vismut

Mexican flu

Publicerad 2009-04-30 16:00:08 i Allmänt

VWR är ett företag som vi köper kemikalier etc. från. Det är lite biltema style över som för vissa saker är rätt kassa, speciellt deras egna märke. Idag fick jag mail från dom med subject Skydd mot svininfluensa.
Kolla in följande länk och få er ett gott skratt. Speciellt om ni scrollar ner till 'övrigt' och läser om moppen och moppskaftet!

http://se.vwr.com/app/Header?tmpl=/sup_promotion/mexican_flu/pandemic.htm


Hittills i veckan har inte mycket hänt. I måndags missade jag dock min vaccinationstid. Jag kom på det senare under BodyAttacken när jag såg en tjej med ett typiskt vaccinationsplåster på axeln. Då fick jag den där härliga känslan i kroppen när jag kom på att jag glömt min tid. Nu har jag dock också ett litet plåster för jag fick komma idag istället.

Vad som händer ikväll vet jag inte men något måste jag väl hitta på. Enligt Extra Östergötlands horoskop är jag på ett gott humör och så skulle jag som singel få en 'smaskig överaskning' under dagen.

Den fula ankungen

Publicerad 2009-04-26 22:13:40 i Allmänt

Så var man vuxen igen då. 6 år sen sist jag var tvungen att betala för vuxenbiljett på östgötatrafiken men efter att de höjde åldern till 26 så blev jag hux flux ungdom igen.

I fredags var det först kebabtallrik på Ros och sen bio, The boat that rocked. Trots vissa orealistiska scener så var den bra. Jag skrattade i alla fall. Men, ska man hångla när man ser film ska man antingen hyra filmen och se den hemma eller sätta sig längst bak i biosalongen. Åtminstone inte sätta sig framför mig.

Lördagen började med 5km jogging med pulsklocka i vidingsjö tillsammans med Åsa och Johan. Sen fort hem för dusch och sen ner på stan via jobbet och hem igen. Sen kom mamma och pappa och vi åt buffé på Ghingis. Det var supergott men nu får det vara slut på thai/kina/mongolisk mat för mig. Jag blir snurrig och får huvudvärk efter varje gång jag ätit på något sådant ställe. Förmodligen pga glutamat-skiten de har i sin mat. Det finns tom ett namn för det här: Chinese Restaurant Syndrome.

Sen åkte vi till smedstadammarna och fikade. Vi glömde dock kakorna hemma. Helt plötsligt fick vi sällskap av en svan som kom väldigt nära mamma och väste. Sen flyttade den sig ännu närmare mig och fortsatte - då tyckte jag att vi hade fikat klart men efter att jag viftat lite med min tröja mot den så gick den sin väg.


Det här avståndet var OK men...



... det här var alldeles för nära! Keps ja. 7mm stubb skyddar inte mot vårsolen.


När huvudvärken släppt hyffsat var det dags för middag och vin hemma hos Alex och Masha. Riktigt trevligt. Vilken tur att jag har så roliga jobbarkompisar! Åsa, jag och Rikard fortsatte ner på stan för öl på NH men tydligen var det sjukhusfest där så vi gick hem istället. Dock hann jag trampa i en spya när vi väntade på Åsas buss. Tack för förvarningen!

Idag har jag shoppat vårjacka och nya träningskläder samt simmat och tvättat. Jag var lite seg efter igår så mycket mer blev det inte...

Same procedure as last year

Publicerad 2009-04-24 19:20:33 i Allmänt

Man har ju fantasi alltså:

23/4 skickar jag följande till Christian: Grattis gubbe! och får tillbaka: Tack snorunge!

24/4 skickar jag detsamma till Markus och får tillbaka: Tack lillen!

Samma ord skickas VARJE år och på söndag kan jag bara gissa vad de skickar till mig...

Uppdatering

Publicerad 2009-04-22 20:06:01 i Allmänt

Ja, efter att jag skrev det förra inlägget mailade jag en berättelse om hur ett frö gror till hon som ringde mig och frågade. Hon tackade för en väl beskriven förklaring, uppskattade fotosyntessången (jag skickade länk till youtube-filmen) och hälsade att hon återkommer till mig om hon har fler frågor om växter.

Skönt, det känns lite bättre nu :-)

Just ja! På mitt tisdagsmöte med Bossen tog han upp att jag blivit kontaktad av media och vikten av att visa upp sig för att få forskningsanslag. "Apart from your personal interest in that program (stort leende), it is good for your future career" Haha!

Dum-Björn

Publicerad 2009-04-20 19:08:21 i Allmänt

Ibland är man bra dum alltså men vi tar det från början.

Någon gång förra året på en middag hemma hos Bossen kom vi in på barnprogram och barnprogramledare och efter det var det ingen hemlighet vad jag tycker om Hjärnkontorets programledare. I januari kom det ett allmänt utskick från Hjärnkontoret om att forskare som håller på med spännande och intressant forskning gärna fick höra av sig. Hur intressant och spännande jag än tycker att min forskning är så har jag svårt att se att kidsen skulle vara lika faschinerande. Hursomhelst så tyckte dom flesta andra i gruppen att jag skulle skicka in så att jag fick träffa den här programledaren - men nej.

Jaja, idag kom det ett samtal "utifrån" (man kan höra på signalen om det inte ringer från iniversitetet). Hanna svarade och lämnade gladerligen över luren till mig och sprang iväg och gapskrattade ("Jag tror att det är Björn du söker"). I luren var en kvinna från Hjärnkontoret som ville veta hur frön gror.
Det är nu jag är dum. Min första reaktion när jag blev ställd och inte kunde svara direkt var att svara "jag vet inte" och föreslå att hon skulle ringa någon riktig växtfysiolog. Jag berättade dock vad jag gjorde och sa att hon gärna fick ringa igen. Och nu är jag arg. Varför? Jo, regel nummer 1 när man blir kontaktad av media är att säga "Visst, återkom om en timme" för då får man tid att fundera ut bra svar. Allvarligt, jag vet ju egentligen vad det är som gör att ett frö gror men att komma på det just när någon från Hjärnkontoret svarar är inte lätt.

Jaja, hon gjorde bara research. Inte så att jag skulle få träffa programledaren eller så. Men ändå. Suck. Dum-Björn.

Kortkort

Publicerad 2009-04-19 20:32:44 i Allmänt

Inget bloggande på nästan en vecka beroende på att det inte har hänt något intressant alls. Efter jobbet har jag mest gått hem och vilat min förkylning och imorgon är det dags att göra träningscomback. Enligt mitt schema har jag missat 4 löpturer nu så nu är det dags.
Ja och egentligen finns inte så mkt att blogga om nu heller. I helgen har jag mest jobbat men idag tänkte jag ta en cykeltur längs stångån. Jag fick grus i ögat och linsen flyttade sig långt bak i ögat men tillslut lyckades jag både gräva fram den och få in den igen. Det var dock lite svårt att fixa det i blåst.
Hursomhelst blev inte cykelturen speciellt lång för jag fick för mig att dte var dags för en klippning igen så jag åkte hem  till Johan och Åsa och kom lagom till fika. Jag var modigare den här gången så nu har jag 7mm istället för 9...

Jag är lite sugen på att vara med i Robinson. Det som stoppar mig är att man blir helt genomgången i media och att jag tror att min "karriär" skulle skadas mer än den skulle gynnas av ett deltagande.

Nu börjar stora födelsedagsveckan. Jag tror inte att jag känner någon som fyller 22 april men annars så har jag en, två, eller tre födelsedagsbarn varje dag en vecka framåt.

På fjärde dagen återuppstånden - nästan iaf

Publicerad 2009-04-13 18:25:35 i Allmänt

Vad har jag gjort med all ledig tid och super-påskväder? Legat i sängen/soffan och febrat. Både i Motala och här. Jag känner mig lurad. Visst har jag varit förkyld och så till och från men däckad i feber i flera dagar var över tre år sedan jag var. Och när händer det? Jo, efter att ha börjat nya vanor med massor av antioxidanter (hehe, min nya tidning gav mig massor med fix-idéer...) och en tsk honung varje morgon ("jag har inte varit förkyld en enda dag sen jag började med det"). Jo tjena. I onsdags visdade vågen på 81kg och igår på 78 och jag lär inte ha gått upp något idag direkt.

Så med en förkylning from hell (alltså när det gör ont i huden av duschstrålen) så blev min påskledighet inte riktigt vad jag hoppats på. Fast kanske blir den lite längre? Hmm, nä, jag ska försöka släpa mig till jobbet imorgon. Jag smittar inte men frågan är om jag orkar ta mig ur sängen.

Nä, nu ska jag vila ögonen och försöka gå upp lite i vikt. Ett stort vattenglas får duga.

Förföljd

Publicerad 2009-04-08 21:11:38 i Allmänt

Den här veckan har alla de tre bodyattack-instruktörerna gått samman för att attackera min body. Det började under passet i måndags när instruktör #1 under en del av passet mycket medvetet tar fler steg än de fyra man skulle ta för att springa in i mig. Efter mitt "Hey!" får jag ett "Japp, här gäller det att se upp!" som svar.
Igår var jag och simmade och vem var det så som städade inne i duschrummet? Jo, instruktör #3. Det här är väldigt intressant tycker jag. Händer det någonsin att en 20-25 årig kille städar DAMERNAS duschrum? Ni som har koll får gärna berätta för mig.
Och så idag då. Jag står på stairmastern på gymmet när instruktör #2 kommer ut från motionssalen och får syn på mig och kommer fram och pratar. Nog för att jag är väldigt dålig på att fatta när någon flörtar med mig men det här kunde inte ens jag missa. Nä, tur det är påskledigt från allt vad pass heter nu på ett tag så att jag kan få hämta andan :-)

Bäst och sämst

Publicerad 2009-04-06 20:53:23 i Allmänt




Världens bästa vårtecken: Att gruset från gatorna sopas upp

Världens sämsta vårtecken: Att hockeykväll byts ut mot fotbollskväll

Det hjälper inte att hoppa men det känns lite bättre

Publicerad 2009-04-05 13:05:51 i Allmänt

En av masspekarna på jobbet är konstant bokad nu för tiden så då gäller det att utnyttja helgerna. Rikard skulle köra igår och jag idag. Men nog ********* läckte den ******* HPLC'n när jag skulle köra. För att få ut min agression står jag och hoppar och precis då kommer Rikard in i rummet. Han fick höra många fula ord (ungefär samma som jag fick höra förra helgen när det läckte för honom) men själv var han lugnet själv efter en Thomas DiLeva-show igår....

Själv var jag på HG tillsammans med Umesh. Han pratade om att hans favoritöl numera fanns på stor flaska så jag köpte oss varsin. Oj så mätta vi blev!

Och nu till träningen: 40min löp och gymning igår. Idag blir det nog bara en promenad men det blir kul ändå...
Sofia: Tråkigt med allergi! Du får satsa mer på att simma i simhallen än att vara ute i löparspåret!
Pierre: Nöj dig inte med halva promenader om du ska ha någon chans mot mig ;-)

Vem får pussa flest flickor i Mjölby?

Publicerad 2009-04-03 20:24:56 i Allmänt

Den här veckan har allt jag gjort blivit dåligt. Inte det att jag gjort ett dåligt jobb, det har bara inte fungerat. Och har det fungerat har det blivit fult eller nått. Jaja, nu är det fredag. Och det bästa med den här fredagen är att ingen har varit inne i min lägenhet och tagit bort handtaget till balkongdörren ännu (balkongen ska renoveras) så jag kan sitta där i supervädret som kommer i helgen. Har fått ett önskemål om frukostätning på min balkong men det är det kanske lite tidigt för, tyvärr.

Ikväll då? Som vanligt är fredag kväll=trött kväll och dessto mer idag då jag tog med Åsa på hennes första (och sista) bodyattack-pass. Ja, idag var det inte lika roligt som det brukar vara men trött blev jag ändå så det blir bara internet och soffan ikväll.

För er som inte var uppe och tittade på TV tidigt imorse kommer här en länk: http://svtplay.se/v/1507065/gomorron_sverige/3_4_06_45?cb,a1366518,1,f,102831/pb,a1366516,1,f,102831/pl,v,,1507305/sb,p102831,1,f,-1  (Update: Oops! SVTplay tar visst bort inslag snabbt. Sorry ni som missade!)

Spola fram till 6min och titta. Själv funderar jag på hur hans mamma ser ut och att han lär bli politiker.

Svaret på frågan i rubriken kommer nog i samma videoklipp om ni orkar fortsätta titta (eller spola till 12.20) även efter minut 8.



Och för alla er nördar där ute kommer en länk till: http://www.youtube.com/watch?v=SmwlzwGMMwc&feature=related

När du får oväntat besök

Publicerad 2009-04-01 21:27:42 i Allmänt

Igår mellanlandade Oscar hos mig innan han åkte vidare till Motala. Efter maten så tänkte vi ta en promenad men vi hann bara ner på stan sen tyckte vi båda att biljardverkade roligare. Jag måste skryta om att jag vann tre av fyra partier eight-ball. Haha, fast det är verkligen inte bästa spelaren som vinner. Jag är urkass på biljard men om jag låter motståndaren hålla på med en ensam 8 tillräckligt länge så hamnar den eller den vita allt som oftast i fel hål vilket ger mig segern... Nä fy, biljard är roligt men verkligen inte min sport. Jag lyckades faktiskt skada mig också. Efter ännu en misslyckad stöt gå jag ner på huk men tappar balansen och gnider armbågen mot heltäckningsmattan=brännskada.

Så, idag börjar hårdträningen inför Vansbro, Mallorca (beachen...), Vålådalen och Lidingö. Bodyattack, gymning, simning och jogging. En vilodag (fredag) i veckan. Fast simning är inte så påfrestande så det är också en form av rehabdag. Dessutom finns skön bastu. Fram till 12 juli är det fokus på simning men successivt måste löppassen bli fler och fler = gymningen försvinner? Hursomhelst. Den här veckan blir det ingen ledig fredag för jag ska följa med Åsa på hennes första bodyattack men jag får väl ta det lugnt någon dag i helgen istället.

Bäst med 1:a April 2009: Fint väder, mkt labbande och premiär för mina nya skor. Dessutom var jag ovanligt snäll idag.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela