vismut

Gott Nytt År!

Publicerad 2008-12-31 14:28:11 i Allmänt

Jag tänkte inte göra någon 2008-årslista men något som snurrar i mitt huvud över "årets bästa" är i alla fall pizzan i Odense samt pommesen och bearnaisesåsen på Fula ankungen i Odense så de får symbolisera 2008.
Sen finns det tre filmklipp som är värda att titta på. Nej-ni-får-inte-gå-ut-klippet är Stefans och Lenas favoritklipp. Den gör sig verkligen på en 50" TV :-)

Jag får napp (skruva upp ljudet i början så hör ni hur avis Axel är :-P; Man tager vad man haver, sa Axel om håven)
Umesh får napp
Nej, ni får inte gå ut!


Ni kan få årets bild också. Kanske inte så mycket för bilden som sådan utan mer för Åsas brakf...ehh, brakflabb när vi tittade på bilderna precis efteråt. Jag verkligen rullade på gräset av skratt!


Åsa på Hollufgaard.


Igår saknade jag någon som kunde säga: Björn ta på dig det där och det där på nyår. Tillslut bestämde jag mig (manchesterjeans - det du mamma!). I natt kom dock ett mail angående festens dresscode - suck.


IKEA och Biltema har stängt på Nyårsafton. Bara så ni vet...


Nu ska jag stryka skjortan. Gott nytt år!

Toppform

Publicerad 2008-12-30 16:01:31 i Allmänt

Nu är jag anmäld till Lidingöloppet 2009. Banprofilern avskräcker mig inte. Den fruktade abborrbacken: 20m stigning på ~1km. Oooooooooooooooooooooo  ;-)



Jämför gärna med fjällmaran

Nya rum

Publicerad 2008-12-30 15:35:14 i Allmänt

Sen i lördags är jag tillbaka i Linköping. Jag har målat om (själv!) i min hall och jag är supernöjd! För idag hade jag inte tagit ut semester så jag var på jobbet typ 2h och "fixade". Sen gick jag ner till stan och köpte 3 par nya byxor som tyvärr inte var på rea samt köpte något mousserande vin till mig och Umesh att skåla i imorgon (köööööööööööö!). Det är skönt att sova utan snarkningar nu fast det är absolut inte roligare att vakna 07.20 resp. 07.25 av spikande/borrande i trapphuset. De verkar hålla på i 20min sen slutar de och gör inte om det på hela dagen. Suck.

Ulrika efterfrågar bilder på min lägenhet så kör i vind:


*nöjd/stolt*


Nytt golv och ny matta i köket. Ska bara hitta på en lösning för micron också.


Nya soffbordet


Lite finare badrum än förut ;-)

Idol

Publicerad 2008-12-26 11:47:29 i Allmänt

Det har varit en lugn jul hittills. Efter att Oscar drog till Skåne redan dagen före julafton så har jag inte så många (dvs. nästan ingen) kompis kvar i Motala över Jul. Pelle finns ju visserligen i Vadstena men jag har bara varit hemma. Tills igår när Maria och John tvingade med mig på öldrickning med Pierre. Motala tillhör de städer där man går ut på Annandagen istället för Juldagen så det var inte så mycket folk och vi hamnade- återigen- på Bryggeriet. Det fanns karaoke och efter att John tagit ton två gånger var det min tur att ställa mig på scenen. Tyvärr var jag lite för ivrig. Han som hade hand om karaoken sa att det var en låt och sen var det jag. Så efter en låt hoppade jag upp på scen och stog där. Sen fick jag sällskap av en tjej som sa att nu var det hennes låt (9 to 5) men jag fick hjälpa henne. Jaja, vrickade väl tungan. Efter låten hoppade jag av scenen men då började min låt så det var bara upp på scen igen och så fick jag dessutom hjälp av tjejen. Yea, ni kan se på kort #2 hur fotograferna flockades runt scenen!

Idag är det Annandagsbandy och Annandagsbal. Jag hoppar dock över balen - det kan vara svårt att dansa med stelfrusna fötter...


Japp, Odense-posen sitter där fortfarande!


Är man populär så är man

Stjärnor på is

Publicerad 2008-12-22 22:19:42 i Allmänt

Ikväll har jag ont. I vänster armbåge och vänster knä. Och i en fotknöl - precis som Foppa. Is är hårt. Man kan ju inte anklaga mig för att vara smart - knäskydden satte jag inte på mig förrän jag hade fått prova på hur hård is kan vara. Idag spelade jag hockey med Oscar, Pelle, Henning, Petter m.fl. Det gick väldigt bra! Jag var riktigt förvånad faktiskt för det var ett år sen jag åkte skridskor sist och då gick det inte alls så här bra. Jag kunde trampa runt åt båda hållen och åka (och stanna!) baklänges direkt. Sånt brukar jag inte kunna förrän efter några veckor annars. Visst, sånna som spelat bandy och hockey hade jag förstås ingen chans emot men mm, jag är impad över mig själv. Tanken var att Oscar och jag skulle spela badminton på kvällen men eftersom båda tar oss fram lite stelare än vanligt efter hockeyn så fick det bli sällskapsspel istället.




Inte vet jag men sportbildsinställningen tar visst kassa bilder. Det ser ju ut som om vi spelade i mörker? Aja, de andra blev suddiga för vi åkte så fort!

Näst högsta någonsin

Publicerad 2008-12-21 21:10:19 i Allmänt

Jag ligger lite efter i utvecklingen. Mamma har ett usb-minne med större kapacitet än mig och pappa har köpt en platt-TV. Sen har de köpt en ny soffa också. Den är jättehög och man sitter som en kung i den. Vissa dinglar dock med benen.

Förutom en fin lägenhet har renoveringen även gett mig större muskler efter allt tränande jag gjort istället för att vara hemma under fem veckor. Min morbror undrade om jag äter steroider. Tss, han har inte sett mina matlådor!

Nu ska jag sova fem nätter i mammas och pappas sovrum. Jag tror att jag kommer få en tältsäng i år så jag slipper golvet men jag kommer fortfarande att få kämpa mot snarkningar och katter.

Söndag kväll: Björn väger in på 79kg. Vi får väl se hur långt över 80-gränsen han ligger om en vecka...

Äntligen jul!

Publicerad 2008-12-21 18:55:27 i Allmänt

Pust. Nu är jag äntligen i Motala. I torsdags var jag alltså på middag hemma hos Bossen tillsammans med Thomas från Umeå. På vägen till hans hotell lovade han att släppa en bomb om "mitt" protein på fredagen men jag måste säga att bomben var inte ens en liten kinapuff i mina öron - skönt!

Sista dagen på jobbet gjorde jag inte mycket alls, mest gick omkring och väntade på att kunna åka hem till lägenheten. Nu är den alltså färdigrenoverad (nästan i alla fall) men tyvärr verkar det som om de glömt att jag ska ha badkar så jag får väl ringa och påminna efter helgerna. På kvällen blev det nintendo wii (mariocart och sports) och bio (the day the earth stood still).
Efter det har jag städad så mycket jag bara har kunnat. Slipdamm kommer jag nog få damma i två år känns det som. Pappa kom i lördag soch hjälpte mig bära möbler och meka cykel. Dessutom satte vi upp gardiner i köket som mamma skickat med så nu har jag i alla fall en julprynad.

Efter att ha gjort ett snabbesök på labb idag (gett hungriga Åsa två bullar och hämtat kameran) så åkte jag till Motala. Tyvärr åkte jag hit utan batteri i min bästa kamera så jag blev lite sur (någon med Nikonladdare i Motala?). Marias kille från Australien är här också så det är engelska blandat med svenska mest hela tiden nu.


Det tog ett år innan jag (mamma) fixade gardin till köket.

Nä, nu ska jag få julstämning - ryggläge i soffan!

Pengarna i madrassen

Publicerad 2008-12-17 21:22:33 i Allmänt

Vad i he.....!?

Upptäckte just att Swedbank sänkt räntan på e-sparkontot från runt 4% till 1,35%. Snart tar jag mina pengar o har dem hemma istället. Fast jag väntar nog tills de bytt låscylinder igen så är det lite färre personer som har tillgång till min lägenhet.


Hitta bästa räntan. Bättre än på privatkontot iaf. Den är 0%...

Jag är inte så haj på sånt här men visst måste det vara smartare att betala av sina lån istället för att spara på banken nu? T.ex. så kommer ju CSN-lånet att bli dyrare efter nyår. Eller har jag fel?

Ajajajaj

Publicerad 2008-12-17 21:12:15 i Allmänt

Nu är det nära! I mina ögon är det bara att skruva fast fönsterbänkar, sätta dit lampa och badkar på toan samt byta ut den nya blandaren till duschen (jag ska badkar och vill då gärna ha en kran - orka fylla på med duschen!) innan allt är klart. Förutom min städning då. Idag har jag fått en ny hatthylla och så har de varit snälla och fixat hack i tapeten som de har gjort. Dessutom har de rätat upp min sneda garderobsdörr.


Gult som gult

I morse fick jag frukostsällskap på jobbet av Åsa. Där satt vi och tittade på julkalendern. Jag vet fortfarande inte vad jag tycker om den. Den är i alla fall lite underhållande. Hehe.

Jag har så ont i mina fötter! Allt började med att jag slog i hälen i helgen (man blir påhoppad av saker här hemma) och då menar jag SLOG I. Efter det värker båda två (hmm?) överallt och hela tiden :-(

Imorgon ska jag på middag hemma hos Bossen. Bara jag från gruppen. Fast min co-author Thomas från Umeå kommer också. Undrar om det blir cognac och science-prat i soffan...

Helgas natt

Publicerad 2008-12-14 18:48:36 i Allmänt

Faran för spysjuka är inte över än. Nu har Bossen åkt på det och nog mådde jag allt lite illa när jag tänkte på att jag dukade bort hans tallrik och kopp efter grötlunchen i torsdags. Men, äh. Jag är ju immun!

I fredags var jag extremt trött (fast jag fick visst inte klaga för jag var inte den som gått upp halv 5). På kvällen hamnade jag på Elsas Café för att titta på ett alternativt Lucia-tåg. Nog för att jag visste att det skulle vara alternativt men det här var väldigt alternativt. Det var den feministiska 4-mans (hmm, det var ju tjejer?) kören Stön som lucade. Efter stannade vi och tittade på lite andra uppträdanden innan 50% av kören, jag och Sven blev inspirerade och åkte till Ryd och spelade gitarr och dragspel. Jag slog nog mest lite på strängarna. Jag kör fast så fort det kommer ett accord som innehåller B....

Igår kväll var jag hos Åsa och Johan på fest med glögg, öl och godis. Trots protester från mig så var Johan tvungen att visa min dans från So you think you can dance-festen i våras. Någon frågade hur jag kunde göra något sådant med vetskapen om att det kan hamna på en disputationsfest i framtiden. Så farlig är den inte. Jag tycker att min tolking av modern dans slår Ulrikas så, ja - jag är nöjd. Åsa retade mig för att jag tittade på julkalendern på jobbet och sen tror jag att hon dissade min mössa också. Så snälla så.

Jag har hittat ett soffbord jag vill ha. Tyvärr finns den på Rum Interiör men jag gillar det så jag ska nog köpa det ändå - trots att Jonas har ett likadant.


Nu är det snart lite golf eller MarioCart hos Axel. Och en vecka kvar till två veckors ledighet och förhoppningsvis en färdigrenoverad lägenhet. Fast jag ska nog måla om hallen själv igen i jul/nyår :-)

Pest eller kolera

Publicerad 2008-12-08 18:11:13 i Allmänt

Sen jag äntligen kunde flytta in i mitt sovrum igen för en vecka sedan så har jag fått ett litet problem. Jag får inte in P1 på radion längre. Som jag redan skrivit för länge sen så får jag bara in P1 och RixFM i mitt sovrum och jag vägrar vakna och bli förbannad och då går Rix bort direkt. P1 är inte heller bra för ofta är det väldigt intressanta grejer (naturmorgon och mode!) så jag snoozar lite länge.
Nu verkar P1 ha bytts ut mot Lugna favoriter. Inte heller det är en radiokanal jag vill vakna till. Sen finns det en kanal som jag haft oturen att ratta in två gånger nu innan jag släcker - Linköpings närradio. Suck, häromdagen var snubben som pratade "murrig i halsen" pga. det fuktiga vädret. Dessutom citeras Världen Idag och så bjuds det på lovsång. Ikväll ska jag ge mig själv ytterligare en chans att ratta in P1. Lyckas inte det kommer jag bli väckt av Nokia-kärringen ("Klockan är noll sex trettio. Det är dags att gå upp") från och med i morgon.

Ett pyssel, ett fiasko och en oönskad närkontakt

Publicerad 2008-12-07 17:03:48 i Allmänt

I fredags inleddes min helg med pysselfest i Ryd. Ett tag kände jag mig som en psykpatient som satt och pillade med mitt pyssel djupt koncentrerad. Så vad pysslade jag med då? Som den nörd jag är så gjorde jag något som liknar en Arabidopsis på pärlplatta och molekyler av flörtkulor. Där hade jag problem med att få till korrekta vinklar för bindningar och jag fick ta till en tuschpenna för att omvandla syreatomer till kolatomer. Det var skoj och tiden gick jättefort så vi kom inte till HG förrän vid runt halv tre.

Till lördagskvällen hade vi köpt biljetter till Luciakraballen på Konsert&Kongress. 1700 biljetter sålda och Timbuktu på scenen men det blev inte så roligt som jag hade hoppats. Vakterna var väldigt vaktiga (och dumma i huvudet) och alla blev inte insläppta till Timbuktu. Istället står vakterna o gapar "backa, backa, backa för helvete!". Själv var jag ju tvungen att gå på toa efter 20min av spelningen och tillsammans med Axel hittade jag en bakdörr att smita ut genom. Tyvärr hade vakterna täppt till bakdörren när vi skulle in igen och vi fick en utskällning av en idiotvakt när vi försökte gå in igen. Aja, jag berättade för honom hur *** dumt allt var. Även om jag är väldigt obekväm i overall så var det bra för jag hittade min long lost cykelnyckel i fickan. Roligast under kvällen var annars när Jonas snubblade på min fot och rasade in i deras badkar och fick drapperiet över sig. Haha, precis som på film!

Så min oönskade närkontakt då. Igår stod jag och lagade mat när något kom flygande i ögonvrån. En fladdermus! Ojojoj, kaotiska 30min följde. Den körde närmisar på mig och jag tog mig fram på huk och skrek som en liten flicka när den körde sina närmisar på mig. I all röra ringde jag Umesh och då när jag satt där på huk i skydd av soffbordet känner jag något på mitt ryggslut och jag skriker o springer iväg. Antar att det bara var tvättlappen i kalsongerna men det var otäckt nog. Jag såg aldrig om den flög ut (jag spejade från köket och genom dörren från sovrummet) men nu har jag inte sett till den... Usch, men även Läderlappen ogillar ju fladdermöss.


Man ser inte vampyrtänderna på kortet men de var stora som elefantbetar!



Min matlagning blev lidande av störningsmomentet


Nu ska jag byta slang på bakdäcket. Fick motsatsen till pyspunka påväg hem från konsum.

Boy next door

Publicerad 2008-12-04 19:50:50 i Allmänt

Igår var det alltså julfest på jobbet. Eller julfest och julfest. Vi hade beställt italiensk buffé istället. Rikard och jag tyckte dock att det såg lite ont ut om mat men vi blev mätta.



Rikard och jag stod för underhållningen - tipspromenad. En av professorerna (som inte är professor men ändå) var absolut sämst medans hans doktorand, min favorit (eller inte) vann. Hanna var också duktig men åkte dit på utslagsfrågan. Sen var det Singstar och jag tror att de flesta faktiskt sjöng. Till slut var det bara två spicegirls ett fyl..., ehh, Rikard och jag kvar. Sen tog det slut och jag kom hem till en lägenhet med en ynka fungerande lampa. Jag tog en handduk och sprang in och duschade hos Axel.


Black Sabbath - Paranoid. Rikards mick funkade visst inte...


Sista låten. Spice Girls feat. Lotta och Eva. Vad Rille gör vet jag inte. Dricker?


Och idag när jag kom hem såg det ut så här:


Kyl och spis i hallen.

Alltså:


Ingen spis!

Så nu är jag hos Axel igen och lagar mat. Passar på att duscha och använda hans toa lite...

I riskzonen

Publicerad 2008-12-04 17:40:35 i Allmänt

Det finns dagar då man absolut inte ska vara hemma och ha magsjuka och det är dagar efter julfester på jobbet. Speciellt om man dessutom är den personen som sluddrade mest på festen. Vi var alla förvånade att Rikard blev så glad av folköl men förmodligen var han väl lite sjuk redan igår så att han inte tålde så mycket.

Vi i labbet går mest omkring och väntar på att själva börja må illa. Jag ska bara inte bli sjuk. Usch så långt jag kommer att ha till (en fungerande; det står en i hallen nu...) toa om jag måste springa. Dessutom ska jag på två roliga fester i helgen så nejnejnej. Jag är immun mot sånna där virus.

1000m på 24min

Publicerad 2008-12-02 19:21:01 i Allmänt

Det roligaste med mitt nya liv (att använda labbrock) är att jag kan leka hulken. Om jag tar en rock med knäppknappar så kan jag spänna axlar/bröst/rygg så att de knäpps upp. Haha, Det gäller att ta vara på det lilla. Dock så blir man mer slabbig när man har labbrock. Jag torkar av mig klorofyll och annat skit på rocken istället för att tvätta av mig. Igår hällde jag dessutom ut en buffert innehållandes b.la. 0.4% SDS på mig. Det stoppades inte av rocken men SDS är väl som diskmedel fast lite mer "irritant" eller?

Dagar som den här ger huvudvärk och förkortar livet. Fenol, metanol, ättiksyra och pyttelite formaldehyd har inandats idag. Fast sen gick jag och simmade så motionen kanske jämnar ut.

Imorgon är det julfest! Istället för julbord blir det Italiensk buffé. Mums.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela