vismut

Dagens nya ord:

Publicerad 2009-12-31 08:50:02 i Allmänt

Chockkyla

Aftonbladet.se

Nej nu har jag fått nog. Det där var sista gången jag surfade på aftonbladet.se

I alla fall för i år...

Formtoppning?

Publicerad 2009-12-30 22:49:37 i Allmänt

Neeej! Nog för att det mesta är intressant i vinter OS men hockeyn är det absolut mest roliga att följa. Jag misstänkte att det skulle vara dåliga TV-tider i år (minns Salt Lake City...) men vad värre är, de sammanfaller med sista veckan innan Öppetspår!
Bara hoppas att de går till final för den går 21.30 på Öppetspår-dagen och då ska jag väl vara i mål. Minns finalen 2006 när vi alla satt hos Christian och tittade. Även Jonas som dagarna innan var förvisad till "uppehållsrummet" pga förkylning. Den här gången blir det väl till att följa finalen via en bilradio om jag kan lyckas hålla mig vaken. Men, de har ju inte nått finalen än. Bronsmatchen börjar kl. 04.00 så den hinner jag ju se lite på innan det är dags för start...


 

Haha! Letade bland gamla bilder. Finalen var tydligen dagen innan Forskarskolan hade Bull-OS. Fy så uselt jag mådde dagen efter! Sockerbaksmälla deluxe men vad gör man inte för en tredjeplats?

Jag ser visst sliten ut redan vid medaljutdelningen men det gör de andra också... Don't try this at home, kids!

Delirium

Publicerad 2009-12-30 21:22:25 i Allmänt

Tillbaka i Linköping sen i måndags och har hunnit med att jobba en och en halv dag. Idag var den halva för det var ju sånt perfekt skidväder! Problemet är ju bara hur man ska ta sig till skidspår. Golfbanan i Ryd är ju närmast och pappa har pratat om hur han och hans bror cyklade med skidorna när de var små. Sagt och gjort, surra fast skidorna och börja trampa. STOPP! Oops, ett tramptag sen satt ena staven fastkilad i hjulet. Nä, det här var ingen bra idé - pappa hade nog inte 197cm långa skidor när han var barn. Och Axel är inte hemma så någon bil kan jag inte låna. Bussen!

Går till Akilles men inser att pengarna på mobilen är för få för en bussbiljett. Äh, tar väl bara 15-20min att gå. Jepp, bara att gå som ett fån längs Malmslättsvägen med skidorna på axeln (men pjäxorna i ryggsäcken!). Jag hann med nästan 90min åkning innan det fick vara nog. Väldigt isiga spår och på ett ställe åkte jag medvetet rakt fram ut i snön i en nedförsbacke för annars hade jag 1. ramlat eller 2. hamnat i en bunker.

Hem fick jag skjuts av världens snällaste Christian som turligt nog skulle in till stan!


Slakten fortsätter. Kiwi-plantan jag fått av Rille saknade mig så mycket i Jul så att den dog.

 

Idag har jag fått mina nya glasögon! Jag är lite snurrig men jag hoppas att det bara är ovana. Bild kommer någon annan dag.

 

Aj, undrar om jag inte sträckte en magmuskel vid något av mina fall idag. Smärtan kommer krypande mer och mer i sidan.

Vinteraktiviteter

Publicerad 2009-12-27 20:40:05 i Allmänt

Jo då. Det blev skidåkning både igår och idag. Det går bra med undantag för nedförsbackarna. Jag brukar ligga en bit före pappa och när jag väntar in honom så frågar han nästan varje gång varför jag ser ut som en snögubbe. Svaret är väl att jag slickat snö i någon backe. Eller, det behöver faktiskt inte vara nerför. Det går precis lika bra med uppförsbackar och plan mark också...

Idag grillade mamma, pappa och jag korv också. Mycket länge sen jag upplevde så här mycket snö här nere!

Felskapt?

Publicerad 2009-12-25 12:52:52 i Allmänt

Jag tänkte betälla cykeltröja och cykelbyxor via nätet så för att få rätt storlek var det bäst att mäta diverse kroppsdelar. Enligt tabellen på hemsidan var jag small i midja och bröst. S-M i rumpa och innerben samt M-L i kroppslängd. Men armar. Där var XS=78cm S=80cm och M=82cm. Själv hade jag 68cm så antingen är det fel på mig eller på tabellen...

Idag är det blötsnö, snö och blåst här men det blev ändå en 75min skidtur i kassa spår på golfbanan tillsammans med pappa. Han hade rätt roligt åt mig när jag skulle ta mig nerför en liten backe. Det var inte alls kul. Mina tights gick sönder på knät och träd överföll mig och skidorna korsades. Allt under 10 meter. Ställer nog in eftermiddagens planerade tur för nu snöar det massor.

Vit Jul i Motala

Publicerad 2009-12-24 18:38:04 i Allmänt

Idag blir det som Angiaq gör
rimma på bloggen som sig bör.
Igår åkte jag skidor och det var lite kallt
då hade jag superglid men idag var det inte lika ballt.

Istället fick jag diagonalåkning träna
och fick lite ont i knäna.
Dessutom fick jag av handsken skav
då är det inte skönt att hålla i en stav.

Ibland var det gräs.
Då under mina skidor det sa fräs.
Jag kommer ha fördel av att ha tränat i dåliga spår
när jag Sälen når

Det blev 65min åkning och situps typ hundra
men sen fick jag vila och julgran beundra.
I år är vi väldigt få
dubbelt upp från två.

I år är granen kort
men av vanlig sort.
Den har även fått byta hörn
från det den stått i sen mamma o pappa fick Björn

Maria är i Australien och morbror i Köpenhamn
så det är inte svårt att hålla reda på namn.
Vi har också varit hos farmor
jag, mamma och pappa + bror

Jag är grymt nöjd med rimmet jag skickade till Hanna
och så hoppas jag att Åsas förkylning inte är där för att stanna.
Hoppas alla idag har haft kul
jag önskar er en God Jul!

Grrrr

Publicerad 2009-12-22 14:47:27 i Allmänt

Visst, krig, svält, sjukdom och andra självklarheter är så klart så oändligt mycket värre men efter allt sånt så kommer fula western blots. Jag hatar fula blottar!

Nu ska jag ner och fixa nya glasögon! De jag har är av årsmodell feb. 2003 så det kanske är dags för nya.

Jag är immun, jag är immun, jag är immun, jag är immun.

Publicerad 2009-12-21 21:14:51 i Allmänt

Veckorna består nästan bara av måndagar och fredagar men lite hann jag med i helgen. Ofräsch som sällan skådad var jag på väg till labb i lördags morse men tog omvägen via duschen och rakhyveln för att kunna gå ner och äta lunch på stan. Det var det faktiskt värt. På kvällen var det vin och massor med mat hos Alex och Masha. Sjuåringen slickade på mina fingrar och tre timmar senare spydde hon. Jag vet inte om det var jag som smittade henne men jag är rädd att hon smittade mig. Någon mer timme sen bör faran vara över. Jag är egentligen immun mot vinterkräk men inte mot hypokondri och det har jag blivit smittad av av andra i min omgivning...

Så nöjd man kan vara...


Söndag var det ännu mera mat. Julbord på Mjellerumsgården. "Det var länge sen man såg dig, Björn". Hmm, oops, 6 veckor går visst fort :-)

Andreas, Axel, Anna-Carin, Stefan, Lena, Annica och Christian

Äckligast var deras julsill och godast var någon fårost med pepparrot. Mums. Konstigast var rökt bäver som smakade som en cigarett. Någon efterrätt orkade jag egentligen inte men det var det andra som gjorde.

Efterrättsbordet + korv etc.


I Linköping är det snö - inte i Motala. Där sket sig mina träningsplaner förJulen.


Mycket törstig och däst följde jag med Johan till Östra Tollstad kyrka för Julkonsert med SAABs musikkår. Mer för att få träffa Pierre än för musiken (sången....) faktiskt. Nu var det ju i och för sig Julkonsert men dessutom första gången på mer än 10 år som jag var på en Gudstjänst. Johan sa att det här var SAABs sämsta tillställning någonsin men jag kan konstatera att för mig var det den näst bästa. Dessutom är det skillnad på att spela med Hanna Lindblad och Västra Hargs kyrkokör.....................................

Halleluja


Sen fick jag följa med Åsorna, Pierre och Johan på tacos. Mycket trevlig helg!

Johan berättar Åsa-historier och Åsa skäms.

Busig

Publicerad 2009-12-17 12:06:51 i Allmänt

Jag måste erkänna att jag känner mig lite busig när jag inte är på jobbet under "arbetstid". Idag sov jag till 9 och sen har jag varit en sväng på Tornby och fixat med julklappar. Nu ska jag äta lunch och sen går jag väl upp till jobbet. Fast det är avdelningsmöte så det blir väl inte så mycket labbande ändå. Men lite.

För labbade gjorde jag tillräckligt igår. Jag var på labb kl. 05.30 och gick hem 02.25. Förutom 4st 20min pauser och en 90min paus (vid kl.22...) så var det labb hela tiden! Men det gick förvånandsvärt bra! Mest för att jag förmodligen inte var stressad utan visste att jag inte skulle komma hem tidigare än 2-2.30 i vilket fall som helst.

Men det var ganska så rejält otäckt att gå ner i källaren vid kl.24 för att hämta växter. Brrrr. Och så är det tur att ingen hör mig för i kylrummet skapades många nya sånger under kvällen/natten. Hade någon hört mig hade de ringt psyk för omedelbart omhändertagande.

Rille hade julfest på plan 9 och när jag hör att dörren till våningen öppnas sent på kvällen börjar jag göra konstiga ljud inifrån labb för jag är helt säker på att det var han som kom - det var det inte...

Tack och lov för att man är hyfsat vältränad säger jag. Annars skulle jag inte ha pallat en 21h arbetsdag. Det jobbigaste nu är väl att man måste repetera experiment - suck!

Just ja

Publicerad 2009-12-13 21:18:22 i Allmänt

Jag har hela hösten (året) tjatat om att helgerna är för mycket värda för att vara ute och slira. Kan ju bara säga att oj så rätt jag har. Fredagens (som blev till lördagens) bravader har ju suttit i hela helgen och inte mycket har blivit gjort.

Ja, här är kavajen kastad men flugan hängde fortfarande i. Till viss del i alla fall...

Examinerad

Publicerad 2009-12-13 20:45:13 i Allmänt

Yeah!

Idag var det hopp och lek och pepparkaka på avslutningen. Kycklingsim, bakåtcrawl, hundsim, kräftsim, vindkraftverket (hette något annat men man körde crawl/rygg om vartannat så man snurrade som en väderkvarn i vattnet och mådde illa) och folkrace (alla mot alla "allt" var tillåtet).

Jag frågade Magnus vad jag skulle tänka på i crawl (förutom vändningarna) nu när simskolan är slut. Han svarade "inget". Sen berättade han att jag bara ligger någon sekund efter vad han gjorde som bäst på 25m när han fortfarande tränade...

 

Berättade (skröt om) det här för Christian:

 

Limmet säger:
lol wth
Limmet säger:
lätt med crawl alltså?
Limmet säger:
har ju sett dina bentag i bröstsim
Limmet säger:
och där finns det ju endel o jobba på

Vismut säger:
var har du sett dom?
Limmet säger:
flera år sen i simhallen

 

Och han hade inte sett mina bröstsimsinlägg i bloggen så det där kom från hjärtat...

My name is Bond

Publicerad 2009-12-12 13:20:02 i Allmänt

Dr. Pernilla hade disputationsfest med Bond-tema igår och det blev den roligaste jag har varit på! Kan samtidigt inte förstå hur jag kan må så bra som jag ändå gör idag eftersom jag drack sen sista ölen vid halv 4 och att mina GT inte var av den svaga varianten. Jag skulle känna igen många på festen men samtidigt inte känna så många men det var verkligen superkul!

Åsa gick runt och tog kort på gästerna åt Pernilla och fick dom att göra "Phrrrrrrrr" med läpparna eller *skaka på huvudet med slappa kinder* så det finns många bra utpressningsbilder att tillgå. Siri kan man nog få mest pengar av hahaha. Så här blev jag när jag gjorde någon form av dubbelvariant:

Jag och Siri

Flugan ja. Den skulle visst se ut så där. Just den där varianten hade ett eget namn: Diamond point. Men den satt aldrig still speciellt länge. Pernillas mamma gjorde ett försök att få ordning på den i början men det var hopplöst. Men snygg var jag!

 

Jag och Anita

Men det var inte bara en plats för fest. Det utbyttes mycket träningstips och nya träningskompisar skapades. Åsa lyckades bäst som ska gymma med en professor. Själv ska jag lära en blivande Doktor att crawla snabbare än tanterna i simhallen bröstsimmar. Det pratades jobb också. När postdocen i ett av HUs "höjdarlabb" frågade om man kunde göra så här och se det där med masspek insåg både Åsa och jag att det var en piece of cake och vi båda ville köra hennes prover. Hon litade tydligen mer på Åsa för "I want her to run my samples and I want your phone number" men båda sakerna kommer nog rinna ut i sanden.

 

Nä, nu blir det soffan resten av dagen. Jag kanske inte är bakfull än?

Snyft snyft

Publicerad 2009-12-12 12:31:08 i Allmänt

Det händer aldrig att jag gråter till filmer/TV-serier. Har aldrig hänt och kommer aldrig att hända. Dock minns jag när jag såg Titanic på bio och hur ont i ögonen och lite i halsen det gjorde i scenen när Di Caprio dör och Kate Winslet trycker ner honom under ytan.

Exakt samma känsla fick jag i torsdags när jag tittade på Criminal minds. Först tyckte jag att avsnittet var det sämsta jag sett och så var jag arg att jag missade förra avsnittet för det kändes som att det var någon form av fortsättning. Men det var det inte och avsnittet blev det bästa någonsin. En bra sak med Criminal minds är just att det bara i undantagsfall är fortsättningar. Det är fristående avsnitt men samtidigt en huvudstory som kommer upp titt som tätt. Så var det igår. Och den fick tyvärr sin upplösning också.

För fy så jobbigt det var när Hotchners ex-fru blev mördad av Foyet. Hade det här varit vilken serie som helst så hade konversationen kunnat vara typ så här: "Oh my God, Haley! Pulse! She has pulse! Get a parametric over here!!!" och så hade hon överlevt och Hotch och hon blivit tillsammans igen. Men nej, det här är Criminal minds och där fick man minsann se kulornas utgångshål och att hon var stendöd.

http://www.instantcast.com/

 

Vill ni se om ni själva kan stå emot tårarna så kan ni titta här: http://www.youtube.com/watch?v=wJUnkLb84R8

Orkar ni inte titta så kan ni i alla fall läsa kommentarerna och se att det var fler än jag som hade det svårt...

Favorit i repris

Publicerad 2009-12-09 21:56:17 i Allmänt

Jag bloggar för min egna skull som en typ av dagbok. Ibland skriver jag saker som bara jag förstår om jag skulle läsa det igen, bara så ni vet. Jag letade efter ett inlägg från oktober 2007 men under tiden hittade jag det här. Haha! Jag kunde bara svaret på en av den (#3). De var egentligen rätt bra måste jag säga. Speciellt den första. Och den andra.

Och kommentarerna:

 

Idag var det gym med Åsa och Siri medan Johan körde BodyAttack. Nog för att Umesh och jag pratar mycket när vi tränar men det finns de som pratar mer. Hmm. Jag tränade rumpa för Vasaloppet och Åsa tränade rumpa för att få Hanna Lindblad-rumpa. Siri vet jag inte.

 

Imorgon är det ännu tidigare frukost på jobbet, utan julkalender, för att hinna titta på luciatåget.

 

Från vårt labb kan man se ner i sjukgymnasternas övningssalar. Igår stod Rikard och Hanna (motvilligt) och tittade på killar i kalsonger som masserade varandra - själv labbade jag. Idag fick jag efterhandsrapporter från plan 12 om att det var tjejer i underkläder istället. Själv labbade jag...

Dressed for success (eller: Björn goes modeblogg)

Publicerad 2009-12-08 21:23:23 i Allmänt

Club-kväll på intersport med rabatt idag så jag sköt upp mina till i söndags planerade inköp till idag. Jag hade förväntat mig massor med folk så jag kopplade på mitt tunnelseende och gick direkt till det jag skulle ha och sen till kön. Allt var över på 10min. Tydligen får inte det här kallas för shopping men här är mina fynd:

Skidhandskar


Midjebälte med plats för vatten, bananer och bars

Och framförallt:

En fleeceväst. Hur har jag klarat mig utan en tidigare?

Snart dags att krypa ner

Publicerad 2009-12-07 21:38:38 i Allmänt

Igår var det svårt att somna. Kroppen var helslut medan huvudet var piggt och inte alls ville sova. Jag vaknade inte förrän strax efter 9 igår så att somna vid kl. 22 var ingen höjdare även om resten av kroppen skrek efter vila. Jag såg att förra veckan är den vecka med flest antal träningstimmar (minuter.......) sedan minst juli. Därmed inte sagt att det var den hårdaste för 70min gympass sliter inte lika mkt på mig som långa löppass. Fast nu börjar jag bli irriterad på min höft ("ond" sen juni) och mitt knä (ond sen september). Sen gillar jag inte att den antydning till rutor på magen jag hade efter LL inte ens är antydning längre. Aja, lite att ta av under vintern ska man väl ha.

Well, vid 6.30 skrev jag ett mess med kattungeögon till Åsa och underförstått undrade om det var frukost och julkalender idag också. Svaret kom superfort att det var det - bara till att gå upp annars hade jag legat kvar lite till under täcket.

I lördags hade jag 16 unika besökare på min blogg. Jag tror bara att jag har haft fler två gånger tidigare (Odense och Lidingöloppet). På vardagar tänker jag mig att antalet unika besökare är något färre än det som anges då både jobbdatorer och hemdatorer kanske används men på en lördag? Hmm. 16st alltså. Jag har koll på max hälften... Själv följer jag bara 2+1 bloggar och så smygläser jag en ibland:-)

Nu väntar jag bara på att spagettin till matlådan ska koka klart så ska jag sova. Imorgon var det visst någon som behövde bli insläppt till frukosten så ingen snooze-ning imorgon!

Plötsligt händer det

Publicerad 2009-12-06 20:05:53 i Allmänt

Idag, på väg till simskolan, hände det: Jag fick grönt direkt vid trafikljuset där jag VARJE GÅNG får stå och vänta och vänta och vänta. Men som sagt. Plötsligt så händer det.

Idag insåg jag att klassens näst bästa crawlare är fru till Motalas bidrag till världssimmningen och tillika Rilles kusin. Undrar varför inte han kan lära henne simma...

Eftermiddagen gick i seghetens tecken efter att ha sprungit med stavar, Åsa och Johan i Valla. På väg hem sprang jag förbi en familj som var ute och gick och blev stannad av morfar som pratade ganska så länge med mig om sina tränings-/tävlingsupplevelser. Han var dessutom nöjd att han hittat en fru som lät honom titta på sport och att hade som krav att han skulle få fortsätta att idrotta när de gifte sig för 44 år sedan. "Är du ensam? Det löser sig." Nu kompenserade han dock för all tid hemifrån genom att laga mat ibland. Trevlig farbror!

Här är mitt hat-övergångsställe. Från hitta.se

Mot strömmen

Publicerad 2009-12-05 21:28:19 i Allmänt

Så tråkigt! Tänk om det kunde ha varit samma väder idag som i onsdags. Dvs sol och kallt. Istället mörkt, blött och ruggigt. Jag gjorde en blixtvisit på Tornby men grejen jag har beställt hade inte kommit än så jag fick åka hem tomhänt.
Sen åkte jag till Hanna och hjälpte till att flytta. Hanna har bär-förbud och det är väl perfekt när man ska flytta. Tur man har starka kompisar. Superfint hus de har fått tag på i alla fall.

Jag kunde dock inte hjälpa till mer än några timmar för sen skulle mamma och pappa komma in och hämta grejen jag beställt som inte kommit. Vi gick Vinterljus åt fel håll och åt pizza. Som jag skrivit tidigare så är kristallkronorna även i år min favorit!

Bling Bling for the People #2


Igår var det champange-firande av Rikards Plant Cell-artikel efter min presentation på gruppmötet. En mugg och så var jag lite snurrig så där kl. 10 på förmiddagen. Forskarlivet är hårt...

Dagens hjältar

Publicerad 2009-12-02 17:49:38 i Allmänt

Som de två brandombud vi är så har jag och Rikard idag varit på halvdagskurs på räddningstjänstens övningsområde. Rikard, jag och 10 kvinnor/damer från landstinget. Brandmännen hade ett ganska så tacksamt jobb då 10 av deltagarna skrattade åt alla dåliga skämt de drog.........

Klart det hände roliga saker. Rikard tyckte inte det här var lika roligt som jag utan var tvungen att dra upp mina pinsamheter från Göteborg för att kontra. Brandmannen säger att papperskorgen brinner och frågar hur vi ska bete oss:

Rille - Använd brandsläckaren!!
Brandmannen - Bra, och vad gör vi då?
Rille - Ehh, ... ehh, Schläcker!! (Östgötska)
Jag: *skrattar*
Kvinna - Vi tar bort syret och kyler ner (någon som varit duktig och lyssnat senaste minuten...)
Brandmannen - Precis!
Rille (till mig) - Släcker...Va fan!! Varför skulle jag få en följdfråga för??

Men vi tog revansch. Ingen släckte eld snabbare än Björn (i alla fall inte med kolsyresläckaren) och ingen fick lika mycket beröm som Rille när han schläckte en brinnande docka med en brandfilt ("Går det så där fort kan man till och med använda en fleecefilt!"). En kvinna var inte lika bra. För det första tog sig elden igen när hon drog bort filten och för det andra jobbade hon i en position som mer liknade någon form av sexställning...

Sen att vi båda i par med ovanstående nämnda kvinna misslyckades med att rädda vårdtagare (dockor) från ett brinnande ålderdomshem utan istället "räddade" tre anställda (deltagare som vi trodde var dementa) är ju inte vårt fel. Här skulle jag dock ha velat se hur Rille gav sig på elden. Tydligen lyckades han spruta så hårt så att den korg som brann for upp i luften och hamnade någon annanstans. Äh, den övningen var gjord för att man skulle misslyckas och lära sig något.

Laddad med kolsyresläckaren



Mission completed

 

Schläck Rille!!!


Rille med pulversläckaren


Här går det undan


Det blev bara två skämt från brandmännen om Rikards hår och brand under hela förmiddagen... Själv ställde jag tre frågor och på ingen av dom hade de något svar. Jag menar, vem som helst vill väl veta vad pulvret i en pulversläckare är för något och vad materialet i en brandfilt är gjort av. Om ni också undrar så är pulvret i pulversläckaren något form av salt (ammoniumfosfat är effektiv(ast)) som skapar en endoterm reaktion i kontakt med brand.

 

En kvinna på kursen var mamma till en av mina klasskompisar från lågstadiet: "Du måste ringa Maria i Jul. Hon ska vara hemma i Motala". Ehh, jaha. Vad ska jag säga? "Hej det är Björn från din klass på Mossenskolan"? Nä, skulle inte tro det.

 

Idag är det onsdag. Bästa att kolla in läget på gymmet...

På (dåligt) glid

Publicerad 2009-12-01 20:43:39 i Allmänt

Nyss hemkommen från en 35-40min rullskidetur. Jag hann till Vallarondellen och hem igen. Bästa försöket hittills! Men nu måste jag ta tag i det där med att såga av stavarna några centimeter. De är alldeles för långa för att mina försök att ge mig på diagonalåkning ens ska se ut som försök.

Kolla in vad nörden fick med posten idag:

Somliga gör allt för att undvika att tappa den rosa ledarvindjackan i vasaloppsspåret med blicken...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela