vismut

Förberedelser

Publicerad 2011-02-24 22:16:45 i Allmänt

Tvätt av kläder och grundvallning av skidor för imorgon åker vi norr ut!

 

Vill man följa mig i spåret på måndag så har jag startnummer 11948. SMS-tjänst får man här (SMS:a VASA OS 11948 till 72777) och via internet kollar man här.

Färdigtränad

Publicerad 2011-02-23 20:24:15 i Allmänt

Så, nu är träningen för ÖS avklarad. 7,5km på golfbanan i Ryd i det kallaste vädret för året blev sista träningspasset. Fy så jag frös om kinderna och TÅRNA! Tårna verkligen värkte nästintill outhärdligt när jag tinade dom i duschen. Antar att det berodde på svettiga strumpor i kängor som stått 40min utomhus innan cykelturen hem..

Istället för träning återstår det bästa: Äta!
Började trappa upp vid onsdagsfikat idag. Lan hade köpt semeltårtor.

Adoptivsonen

Publicerad 2011-02-20 19:52:33 i Allmänt

I veckan råkade det trilla in för mycket traktamente på mitt konto och Åsa var snabb att fråga om jag inte skulle investera dom i fastigheter. Eller snarare i utbyggnaden av deras hus. Mjo, det kanske jag skulle men nu tar universitetet tillbaka extrapengarna på nästa lön.

Istället hade jag ett förslag om att adoptera bort den kommande lilla dyra, skrikande&skitande saken och istället adoptera mig. Då skulle jag kunna chippa in till utbyggnaden och jag skulle till och med kunna diska någon gång i bland när inte Johan orkar. Dessutom är jag redan uppfostrad så det skulle vara en win-win situation!

Aja, de var inte så sugna och skillnaden vore kanske inte så stor mot nu då jag blir matad där ganska ofta utan att ens behöva diska. Men det vore SÅ SKÖNT med en trädgård att bara kunna gå ut i när man vill ut.

Lite väl kallt för skidåkning idag så det blev bara en kortis. Mina luftrör hade dock inga problem alls tack vare min nyinköpta värmeväxlare:

Undrar vad det är för moln Johan lyckats fånga på bild

 

Sen sotade vi korv i Trädgården

Vissa röker och andra äter cancerpinnar

Husägarna

Sen finns det ju de som tycker att jag är dålig på att "hänga". För att bevisa motsatsen har jag lånat en bild från Åsas lösenordsskyddade blogg:

Helt fantastisk bild som illustrerar min (o)förmåga att sitta still utan att göra något!

Slölördag

Publicerad 2011-02-19 18:42:40 i Allmänt

Sovmorgon! Första på flera flera flera veckor. Kul då att jag vaknade 07.20 :-) Men kvar i sängen stannade jag till 9 i vilket fall...

Sen gjorde jag ett slöpass på gymmet med Umesh. Det blev mest prat från min sida men jag testade i alla fall min maxstyrka i bänkpress, dvs 1 repetition (nu får Axel blunda om han läser det här): 77.5kg
Känns i alla fall bra att lyfta ungefär som sin kroppsvikt.

Nu kan man se PROGNOSEN för öppetspårvädret på yr.no

Ser riktigt fint ut! Helt perfekt!

 

Men det finns risk för att det blir tröga spår:

Pussa eller inte pussa Rikard?

Publicerad 2011-02-17 17:53:41 i Allmänt

Gaaaa! Jobbet är som en minfält! Överallt är folk sjuka och nu är de alldeles för nära mig. Både Rikard och Jacob är hemma med feber. Eller hemma o hemma. Först är de ju på labb o sprider sina virus innan de går hem och fryser. Usch!
Och nu till dilemmat.
Blir jag sjuk idag eller imorgon är det ok för då har jag 10-11 dagar på mig att bli frisk innan skidåkningen men blir jag sjuk efter fredag då är det kört. Så ska jag pussa Rille och få en säker förkylning snabbt eller ska jag spela tuff o försöka hålla mig borta med risk för att bli sjuk på söndag?

Dagens utmaning på labb:

Att få ner min fina gradient i 20st eppisar med 500µl i varje

 

 

Lätt, bara göra ett litet hål i botten och droppa ner i rören.

 

Hmm, ska man vara med på bild är det väl bäst att vara en förebild och använda glasögon

 

Meeeeen! Droppa inte så snabbt!

Min idé var att det skulle droppa typ Dropp     Dropp     Dropp men hålet blev lite för stort så det var mer som DroppDroppDropp så jag lyckades väl inte helt med att få allt prov ner i rören och inte blev det exakt 500µl i varje heller. 20 rör blev till 16 men man måste ju underhålla sina labbkompisar ibland.

Det närmar sig...

Publicerad 2011-02-15 19:13:22 i Allmänt

Vad är det som händer? Inatt sov jag återigen riktigt lite. Nu kan det inte bli mycket mindre för då hinner jag inte somna innan väckarklockan ringer. Jag funderade inte på något speciellt, mest hockey och skidor.

För trött för BodyAttack blev det en kaka till jobbets onsdagsfika bakad istället. Jag blir verkligen inte alls sugen på att äta kakan efter att ha sett hur det såg ut när 175g smält smör blandades i. Blä.

 

Idag kom den så. Dagen när Alex tog upp att det snart är dags för disputation. Före jul kanske??!! Brrrrrr.

Mer bloggmaterial

Publicerad 2011-02-14 19:09:52 i Allmänt

Vissa dagar är dagar då man skapar dåligt rykte. Som idag. Jag var inte otrevlig eller något sådant men jag var inte motsatsen heller. Jag hade fullt upp med mitt egna labbande och när då personer använder samma centrifug, frågar mig många frågor, ber om hjälp etc etc. svarar jag och hjälper till (så klart) men jag är aningen... kort.

Egentligen är jag ju stolt över att folk skickar annat folk som behöver hjälp just till mig, det boostar mitt ego. Det blev lite bättre på eftermiddagen och därför skrattade jag nyss väldigt högt för mig själv när jag såg den här reklamen för första gången. Fantastisk!



Jag har också funderat på hur det skulle vara om det var jag som var hemma och var föräldraledig så att det istället var Hanna som hade Lan som tillfällig kontorskompis. Hanna sitter med vantar mitt i sommaren och fryser. Lan flänger upp fönstren när det är -10grader ute! Ojojoj. Hanna: Då fryser faktiskt jag också!

 

Lan ja. Hon och jag satt och underhöll varandra med labbskämt när vi pipetterade. Jag sa att vi var ganska 'geeky', töntiga.

Lan förstod inte ordet 'geek' så jag testade hennes svenska och sa 'tönt'. Nä, det kunde hon inte heller så jag satte igång och försökte förklara ordet (svårt!).

Lan satt tyst ett tag sen frågade hon: Is it the same as slapptask??

Hahaha! Jag höll på att trilla av stolen av skratt!

---
Peter Forsberg och Ronaldo slutar inom samma dygn. Tråkigt.

Rätt ska vara rätt

Publicerad 2011-02-14 18:52:25 i Allmänt

Jag försöker vara duktig och stava rätt på bloggen men ibland dimper det ner ett sms från pappa som klagar på felanvändning av ordet 'vart' och enstaka stavfel. Allt som oftast handlar det då om slarv men att INGEN av er har upptäckt min konsekventa felstavning av ordet 'comeback'!

Det som fick mig att haja till var Ulrikas kommentar till ett av de senaste inläggen där hon stavade fel till comeback. Eller gjorde hon? En googlefight gav väl Ulrika vinsten med typ 37 800 000 vs. 8. Aja, googlar man nu vinner hon med 37 800 008 vs. 0 :-)

Sleepless in Linköping

Publicerad 2011-02-13 18:42:06 i Allmänt

Nu får det vara nog!
Vad är det för skillnad på 75min spinning och 90min spinning? De där extra 15minutrarna tar musten ur mig. Kanske inte under passet men efteråt. Jag hinner till exempel bara ner på stan en kortis innan jag måste hem för ett toabesök och hamnar jag i soffan ligger jag där helt utslagen. Huvudvärk får jag också.

Men igår var det till att bita ihop för på kvällen var jag bjuden på mat och melodifestivalstittande med BodyAttackare. Riktigt kul att träffa dom vid annan tidpunkt än tisdagar kl. 18.00 iklädda träningskläder.

Rille, som känner mig allt för väl, frågade i veckan om jag skulle festa till det med två folköl under kvällen. -Nä, tre, svarade jag bara för att han inte skulle få rätt. Mm, är det formtoppning så är det.

Hemma igen kunde jag bara inte somna. Jag var varm, hade huvudvärk och förhöjd puls. Baaa, i kombination med dagens tröga skidföre och de få timmarna sömn fick jag tillbaka öppetspår-känslan från förra året.

Och den där Johan åker helt plötsligt lika snabbt som mig. Jag är impad (och lite skraj)!

Otroligt skidväder!


Regnbågs-julklappsstrumporna från familjen Jufvas skulle aldrig få följa med på träningsdagar men nog tusan råkade de sitta där igår. Aja, den här gången gick det bra och det var inga konstiga typer som fick för sig att prata med mig.

Osynlig

Publicerad 2011-02-11 16:46:55 i Allmänt

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8552415.ab

"Experten: Syns du inte på Facebook så finns du inte"

"Häng på nu så har du ett rejält försprång. – Du kommer att framstå som en ännu större förlorare om du står kvar ensam när alla andra redan bemästrar de sociala medierna."

 

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Internet är en fluga.

Fina skidspår i helgen!

Publicerad 2011-02-10 20:39:44 i Allmänt

Idag har nästan alla man träffat klagat på vinterns comeback men själv är jag hur nöjd som helst att den är tillbaka! Den får väldigt gärna ligga kvar två veckor också men sen kan den få försvinna.

Snödyk

Fy på sig, brandombud Björn

Publicerad 2011-02-07 21:27:58 i Allmänt

Stångis gillade visst inte mitt tunga bord heller:

 

Om ni har taskiga linser och inte kan läsa vad som står så kan jag berätta att mitt bord utgör en brandfara för boende på Barnhemsgatan och ska vara borta inom en vecka annars så försvinner det av sig självt. Typ.

Dags att sova

Publicerad 2011-02-06 21:47:58 i Allmänt

Jag hade tänkt att ta min första riktiga sovmorgon på flera veckor idag men Johan ville testa skidspåren i Finspång så det blev uppstigning tidigt ändå.

Tack för det. Otroligt fint väder, fina spår (finare än de spår i Borlänge som fick en 5a i betyg) och ett bra träningspass.

Och så backen från hell. Johan beskrev den som ett svart hål där man inte såg hur den slutade. När vi överlevt plogandet nerför så skulle vi ju då upp samma höjd. Fanns bara en lösning på problemet - av med skidorna och gå upp........

Klisterföre

Publicerad 2011-02-05 12:56:11 i Allmänt

Stor humor:

Fredag kväll
Lämnar jobbet kl. 17. Åker ner till Intersport för att köpa ett vallaställ till skidorna. Det fanns inget kvar men jag köpte i alla fall ett vallajärn.

 

Väl hemma ville jag egentligen träna men jag orkade inte ta mig till gymmet så jag tog en löptur till Stadium i Tornby och köpte mig ett portabelt vallaställ.

Hemma igen åt jag pannkakor för att sen bära ner mitt TUNGA skrivbord 102 trappsteg från vinden ner till källaren.

 

Men där jag tänkt att ställa bordet fanns redan ett jättebra arbetsbord!

 

 

Jaja, tur jag inte hann montera benen på mitt bord i alla fall. Efter att sen ha burit ner allt ifrån skidor, klister, vallajärn, skarvsladd; till lakan som skydd för golvet (allt medan orden "Björn behöver en flickvän" ringde i huvudet) skulle jag montera skidan på skidstället.

Men va? Passar det inte? Hmm, ska den där grejen (se bild 2) verkligen in i bindningen? Men den är ju alldeles för tjock? Hmmm. Näe, är det jag som är dum? Äh. skit.

Bära upp all skit i lägenheten igen (inte bordet; jag måste återhämta mig efter nerbärningen först) och beklagande mig för Johan på MSN. Jag ska ta med biten till honom så han får testa. Jaja, klistervallan fick jag i alla fall på uppe i vardagsrummet.

 

Lördagens skidtur: Regn-kommentar överflödig. Det bästa var att Johan inte heller kunde montera fast skidan på vallastället.

 

 

 

 

En blöt Björn blir snällt hemskjutsad av Johan men först stannar vi på Stadium o frågar om det är vi som är dumma som inte kan montera skidstället men nej - killen på Stadium lyckas inte heller.

 

Revansch!

Song of the day

Publicerad 2011-02-04 13:20:19 i Allmänt

MELODI: Broder Jakob

 

Fucking ribos, fucking ribos,

where are you, where are you?

Into whi-ich fraction, into whi-ich fraction

Did you go?

Did you go?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela