vismut

Kroppsarbete

Publicerad 2012-04-29 21:25:57 i Allmänt

Inledde racersäsongen med en lugn tur runt stora Rängen igår. Väldigt skönt! Tyvärr hade jag tyvärr glömt att ta med vattenflaskan. Vet inte om det var därför som jag efter stretch, dusch och kvällsmat höll på att somna redan kl. 20. Vid 22 var det inget idé att kämpa emot längre och jag vaknade 10 timmar senare.

Snabb frukost och sen cyklade jag ut till Åsa och Johan ihop med Åsa. Japp, ihop. Hon tog sin nya snabba elcykel in för att pipettera 3min och sen hem igen. Cykeln kan sättas på olika hastigheter men hon hade inte förstått varför man inte alltid skulle cykla med mest hjälp - jo, när man cyklar ihop med någon...

Turbo-Åsa 25m framför mig...

 

Sen grävdes det nytt trädgårdsland för hela slanten. Solen lyste och snart grävdes det i t-shirt. Sigge var däremot inte någon solstråle idag direkt.

2x5m

 

Tyvärr tänkte vi till lite innan vi började täcka över täckfilten med fin matjord och kom på att vi kanske skulle gräva lite djupare än att bara ta bort gräset eftersom morötter faktiskt växer neråt. Jobbigt det blev helt plötsligt.

 

Well, "för hela slanten" kanske var att ta i för helt plötsligt skriker grannen Lisa att Kjell ser en blåhake vid Sättuna. In med Lisa, Björn och ettåringen i bilen för skådning 1km bort.

 

Vill man göra sig av med ett lik rekommenderar jag inte att gräva en grav. I alla fall inte utan grävmaskin. Jag pipetterade åt Åsa på kvällen och då hittade jag följande slask. Kanske är det så man ska göra sig av med kroppar?

Human waste. Blää. Tacka vet jag växter som modelorganism.

Fight Night

Publicerad 2012-04-27 23:55:12 i Allmänt

Tillbringade kvällen i CC med boxningsgala.

Mycket liv på läktarna när Terbunja slogs i sin proffsdebut (det har aldrig varit så många albaner i CC på samma gång förut) och även när (underbara...) Frida Wallberg försvarade sin världsmästartitel.

Naim Terbunja

 

Politics and boxing don't mix...


Poängseger

Angående att vissa anser att det finns riktig och inte riktig boxning kan jag bara konstatera att av 8 matcher var de två dammatcherna mest underhållande. I en av herrmatcherna stod de antingen bara och jabba eller så kramades de.

Highlights

Publicerad 2012-04-27 14:45:20 i Allmänt

Min artikel hamnade som en av tre under FEBS Letters Issue highlights! Coolt!

 

På tal om highlights har det idag kommit ut ett jobb som innefattar precis det som jag vill jobba med i framtiden! Kan det blir mer perfekt? Ja faktiskt. Man ska ansöka genom att bygga sitt CV utifrån givna mallar igen. Ujujuj, men det är lätt värt ansträngningen i det här fallet. Trollhättan nästa!

Grattis mr Bear!

Publicerad 2012-04-26 11:59:33 i Allmänt

Hipp hurra för mig idag!

Fick just en fin slips av Åsa och Johan. Övriga födelsedagstecken är att jag återanvände gårdagens spiktårta som födelsedagstårta på förmiddagsfikat.

Williamstårta. Mmmmmmmmmin favorit!

 

Sen har det kommit upp en ny variant av Tippexperience. Skitkul :-) VARNING! Man blir sittande en stund...

Testa själv!

Den gamla finns här.

Redan de gamla grekerna...

Publicerad 2012-04-25 17:56:47 i Allmänt

Tre veckor innan disputationen ska avhandlingen göras offentlig för allmänheten så att alla har chansen att läsa och kritiskt granska avhandlingen. Detta sker i en cermoni som kallas 'spikning'.

Innan man får spika måste man lämna in 35 exemplar av avhandlingen till biblioteket för spridning. Efter det ska dekanus titta på avhandlingen samt kvittot från bibblan och skriva "må spikas" på två exemplar samt tillhandahålla spik och hammare.

 

Imorse spikade jag först på den officiella anslagstavlan på Campus Valla. Som tur var var John Karlsson där annars hade ingen sett mig göra det. Spikningen gick sådär. Böjde spiken något.

 

I samband med eftermiddagsfikat spikade jag även på spikstocken (en gammal stock från slussarna i Berg) som finns på HU. Eftersom jag också bjöd på tårta var publiken betydligt större här.

 

 

Här gick spikningen bättre. Träffade säkert ett förspikat hål i stocken.

Nöjd

Skapligt mör

Publicerad 2012-04-22 13:59:25 i Allmänt

Helgen:
Sim(/andnings)skola med BA-Mia på lördagsförmiddagen. Efter simningen bytte vi ut födelsedagsbarnet Madelenes trasiga sadel mot en ny och slog in den lite fint. Jag var ganska så rejält obekväm när jag där utanför simhallen skruvade bort och tog med mig hennes sadel för att gå och köpa en ny...

 

Sen bakade jag minipizzor till kvällens 30-årsfest hos Åsa:

 

 

Även om de var goda var nog chipskartongen hon fick i present av en av gästerna ännu mer uppskattad.

 

 

Även om alla chipssmaker kanske inte var de godaste:

 

Många kontakter knöts och Jufvas-Mia och jag kom överens om att hamnar jag i Stockholm ska vi dela lägenhet. Hon blev gardinansvarig.

 

Sen då kontakten som fick mig att gå upp efter bara 2.5h sömn. Åsa och Johan bor nämligen granne med en av Östergötlands riktiga hårdskådare och han, tillsammans med min gamla mattelärare, skulle idag kl. 6 åka till Jönköping för att titta på en svartvingad glada. Sagt och gjort. 06.01 var jag åter på plats ute i Nybro efter att ha cyklat mina 7.5km i regn. In i bilen som fortsatte in till stan för att hämta upp ytterligare en kille. På Barnhemsg. 15. Dvs I SAMMA HUSKOMPLEX DÄR JAG BOR. Hahaha, lite kul är det i alla fall...

 

Mycket folk på plats men dessvärre också mycket dimma.

Men jo då, vi såg allt den ovanliga gladan

 

Nu är jag mör i soffan men ska iväg och boxas om några timmar. Hade hoppats på att slockna omedelbums i soffan men det hände visst inte. Usch. Blir ett jobbigt pass idag.

Uppstigning kl. 05.00 imorgon igen för buss till Stockholm och Smittskyddsinstitutet. Tidig natt i natt...

Hipp hurra!

Publicerad 2012-04-20 14:34:51 i Allmänt

Ja, jag bloggar på arbetstid för jag är just nu sjukt less på att läsa saker jag själv (och andra...) har skrivit.

Den årliga Födelsedagsveckan, som tjuvstartade med en 34åring i söndags, inleddes igår med en 30åring. Fortsatte idag med två 30-åringar och en 49åring. Imorgon är det en 27åring, två 29 åringar och en 64åring. Måndag och tisdag bjuder på varsin 29åring innan allt kulminerar med min 29-årsdag på torsdag.

Fattar inte varför det fortfarande är jag som uppmanas att köpa födelsedags/andra typer av -kort när det ALLTID klagas på hur de ser ut. Well, inte idag. Mina flodhästar gick visst hem. Annars valde jag mellan de här tre:

 

När Hanna fyllde 30 fick hon den fina laman med rörliga ögon (inte uppskattat av vissa. Hanna var OK med det iaf) och det andra fick hon när hon gifte sig:

 

 

30-åringen Åsa uppskattade också flodhästarna men hon var ännu mer nöjd med underhållningen som bjöds när hennes uppackade paket skulle packas ner igen. Hur många forskare kan det egentligen behövas för att få igen locket på en kartong???

 

 

Slut på bloggandet. Dags för te och apelsin istället...

Intensivt

Publicerad 2012-04-15 20:55:04 i Allmänt

Oj så fort den här helgen gick. Den började i ett rasande tempo med ugglan i fredags och fortsatte i liknande stil. Lördagen började med simskola för Mia. Fortsatte med TRX, lunch och cx följt av grillning, spel och badtunnebadande långt in på natten hos Axel.

Idag blev förmiddagen kort och på eftermiddagen, när jag precis skulle åka hem från fågeltornet i Sättuna, såg jag i kikaren att Johan och Åsa var tillbaka hemma så jag åkte dit och fikade.

Redan måndag alltså.

Ingen grill utan rök

Det tog lång tid innan vattnet var varmt nog att bada i men...


... 00.30 bestämde vi oss för att skulle det bli bad skulle vi i nu. När vi då laddade kaminen med gammal plank istället för smådålig ved så blev det dessutom njutbart.

På bilden: en badtunna, två öl, tre mössor, fyra badbyxor och fem killar.

#187

Publicerad 2012-04-13 21:55:56 i Allmänt

Hur jag gör prioriteringar vet jag inte riktigt. Hade chansen att se en Lappuggla i östergötland, något som är väldigt ovanligt, men istället gick jag på bodyattack?!?
Redan innan attacken började ångrade jag mig och styrde upp en chaufför som körde mig till ugglan efter attacken. I dunkelt ljus och regn såg vi den tillslut men det krävdes att en annan bil (tillhörandes brodern till professorn i labbet rakt över...) kom innan vi hittade den för vi letade på fel ställe...

Christian dokumenterade galenskapen.

Själva fågeln:

...

Alltså, den såg jättebra ut i kameran genom kikaren men sen när jag knäppte av blev det inte alls bra. Dessutom: När jag skulle ta en ny bild var den helt borta! Kan man tänka sig att den flyger på bilden jag har (det där gråa d.v.s...)?

 

Även Christian bloggar om kvällsutflykten.

Kontaktannons

Publicerad 2012-04-11 18:37:49 i Allmänt

Mitt favoritområde i Linköpingstrakten är överlägset omgivningarna runt Stora Rängen. Där vill jag bo! Nu låg det ute en tomt på 1500kvm väldigt nära sjön för 800 000kr.

Från hemnet.se

Nybyggnation av ett 1,5plans hus på ~150kvm skulle gå på ca. 1,5 miljoner kr vilket skulle resultera i ett "drömboende" för under 3miljoner. Perfekt!

Älvsbyhus

Nån som vill flytta in med mig???

Well, jag behöver ett jobb först och får/tar jag jobbet som jag ska på intervju för den 23 april skrotas planerna då det blir för långt att pendla Brokind - Solna varje dag...

Tur det inte är november...

Publicerad 2012-04-09 18:31:27 i Allmänt

... eftersom jag hellre ser Norrköping som etta och Åtvid som tvåa när serien är slut.

 

Va? tänker ni nu. Har Björn blivit fotbollsintresserad?

Inte alls, men i år kommer jag i alla fall att hålla koll på hur det går för IFK och ÅFF och kanske tom se något derby.

#186

Publicerad 2012-04-09 14:28:10 i Allmänt

För någon vecka sen diskuterade jag med en hur aktiv fågelskådare jag är och jag sa att jag inte var en sådan som drog iväg på larm utan för det mesta bara tittar då och då nere vid Roxen. Tss. Det var innan Östergötland blev Sveriges raritetstätaste landskap! Mattias blir mer och mer kryssjägare och eftersom han ändå ska åka så...

Idag tog vi en tur till Åby och tittade in i en villaträdgård. Jag tycker den typen av skådning är pinsam men ägarna till huset kom förbi och tyckte att vi kunde gå lite närmare för att se bättre så de tyckte nog att all uppståndelse var rolig.
Fast undrar om de tänkte på att det skulle bli så här när de la ut bilden på ett forum i helgen och frågade om det verkligen var en vanlig björktrast de hade vid fågelbordet...

Svarthalsad trast (hona)

Hitta sina begränsningar

Publicerad 2012-04-08 21:22:08 i Allmänt

Svinkall cykling till och från Åsa & Johan i fredags kväll inledde påsken. Den fortsatte på lördagen med fågelskådning i snålblåst tillsammans med pappa. När vi fikade slapp vi i alla fall vinden (eftersom vi fikade i bilen...).

 

Idag sprang jag med Oscar i en gammal slalombacke i Motala. Sist jag vi gjorde det var dagarna efter svininfluensavaccineringen och min mage var totalpaj vilket medförde en halvdöd Björn så nu skulle jag ta revansch.

 

5ggr skulle vi springa. Först värmde vi upp genom att gå upp. Nu är det så här att Oscar alltid har varit flera flera klasser bättre än mig. Han ha sprungit 3km på runt 9min, sprungit maraton på 400m bana mitt i natten i Tyskland och är allmänt riktigt duktig på idrott. Nu har han tyvärr inte kunnat träna på ett tag men både han och jag blev förvånade hur enkelt jag sprang ifrån honom den första intervallen. Well, facit fick vi väl ganska snart. Efter #2 hade jag blodsmak i munnen. Efter #3 var vaderna som stenhårda, hmm, stenar(?). Efter #4 var Oscar först uppe och under #5 tog jag inte många löpsteg. Tog nog ut mig lite väl mycket under den där första...

Jag gick faktiskt upp en sjätte gång bara för att ta ett kort på utsikten.

Resten av dagen har jag haft en lätt huvudvärk och nu vilar jag ut i soffan hemma i Linköping.

Glad Påsk?

Publicerad 2012-04-05 19:58:59 i Allmänt

Åsa förvånade alla med att föreslå att hon skulle använda maskinen hon ägnade ett halvår åt att rengöra igen. Jag tänkte dokumentera när hon och Simon startade upp den och precis när jag trycker av hör jag Åsa säga: Ok, var har vi troubleshooting? Déjà vu nån?


Min påsk kommer att innebära simning, fågelskådning, Motalaresa och genomgång av 200 sidor avhandlingsprovtryck. Sida för sida. Mening för mening. Ord för ord. Bokstav för bokstav.

 

Tillbaka i träning igen efter våffelinfluensan. Tänkte börja lugnt på boxen men så fick jag sparra mot instruktören och det är ju ganska svårt att inte ta i då. Nu höll jag igen ändå men nog darrade benen när passet var slut.

Avveckling

Publicerad 2012-04-03 17:24:56 i Allmänt

En aning vemodigt så avvecklade vi växtrummet idag.

 

*snyft*

 

Miljörum nästa!

 

Pavan leker med flytande kväve

Nytt användningsområde för växtrummet?

 

Just ja. Tydligen finns det ett samband mellan att ha "stökigt" på skrivbordet och att ha högre lön. Lovar gott!

Doesn't life give you enough credits?

Publicerad 2012-04-02 19:15:31 i Allmänt

Facket hade förhandsvisning av The PHD movie idag - en film som bygger på serien PhD comics. Budgeten var nog låg och den drar nog inte in några 100 miljoner första visningshelgen. Dessutom kan jag inte se att någon utanför akademin skulle uppskatta något av filmen...

 

I filmen sas något i stil med att de bästa idéerna har kommit då någon gjort något annat än den skulle göra. Så rätt så rätt. Eller vad sägs om de tre LiU-studenter som för sju år sedan ägnade en sommar åt att bygga upp plattformen för Onlinepizza.se och nu sålt hela paketet för 250-500 MILJONER KRONOR. Helt galet.

Skam den som ger sig

Publicerad 2012-04-01 14:21:21 i Allmänt

Hade tänkt att jag skulle vakna frisk men var väldigt täppt i näsan när jag vaknade. Skit. Har ju knappt varit snorig så är det del två av förkylningen?
Nope.
När jag satt på toan började det täppta lossna. Dropp dropp dropp av röda droppar ner i kallingarna. Det har hänt en gång till idag och det rinner verkligen! Jag är lite fascinerad faktiskt för jag har bara haft näsblod vid ett enda tillfälle tidigare och det var i december förra året.

När jag var på middagen i fredags hade Mattias tagit en kvällstur till soptippen för att skåda vitvingad trut utan att lyckas. Idag hann vi bara vara ur bilen 30s innan vi såg den!

#185

Tur var väl det för snart började det snö-regna horisontellt och västerbottningen får nog "Kom nu Björn, det här går inte".


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela