vismut

Paj till efterrätt!!

Publicerad 2013-03-31 21:50:00 i Allmänt

Det är uggletider så igår kväll gav jag, mamma och pappa oss iväg för att lyssna efter ugglor djupt in i skogen. Knäpptyst. Fin stjärnhimmel åtminstone...
 
Sen i fredags har den där lappugglan som jag inte hade någon vidare obs på förra året hållt till någon kilometer från Å&J&S. Well, idag var den inte där så ingen uggla för mig idag heller. Istället blev det första&sista marsbesöket hos Jufvasarna. Följaktligen ger jag er i sista sekunden: Marspojken.
 
Faktum är att man fortfarande kan ana solbrännagränsen på låren. Jag var ordentligt brun förra året.

Låg helt plötsligt raklång på plattgången - där hade det kunnat gå riktigt illa. Blev lite snurrig nån timme efter vurpan så jag hoppas jag inte slog i huvudet. Tur inte Sigge såg fallet. Klarade mig bra utan "Bang. Oj. Lamla".
 
Har fått mail från apollo om att jag kan möta mina medresenärer till Playitas på Facebook innan resan. Facebook... Efter en löptur och bastu med Oscar kollade vi in Facebook. Oscar har koll på triathleter, dels eftersom han tränat en del med triathlongymnasiet i Motala och för att hans fd. satsar på triathlon:
 
"What? Shit! Det är ju halva Sverigeeliten och du"

Själv kände jag igen två Motala-tjejer och de lär ju inte vara i nybörjargruppen gissar jag...
 
Om mindre än tre månader ska det simmas här:
Brrrrrrrrrrrr

Men våren är på väg!
 
 

Matdoktorn

Publicerad 2013-03-28 20:49:05 i Allmänt

Kan Fettdoktorn och Kostdoktorn kalla sig doktorer så borde ju jag vara än mer lämpad att få använda den titeln. Jag funderar på ett matinlägg någon dag, min syn på kost, men så länge kan ni kolla på måndagens Vetenskapens värld på SVT play. Mycket intressant!
 
Ni skulle också kunna kolla säsong 1 avsnitt 1 på Black Mirror på samma sajt. Det gjorde jag i tron att det var den kriminalthriller den utgav sig för att vara på tv.nu. Hmmm. Sammhällskritisk satirfilm hade varit en bättre kategori.
 
Mycket mat är det. Jag orkar inte! Alltså, efter gårdagens Göteborgsvarv käkade jag, duschade och insåg att jag fortfarande/igen var hungrig. Jag orkar inte äta mer. Jag orkar inte laga mer. Jag orkar inte diska mer. Tur det är påskhelg i Motala och vilovecka snart!
 
Mer mat. Igår hade vi Påsklunch på jobbet (och då åt jag i alla fall):
 
 
Efterrätt var på mig (man blir lättast populär så...).
 
 
Och potatis ifall jag inte skulle få nog med mat...
OBS! Det ser MYCKET värre ut än det var!
 
Det blev inte 3.5 arbetsdagar denna vecka utan 3.75 arbetsdagar då en Besserwisser med oreglerad arbetstid påpekade att teknisk personal endast hade 2h arbetstidsförkortning idag. Tsss.
Gick hem och blev hur seg som helst. Var inte alls pep på att gå iväg och träna. Första gången det har varit så allvarligt sen hårdträningen började och då har jag ändå haft långpass i snöväder. Det märktes visst på mig också då spinninginstruktören redan efter fyra låtar frågar Mår du bra Björn? Är du ok? men jag kom igång ordentligt sen. Nu hade jag en stor anledning att släpa mig dit men åh så skönt med stundande vilovecka!

3,5-dagarsarbetsvecka stundar

Publicerad 2013-03-24 21:06:52 i Träning

I brist på annat blir det ett träningsinlägg. Jag har precis satt nytt personligt rekord i antal träningstimmar på en vecka - tidigare rekordet innehöll b.la. en Vätternrunda...
När jag hör att folk tränar mycket undrar jag alltid hur bra kvalité det är på träningen. Det är väl bara att erkänna - det går inte att få ut max på varje pass. Speciellt spinningpassen blir lidande för mig då jag är så trött i benen. Till viss del även boxen för mitt långdistanshjärta vill inte slå tillräckligt snabbt ibland. Idag blev jag nästan lite arg när Christel pushade mig samtidigt som jag var skittrött och hade mjölksyrastumma ben. Självklart tog jag ju i lite hårdare, så pushen fungerade, men hon lyckades inte köra lika slut på mig som i december.
Annars går det rätt så bra att hålla kvalitén i det jag gör.
 
Grenspecifik träning sista veckan (simning, cykling, löpning): 73%
Nyttig träning (TRX, CXworx, styrketräning): 18%
Rolig(are) träning (box): 9%
 
Måste fortsätta tjata om skador. Jag är helimponerad av att jag klarat mig så bra! Var lite orolig när jag vaknade med ont i ett knä efter en vilodag (!) men det har gått över och jag tror att det hade mer med konstig gångstil pga sträckningen/ont under fötterna att göra än träningsöverbelastning.
Så, den allvarligaste skadan just nu är blodig fotknöl på höger fot. Och jo, det gör ont när vänstern bara fortsätter och fortsätter sparka på exakt samma ställe vid löpning.
 
 
 
Det här är dock inget nytt. Lilla-Björn snubblade ofta på sin sneda vänsterfot.
 
---
Bilder från min kriminella verksamhet i helgen kommer senare i veckan.
---
Surt sa Björnen om att söndag kväll steka fläsk på sin Universal-rent-skinande spis.
---
Som vanligt är våren uppbokad. En fredag är fortfarande oplanerad fram till 27 april. Först till kvarn!

Jag. Det gör jag.

Publicerad 2013-03-18 20:12:43 i Allmänt

Nä, det är ju inte helt accepterat att vara jobbig vegetarian.
Nästan som IKEA; (häst-)köttbullar hela veckan!
 
Jag fick idag komma upp på neonatalavdelningen och hälsa på lilla lilla lilla Ellen som föddes 4v tidigare än det var tänkt. Min späckhuggarmjukisdjurpresent var större än henne...
 
Det sägs ju att läsförståelsen blir sämre och sämre i skolan. Illa illla. Den var nog inte speciellt hög på -60 talet heller.
Tro inte att jag skriver här varje gång det är bromsklossar i snabbsimbanan, långt ifrån, men ibland måste jag avreagera mig. Tre banor "motionssim" en "snabbsim". På "snabbsim" var vi 7st som låg och crawlade och helt plötsligt låg det en kvinna som bröstsimmade långsammare än vad jag gör (hur nu det är möjligt) bland oss. Att passera en bredsparkande bröstsimmare på en singelbana är risk för liv och (framförallt...) lem. Om man ens kan passera för är det 7 crawlare på banan möter du någon hela tiden.
Självklart kan jag inte vara tyst, stannar och säger: "Ursäkta, du vet att du simmar på Snabbsimbanan va?". De flesta brukar då bli lite stötta men byter snabbt bana. Den här flodhästen käftade emot: "Och vem bestämmer vad som är snabbt och inte?"
 
Här slår det blixtar framför mina ögon och på en tiondelssekund hade jag minst tjugo dryga kommentarer att välja mellan men eftersom min superkraft är att låtsas vara trevlig om jag måste så sa jag bara: "Inte vet jag, men du ska veta att det är jättesvårt att simma om någon som bröstsimmar".

Hon bytte. Men som vanligt var det ogjort arbete för strax är det en ny som ligger där och brer ut sig. Seriöst?!? JAG blir ju stressad om jag har nån som simmar snabbare än mig på banan. Har inte de här personerna sånna känslor? Näe, jag KAN inte förstå mig på dem. Jag fattar bara inte.
 
Så, nu kan jag äta maten som fått svalna medan jag skrev av mig mina aggressioner :-)

En doft av guld

Publicerad 2013-03-17 20:52:00 i Allmänt

Hammarby tog hem SM-guld i bandy idag. Med en lagkapten som började sin karriär i IFK Motala och med en tränare som både spelat och tränat i Motala och varit klubben trogen tills denna säsong. I förlorarlaget Sandviken stod även där en fd. Motala-fostrad spelare som tränare.
 
Klart man blir lite bitter när man tänker på att minst 5 spelare lämnade IFK i slutet av -90 talet/början på -00 talet för att sedan bli riktigt tongivande spelare i sina nya lag och dessutom landslagsmän!
 
Det där med att undvika skador kom ju på skam direkt. Vid lunch i fredags började jag känna en konstig träningsvärk i ena ljumsken. Det kändes mer och mer och i går morse gjorde det riktigt ont att få på strumpan. Yep, en sträckning. Och när jag tänker efter var det ett tillfälle när jag skulle gå av cykeln i fredags då jag halkade till och tänkte "där hade jag kunnat sträcka mig". Mm, jag gjorde nog det också. Men det känns inte när jag tränar så ingen större fara.
 
Det var svårt att hitta umgänge i helgen. Folk har varit bortresta, magsjuka eller legat på neonatalavdelningen (årets första bebis av sex väntade har hittat ut!). Fast, utan tillgång till resorb kom ju huvudvärken som beställning efter spinningen så jag hade nog inte varit så trevligt sällskap ändå - botade den med popcorn och öl :-)

Notiser

Publicerad 2013-03-14 20:59:00 i Allmänt

Jag har skaffat mig en dålig ovana att åka iväg med fingervantar för att sen konstatera att jag kommer frysa fingrarna av mig när det är dags för hemcykling senare på kvällen. Det har hänt vid flera tillfällen sista månaden. Sist var Christian snäll att låna ut sina skotta-snö-handskar till mig med orden "jag behöver dom inte längre".
 
 
Tss. Fick igår ett meddelande från Christian: Note to self: låna aldrig ut skottarvantarna till Björn i mars. Du kan skylla vinterns återtåg på mig.
Mm, den här snön var INTE efterlängtad och nu väntar minusgrader så länge prognoserna räcker.
 
Och i värsta vinterväglaget ger sig Björn ut på en biltur bakom ratten i en bil han aldrig kört tidigare. Det märktes framförallt vid parkering att han är ovan bilförare (deo hade kanske varit användbart en dag som denna...) Backsensor är ju en bra uppfinning - förutom att det kan hamna snö på den=otroligt stressande ljud.
Största frågan: Var tusan finns handbromsen?????
Svaret: Som en knapp ner till vänster (vad annat att vänta från en bil där bilen startas med en knapp och nyckeln är en bricka).
Jag myntade även ordspråket: Fick en Volvo plats Får en Volvo plats när jag lyckades få en parkering på personalparkeringen (Björn-tur kallas det).
 
Kom ner till tvättstugan 10min innan den låses bara för att upptäcka att torktummlaren stannat med ett felmeddelande. Mm, strumpor, kalsonger och handdukar är min nya inredningsdetalj i alla rum just nu. Och ja, jag svor på samma sätt som jag gör när det går dåligt i Rummy.
 
Vid absolut sista repetitionen på dagens CX fick jag kramphugg i baksida lår. Då har man väl tagit i precis så mycket som man ska?
 
Väntade hela kvällen igår och hela dagen idag på ett sms från Sofia Rundén med tanke på resultatet HV71-LHC. Det kom aldrig något förrän jag själv messade och frågade om hon blivit snäll eller Djurgårdare. Varken eller skulle jag säga efter hennes svar...
 
Säsongspremiär för Criminal minds om 1min. Dags att lägga sig på rygg i soffan.

En in - en ut

Publicerad 2013-03-12 20:40:53 i Allmänt

Efter att ha packat upp porslin/skålar/glas som jag tagit om hand om efter min morbror kan jag bara konstatera att jag nog inte längre önskar mig mattallrikar i födelsedagspresent. Inget annat heller som ska in i ett köksskåp...
 
 
Absolut inga fler snapsglas i alla fall.

Varför så tyst, Björn?

Publicerad 2013-03-11 20:40:44 i Allmänt

 
 
Ovan ser ni anteckningar som jag kluddat ner torsdag eftermiddag samt till och från under fredagen. Anteckningarna är mina snilleblixtar och utgör två-tre veckors labarbete. Kul då att mina celler var döda idag på morgonen när jag tänkte sätta igång. Tja, bara två-tre veckor till nya celler växt till sig så mycket så att de räcker till allt jag vill göra.
 
Alltså, är det något jag skulle ha velat lära mig under forskarutbildningen så skulle det ha varit att ta motgångar på labb bättre. Nope, jag blir fortfarande lika j***a lack när experimenten skiter sig. Jag tyckte att det var bättre i höstas men nä, tillbaka i gamla vanor.
 
 
 

Sammanfattning cykel 2

Publicerad 2013-03-10 20:46:38 i Allmänt

Det sämsta först: En riktigt dålig säsong fick ett ännu sämre slut. IFK Motala trillade ur Elitserien i bandy.
 
Näst sämsta sen: Melodifestivalfinal och tacos igår. Jag hade bara sett en av finalisterna tidigare så jag visste inte vad jag väntade mig. Jag säger inte att jag tyckte att alla andra var bra men det var bara en av låtarna som jag ratade helt: "Det här var en riktig 'jaha?'-låt. Går in genom ena örat och ut genom det andra". Dock tyckte varken den utländska juryn eller svenska folket samma sak...
 
Veckan har gått i viloveckans tecken. Mindre träning, mindre mat, mer sömn (=mer drömmar :-) ) och mer tid att göra annat på.
 
Äta mindre var det ja. I Uppsala var dock lunchen lite väl liten:
Även Lotta konstaterade att vi verkligen måste hinna köpa mat innan vi stiger på tåget utan bistro tillbaka till Linköping. Sagt och gjort. Vi bokade om vår taxi och smet tidigare från näst sista presentationen. Det gäller ju att prioritera!
 
Vilovecka betyder dock inte träningsfri vecka. Jag fick för mig att testa på att simma 4km non-stop vilket jag också gjorde. Det var bara nästan lika tråkigt som det låter men nu har jag gjort det. I 25m bassäng. Under 80min. Utan hjälp av våtdräkt. Redan i mars. Bra så.
 
Fötterna har fått lite extra omsorg den här veckan. Skulle ha tagit med mig några doktorsfiskar från Kolmården!
 
Annars tycker jag att tiden går för snabbt. Jag har redan avverkat 1/3 av träningen inför triathlonen och jag känner mig lite osäker. Fast, löpningen går bra, simningen går ju uppenbarligen bra och cyklingen vet jag att jag kommer hinna träna mig i form till på två månader.
 
Sammanfattningsvis så blev det 44h och 6min träning sista 4v. Inte riktigt en ökning med 10% sen sist men det är mest för att det är svårt att öka spinningtiden samt att jag ställde in ett och ett halvt löppass för roligare saker. Annars är jag nöjd. Kroppen, förutom fotsulorna då, känns också bra. Fast, nog skulle jag kunna tänka mig att byta höfter med någon pigg 90 åring de nätter jag behöver gå ur sängen efter ett långt löppass...
 
Sista 28 dagarna. Från Funbeat.se
 
Målet för nästa cykel är att fortsätta undvika skador då det inte är lång tid till Playitas samt att komma ut på racern några timmar så att inte premiären blir på Kanarieöarna. Sopa gatorna rena från grus NU!

Blir ingen repris

Publicerad 2013-03-07 20:45:20 i Allmänt

Imorgon bär det av till Uppsala med tåg för ett leukemisymposium. Blev i fikarummet uppmanad att hoppa över frukostägget denna gång. Hmm, vissa glömmer visst aldrig. Faktum är att min frukostrutin med kokt ägg inte kommit igång igen riktigt efter ett symposium i Stockholm. Ibland händer det att det blir ägg till frukost men innan 7 april 2008 åt jag ägg varje morgon. Läs om min kämpiga dag på KVA här.
 
 
Men det kan faktiskt bli stekta ägg till matsäcksmackorna!
 
 
I övrigt: Även idag var tydligen mina armar snygga på spinningen. En torsdag till och jag börjar tro på det själv :-)

Middagssällskap

Publicerad 2013-03-06 20:26:54 i Allmänt

En Sigge på toppenhumör åt spaghetti och köttbullar hos mig ikväll.
 
Observera att det endast är Siggis som har dispens och får dela spaghettin i små små bitar...
 
Det här måste vara det absolut bästa sättet att ha barn på. Mötas av en kram på dagis, hem för mat & lek några timmar och sen lämna tillbaka ungen till föräldrarna som får dras med tiiiiidiga morgnar, dagis-virus och Vabruari. Nä, det här passar mig perfekt!

Fortsatta alkoholproblem

Publicerad 2013-03-05 20:24:45 i Allmänt

Problemen med spriten var inte slut i och med att DHL tillslut plockade med sig skiten. Eller, mina problem tog slut där och då. När jag fick kreditfakturan så att vi kan få pengar tillbaka skrev jag ut den, la den på Lottas plats och skrev en postitlapp där jag avsa mig ansvaret. Taskig timing då Lotta samma morgon fick sin artikel refuserad... Aja, jäkla skönt att jag gjorde som jag gjorde för tro inte att den där kreditfakturan stämde. Nope. Men det är inte mitt problem :-)
 
Alkoholproblem får mig osökt att tänka på ryssar. Kolla in videon som sändes i ett ryskt satirprogram på ämnet att svenska överbefälhavaren hävdat att Sverige endast kan stå emot ett eventuellt militärt anfall en vecka.
 
 
Ny kamera inköpt:
Netonnet.se

En person i min närhet brukar säga att jag köper nya kameror som andra köper byxor. Tss. Min första köpte jag i februari 2003 och den var min enda till hösten 2007 då jag köpte den som nu gick sönder då jag ville ha en som klarar vatten och sand mm. Den första fick Charlotta ta över men den levde bara 6mån till (5 1/2 år verkar vara levnadstiden för en digitalkamera?). Våren 2008 köpte jag en systemkamera men den har jag faktiskt inte använt så mycket och nu finns den hos pappa. Hösten 2011 tröttnade jag på dåliga mörkerbilder med kompaktkameran så jag köpte en Panasonic med Leica optik. Den är fortfarande super men har fått damm i sig och behöver rengöras. Tack och lov för Youtube!
Och så nu en ny som man inte behöver vara så rädd om. Ok ok, det är ju några stycken men personen i fråga har nog gjort av med många fler mobiltelefoner under dessa tio år. För att inte tala om den usla digitalkameran han köpte i samma veva som jag köpte min, grymma, första.
 
Den första är fortfarande den dyraste jag köpt. För att inte tala om minneskortet; ~800kr för 128Mb. Igår köpte jag 8Gb för 129kr...

Inte 56 kort på apor typ

Publicerad 2013-03-03 12:58:27 i Allmänt

Inställd skridskoutflykt igår fick mig att följa med Jufvas-familjen till Kolmårdens Tropicarium. Sist jag var där kom jag hem med en hel massa bilder på apor men den här gången blev det bara en enda från min sida. Min stryktåliga kamera sa tack för sig efter 5 år. Sista kortet blev denna, randiga, bild (av den anledningen kanske några av er redan sett flera av bilderna på annan plats):
 
 
Det fanns dock inga förbudskyltar om det omvända...:
 
Nya sen sist var ett gäng surikater.
 
Och doktorfiskar.
 
Men som svensk får man ju lite dåligt samvete av att vara inomhus i finväder (om man inte bor i LA då med 27 grader redan på förmiddagen...) så i väntan på Skenefärjan som skulle ta oss över Bråviken hittade vi en väntekur där vi kunde fika i skydd från vinden. Tur vi inte väntade med fikat till efter båtfärden för då kom regnet också.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela