vismut

(nästan) Eufori!

Publicerad 2013-06-29 21:32:25 i Allmänt

Hahaha. Vi drar några citat från Vismut.blogg.se:
2012-11-25
Jag tänkte ha 10h som mål när jag först började räkna splittider. Jo tack. Det måste jag ha då jag insett att maxtiden är just 10 timmar.
(maxtiden blev senare ändrad till 11h)
 
2013-06-27
Mål för lördag? Ja, just precis det - komma i mål. Självklart har jag en tanke om <9h (4km simning; 120km cykling; 30km löpning) men det är inte hela världen om jag inte klarar det.
 

Facit?
08:00:02

Behöver jag ens säga att jag är nöjd?
 
Ett triathlon innehåller simning, cykling och löpning. Just det triathlon jag valde för min debut har sträckorna 4km, 120km samt 30km och utgjorde SM i långdistans. Vi tar grenarna i tur och ordning.

Således börjar vi med simningen.
Vid starten la jag mig strax bakom eliten men framför de med sämre självförtroende. Bra strategi. Det var inte trängre än en onsdagsmorgon i simhallen.
 
Det kändes bra men efter 3km blev jag, som vanligt med min nya teknik, trött i höger axel. Dessutom hade jag rejäl imma i mina anti-fog-behandade simglasögon så navigeringen blev lite si och så. Tiden blev som jag förväntade mig, varken bättre eller sämre: 1:17:33 (med småproblem vid avtagning av våtdräkt, se nedan).
 
 
Jag har aldrig cyklat efter att ha simmat tidigare och jag blev förvånad över hur konstigt benen kändes. Efter 12km var de sig själva igen men då hade jag haft medvind så det gick snabbt ändå. Cyklingen gick mycket, mycket, mycket bättre än jag förväntade mig. Ett tag låg jag på 32km/h i snitt och det är rätt schysst att kolla på cykeldatorn och se att man kör i 31km/h och att detta sänker medelhastigheten...
 
När jag gick ut på sista 30km-varvet öppnade sig himlen - brutalt. Handtagen blev hala och det sög lite mer så det var mitt långsammaste varv. Trots det cyklade jag 120km på 3h 56min (30.50km/h).
 
Sen kom ju det jag tänkte mest på under sista varvet: Ombyte till löparskor och påklädning av strumpor - som stått helt öppet ute i regnet. Tog fram mina reservstrumpor som legat i en väska men de var om möjligt än blötare. Tjejen i växlingen bara garvade åt mig.
 
Löpningen gick fantastiskt bra. Jag bara sprang och väntade på att bli trött/få ont - men det fick jag vänta länge på. Med 14km kvar kom Sveriges Bästa Emma, dagens vinnare och min coach de sista dagarna, ikapp mig och jag hakade på i hennes 4.40-4.45 tempo i 3km. Det skulle jag väl få sota för, eller? -Nja, inte så farligt faktiskt.
Sveriges Bästa Emma med 150m kvar till guldet

Jag hade inte helt koll på tiden (läs nedan) men visste att jag hade chans på 8h. Med 2km kvar frågade jag en kvinna vad klockan var. 16.50 - sa hon. Förstå att det är stor skillnad på 16.48 och 16.50 i det här läget. Jag började öka tempot rejält och fick 200m senare sota för det genom att stå helt still och sträcka ut krampen. Med 1km kvar hade jag den snuskigaste kramp jag haft någonsin - stortån krampade och böjde sig in under foten - skitäckligt!
Jag sprang på 2h 41min 34s vilket ska jämföras med min, i mina ögon, kanontid på Lidingöloppet, 2.43.58. Nog för att den här banan är betydligt mer lättsprungen - men ändå...
 
Målgången sen:
 
Jag blev kramad och intervjuvad av Playitas-Annie Thorén i mål.
 
 
 
 
 

Jag tackade för träningstipsen och hon sa att vi skulle fixa en tempohoj åt mig till nästa år (blev rejält ifrågasatt av henne innan start: "men, har du inga tempopinnar?!").
 
Siggis, tillsammans med sin mormor&morfar, var där och hejade:
 

Och fräsch som jag var så lekte vi lite
 
"Hoppa mer!"
 
Så. 08.00:02. Plats 8 av ca. 60st i motionsgruppen (mer statistik nån annan gång). Sjukt nöjd.
 
Men. 3s. Kunde du inte gjort det 3s snabbare?
- Jo. Så här:
  • Undvikit att sjabbla med klockan. Jag hade inte exakt koll på totaltiden (och ingen pulsdata från cyklingen). Det ser ut som att jag simmat i 124km :-)
  • Tagit i hårdare under simningen när jag ville kissa - det gick inte för våtdräkten satt för tight. Detta medförde att jag utförde en extremt lång kissning efter 4km löpning.
  • Fått av mig våtdräkten lite snabbare. Jag kan egentligen men fick inte bort den från högerfoten där tidtagningschipet satt.
  • Inte tagit på mig vänster cykelsko innan vänster knäskydd.
  • Inte missat sportdrycksflaskorna vid cyklingen så jag inte behövt gå av cykeln och gå tillbaka 3m.
  • Inte tittat på mina reservstrumpor vid T2.
  • Inte fisit 2ggr utan bara en (jag kan bara inte springa och fisa samtidigt).
  • Inte hälsat på Sigge 10m innan mållinjen.
Hej Sigge!
 
I förgår skrev jag sub7 nästa år. Idag säger jag njaaaee. Visst, en temphoj gör mycket men 7h är riktigt snabbt, till och med snabbare än Sveriges Bästa Emma, så det blir svårt. Dock: Förutom krampen sista 2km så var jag riktigt fräsch i mål och de där svackorna man har under långlopp hoppade jag över idag.
 
Sammanfattningsvis har jag haft en riktig kanondag. Är man på topp både fysiskt och psykiskt så kan det gå så här. Superbra, d.v.s!

Perfekta förutsättningar - idag i alla fall

Publicerad 2013-06-28 19:54:41 i Allmänt

När jag klev av bussen i Motala gick jag direkt de femtiometrarna för att hämta ut min nummerlapp och sen raka vägen ner till tävlingsområdet och möttes av detta:
 
Helt vinstilla. Bra temperatur i luften. Ingen sol. 17 grader i vattnet. Snälla, låt det vara lika perfekt imorgon!
 
På kvällens Pre-race-möte träffade jag fyra av ledarna från playitas samt Emma Graaf. Emma har lovat att hälsa på mig (varje gång...) när hon varvar mig imorgon...
 
Nu massage!

Examensdags!

Publicerad 2013-06-27 19:54:00 i Träning

Ses i juli var det ja. Nu är det snart dags för loppet jag tränat inför sedan 11 januari. De sista tre veckorna har jag inte tränat mycket alls, man kan verkligen säga att jag har vilat mig i form. Jag misstänker att jag faktiskt lyckats för idag har benen liksom värkt på ett bra sätt - jag har velat springa och har varit full av energi. Har blivit kallad Duracellkanin av två av varandra oberoende arbetskamrater. En sa det med positivism i rösten medan den andra stackaren var halvt förstörd av min pigga start på dagen :-)
 
Jaja. Även om sista veckorna varit träningsfattiga så har jag ju verkligen inte legat på latsidan i vår. 280mil på 271h fördelat så här:
 
 
Vanligaste träningsformerna i år hämtat från funbeat.se
 
Jag kan inte minnas ett enda tråkigt träningspass! Det är helt otrolig, även att springa distans en onsdagskväll i februari medan snön vräker ner har sin charm. Jag har dessutom klarat mig HELT utan skador. Det närmsta jag har kommit är spruckna hälar och vattenflaskan jag körde på i mörkret under VR (det hade kunnat gå riktigt illa).
Jag har inte en endaste gång låtit träning gå före sociala aktiviteter, jag har droppat 6-7kg i kroppsvikt trots mina sjuka portionsstorlekar och jag har haft förbannat roligt, speciellt på Fuerteventura. Det enda jag är lite fundersam över är varför det inte syns mer på kroppen. Fast, jag har ju tappat muskler också så...
 
Hur går det nu på lördag då? Bra, tror jag. Jag är nervös men inte inför loppet som sådant utan för allt praktiskt innan start etc. Hur det än går kommer ni inte få se mig så här för då blir jag nämligen diskad:
 
 Så tack mamma för julklappen!
 
Mål för lördag? Ja, just precis det - komma i mål. Självklart har jag en tanke om <9h (4km simning; 120km cykling; 30km löpning) men det är inte hela världen om jag inte klarar det. Sub 7h nästa år istället!

CSC

Publicerad 2013-06-23 12:30:00 i Allmänt

Midsommarhelgen inleddes på ett tak mitt i centrala Linköping i torsdagskväll. Den tänkta spelkvällen innan Narges på jobbet flyttar till Stockholm slutade med ytterst lite spelande och massor med prat på det nämnda taket. Hur trevligt som helst!
Skapligt coola fönster hon hade!
 
Midsommarafton firades hos Axel och Anna-Carin i Kråkorp - också det fantastiskt trevligt!
Med en Björn, en Häst, en Fluga, en Yxel och ett Lim vid bordet kan vi ju snacka om att det gick åt mat. Minnesbilden från fikat (som intogs efter kvällsgrillningen?! Och snacksen blev 'chipsfika' (*dalmål*)?! Skumt folk) var när Axel, vid glass+jordgubbsportion #2, stönar: Marääääääänghhher. Hahaha!
 
Men vi motionerade också.
Krocket (behöver jag ens skriva vem som vann?), kubb och åkerlöpning.
Axel ville leka krocket istället för att spela krocket och därför var banan inte helt enligt reglerna. Hans motivering? "Men vi måste bygga den konstigt för annars vinner bara Björn."
 
 
Uppvärmningen
 
Åkerlöpning i månsken
 
Åkerarmhävningar i månsken och vatten på linsen
 
Ellen och den stora Späckhuggaren var också med men de sov mest.
 
Gårdagen innehöll bevattningstjänst på Jufvasgården, klappning av Sator, löpning, minigolf, minigolfvinstglassätande och Indiana Jones på TV.
Sex dagar kvar till triathlonet. Jag känner mig, för att citera Åsa, bedrägligt fräsch i kroppen och har inte stretchat så mycket som jag kanske borde ha gjort efter VR. Tror jag blir brutalt avslöjad av min massör på tisdag. Aj.
Jag har inte ens tränat 4h denna vecka och gårdagens löpintervaller och dagens korta tempopass på cykeln var jobbiga - hoppas det bara är förspelet till toppformen!
Samtidigt har jag sovit dåligt i veckan - det var länge sen sist. Misstänker att en av orsakerna är för att jag inte tränat lika mycket som tidigare och att jag därför inte är lika trött.

(puss)Kalas i massor på jobbet

Publicerad 2013-06-19 19:03:23 i Allmänt

Här skulle jag lägga in bilder på kameran från gårdagens dubbla kalas men hittade en talande bild från Fria Vidder-festivalen i lördags. Det var nästan så att jag undrade om det krävdes barnvagn för att bli insläppt!
 
Kalas ja, igår hade vi först en Midsommarlunch på jobbet...
 
 
... i finfint väder så vi hamnade i Trädgårdsföreningen.
 
Mitt bidrag var 5kg skrubbad färskpotatis vilket gav mig träningsvärk i händerna.
 
Sen var det bara att äta upp sista jordgubben och springa till överrasknings-kalas för en blivande 40-åring. Vi hade arrangerat det så att hon trodde att det var för att Hanna och Åsa skulle komma och visa sina nyföddingar som vi skulle fika och därför sjöng hon glatt med i 'Ja må hon leva!' (måste vara någon konstig svensk tradition att sjunga för nyfödda) innan hon insåg att det var för henne vi sjöng :-)
 
En Sigge på blandat humör var med på kalaset.
Böörn
säger Sigge och böjer sig fram som om han vill pussas. Jag gör det samma och då ger ungj.. mig en örfil och skrattar gott!
Jaja, några minuter senare överöste han mig med pussar och det var först efter hånglet som jag kom att tänka på hur smart det är att pussa ett dagisbarn 11 dagar innan ett lopp jag tränat 6 månader för...
 
Annat jobbrelaterat är att jag fått en ny granne. Hon har full insyn i mitt sovrum och jag i hennes kök+vardagsrum. Dessutom är hon doktorand på cellbiologen så nu är hallen och toaletten de enda ställen i lägenheten där ingen arbetskamrat kan spionera på mig då Anita har rak insyn i mitt vardagsrum från sin våning på andra sidan Djurgårdsgatan...
 
Invigde en julklapp från 2007 igår. Hade helt glömt bort att jag hade en stektermometer, här ska lagas grym mat.
 
Fortsätter drömma skumma saker. Vaknade hungrig kl. 4 imorse och kunde inte somna om så då rapporterade jag nattens dröm via SMS istället. Axel var det skummaste inslaget men Sonja i Lottas frigolitbox och att jag felparkerade Åsas elcykel mitt på en gata i Stockholm var mer logiskt.
 
Nu sitter det någon i en bil på väg norr ut och funderar på om det finns någon mer bakomliggande story i det här inlägget. Fundera på du, säger jag.

Hur mår du idag då, Björn?

Publicerad 2013-06-17 19:15:21 i Allmänt

Tack bra. Det är väl nu som jag skördar frukten av att jag är så tränad. Lite träningsvärk i en muskel som löper ut med höger lårmuskel - det är allt!
Det mest otäcka efter loppet var att kroppstemperaturen var förhöjd i nästan ett dygn. Det gav skumma drömmar om sol, netonnet, getter och bad i Sandvik. När jag i, hyffsat, vaket tillstånd rapporterade om min dröm via sms fick jag genast ett telefonsamtal där jag ombads förklara vad i hela friden jag menade och svara på frågan om jag verkligen var vaken. Klart jag var vaken, vem sover till 9.21 på en söndag...?
 
Nu har jag också analyserat loppet m.h.a resultatjakt.se.
 
 
Intressanta siffror (som jag tycker) är de sista. Kronologisk pos. t.ex. Det innebär att bara 468 hade passerat mållinjen innan jag gjorde det. Med tanke på att det var ca. 2500pers som startat innan mig innebär det att jag, som man kan se ovan, cyklade förbi 2068 av dem och endast omcyklad av 80 pers som startade efter mig.
Ett bevis på att det inte går så fort tidigt på kvällen är också att det bara var tre i min startgrupp som var snabbare än mig och att medeltiden i vår startgrupp var 14h jämfört med hela rundans snitt på 12h20min!

Uppvärmningen

Publicerad 2013-06-16 11:16:00 i Träning

Besviken men nöjd kanske man säga efter att ha värmt upp inför långdistans-SM med 294,6km cykling runt Vättern. Min officiella sluttid blev 10h 36min (min egna 2min längre?) - dvs hela 41min efter min måltid och 16min långsammare än förra gången.
Besviken - med tiden. Jag är så mycket bättre tränad nu än jag någonsin varit så det här var året jag skulle gå under 10h.
Nöjd - med min insats.
 
Här är historien och (bort)förklaringarna till varför jag inte kom under 10h.
Start: 21.08. Väder: Som 2011. Hårda västliga vindar (8-14m/s).
 
Christian och jag minutrarna innan start
 
Jag övertalade Christian att hänga på mig så länge som han kände att han orkade så inledningen av loppet var trevlig. Jag låg sist i en stor klunga och gjorde gymnastiska övningar på sadeln i förebyggande syfte. Jag drog inget alls förutom när jag tyckte att vi behövde täppa till luckor som uppstod. Visst att det gick långsamt i vinden och jag tappade på mina idealtider men jag gjorde inte av med onödig energi och var helt övertygad om att ta igen den missade tiden på "andra sidan" av Vättern.
 
 
 
Alla jag pratade med under de första milen hade ambitionerna "12h" eller "komma runt". Hmm, här kanske jag borde anat oråd. Sen hände en skum sak. Efter 76km (depå två; Gyllene Uttern) körde jag själv ner till Jönköping. Alla bara försvann och jag blev inte omkörd av någon på två mil. Jag var helt nöjd med det för det är otäcka backar att köra i mörker med massa folk runt om.
Efter Jönköping, där jag låg 20min efter min idealtid, var det så dags att börja plocka in tid. Dock, jag var fortfarande själv. Det kom två torpeder som jag försökte hänga på utan att lyckas. Jag körde ytterliggare 2mil utan att bli omkörd/köra med någon. Ibland "susade" jag förbi nån stor klunga bara för att konstatera att jag körde i 24km/h och de i .... betydligt mindre - ohållbart för mig att ligga med i.
 
Medelpulsen var 139slag/min vilket motsvarar ca. 72% av min maxpuls - bra distanspass!
 
Efter 13mil hade jag mitt första stopp (totalt 12min (6+1+5) under hela rundan) och vill ni förstå hur fortsättningen var är det bara att läsa om ovanstående stycke igen. Ibland kom det någon snabbare grupp men då jag brännt så mycket energi så orkade jag inte hänga på de här som gick lite för snabbt.
 
Kyckling med potatissallad och återhämtningsdryck i mål
 
Jag tappade lite hela tiden mot idealtiderna på västsidan och ännu mer när jag sista 40km var tillbaka i sid/motvinden. Nej, tidig starttid är inte bra om man ska "göra tider". Det går långsammare och man bränner mer energi att köra själv.
När jag läser om loppet från förra gången blir jag avundsjuk på mig själv: "...så jag kunde ligga och finköra i 30-45km/h i 5mil utan allt för stor arbetsinsats samt att jag kunde hålla bra tempo sista 7milen när jag i princip körde ensam."
Fy tusan. Den här gången var det aldrig finkörning i 30-45km/h utan ren och skär stenhård arbetsinsats. Solokörning i 22mil istället för 7 gjorde nog också sitt till men jag fick ett riktigt bra träningspass inför triathlonet där det endast är solokörning som gäller.
 
Medaljen, kompressionsstrumporna, knäkompressionstub och kompressionsshorts. Gäller att tänka på återhämtningen!
 
Det är kul att se hur kroppen känns under olika perioder av loppet. Med 15km kvar tänkte jag att det här tar två timmar (jag hade så ont i mina knän just då) men 5km senare är jag på topp och gör sista milen på 19min! Susade om en kille med 8km kvar och då skriker jag: Nu är det bara en tempointervall kvar!!! Haha, han bara glodde på mig :-)
 
Vit rumpa och världens bästa syster.
 
Anledningen till att jag kör Vättern är att det är så trevlig men igår var det verkligen inte det. Inte efter att Christian släppt och de minuter jag åkte sida vid sida med en veteran och pratade. Nej, nu får VR vänta några år igen och när jag gör det igen ska jag starta sent på natten när det är fler som vill köra fort.
 
Som kuriosa har Corren en intervju med OS-guldmedaljören Tomas Gustafson som tillsammans med 7 andra var först i mål i årets runda på tiden 9h 45min: – Mitt mål egentligen var att köra under tio timmar, men att göra det på egen hand, berättar han. Men i den här blåsten...
 
Jag vet, Tomas. Jag vet.

-Lycka till nu då Björn. -Med vad?? -Cyklingen! -Ah! Just ja.

Publicerad 2013-06-12 22:03:00 i Allmänt

Cykeln cyklad till Motala, triggerpunkterna i rumpan masserade och... Nej, det är nog allt. Jag börjar faktiskt tro att jag underskattar Vätternrundan den här gången. Jag kolhydratladdar inte och jag sparar inte på energin heller (se nedan).
Vädret för fredag-lördag ser ok ut men så klart kommer det blåsa. Rejält. Men det är ju som vanligt så inget att tänka mer på. Jag tror fortfarande att jag kan gå under 10timmar utan att för ta mig men jag kommer rulla in på några minuter under för jag tänker inte pressa mig mer än nödvändigt. Men OM jag skulle känna mig sliten så kommer jag ta det väldigt lugnt och stanna för lasagne och annat gott under resan.
 
Efter cykling, grill och massage skulle jag ju så hem igen och tog Östgötatrafikens tåg mellan Motala och Linköping. Nog för att det går 11minuter snabbare än buss men: 118kr för att åka mellan Motala och Linköping är väl lite väl eller är det jag som är Snål-Björn nu igen? Eller som Lotta sa: Har jag tur kan jag få en biljett "hem" till Malmö för 90kr.
Motsvarande resa med buss kostar 85kr men efter att tågen börjat rulla är det väldigt få avgångar.
 
Balkongen börjar bli iordningställd och idag cyklade jag till Rökinge (så det blev 22km på vanliga cykeln idag. Måste nog motsvara 40km på Racern i alla fall - dålig vilodag...) för att köpa kryddor. På vägen hem stannade jag för att hälsa på Jufvas och fika BULLE!!!!!
 

Haha, Sigge berättar hur jag ska hänga hjälmen, ta av mig skorna (han knöt tom upp dem åt mig), när jag ska äta BULLE!!!!! och hur jag behöver blåsa på mitt varma te.
Jag, HackeHackspett(a)-Sonja och BULLEN!!!!!
 

Fiffiga frun

Publicerad 2013-06-10 19:23:58 i Allmänt

Två år med tygsoffa och jag har ett antal gånger saknat min skinnsoffa. Nog för att den var sliten för att passa bäst på tippen men den var banne mig mer lättskött. Hur mycket jag än dammsuger tygvarianten så bildas det ändå ett dammoln när man sätter ner rumpan.
Idag tröttnade jag och gjorde som vilken person som helst i IT-åldern skulle ha gjort: Googlade.
 
Damma tygsoffa
Första träffen:

Bästa kuren för tygsoffan

För soffan som inte går att klä av och tvätta. Fukta ett lakan och lägg på soffan. Slå med baksidan av en klädborste på lakanet. Smutsen fastnar!

 

Men vem äger en klädborste? Inte jag i alla fall men i städskrubben finns det resurser så det löste sig ändå.

Har inte en aning om om det fungerade speciellt bra men det var betydligt roligare än att dammsuga.
 
Återbesök hos sjukgymnasten idag. Nu ska här byggas muskler och stabilitet på den svaga och instabila delen av mig. Hmm. Jag fick 9 övningar varav 6 har ingått som standard i min styrketräning de senaste 10åren... Får sätta mitt hopp till de övriga tre tror jag.
Mm, testade en av dem nu ikväll - kramphugg i "fel" axel redan efter en repetition! Blev till att minska motståndet.
På hela våren kan jag räkna antalet bicepscurls jag gjort på ena lillfingret men rehabschemat för axeln innehåller visst lite discomuskel-byggande också. Beach november 2013 säger jag bara...

Lugn och fin

Publicerad 2013-06-09 19:32:49 i Allmänt

Mr Inte Sitta Still har i helgen tagit det riktigt riktigt lugnt. Han har till och med läst (i) tre böcker, när hände det sist?
Självklart har han inte varit still hela helgen inte. I fredags var han t.ex. en av fyra på morgonCX. Han har tekniksimmat, cyklat med Christian och sprungit långt också.
 
 
Annat jag kan dela med mig av från helgen är att jag har fått modifiera ett av mina motton. Det som inte går att ta på cykeln är inte värt att ha har jag tidigare haft med tillägget: förutom planteringsjord
 

Det där sista kan jag stryka nu för det går alldeles utmärkt att cykla med 50liter jord. Ett råd är dock att ha däcken mer pumpade än vad jag hade.
 
Det svåraste jag någonsin cyklat med är två stolar till balkongen. Det gör jag faktiskt aldrig om igen.

Imponerad av mig själv

Publicerad 2013-06-06 22:12:06 i Träning

Nationaldagen till ära hade jag tänkt att köra ett tränings-triathlon men då Tinnis inte öppnade förrän kl. 10 fick det bli ett duathlon istället. Och oj så bra det gick.
 
Jag satsade på att köra de 53 kilometrarna runt Stora Rängen i ett tempo som jag trodde jag skulle kunna hålla på den dubbla distansen. Det slutade med ett tangerat personligt rekord, 1:50 (snitt 29km/h).
 
Sen var det bara att lämna cykeln hemma och byta till löparskorna. Tanken var från början att hålla ett bra distanstempo, typ 5min/km, och springa runt 10km. Well, första kilometern gick på 5.01 men sen jäklar - jag sprang 8km på 35min 50s (snitt 4.29)! Att det "bara" blev 8km var inte för att jag var trött utan för att förnuftet sa att det räckte så här, jag är inte helt fräsch i benen efter lördag och måndag.
Anledningen till att jag blev så imponerad av mig själv är att jag tom sprang snabbare idag än förra veckan när det bara var 8km löpning i högt tempo. Låt vara att jag den gången hade uppvärmning inräknat i tiden men ändå. Jag flög fram idag!
 
 
Av det här har jag lärt mig att det inte spelar så stor roll att jag cyklat innan löpningen, i alla fall inte efter några kilometer när sadeln försvunnit från baken, och att jag nog borde kunna springa snabbare på mina tempopass...
 
Inställd simning och inte ser det så bra ut för simning i Vättern heller. Tre veckor kvar och bara 9grader i Vättern-vattnet.
 
Eftermiddagen tillbringades i solen ute i Alguvi. Jepp, fick Sigge att gråta idag igen. Det var inte lika roligt att bli sprutad på med vattenslangen som att jaga och spruta på mig med den samma.

Svag och instabil

Publicerad 2013-06-03 21:26:00 i Allmänt

Egentligen har jag inget att blogga om men jag hade en rubrik i alla fall :-)
 
Sjukgymnasten ringde idag och sa att de kommit fram till att vi börjar med riktad styrketräning för att få upp volymen på högeraxeln. Det är inte säkert att det fungerar men det blir i alla fall steg 1.
 
I övrigt så var jag ju så äntligen barnvakt några timmar igår. Undrar hur länge till jag får vara det efter den här veckan... I tisdags råkade min kommentar "Va? Ska jag rita en traktor? Var? På din mage?" följas av ett "JA!!!". Självklart gjorde jag inte det men i lördags gav Sigge mig en penna och sa "Gubbe!!!" samtidigt som han drog upp tröjan. Samma dag lekte jag honom blodig framför ögonen på hans föräldrar och igår fick han höra många svordomar på parkeringen när jag, svettig och med huvudvärk (åskan?), försökte fälla ihop hans sulky. Jag tror dock det var lugnt, han var upptagen med att klappa på andra bilar och lyssnade nog inte på mig (även om han kom och hjälpte mig att dra i en av två grejer man skulle dra i).
Äh, han är rätt elak mot mig också när han hela tiden ska rasera mina skapelser i sandlådan.
 
Demolition man
Ingen långlöpning igår alltså. Idag däremot - 25.56km på 2h 29min 31s. Och ja, Borlängegubben som är i Linköping, inatt sover jag i stödstrumporna...
 
I övrigt tyckte Christian att jag i förra inlägget missade att skriva hur långt vi cyklade i lördags. Tja, 137km för mig när tanken var 150 så inget märkvärdigt att rapportera tyckte jag ;-) Men Christian var duktig och rullade 147km. Låt vara att sista 10 var tack vare mitt sista vatten samt en gel innehållandes 297kcal som stack ut direkt i hans kropp för annars hade han också stannat på 137km :-)

Andningspaus

Publicerad 2013-06-02 13:49:00 i Allmänt

Måndag, onsdag, torsdag, fredag och lördag den här veckan har jag gått upp 05.30 för att träna. Jisses så trött jag var imorse när jag vaknade 07.30 och inte var jag mycket piggare en timme senare när jag var tvungen att släpa mig ur sängen.
Kvällarna har också varit fulla av aktiviteter.
Måndag - 4km simning. Tisdag - hämta paket i Skägget och kvällsällskap som somnade utsräckt i min säng. Onsdag - Tempopass på cykeln runt Rängen. Torsdag - Grilllkväll i Malmslätt. Fredag - Tempopass löpning och middag på Sangria. Lördag - Tacos och spel hos Jufvas.
Lägg därtill lunchmöten, opponering och sjukgymnastbesök så har ni, nästan, min vecka i sin helhet.
 

Grillkväll...
...med tillhörande landdartcomeback. Inte för att skryta men för att ha haft ett uppehåll förra säsongen så var jag rätt grym :-)

Grym var jag dock inte igår när det spelades Ubongo hos Åsa och Johan. Nästa gång vi spelar hoppas jag att de är lite mer slitna för som det var nu hade jag inte en chans.
 
Kanske var det så att det var jag som var sliten. Efter den tidiga lördagsuppstigningen cyklade Christian och jag till Finspång för att äta korv med mos (pizzerian vi skulle äta på hade inte öppnat när vi kom...) på Statoil. Riktigt härlig tur utan vind - bra genrep inför Vättern.
 
Vi kan ju också slå fast att områden på kroppen som en gång varit solbrända snabbare blir solbrända igen när de utsätts för sol. På gott och ont. Mest ont igår kan jag ju tycka...
 
Ang. sjukgymnastbesöket så fick jag ju träffa en annan sjukgymnast den här gången. Han lyckades få min axel att göra ont och få fingrarna att domna bort - jag gissar fortfarande på nervproblem. Meningen "jag tror dina problem går att lösa med styrketräning" var inte lika lugnande som jag tror han menat. Vadå 'tror'? Jag hade inte för en sekund tänkt på operation eller dylikt innan han sa sådär!
 
Träningsschemat säger 2.5h löpning idag. Pust. Får se om det blir en kvällstur för den här kroppen är lite sliten faktiskt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela