vismut

Pepparkakshusen

Publicerad 2007-12-16 17:02:56 i Allmänt

Just ja. Bilder på pepparkakshus också!
Charlotta sa att hon var lite avundssjuk på mig när hon så hur fina bitar jag gjorde. Men sen när hon såg resultaten var hon inte det längre... Jag är i behov av okrossbar peparkaka.

image43
image44
image45
image46
image47
image48

A weekend to remember

Publicerad 2007-12-16 16:53:28 i Allmänt

Helgen började kalasbra med att jag knappt sov något alls natten till lördagen. På lördagen kom mamma och pappa. Vi tvättade och polerade golv (mamma) och satte upp gardinfästen (pappa) och tittade på (jag).
Idag sov jag lääääänge och sen åkte Charlotta och jag till simhallen. Jag tror inte att jag har varit där sedan mellanstadiet eller så när vi åkte på skolresa. Hursomhelst så var det skoj. Speciellt att åka rutschkana och försöka slå sin bästa tid hela tiden. Vågmaskinen och strömmande vatten var betydligt roligare när man var mindre och inte så stor och stark som nu.
Jag har bestämt mig för att börja simma någon gång i veckan i vår. Någon som vill hänga på?

Ett annat upprop: Någon som har planer för nyår?? - Call me!

Nu ska jag tvätta mitt akvarie. Det är bland det sista som absolut måstes göra i lägenheten. Nu kan man i alla fall bo här och det är riktigt skönt.

Nytapetserat!

Publicerad 2007-12-16 16:40:04 i Allmänt

Ok, här är tre bilder på mitt vardagsrum. Jag är nöjd med tapetvalet även om jag i början tyckte att min fondvägg var alldeles för mesig och såg ut som en randig pyjamas. Men jag har vant mig nu...
image41image40

image42

Viil ni se mer är ni välkomna att hälsa på! (men ring gärna först...)

Oproffsigt

Publicerad 2007-12-11 23:02:12 i Allmänt

Idag var jag hos tandläkaren för undersökning för första gången på 4 år. Det är en nystartad privattandläkare som säger sig ha inredning från IKEA bara för att kunna ha låga priser, det stämmer faktiskt. Så oproffsigt var det alltså:
1 - De missar att ta kort på min ena visdomstand och resonerar som så att var det inga hål i de andra tänderna är det säkert inte något i den heller.
2 - Han försöker inte ens ta bort min tandsten utan vill att jag ska komma tillbaka till en tandhygenist. Jag frågade i kassan hur mkt det skulle kosta: 500:- No way. På folktandvården ingår typ det i undersökningen. Hopp, sitter o pratar lite med Charlotta, som har tiden efter mig, i väntrummet. Då kommer sköterskan och säger att tandläkaren verkligen tycker att jag borde ta bort stenarna. Jag kan få ett billigare pris, typ ungefär 200kr. "Vi sa ju normalbehandling men det räcker nog med en mindre". Gött, prutat hos tandläkaren. Jaja, jag ringer o beställer en tid, sa jag.
Sen var det Charlottas tur och här kommer oproffsighet (olaglighet) nummer 3 o 4:
De ber Charlotta se till så att jag ringer och beställer tid! Brott mot tystnadsplikten? Och sen säger de att de sa fel pris till mig, jag skulle ju naturligtvis få det billiga. 300kr... Alltså, tre olika prisförslag. Självklart hade jag fått betala 500 om jag inte sagt något. Charlotta skulle också infinna sig för borttagning av tandsten fast hennes är näst intill obefintlig. Suck. Folktandvården nästa.

En rolig sak när jag kom dit var att jag redan i trapphuset hörde att det borrades. När jag kom upp så var det låssmeden som bytte lås hemma hos mig som bytte lås där. Han thingade o sa några artiga fraser när han såg mig. 

Nu ska jag sova med mitt nya Hollywood-smile. Joo, för tandputsning ingick minsann i undersökningskostnaden.

Imorgon kommer bilder på mitt pepparkakshus och förhoppningsvis på mina NYA TAPETER!

Nytt golv och bilder

Publicerad 2007-12-02 12:42:27 i Allmänt

I onsdags skulle de slipa mitt golv. Det var en så total förändring så jag trodde nästan att jag hade fått ett helt nytt golv! Som om man skulle slipa på en tomat och den blev grön, typ. Riktigt impad! Men så igår var Charlotta och tittade på golvet och hon behövde inte ens tända lampan för att se att det var ett nytt golv: "Det är ju inte ens samma mönster, ser du inte det?" - Nej, jag ser inte sånt. Snyggt är det i alla fall.




image37

Första kvällen i nya lägenheten. Pizza och fotboll och kaos

image38
Mitt kök. Lägg märke till möbleringen. Jag ska få nya tapeter (förhoppningsvis veckan som kommer) och nya luckor till skåpet (måste vänta till januari men ljusblått är ju fint).

image36
I väntan på golvslip stuvades allt in i sovrummet. Här kan man ana mina nymålade väggar. Vit (även om kortet visar någon skum färg) samt en kakaobrun fondvägg.

image39
Nytt golv! Nu väntar jag bara på mina nya tapeter sen kanske jag slipper leva i ett kaos! Fast nu har jag ju internet i alla fall...





Skit också!

Publicerad 2007-12-02 12:27:06 i Allmänt

Hur ofta köper jag nya kläder? Inte ofta. Men förra helgen köpte jag både nya byxor och en ny jacka. Jackan är tänkt som "mellanjacka" (hmm, förr hade jag bara vinterjacka och jeansjacka. Sen köpte jag en mellan jacka och nu har jag köpt en mellan-mellan jacka. Hur klarade jag mig förr?) men jag hittar nya smarta saker hela tiden. Snölås i magen och i ärmarna plus att den har vädringsluckor under armarna som går att öppna. Värsta super-snöbollskrig-jackan!

Hur ofta cyklar jag omkull? Inte ofta. Kanske 1 gång per år i snitt. Och hur ofta cyklar jag omkull riktigt rejält? Nästan aldrig. Senast det hände var en vintermorgon och jag var påväg till högstadiet och då hade jag hjälm på mig.

Så, hur ofta har jag nya kläder på mig och cyklar omkull riktigt rejält? Tja, det hände i torsdags... Jag slutade jobbet lite tidigare för att cykla till Ryd och lämna in min nyckel till förra lägenheten. Det var någon plusgrad och det var blött på vägarna. När jag kommer på cykelbanorna i vallarondellen tycker jag att det ser ut som om någon cyklat omkull. Jag hinner inte tänka mer innan båda hjulen försvinner och jag glider längs cykelbanan med mina nya byxor och min nya jacka. När jag stannat ligger jag kvar en stund. Det springer förbi en joggare som inte ens frågar hur det är med mig. Sakta reser jag mig upp och konstaterar att byxorna har fått ett skraphål. SUCK! JAckan har jag som tur är inte hittat något hål i ännu men det kanske märks under snöbollskrigen... Annars klarade jag mig hyffsat. Händerna gjorde mest ont då men nu är det blåmärket på höften som gör ondast. Speciellt eftersom jag sover på sidan...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela