vismut

Smått&Gott

Publicerad 2008-01-30 19:26:56 i Allmänt

Idag har jag:
  • Slagit mig i pannan när jag startade datorn på jobbet - en liten bula och 4h huvudvärk.
  • För andra dagen i rad funderat på att byta yrke till rubrikmakare/löpsedelmakare. Man får ju skriva vad man vill! Eller vad sägs om "Mätning av din fot kan avslöja dold sjukdom".
  • Först varit jättearg på försäkringskassan men sedan accepterat och gått vidare.
  • Fått ett samtal från käkcentrum på US. En trevlig kvinna som tre och ett halvt år efter att de fick min remiss från tandläkaren undrade hur det står till med mina käkar.
Nu ska jag:
  • Städa akvariet.

Life is a rollercoaster

Publicerad 2008-01-29 18:03:50 i Allmänt

Idag har det varit en bra dag - på jobbet. Utanför jobbet har det varit en mindre lyckad dag. Började på väg till jobbet när jag var en halvmeter och lite halare underlag från att inte behöva fundera mer på någonting i livet. Ett bilskrälle accelererar för att hinna innan rött men han hann inte. Jag och mina medcyklister åker mot grönt och bilen får tvärnita. Den glider på rullgruset och stannar ca. 50cm från mig. Jag hann inte blir rädd just då men efteråt tänkte jag lite på vad som kunnat hända.

Väl på jobbet var det mer uppåt. Mina icke-resultat var intressanta tyckte bossen och då tyckte jag också att de var bra. Han tyckte även att sättet jag lagt upp mitt doktorandseminarieföredrag på var mycket bra. Hoppas han tycker att innehållet är bra också...

Hopp, back to the terrible things again. Väl innanför dörren hemma ligger ett brev från försäkringskassan som vill att jag ska betala tillbaka 2402:- från bostadsbidraget 2006! Jag är så ARG! åren 2003, 2004 och 2005 fick jag sammanlagt 2100kr FÖR LITE i bostadsbidrag men då summorna var under den nivå som betalas ut så fick jag inte de pengarna. Ojojoj. Nu ska jag åka till gymmet och träna ben. Lär nog kunna lyfta ganska mycket idag med mina aggressioner i kroppen!

Fast jag kanske borde vara glad att jag lever och de där pengarna är ju faktiskt pengar jag en gång har fått. Så, nu är jag på liiiiiiiite bättre humör:-)

50%-teorin

Publicerad 2008-01-25 15:49:56 i Allmänt

I helgen ska jag leva helt efter den så kallade 50-procentsteorin som Hanna har lärt mig. Alltså:

  • Jag kommer antingen vinna på lotto. Annars gör jag det inte. Dvs, 50% chans att jag vinner på lotto
  • Jag kommer antingen drukna när jag simmar, eller inte drukna när jag simmar. Dvs, 50% chans att jag dör när jag simmar (kul jul:-()
Ja, ni fattar. Man blir ju knäpp av att tänka så här. Tack Hanna, eller inte.

100m forskning

Publicerad 2008-01-22 19:23:03 i Allmänt

Japp, nu blir det race. Bossen fick ett mail igår om att hans gamla polare är på gång att verifiera sina resultat på interaktionspartner till MITT protein. Alltså, här har folk inte lyckats hitta någon kompis till proteinet på 10 år men helt plötsligt verkar alla jobba med det och lyckas? Aja, jag ska komma i mål (publikation) först!

Its a crazy world

Publicerad 2008-01-21 16:00:55 i Allmänt

I hård kamp med alla /&¤%!&/¤ artiklar om Tito hamnar den här artikeln på dagens vad-fan-är-det-med-folk-lista...

http://vasteras.expressen.se/nyheter/1.1013474/en-dvargliga-lansar-swebus-bussar

Arkivet

Publicerad 2008-01-20 21:46:48 i Allmänt

Hmm. Kollade igenom lite blogginlägg. Så här skrev jag 30 augusti förra året:

Gymmade för första gången på länge. Över en månad i alla fall och antalet gånger jag varit på gymmet sen i mitten på maj kan förmodligen räknas på ena handens fingrar. Möjligtvis något mer finger. Men nu ska det bli ändring! Jag har redan kommit igång med springandet (en hel vecka!) och jag planerar att gymma 2ggr/veckan o springa 3ggr/vecka nu i början av hösten innan den eventuella snön kommer (är nog inte så långt bort. Hade vantar på mig i morse).


Det är ju så man blir mörkrädd när man vet hur det blev! Och ni som inte vet kan ju gissa... Inte undra på att mina biceps minskat.

Någon mer än jag?

Publicerad 2008-01-20 21:37:33 i Allmänt

Igår var jag på Flamman. Det var skitkul! Massor med folk och bra musik. Idag skulle jag iväg och simma med min ursäkt att inte gå iväg var att det var handboll på TV. Känns bra att ha kommit igång med träningslivet igen... Men jag kan också skylla på träningsvärk. Körde igenom kroppen på ett lätt gympass igår men eftersom det var ett antal månader sedan som jag lyfte skrot så åkte jag på träningsvärk ändå.
Såg ett videoklipp från september 2006. Då var jag brunbränd efter Cypern och värsta (hehe, kanske inte) stora (större än nu iaf) armmusklerna! Vart har de tagit vägen? Jag skyller på labbet och att det har funnits roligare saker att göra... Men nu ska det bli ordning igen. Ska satsa på fjällmaraton i år och enligt mina källor ska det visst vara ännu tuffare än förra gången jag sprang så det är bäst att börja träna.

Imorgon får jag nya skåpsluckor i köker. Skönt. Sen är allt (nästan, har felanmält kyl/frys) Stångis ska göra för mig gjort.

En tanke: Är det någon mer än jag som sköljer ur decilitermåttet efter att ha mätt upp vatten? Jag tror jag gör det varje gång men varje gång tänker jag dessutom på hur onödigt det är.

image58

Kattvakt

Publicerad 2008-01-15 19:20:26 i Allmänt

I helgen har jag varit kattvakt åt Sator. Det var trevligt med sällskap fast lekandet (springa runt och göra ljud, dricka ur mitt vattenglas, försöka krypa in under min bäddmadrass och välta tavelramar) på natten hade jag helst sluppit. Men det var kul att mötas i hallen när jag kom hem från Platens i lördags natt!
Fast roligast i min lägenhet var förstås akvariet som hittades efter 5 minuter.
image53

image54
Fiskmat>Kattmat
image55

image56
Ett tag trodde jag att hon kunde gå genom låsta dörrar men tillslut hittade jag henne i ett hålrum under soffan.
image57
I överskåpet till kylen efter att ha använt min rygg som språngbräda.

Update

Publicerad 2008-01-13 17:39:32 i Allmänt

Det är visst en ganska så stor lucka i bloggandet i slutet av december. Jag vet minnsan vad jag gjorde på typ all min vakna tid och det kommer det bildbevis på här.
Jag renoverade min hall!
Som ni ser på första kortet så var det en ljus-blå-grå tapet som kändes ganska så trist innan jag började fixa till den. Det tog mycket längre tid att ordna allt innan jag kunde börja måla. Skåpsluckorna var väldigt svåra att få ordning på för att det skulle se någorlunda snyggt ut. I början tyckte jag att det var VÄLDIGT gult men nu är jag riktigt nöjd. Jag hade också tänkt att byta golvet i hallen men det skjuter jag upp till nästa gång jag vill leka händig. Nu är det bara knoppar till skåpen som saknas och så ska jag måla golvlisterna sen är allt klart!
image49

image50

image51

image52

Jag ser visst att jag borde torka av fettfläckar från ytterdörren också:-)

Varning!

Publicerad 2008-01-09 21:52:12 i Allmänt

Nyligen hemkommen från att ha sett Arn på bio. Jag hade hört (av en tjej (spelar roll för mitt resonemang)) att filmen skulle vara bra även om hon inte trott det. Jaja, tänkte jag, det är väl bara för att det är någon kärlekshistoria inbakad i all action (fördomar och förutfattade meningar - jag erkänner). Men allvarligt, det var snarare så att det var någon actionhistoria inbakad i all kärlek! Ojojoj, jag satt verkligen och led i 2h 19min minus några minuter på slutet. Så fort det kom en svart ruta (kommer då och då. Kanske där tv ska visa reklam i framtiden) hoppades jag att filmen skulle vara slut. För att spä på den mindre trevliga filmupplevelsen ytterliggare så drog det kalluft på en snart återhämtad förkyld Björn och så hade de ganska många ljudtekniska problem idag. menmen. Nu har jag sett Arn i alla fall.

Medelåldern på publiken var nog 56år med medianen 63år - om någon undrar.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela