vismut

Nä vi har aldrig varit jobbiga studenter

Publicerad 2009-02-26 21:36:20 i Allmänt

Sitter och pratar med Christian och vi kom in på jobbiga studenter som festar på torsdagar. Christian har studentgrannar vägg i vägg och jag har mina i huset bredvid men som hörs väldigt tydligt när de går vidare runt midnatt. Suck. Fattar de inte att äldre män behöver sin sömn om de ska upp dagen därpå? :-)

Christian och jag som jobbiga studenter på Arrendegatan 2004

Hmm. Den där bilden får mig att tänka på att det är dags för rakning. Ska man på släktkalas i Dalarna på lördag så får det räcka med 2 dagars-stubb. 7-dagars vore att ta i...

Hoppet tändes men släcktes igen med en brandslang, typ

Publicerad 2009-02-24 20:48:14 i Allmänt

En avdelning full med kvinnor, damer och tjejer. Men vid eftermiddagsfikat höll de på och fipplade med TVn. Yes! Nu ska vi se på skidor, tänker Björn och hjälper till med att få igång den. Mycket riktigt. Det var skidor på TVn. Men fick jag se? Nej, de bytte kanal för att få se tjat om Victoria och Daniels förlovning! Jag tog min kopp och satte mig vid datorn...

Star Quality

Publicerad 2009-02-23 20:57:50 i Allmänt

Ja, jag vet att jag redan visat bilder från karaoken på Brygget på Juldagen men det var fans-bilder. Nu har tydligen pappa surfat vimmelbilder och hittat de officiella fotona. Både jag och syrrans kille fastnade på bild. Vad sägs? Visst har jag star quality! Jag har tom en körtjej i bakgrunden!

http://brygget.bilddagboken.se

Snögubbe/Snöängel

Publicerad 2009-02-22 20:27:55 i Allmänt

Ja det blev soffan igår - Stefan och Lenas soffa och med en söt liten kattunge. Melodivestivalen på TV ja. Jag bryr mig egentligen inte men igår hade man nästan kunnat vända upp och ner på resultatlistan för att få de bästa låtarna till Globen, enligt mig alltså. SUCK säger jag. "Sååååå vill Guuuuuuudarna" Gudarna? Plural alltså? Jajaja, jag bryr mig ju inte ändå.
Jag, Magnus och Togge gick sedan vidare till Flamman. Togge var dansgolvets kung och jag hans prins. Det var skitkul!

Idag har jag simmat, jobbat, spelat wii och tvättat. Jag tömde just tvättmaskinen bara för att upptäcka att något har färgat nästan alla kläder! Jag är så arg! Jag tvivlar på att det var någon av mina tröjor för jag har självklart inga nya kläder. Nu har jag "vinfläckar" på det mesta och värst är nog att kostymskjortan blev färgad. Och en av mina pikétröjor (trots att den var ut och in vänd). SUCK

Sånna här dagar när det är perfekt leksnö funderar jag på att kidnappa några barn så att man kan få ha en ursäkt till att leka i snön. Hmm, just ja. Igår diskuterade vi det här med självdistans och att man bryr sig mindre och mindre med åren om vad andra tycker. Togges gräns visade sig gå vid Aquas Barbie girl på dansgolvet. Jag antar att min går vid att leka ensam i snön.

Idag åkte IFK Motala ur elitserien i bandy efter 30 år i högsta serien. Surt. Mycket surt. Hoppas verkligen de kommer tillbaka fort men förmodligen kommer de aldrig upp igen.

Ryggläge i soffan är bland det bästa som finns!

Publicerad 2009-02-21 17:33:32 i Allmänt

Undra om någon vecka någonsin gått fortare. I torsdags var Umesh här och åt mat innan vi gick och spelade biljard. I min första match mötte jag Axel. Jag fick till en kanonsprängning men tyvärr satte jag ingen boll. Jag fick stöta en gång till innan Axel bara hade boll nummer 8 kvar och den var inte kvar speciellt länge den heller... Vid det andra bordet hade de väl knappt satt en enda boll innan vår match var klar.

Helgen går i slapphetens tecken. Fredagskvällen ägndes åt matsäckslagande följt av ryggläge under en filt med popcorn i soffan innan jag hoppade i säng vid 22.30. Idag var det skridskoutflykt med Åsa och Johan med kompisar. Tanken var att åka på Glottern utanför Åby men det var alldeles för mycket snö på isen för skriidskoåkning så vi letade oss till Mem och en liten tur på en plogad slinga på kanalen. Speciellt mycket skridskor blev det inte (30min?) men vi hann i alla fall äta upp matsäcken!

Väl hemma somnade jag på soffan och sen flyttade jag mig till badkaret. Jag tänkte också tina en muffin i mikron men den blev lite för mycket tinad så nu ligger den på balkongen och här inne stinker det bränd bananmuffin. Nä, får se vad som händer ikväll. Mange lockar med Flamman men - soffan är ju så grymt skön!

Under den långa bilfärden lyste solen. Här är vi på kartjakt i Söderköping


Sen lyste inte solen lika mycket men vi hade ändå glömt solglasögonen

Comeback

Publicerad 2009-02-18 19:58:23 i Allmänt

Förra veckan missade jag bodyattacken pga en förkylning och i måndags missade jag Madde-passet för att det blev fullbokat så jag gick idag istället. FY TUSAN SÅ JOBBIGT. Inte på samma sätt som annars utan mer att kroppen vant sig vid att slappa och inte orkade ta i. Usch. Och inte lika bra instruktör heller. Hehe, först skrek hon "kom igen nu tjejer" men sen upptäckte hon att det faktiskt fanns en kille (jag alltså) så sen fick hon ändra sig.

På fredag ska jag hålla presentation på gruppmötet. Eftersom jag inte har fått (skaffat?) några resultat på flera månader nu så hade jag svårt att välja vad jag ska prata om. Jag fick för mig att prata om programmerad celldöd och det ångrar jag djupt nu. Visst, det är spännande men man vet väldigt lite om det just för växter så det känns lite hopplöst. Dessutom har jag ingen ro att sitta och läsa. Det kommer förmodligen att bli WPE och MWFPE. För er som inte är inne i Venerlab-tugget betyder det Worst Presentation Ever samt Most Work For a Presentation Ever. Aja, jag har ju en hel dag på mig imorgon. Hoppas motivationen stiger i takt med stressen...

Igår kväll var Securitas här och luftade mina element. Det var luft, luft, luft och luft i dom och 16,5 grader i rummet. Idag är det varmare: 17,1................................................................................................. Hur som helst. Jag tror jag ska bli väktare så jag får gå omkring med handbojor i hölstret. Det ser coolt ut!

Stora pojkar behöver mycket mat

Publicerad 2009-02-14 10:52:24 i Allmänt

Ojojoj. Igår var det alltså fredagen den 13e. Det blev trots allt en ganska bra dag. Men sen har vi ju det här med mat...

Igår hade jag ingen matlåda med mig till jobbet för disputation/licentiat =smörgåstårta. Dock ville Masha ha hjälp "10min". De där minutrarna blev fler och fler och jag ville egentligen säga RTFM (read the f...) men vågade inte så jag blev kvar. Sen kom Rikard och basunerade ut att jag missat smörgåstårtan - Skit! Aja, jag drog iväg för att se om det fanns några rester o ja, det fanns gott med tårta kvar. Fast folk gick så tillslut satt jag där ensam vid ett stort långbord och Anna (respondenten) och hennes släkt vid det andra långbordet. Då såg det ut som att jag satt o åt 3 gånger mer än alla andra. Sen skickade Anna med mig den sista biten upp till avdelningen. Mm, självklart ser det då ut som att det är jag som tar med mig matlåda och ännu mer självklart är att jag springer på min handledare från forskarskolan i hissen. Aja, jag åt den inte själv utan gav den till Åsa.
Den här myten att jag äter så mycket fortsatte på kvällen vid den fina middagen. När huvudrätten kommer in ropar Anna från sitt bord: Björn! Björn! Blir du mätt? så att alla i hennes släkt skrattar. Mer pinsamt var att min portion var betydligt mindre än lilla Vivians så hon erbjöd sig att byta med mig - vilket jag accepterade... Ja, och vad hade Anna skrivit i sin avhandlingsbok till mig? "Tack Björn för att du får mig att känna mig liten i maten!" - suck.

Pinsamt var också att hamna nykter på NH tillsammans med Eva, Lotta och Lottas man. Mm, det är skillnad på 30-åriga arbetskamrater och 25åriga, fulla, pokerspelande kompisar...

Nu är artikeln där jag är 5e-namn accepterad! Det tog 6h för Biochemical and Biophysical Research Communications att acceptera den. Vääääääääldigt skumt. Aja, impact 2.7 höjer konstigt nog HUs impact-medel...

Grattis!

Publicerad 2009-02-12 20:00:36 i Allmänt

Idag fyller farmor 90 år! Imponerande, jag har redan bjudit Hanna, Rikard och Pontus på mitt 90års kalas...

Igår var det Institutionsdag på jobbet och på den en fin middag på Konsert&Kongress. Det var verkligen roligt! Vi blev indelade i lag och fick uppgifter att lösa. En del var riktigt svåra men jag är imponerad av hur vissa verkligen engagerade sig i att lösa uppgifterna. Jag nöjde mig med att lösa uppgifter man klarade m.h.a internet och Y-kompisar. Det gäller ju att skapa sig kontakter så vad kan väl vara bättre än att sitta mitt emot prefekten på middagen? Nä precis. Hanna siktade också högt och hamnade vid pro-prefekten. Hanna ja. Hon var med i det vinnande laget och fick en hockeybiljett utan att hjälpa till alls! Mm, men det var synd om henne för hon åt av efterrätten och eftersom hon är allergisk mot pistagenötter så vet hon ju inte hur dom smakar - nu vet hon, stackarn.
Intressant att se hur Årets Linköpingsbo kan få ~200pers. att dansa små grodorna (small frogs dock) när han spelar dragspel.
Själv kände jag mig efter ett tag tvingad att sitta lite tyst för jag drack både mina egna och plan12-Anitas vinglas och man hade ju ändå prefekten till bordet... Jaja, kom väl hem 23.30 men vad jag vet så var det ingen på min avdelning som var kvar längre än mig och ingen var heller FÖRE mig på jobbet idag. 07.50. Oj så jag kände mig duktig!

Nä, nu ska jag stryka kostymskjortan. Smörgåstårta till lunch och licenciatfestmiddag på Le Bistro imorgon. Kanske Din Mamma på NH efteråt?

Förresten, jag fixade förmodligen mitt första pek i en hiss i tisdags! Numera är jag flyttad från acknowledgements till authorlist (5e namn. Bak vid professorerna;-) hehe). De jag gjorde exjobb hos ska skicka in en artikel och jag fick reda på att de använt MIN figur i artikeln för att det var en sån fin bild. Jepp, Don't be shy about these things, sa Bossen till mig. O nej, äras den som äras bör - även om det så är för ett 5e-namn...

En smak av sommar

Publicerad 2009-02-10 19:23:47 i Allmänt

Nu är det skönt! Om jag, som idag, snoozear 40min så är det ljust när jag åker till jobbet. Och om jag, som idag, åker hem precis när klockan slår 17 så är det tillräckligt ljust för att inte behöva använda cykelljus. Dessutom lyser solen in på kontoret - så skönt! Det får mig att verkligen känna att det är på väg mot vår och sommar.
Redan nu börjar semestern att bokas upp. Förmodligen blir det så att jag jobbar sista dagen fredag 10/7 och åker upp till Vansbro över helgen. Veckan efter det åker jag en vecka till Mallorca och tinar upp. Idag betalade jag anmälningsavgiften till resan så nu känns det som att sommaren kom ytterligare lite närmare.
Av bara farten har jag varit uppe och hämtat ner mitt växthus. Nu ska försåningen börja. Diskusionerna om vem som ska odla vad i år har redan börjat på labb...

Imorgon är det institutionsdag. Jag skippar förmiddagens prat om hur man skapar ett vinnande lag och ansluter lagom till lunchen. Sen blir det forskningspresentationer och middag på konsert&kongress. Kul!


(apollo.se)


Bar upp växthuset på vinden igen. Jag läste på några fröpåsar att det var i mars man började förså. Jaja, det är väl vinter lite till då.

Menar du Björn?!

Publicerad 2009-02-08 19:43:18 i Allmänt

Jag måste nog säga att jag ändå är lite smart. När jag i onsdags kände att, ja, jag kommer nog att bli förkyld snart, gick jag till gymmet och slet i några hantlar. Av två orsaker. Dels för jag känner mig grymt stark när jag använder de hantlar jag gör på biceps just nu - det är en väldigt kul känsla jag inte vill missa - och dels för att påskynda förkylningen. Perfekt! Torsdag och fredag var jag förkyld (och jävligt lat doktorand) men igår lördag var jag på banan igen. Skönt för som jag skrev, jag såg verkligen fram emot helgen.

Tyvärr var det en del roligt folk som inte kom till min återinflyttningsfest(Umesh borde för övrigt stannat i lugna Linköping), men det var en väldigt rolig och lyckad fest ändå måste jag säga. En bra blandning av folk. Johan kom men någon form av återinflyttningspresent som man inte riktigt visste om man skulle våga äta eller inte. En grön geleklump som smakade fishermenfriends och innehöll sprit. Klumpen fanns i alla fall inte kvar imorse.

Åsa klagade på att hon var så dålig i MarioCart för att hon inte såg så bra så hon fick låna mina glasögon. Taget foto säljs till högstbjudande!

Jag har 2-3 par på mitt samvete som matchmaker. Nu ska jag fixa #4!

I kön till NH blev jag kallad för "den drygaste person jag mött" av en helt random tjej jag inte ens pratat med. Det fick Mange att utbrista Ehh? Är du säker på att du menar Björn? Det är då man känner att man trots allt är en schyst kompis!

Inte rätt läge

Publicerad 2009-02-05 19:59:59 i Allmänt

Anmäld till Vansbrosimningen. Anmäld till Lidingöloppet. Och så idag, inhandling av finfina skidor till det otäcka Vasaloppet nästa år. Jag kunde inte få skidorna direkt så jag hoppas inte att SMHI ffår rätt i att vintern kommer nu för det tar en vecka innan de är klara med bindningar och allt. Jag hade iåfs inte kunnat åka i helgen ändå för nu har jag åkt på en liten förkylning. Eller, jag hoppas inte den blir värre för på lördag ska jag ha fest här hemma och jag ser så grymt mycket fram emot den! Jag hoppas på stor underhållning.

Igår när jag kom till jobbet hade jag 20 plästa mail från folk i mitt "gäng" angående vår semesterresa. Det var lite tjafs fram och tillbaka och det var mycket roligt att läsa. Men roligast var nog ändå när det senare kom ett mail ifrån "Maria". Det visade sig att det var fel Maria som fått alla våra mail. Men hon hade säkert roligt åt oss i alla fall...

Idag har jag beställt narkotika - 1kg

It's only money

Publicerad 2009-02-02 20:53:06 i Allmänt

Men likväl jävligt sura pengar. Försäkringskassan vill ha tillbaka 3687:- för år 2007. Jaja, i år har jag ju faktiskt vetat om att skiten skulle komma så jag är inte arg alls. Inte som förra året i alla fall.




Måndag= Body Attack. Jag tycker att det blir jobbigare och jobbigare för varje gång. Antagligen för att jag blir säkrare på stegen allt eftersom. Jag beundrar dock instruktören som kan prata sig igenom passet...

Datum

Publicerad 2009-02-01 17:44:47 i Allmänt

I fredags spelade jag Settlers för första gången jag kan minnas. Innan jag började spela läste jag på olika taktiker på internet så nu skulle jag vinna direkt! Tyvärr gjorde jag ett riktigt nybörjarmistag direkt i spelets början, helt förblindad av mitt taktiska upplägg, så jag vann inte. Men nästa gång så!

I lördags var det operation hitta kakeldekor på Tornby. Det gick inget vidare. Helst skulle jag vilja ha en ljusgrön färg men jag hittar inget. Jag köpte dock dekor med akvariefiskar men jag tror att det var bortkastade 25:- för jag kommer aldrig vilja sätta upp dom på väggen....
Dessutom spenderade jag hela 8:- på IKEA. Jepp, en toaborste. Det var faktiskt pinsamt att betala. Tack för självscanning säger jag!

På kvällen blev det inflyttningsfest hos Stefan och Lena. "Alla" var där förutom Tyskland-Sebbe. Det var roligt men Platå har så usel musik så det drar ner betyget. Dessutom upptäcktes det att Lena (eller om det är Stefan) har ett kort på MIG på nattduksbordet. Jag känner mig hedrad!

Datum ja. Vissa datum sätter sig fast. Som t.ex. 7 april 2008. Det var sista gången som jag åt ägg till frukost med några få undantag. Nu har jag tagit upp den morgonvanan igen...

Idag har jag städat. Enorma mängder damm nu för tiden. Jag funderar på om det fortfarande är slipdammet som spökar. Jag hittade också ett papper som sa att jag ska gå i pension 1 april 2048. Sen har jag hunnit med den obligatorska gelgjutningen på labb också. Pannkakor och soffan resten av kvällen!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela