vismut

Den som inga byxor har han får tvätta!

Publicerad 2008-11-30 18:05:58 i Allmänt

Efter en torsdag i Valla som gav huvudvärk började helgen med en klippning. Som vanligt råkade jag ut för en praktikant. Denna praktikant var väl runt 40 år och kunde knappt svenska. När jag inspekterade klippningen frågade "handledaren" om jag tyckte det var för kort. "Kortare?" sa praktikanten och började spraya vatten och ta fram saxen igen. NEJ! Inte kortare! ropade handledaren. Sen sa han till mig "Det är lugnt grabben, det är perfekt längd till jul"...

Sen intog jag Åsas och Johans soffa. Johan hamnade på golvet och Åsa i en fotölj. Fast det känns som om det hade varit så även om jag inte hade varit där. Pizzan var god även om, ja, fisarna så här 48h senare fortfarande är vidriga. Åsa bakade gott filmjölksbröd och skickade med stackars Björn en limpa hem. Dock glömde jag gå på toan innan jag cyklade därifrån (syftet med kvällen?)! Sator attackerade mig utan förvarning (eller, Åsa förvarnade mig visserligen) från bakom soffan. Vänta bara till du kommer på besök hit....

Igår var det utgång på NH. På förfesten satt tre personer med mer eller mindre allvarliga mag/tarmåkommor. Hehe, vi börjar bli gamla! Väl på NH blev jag kär (men tyvärr även blyg) och träffade dessutom på tre gamla klasskamrater (Bülow, Lotta Rylander och Josephine) så tillsammans med Axel så kunde vi haft någon slags re-union.

Idag (och igår) var planen återigen att köpa nya byxor men - nä, det fick bli tvätt av det par jag har. Istället för modeinlägg kommer ett inredningsinlägg!

Tre hål i väggen - nya, effektiva ventilationen


Sista tvätten ever i Stångåstadens sämsta tvättstuga


Imorgon börjar renoveringen av tvättstugan


Torkrummet


Nytt golv i sovrummet. Överkastet används för att täppa till ventilationen...

Lotta my favourite!

Publicerad 2008-11-25 21:11:00 i Allmänt

Äntligen verkar såpan med min friskvårdspeng nått sitt slut. Lotta på jobbet har haft samma problem så hon och jag har arbetat från två håll för att lösa problemet. Till slut blev det hon som löste det med min idé - köpa ut våra autogiron.
Jäkla tur det för nu vet jag att förutom dans så räknas även BOWLING till friskvård. Undrar om man kan skriva upp ölen också?


Wii-sports kanske också räknas som friskvård?

Naken bland folk

Publicerad 2008-11-23 22:19:56 i Allmänt

I helgen har jag inte gjort något alls. Eller, jo det har jag väl men inget speciellt. Mest segat. I lördags var jag hur seg som helst efter veckan och utgång. Lite jobb och lite simning blev det i alla fall. På kvällen började jag se The exorcism of Emily Rose på TV. Jag brukar inte se skräckfilmer men Rikard hade tipsat om den. Jag hade redan tackat nej till att följa med Rikard på fest men mitt under filmen börjar operation övertalning från två andra personer om att följa med ut. Jag hade precis gett efter - jag skulle bara se till nästa reklampaus. Fast då höll jag på att somna så det blev varken film eller fest.

Nu är jag väldigt less på att ha så här stökigt. Så fort jag tar i något får jag slipdamm på händerna. Undrar hur hälsosamt det är att bo i den här skiten.

Rubriken? I måndags blev jag av med min halskedja på gymmet. Troligast skulle väl vara att jag klumpat bort den men jag är övertygad om att nån snodde den. Hur som helst så känner jag mig naken utan. Guldfynd i veckan?

And we could have named her ...

Publicerad 2008-11-20 22:59:00 i Allmänt

För några veckor sedan blev mina kemikunskaper ifrågasatta av en annan doktorand som jag inte kommer så bra överens med om vi säger så. Förutom att hon använde sin moderliga röst så blev jag väldigt irriterad. Okej, jag är väldigt slarvig med labbrock men jag har bättrat mig senaste två veckorna (sen jag fick fina röda fläckar på en tröja...).
Speciellt orolig var hon att det luktade merkaptoetanol. Nu var det 4h sen jag ens hade haft ett rör innehållandes merkaptoetanol så jag ifrågasatte hur hon kunde känna lukten ut i korridoren. Jo minsann, det kunde hon. Det var mitt luktsinne som var avtrubbat. Och FARLIGT var det visst också.

Jag ägnade någon halvtimme åt att gräva fram hur farligt det egentligen är och visst, en mus dör om det finns 13000mg/m3. I mitt fall handlar det väl om 0,005mg i ett rör så man kan ju fundera på hur många pikogram det är per m3 egentligen. Aja, jag har inte tagit upp det något mer förrän hon tog upp det hela i fikarummet idag. Jag tände direkt och rabblade fakta och fick medhåll av dels hennes handledare och hennes BMA. Haha, jag kände hur en sten lättade från mitt hjärta (precis som när jag berättade det hela för Rikard. Och för Åsa. Och nu när jag bloggar om det.). Hennes enda svar var "Men det står ju toxic?!"


Nyss var jag uppe på jobbet och kollade om jag stängt av spisen. Lite pinsamt om brandombudet bränner ner stället...

Imorgon har jag fredagspresentation på gruppmötet - för att tala Pontusspråk så finns det risk för fuck-up


Idag är det verkligen kaos här. Blött och skitigt på köksgolvet. De har torkat lera med min kökshandduk. Tre stora hål rakt igenom ytterväggen där jag sover. Nu har jag tätat dom med en filt men den ljudisolerar inte så bra. Dags att försöka sova kanske?

Ommöblering

Publicerad 2008-11-19 21:12:18 i Allmänt

Idag låg det en liten lapp på köksbordet: "Vi ber er att ta bort saker framför påmärkta fönster för håltagning. På torsdag den 20/11, med start kl 07.00"

SUCK! Fönstret det talas om är helt blockerat av min säng. Under sängen finns dessutom två garderober och ett skrivbord. Vilken tur att Christian kom och lånade min kamera ikväll så jag fick lite bärhjälp. Men positivt: Jag träffade en av byggarna idag och han sa att nästa vecka skulle de börja kakla badrummet och veckan efter, om golvet torkat, skulle de sätta in toan igen. Gött, bara två veckor kvar då... Mm, ikväll blir det rakning i diskhon.

Imorgon har jag fikadag på jobbet. Nu har jag bakat två äpplekakor. Mums!

Taizé

Publicerad 2008-11-18 21:21:10 i Allmänt

För nästan exakt 10 år sedan var jag i munkklostret Taizé i Frankrike. Idag var det ett repotage på packat och klart ifrån Taizé där reporten sa att hon tagit en kall dusch för "de har något problem med varmvattnet". Hehe, been there done that. Problemet är att det inte finns tillräckligt med varmvatten för alla som bor där. Man måste vara uppe mycket tidigt för att få. Det var rätt kul att se matutdelningen. En fralla med chokladbit och oboy till frukost. Inte mycket mer till lunch och kvällsmat heller. Hur äverlevde jag egentligen? Just ja, Mars-bars från kiosken...

"Hit reser människor från hela världen för att resa in i sig själva". Inte fransmännen i alla fall. De åkte dit för att få vara hemifrån och kunna röka hasch. Haschlukten låg som en söt dimma över klostret.

In case of emergency - 4240

Publicerad 2008-11-14 21:25:11 i Allmänt

Jag har tråkat Rikard i veckan för att han blev utsedd till brandombud för Cellbiologen plan 9. Tydligen hade Bossen tipsat om att Rikard kunde ta på sig en sådan uppgift. Så vad händer idag? Jo självklart får jag själv ett mail från avdelningschefen som vill göra mig till brandombud för plan 13. Säg så här: Varken jag eller Rikard är personer som vi båda skulle ha tillit till i nödsituationer. Fast så klart, vår uppgift är väl främst att jobba i förebyggande syfte.

Eftersom vi går in stenhårt för vårt nya jobb så kände vi det som vår plikt att inspektera en enormt stor öppning nere i källaren idag. Vi antar att det är någon slags hemlig tunnel under hela sjukhusbyggnaden. Inspektera och inspektera. Jag skulle visst få 100:- av min kollega om jag kröp in i tunneln, fast det kändes inte som en bra idé en fredag eftermiddag så det får vänta - om de nu inte hinner stänga igen luckan tills dess (hoppashoppashoppas att de hinner!)

Dagens is-sportinslag:
"Kungälv och Örebro [... ] ska de väl lyckas ha bakom sig". Eller hur. Laget IFK fick spö av i onsdags med 7-1 fick stryk av Kungälv idag. Och IFK torskade mot Örebro. Kasst! Även jag vet ju att Örebro bara har en spelare (kanske två, de har en gammal IFKare också) och att han gör massor med mål. Punktmarkera honom. Låt honom i alla fall inte göra 3 mål!

Nu har jag flytt till Motala över helgen. Masha frågade hur det var hemma för jag såg tydligen sliten ut. Jag borde visst både klippa mig och raka mig enligt henne. Äh, det är svårt att raka sig utan spegel och om jag klipper mig nu så måste jag ju klippa mig en gång till innan jul. Lika bra att se lite sluskig ut. Det är faktiskt väldigt skönt!

Tänk att naturen är smartare än oss!

Publicerad 2008-11-13 19:32:57 i Allmänt

Idag kom artiklar och TV-inslag om att en HIV-smittad man med leukemi fick en benmärgstransplantation från en donator med en mutation som försvårar för HIV-viruset att få fäste. Det tuffa är att den här personen nu två år efter transplantationen är fri från HIV. Det är inte säkert att det kommer förbli så men visst är det coolt. Roligt att läsa alla kommentarer om artiklarna. Det blandas med folk som tolkar artikeln som att HIV går att bota och jublar i massor och besserwisser-folk som förklarar allt från polymeras, RNA och oligomerer. Sen finns sånna som jag som bloggar om andra människors inlägg. Kolla in det här:

"Innebär detta att naturen har en egen lösning som gör att vissa människor är immuna mot HIV? Låter lite märkligt med tanke på hur mycket energi och tankemöda som lagts på detta att naturens egna "primitiva" celler fixar det men inte vi människor... ;)"

"Innebär detta att naturen har en egen lösning som gör att vissa människor är immuna mot HIV? Låter lite märkligt" . Undrar om personen hört talas om evolution? Jag vet inte om jag ska vara stolt att personen har 100%-igt förtroende för forskare och ser dom (oss!) som allsmäktiga eller ta åt mig av att moder Naturs "primitiva celler" dominerar över forskarna. Ge mig bara 4 miljarder år så ska jag nog nå ifatt och om moder Natur. Om inte annat så kanske jag i alla fall når Nature...

Ett kvitto, någon?

Publicerad 2008-11-12 20:54:28 i Allmänt

Vad är friskvård enligt Linköpings Universitet?

Gymkort - ja
Maratonavgift - nej
Joggingskor - nej
Dans - ja
Entréavgift till Flamman - Vet inte (men vem tar kvitto?)

Så, mitt problem är att jag (och Lotta på jobbet) blev övertalad av simhallen att teckna gymkort på autogiro ("det blir inga problem"). Nu har dock Universitetet som policy att inte betala ut hela avgiften på autogirot utan bara det som jag hunnit betala hittills i år. För mig blir det 860:-. Simhallen "kan inte skriva ut ett kvitto på hela summan" så som det är nu går jag miste om 1140:-. Så om någon har ett kvitto på massage, simning, gym, DANS eller någon annan friskvård kan ni ju höra av er. Jag hittade ett kvitto från PAUS på jobbet idag. 800:- presentkort till Masha när hon disputerade. Löser sig inte den här soppan tänker jag lämna in det utan att skämmas. Då saknas det bara 400:-. Skit att jag inte har kvar simkortskvittot från januari när jag inte var anställd. Fast någon annan kanske har?

I övrigt har jag för första gången vintertid varmt och skönt i min lägenhet. Just nu har jag störst problem med natt/morgonkissandet. Hur jag gör? Ja, nöden har ingen lag brukar det väl heta...?


Inget element, ingen dusch, inget handfat och framförallt - ingen toa

Tänk om det ändå hade varit februari!

Publicerad 2008-11-09 22:03:21 i Allmänt

Elitserien i bandy


Risken finns att det blir en jobbig säsong i år. Kungälv och Örebro (de borde kanske värva tillbaka Morssing!) ska de väl lyckas ha bakom sig. Kanske Gripen och Sirius också. Brrr. Skönt med en bra start i alla fall!

Dags att röra på sig

Publicerad 2008-11-09 21:58:06 i Allmänt

I fredag var det jag som fick anordna Sebbes fest. Han var på besök i Linköping men hans bröder lät honom inte ha festen i "sin" lägenhet eftersom mamma o pappa skulle komma dagen efter. Alltså var festen hos mig men värden själv dök inte upp förrän sent... Det var en lyckad fest med Singstar trots att jag fick stryk hela två gånger!



Idag har jag tömt sovrummet, badrummet, hallen, en garderob och skafferiet. Dessutom har jag lagat massor med matlådor, tvättat och bytt vatten i akvariet. Jag var också på labb. Ensam var jag inte, både Åsa och Rikard tyckte också att labbet var en bra plats på en söndag.

Tröskaregatan-känsla igen!

Jag har dessutom sprungit för första gången på länge. Efter två Danmarks-resor och därpå följande förkylningar har jag märkt att mer än jag hoppar om jag hoppar framför spegeln i bar överkropp (alltså har jag kläder på nedre delen av kroppen. Bara för att förtydliga...). Nä, nu så är det hårdkörning ala tidig höst igen. I veckan blir det kanske bodypump med Åsa och Johan.

Imorgon klockan sju kommer det folk hit. Frukost och tandborstning på jobbet!

Heja blåvitt!

Publicerad 2008-11-07 17:45:23 i Allmänt

Ikväll börjar elitserien i bandy. Motala börjar visserligen inte förrän på söndag men nu börjar vintern på riktigt! Text-tv sidan 347 kommer bli välbesökt.



Reta mig inte för då jäv...

Publicerad 2008-11-05 18:06:06 i Allmänt

Ok, vad kan få mig irriterad? Listan har visserligen minskat senaste året men topp två är:

1: Lågt blodsocker

2: När experimenten inte fungerar

En kombination av båda är inget vidare. Men idag är jag bara irriterad över en hel labbdag på valla utan att ha lyckats med det jag skulle. Inte vet jag, eller någon annan, vad felet är. Ska jag skylla på alla oss eller maskinen? Maskinen så klart!

Suck. Lite mat kanske? Lax, potatis och sås. Popcorn i soffan under en filt med the och piss på tv vore kanske också en idé om det inte vore för att det just är piss på tv...

Bara för dig, Ulrika

Publicerad 2008-11-03 18:43:01 i Allmänt

Förlåt att jag förstörde ditt måndagshumör! För att ge dig ett bättre tisdagshumör kan jag berätta att jag har fått ett säng-erbjudande under tiden för renoveringen. Jag kanske borde åka dit redan ikväll för nu är det riktigt kallt här! 17.2grader (plus dock...) i hallen. Inte ens kylklampar på termostaten hjälper. Imorgon ska jag nog ringa Stångis.

Idag fick vi smaka på bröllopstårta på jobbet. Hanna bjöd på citronfromagetårta och schwarzwaldtårta. Mums.

Malplacerad

Publicerad 2008-11-02 17:05:55 i Allmänt

Uppdatering angående min tvättning. Nyckeln till stugan har fortfarande inte kommit till rätta. Istället har huvudnyckelansvarig kommit och öppnat låset och lyft bort dörrarna! Det står en tvättkorg där inne och jag vet nog vems den är. Det är inte första gången den personen glömmer sin tvätt och glömmer att hänga tillbaka nyckeln. Men en hel vecka? Jag skulle i alla fall börja fundera på varför jag har så lite kläder.

I fredags var jag bjuden på Halloweenfest hos Jonas och Suss (jag gick hemifrån tidigt för det är kallt i min lägenhet ~18grader). Tyvärr hade jag missat en liten detalj i inbjudningsmesset så jag var en av få som kom outklädd. Många hade gått in ordentligt för utklädningen och hade riktigt fina utstyrslar. Eller fina och fina. Jag var som vanligt ärlig och sa till Lena att hon var ful...
Lena

Jag rekomenderar en promenad mellan simhallen och Tinnerbäckens utlopp i Stångån. Speciellt när det är mörkt. Väldigt fina lampor.

Rögle leder elitserien. Sjukt. Undrar vad man tänker i Malmö och i Leksand...

Ikväll blir jag bjuden på middag. Dags att diska så att det går att laga mat!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela