommer nu istället!

Dagen bjöd på tre exempel som visar att många människor är lite konstiga. Här kommer dom!

  • Person 1 cyklar på Lambohovsleden i småregn iförd en ut och in-vänd lila systembolagpåse på huvudet. Verkar fungera bra som skydd mot regn men man får ju räkna med vissa blickar.
  • Person 2 har senaste månaderna bara ätit pulver till lunch för att gå ner i vikt. Idag var inget undantag. När "lunchen" var uppdrucken toppades den med en godis-muffin! Jor'åsåatt'e...
  • Person 3 ska ta flytande kväve ur en stor tunna i kylrummet för att frysa ner sina prover i. När locket ska tas bort ramlar det ner på golvet. Personen tar sitt flytande kväve, lägger sleven som användes på bordet, böjer sig ner efter locket (under bordet) och känner då en kall vätska rinna in i örat. Viss panik utbryter innan personen inser att det faktiskt inte var så farligt men att pseudo-öronvärk förmodligen kommer förekomma under dagen. Jor'åsåatt'e...

En av personerna är jag. Gissa vem...

Game Over

Publicerad 2007-05-13 19:16:15 i Allmänt

image6
www.planetnintendo.com/


Tolkning 1: Idag spelade DIPP troligen sin sista innebandymatch någonsin. Kvartsfinalen slutade på samma sätt som majoriteten av DIPPs matcher slutat. Dvs med förlust....

Tolkning 2: Charlotta har varit här i helgen och eftersom det har varit halvtaskigt väder får man vara inne och spela playstation vilken vi har utnyttjat. Eftersom jag nu tröttnat på att jag är så kass i supermario world så spelade vi Tony Hawk (skateboardspel) istället. När jag var liten lånade jag bara ett Nintendo 8bit när jag var sjuk så jag är inte så duktig. När Charlotta gör trick på trick på trick och samlar poäng så sliter jag med att inte ramla efter att ha gjort ett litet hopp. Man kan säga att jag är tv-spelshandikappad!

Igår var jag på stan och på tornby. Iåfs så lämnade jag in bilder för framkallning men annars så var en glass det enda jag handlade. Jag kan inte förstå att folk älskar att shopa. Jag får verkligen anstränga mig om jag måste köpa ett par byxor eller så.

Nu ska jag nog gå och köpa ägg för jag vill göra pannkaka för tredje söndagen i rad. Pannkaka och hallonsylt!

0 koll

Publicerad 2007-05-11 18:54:19 i Allmänt

Ibland undrar jag hur jag kan bry mig så lite om hur jag ser ut som jag gör. Idag är det en vecka sen jag rakade mig. Senaste dagarna har jag sett lite sluskig ut men samtidigt vill jag se hur min skäggväxt är för tillfället så jag har låtit det vara kvar. Jag kan rapportera att färgen på mina strån är åt det kopparfärgade hållet. Om nån nu vill veta.
Jaja. Lite orakad kan väl alla vara ibland. Ryssen rakar sig nog också ganska regelbundet verkar det som. Typ varannan söndag...
Any way. Jag har en hel del strumpor med hål i så imorse bestämde jag mig för att kombinera två par (märkte först senare att det ändå var hål i den ena) som i alla fall på avstånd ser ut att ha samma färg. Den ena är svart och den andra är mörkblå så om man inte råstirrar syns det (nog) inte.
När jag kommer hem och tittar mig i spegeln blir jag lite röd om kinderna. Varför? Jo, min t-shirt är ut och in och har så varit hela dagen! Jag antar att jag inte tagit av mig min tjocktröja under dagen för då borde någon ha sagt något ,eller?

Nu lite tv-spel!

Olycka på väg till jobbet!

Publicerad 2007-05-09 18:11:01 i Allmänt

Idag krockade jag. Med en bofink! När jag cyklade till jobbet i morse så smällde det till på mitt smalben i en nedförsbacke. Vände mig om. Såg en vinglig bofink som fortsatte ut i trafiken men som verkade klara sig undan från en krock med betydligt hårdare föremål.

Idag har jag inte gjort så mycket men ändå gjort massor om ni fattar. Har suttit och tittat på hur översteryssen löser de problem som jag har haft men nu inser jag att han tar de genvägar den andra ryssen varnat mig för. I vilket fall så var det en givande genomgång.

Igår var det innebandy. Först till lite efter halvlek fick vi en avbytare och då sprang jag direkt och bytte. Trots att vi var både spelmässigt (något) och antalsmässigt (betydligt) underlägsna så vann vi 7-6. Återigen förbjuder min ödmjukhet att säga hur många mål jag gjorde. I alla fall så är den här säsongen helt sjuktbra målmässigt för mig. Kan bero på att jag har en ny klubba (och att bladet nu sitter fast på klubban) eller det faktum att vi alltid är så få spelare så jag får spela 80% av tiden.

Nu ska jag steka fläskkotlett och champinjoner iförd tröja...

Beröm!

Publicerad 2007-05-07 20:48:20 i Allmänt

Idag var det möte med översteryssen och jag skulle visa vad jag gjort de senaste två veckorna. Jag var lite spänd inför vad han skulle säga men efteråt var jag nöjd. Orden som kom ut var nämligen "Good Björn!"...

Hela kvällen har jag surfat runt för att hitta program som kan återskapa raderade (oavsiktligt dock) filer. Nu har jag hittat ett som är gratis och som dessutom kan återskapa worddokument så att man kan läsa dem (vilket borde vara en självklarhet - det är det inte).
Man lär sig faktiskt massor på att felsöka olika dataproblem.

Helg

Publicerad 2007-05-06 20:03:56 i Allmänt

Helgen har varit OK. Lite tvspel (supermario World) på fredagskvällen och lördagsmorgonen. Lite gymmande följt av fest på kvällen.
Det var ett going away-party för ett par som ska göra ex-jobb i Mexiko - MASSOR med folk. Och karaoke.
Det fanns ingen mikrofon så jag fick ta i rejält när jag sjöng Summer of '69, Vandraren och en låt till som jag inte kommer ihåg.
Efter förfesten blev det HG. Var inte så mycket folk och rent allmänt tycker jag inte att det är lika roligt att gå ut längre. DJ'n spelade inte Jimmie Dean så länge jag var kvar trots att jag önskade den. Mesig som jag är så vågade jag inte stå för att jag ville höra den så jag sa att min flickvän skulle bli glad att höra den. Problemet är att hon är 7 mil bort eller så... Förra gången vi var ute var det hon som önskade den åt mig. Måste skärpa mig!


Idag har jag varit i Tornby. Mat (KÖTT!), en skjorta och en akvariepump fick jag med mig hem. Sen har jag legat ute i solen och jobbat på brännan.

  • Vad gör man när man har en del över efter montering av akvariepump även om man följt bruksanvisningen?
  • Steka fläskkotlett och champinjoner i bar överkropp rekommenderas inte.
  • 2 dagars arbetsvecka och 5 dagar helg önskas.
  • Hockey när det är >20grader ute känns - konstigt.

Tillbakablick

Publicerad 2007-05-04 08:21:01 i Allmänt

Inte för att jag har gjort så mycket de senaste dagarna men här kommer en uppdatering:

I onsdags gav jag mej ut på en utflykt med hjälp av buss 202. Jag åkte nästan ändhållplats till ändhållplats. På hållplatsen i Ekholmen mötte en kille upp och jag gav honom pengar och han gav mej ett playstation 2 med massor med spel till! Jag har inte hunnit spela så mycket än, bara lite NHL.

Igår var den överlägset segaste dagen hittills på jobbet. Satt bara framför min dator för att analysera mina resultat. Det gick inte så bra så jag blev lite sur och tiden verkligen kröp fram!

Idag ska jag ha gruppmöte och sen ska jag analysera mina prover med masspektroskopi. Ska springa hem tidigare hoppas jag!

Ett riktigt farthinder!

Publicerad 2007-05-01 21:31:38 i Allmänt

Vaknade med ont i kroppen. Länge sedan jag hade en sån träningsvärk men det kändes samtidigt skönt att veta att träningen gav något igår. Gav mej på att träna lite andra muskler idag så kanske favorit i repris imorgon...

Igår badade jag som skrivits bubbelbad och bastade hos Sebbe. Det var första gången som jag träffade hans tvillingbror! Oj så lika de är! Lyckades inte få något kort på dom men väl på poolen. Kändes skönt att tillbringa Valborg i ett varmt bad och tillhörande bastu istället för att frysa runt en grill.
image5



Tog en tur till labb idag. Var väl där drygt en timme men mest intressant var vägen till jobbet. I Lambohov har man satt upp nya farthinder på bussgator för att undvika trafik inne i bostadsområdet. Farthindren ser verkligen inte mycket ut för världen men de är väldigt effektiva. Kan aldrig tänka mej att någon som kört på bussgatan en gång gör om det.

För några veckor sedan såg jag första (ja, som jag sett) offret för dessa lömska saker. Det stod en bil mitt på bussgatan med punktering på båda däcken på höger sida. Idag var det så dags igen. Jag såg en bil så på samma ställe så jag cyklade dit för att se vad som var på gång. Mycket riktigt. Punka på höger fram!
Mannen hojtade till mej och bad att få låna min mobil. Han skakade när han skulle slå numret så han bad mej ringa istället.

Första samtalet gick till kompisen vars bil han lånat ("Shit asså! Hoppas att inget annat gått sönder. Asså, shit asså!") - Inget svar.
Andra samtalet gick till frun i Ekholmen. ("Shit asså! Hon kommer bli skitarg. Asså, shit asså!") - Inget svar
Tredje samtalet gick till svärmor (!). Här svarade nån och han övergick till något språk där det enda jag förstod var "Slestaskolan" och "Lambohov".

"Shit asså! Jag brukar åka här men nu var det ett tag sen. Det där farthindret fanns inte här förra gången jag körde här. Asså, shit asså!"

Sen frågade han mej om hur jag tyckte att han skulle ta sig ut ifrån bussfilen igen. Han var ju tvungen att passera ytterliggare ett av de effektiva farthindrena. Han fick några tips och ett lycka till. Sen cyklade jag småskrattande iväg till jobbet - jobbet på 1maj. Jag var inte ensam där - sorgligt..

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela