vismut

Det tar sig

Publicerad 2009-06-30 20:23:15 i Allmänt


En phyllis tittar fram! Vi kan konstatera att det var något fel med fröna jag köpte. Hannas och Lottas plantor drivna från mina frön är i storlek med bäret, typ. Eva hon kan hon!


Smultronplantorna stormtrivs hos mig. Men när kommer bären?


I år verkar ärtorna trivas! Eller, de har inte druknat ännu... Majsen verkar ta sig den också.


Men den lilla solrosen gillar inte det utsatta läget med vind och het sol

Idag har jag sett den så kallade bajs-mannen två gånger. Det var åratal sen jag såg honom sist. Bajs-mannen fick sitt namn efter att han satt och sket på Campushallen med en tidning vilande på sopkorgen som han ställt framför sig när Umesh slet upp dörren. Det måste ha varit 5-6 år sedan! Hahaha.

Ang. fredagen

Publicerad 2009-06-29 18:55:48 i Allmänt

Masha berättade att hon bara var minuter ifrån att komma ut och hämta mig och Rille från schackspelandet i fredags. Hon var lite orolig för all öl, whiskey och vodka som det bjöds på. Haha, skönt att någon bryr sig om oss! Nu var det faktiskt inte så farligt - för oss. Det var värre för stackarn som bjöd på alkoholen och speciellt för hans nykteristkompis som skulle ta hand om honom :-)

20 grader i Västerdalälven!!! Blir svettigt det här!

Närmare och närmare toppformen

Publicerad 2009-06-28 21:25:37 i Allmänt

Efter mitt fjärde besök i Tinnis motionssimbassäng på en vecka kan jag bara konstatera: Det är på Tinnis man ska vara.

Alex, Masha och barnen var där och bjöd på jordgubbar. Jag sprutade vatten på en intet ont anande Lorena som skrek något på spanska innan hon övergick till engelska. Jag tror hon uppskattade det eftersom hon fick se mig i mina speedos. Hehe. En tjej jag pluggat ihop med var där samt bodyattack-Madde tillsammans med andra gyminstruktörer.

Och det här var bara de jag såg under de 10 minuter jag inte räknade kakel i bassängen, det fanns säker fler...

18 grader i Västerdalälven idag. Temperaturen har stigit 6 grader på en vecka! Fortsätter det så här behövs ingen våtdräkt om två veckor. Och formen är på gång, definitivt.

"Skillnaden mellan fit och fet är bara en vokal"

Publicerad 2009-06-27 22:57:55 i Allmänt

Ibland spottar jag ur mig riktigt bevingade ord. Meningen i rubriken var ämnad som tröst för Magnus när han beklagade sig över att hans flickvän är fit medan han själv är fet. Jag tror att den meningen kommer att stå längst ner på sidorna i veckokalendrar någon gång i framtiden.

Igår hade jag först en presentation på vårens sista gruppmöte och sen var det dags för städning av labbet. På eftermiddagen gick vi hem till Masha och Alex och grillade och drack vin. Jag hade ansvarat för inköp av b.la. potatisen. Jag hade räknat 5 potatisar per person eftersom färskpotatis är lite mindre än vanlig potatis. Jag tänkte först ta 6 per person men sen kom jag på att alla nog inte äter lika mkt som jag. Jo tjena. En åt ingen potatis alls och en annan bara en ynka. Resten åt nog inte fler än tre. Förutom jag då som fyllde min kvot.......

När det egentligen var dags att åka hem blev vi utmanade i schack. Rikard och jag accepterade och spelade 4 partier. Deras taktik gick ut på att fylla oss och den funkade... När vi inte kunde spela mer mötte jag upp Umesh m.fl. på Platens (första besöket i år!). Där träffade jag en person jag inte sett på 7 år. Det var som vanligt bra musik och ganska så roligt.

Schack


Idag var det utflykt till Bergs slussar med Boysen. Ja, de som inte är i Las Vegas o glassar då...


Mot Berg!


Umesh och Magnus kollar in slussning


Körvgrillning

Nu ikväll orkade jag inte vara mer social och absolut inte dricka alkohol. Jag har inte druckit alls mkt i vår men nu blir det inget mer före Vansbro/Mallorca. Istället åkte jag ut till Tinnerö i förhoppningen om att se en kungsfiskare samt att leka med min nya leksak. Jag köpte ett 55-200mm objektiv till min kamera idag. Försäljaren var riktigt bra (dålig för mig) så det blev dyrt. Som tur är så fick jag ju dock 3000 kr i någon form av "förlåt-att-vi-inte-kan-hjälpa-er"-peng av facket igår trots att jag inte trodde att jag skulle få dom så jag gick inte back så många hundralappar...


Ny spejsad grillplats vid Rosenkällasjön

En räv (på långt avstånd!)


Ingen kungsfiskare men hade jag sett en hade det blivit ett superkort!

Singstar nästa gång?

Publicerad 2009-06-24 22:44:09 i Allmänt

Guitar Hero-kvällen gick nästan precis som väntat. Möjligen hade jag trott att Pontus skulle ge Lotta lite mer motstånd om förstaplatsen men icke - Lotta dominerade. Själv var jag usel.

Ranking:

Lotta
-
Pontus
Christoffer
Rikard
Hanna (Svårbedömt, Hanna och Rikard var ganska jämna)
Eva
-
Björn


Innan gitarrandet gick Rille och jag ett varv på bagageluckeloppis i folkets park. Oj så mycket skit!

Fler bilder från midsommarfirandet i Leksand finns i Åsas blogg

Bloggar på jobbet

Publicerad 2009-06-24 16:42:29 i Allmänt

Gör jag inte men nu måste jag ha en paus från mitt fredagspresentations-förberedande så då kan jag passa på.

  • Jag har jobbat på min simteknik i Tinnis två gånger den här veckan redan. Båda gångerna har LASS's Micke Holmertz (fd landslagstränare) varit där och en gång var även Motalas stolthet Anders Holmertz (OS och VM-medaljer) där men jag vågade inte fråga om teknik-tips. Men nu har jag i alla fall speedos :-)
  • De har gjort rent en fläkt i kylrummet och efter det låter det massor inne på mitt kontor och jag blir otroligt trött i huvudet. Har mailat allt-i-allon o hoppas på bättring.
  • Silvio Berlusconi har aldrig betalat för sex:"- Jag har aldrig förstått vad nöjet skulle vara utan njutningen av erövringen" Hmmmmm
  • Rikard och jag diskuterade det fina vädret och hoppas att alla slappa studenter som är lediga måste jobba för brödfödan och att de har omtentor i augusti som de får ångest över när de ligger på stranden.
  • Åsa har valt helt rätt vecka att ha semester. Du är undantagen ovanstående punkt (men dina handledare sitter och sliter med ditt manuskript...).
  • Ikväll blir det pizza (eller kebab), sol, och guitar Hero hemma hos Hanna för att ha något för Pontus som slutar nästa vecka. Jag och Eva får slåss om sistaplatsen medan Rille("jag tänker inte ta stryk av någon brud"), Pontus och Lotta tävlar om segern. Hanna hamnar där emellan.

Släpp en fis hjärtegris

Publicerad 2009-06-20 21:04:06 i Allmänt

En äkta midsommarafton i dalarna var vad jag ägnade mig åt igår. Äkta var också midsommarvädret - regn. I alla fall på förmiddagen när det var fiske på listan. Jag var medbjuden upp till familjerna Jufvas och Svenssons firande i Leksand i egenskap av vän till Åsa och Johan samt som lyckad matchmaker.


Fiske i Svarttjärn. Johan (i orange) letade båt på andra sidan tjärnen och Pierre (grönt) fiskade.


Åsa, Micke-banan, Maria och Johan

Någon fisk blev det inte men sen blev det lite bättre väder så det kunde grillas


Gris och tjäder på grillen

Efter grillningen åkte vi in till Leksand med lövad vagn bakom en traktor för att se majstångsresning i den sk. Gropen tillsammans med 15000 andra och delta i ett inofficiellt världsrekordförsök i att dansa små grodorna.

Som turister var ju Pierre och jag tvugna att komma lite närmare majstången

Innan stången skulle resas spelade min nya icke-favorit, Leksands stora son och svar på Linköpings Winnerbäck, Stiko-Per några låtar. Eller så var det kanske bara en. De låter likadant allihop.


Det tog masarna lång tid men till slut var den imponerande stången på plats


Och så fick jag en present som den snälla Maria omsorgsfullt valt ut till mig

BPE-best plånbok ever

Publicerad 2009-06-17 21:09:16 i Allmänt

Åldern tog till slut ut sin rätt - min plånbok pallade inte med regnet i Göteborg. Det sura är att jag, när jag gick runt i Nordstan, hittade en riktigt bra plånbok som "jag skulle köpa om jag behövde en ny plånbok". Väl hemma i Linköping föll så alla kort ut på golvet nästan direkt på grund av en trasig söm. Så nu är jag i princip plånbokslös för sådana viktiga beslut ska inte stressas fram. Som tur är så har jag kvar min plånbok från när jag var liten. Tyvärr är den inte alls anpassad för dagens kortsamhälle. Dessutom tror jag att den var anledningen till att jag fick visa leg på systemet idag...


Pastellfärg och fina gnuggisar

Nu är det dags att packa väskan igen. Imorgon bär det av till Leksand och midsommarfirande. Hur jag kommer hem är fortfarande till viss del skrivet i stjärnorna men till Örebro kommer jag i alla fall på lördag. Då är Umesh där också så vi kanske hittar på något.

På djupt vatten

Publicerad 2009-06-16 22:42:30 i Allmänt

Efter jobbet åkte jag, Eva, Lotta och Annelie från jobbet iväg på prova-på-kajakpaddling i Varamon. Jag kan inte minnas att jag paddlat kajak förrut men det var skoj. Först tyckte jag att det var skitsvårt för jag hade stora problem med att undvika att falla i medan alla andra verkade kunna hålla styr på kajaken utan några som helst problem. Well, efter ett tag insåg ledaren att han gett mig en för svår kajak så jag fick byta med hans betydligt mer erfarna dotter och då gick det mycket bättre! Tyvärr är problemet mina svaga axlar. Dom klarar inte av att anstränga sig speciellt länge så jag får nog köra lite rehab-träning tror jag. Under fikat var jag väldigt sugen på att hoppa i och bada trots det kalla vattnet (11 grader enl. corren - lite varmare enl. mig). Trots ivrigt påhejad av Eva och Lotta, som visste att jag glömt badbyxorna hemma, så blev det inget dopp. Sen blev vi alla tre extremt kissnödiga så innan vi åkte hem till Linköping igen stannade vi till hemma hos mamma och pappa för kisspaus och jag kunde samtidigt passa på att fixa lite fiskeutrustning till midsommar...


Prov-istigning på land. Tyvärr klarade sig alla ifrån att plumsa i under hela paddlingen



Hmm, radiomasterna syns inte så bra som jag hoppades

Jag nämner inte ens cykelmekande x3 i det här inlägget

Publicerad 2009-06-15 22:51:20 i Allmänt

Christian och Annica har flyttat tillbaka till Lambohov (Mjärdevi enl. Annica...) och hade värsta grymma grillpartyt i lördags. Grym var också lägenheten. 110kvm i ett plan med uterum och uteplats! Det var svårt att tänka sig att det var Stångåstaden och att de fick den för bara något på 200köpoäng!
Själv upplevde jag helgen som en bakfylla. Jag var otroligt spak i kroppen efter Göteborg. Det var därför roligt när jag då på lördagskvällen fick ett mess från Rille där han just konstaterade att Göteborgsveckan tog ut sin rätt. Med andra ord, jag fick inte i mig många öl alls och gick hem ganska tidigt men som ni ser så glittrade jag ändå:


Partypingla

I söndags fick jag kryss #179 i en dunge utanför Universitetet. Något har hänt. Okända personer börjar att anförtro mig saker. Häromveckan var det en rysk-dansk postdoc som i sitt mail till mig berättade om att hon blivit lämnad av sin kille och nu, i den här dungen, berättar den väldigt trevlige mannen jag träffade att hans fru dött. Ojojoj, jag som är så extremt dålig på att hantera sånt där.

Masha frågade om jag inte vill bli Mulle-ledare för barn från 7 år. Njaeee. Jag är sugen men hålla koll på sånna där i skogen. Hmm, får nog tänka lite.

Idag är jag superpigg och vill inte gå och lägga mig. Det var ny release på Bodyattacken idag och den var ruskigt svår - för mig alltså. Och för Kenneth.

Jag köpte nya fritidsbyxor idag. Jag inser nu att om något kostar 300-500kr så tycker jag att det är dyrt men kostar det 1300kr, som idag, så är jag bara nöjd att jag spenderar mina pengar. Haha.

Imorgon kommer de och byter mina fönster IGEN. De har tydligen satt dit fel sort. Suck.

Jag har också lärt mig ett nytt ord idag: Stalla. Först läste jag det i en tidning och sen sa de 'stalla' på CSI. Fråga inte vad det innebär. Kolla wikipedia istället. Har något med flygplansvingar att göra.

Tylakoid vad?

Publicerad 2009-06-12 21:13:26 i Allmänt

Så var kursen i Göteborg över. Allt annat än kursen var fiasko, typ. Kursen var kanske inte super den heller för det handlade om allt annat i kloroplasten än just fotosyntesen. Det var väl bra att få vidga sina vyer men att bli betraktad som pucko så fort man sa "tylakoidmembran" var inte speciellt kul.

Kul var det inte heller (för mig; Rikard hade roligt) när jag under en av diskussionstimmarna ställer två frågor/tankar och alla blir knäpptysta och bara gapar...

Första kvällen åkte vi båt och hade räkfrossa till liveunderhållning. FEL! Vi satt på en båt i hamnen och åt lite räkor, musslor mm tills det tog slut (ganska direkt; oj vilket gnäll på kärringarna). De hade beräknat 350g räkor/pers och vid frossa är väl det i minsta laget? Att vi inte kom ut på havet berodde till viss del även det på kocken. Tydligen så startade allt med att kocken fick en stöt i köket som slog ut strömmen. När det var åtgärdat pajade styranordningen och ja, då blev vi sittande i hamnen. Men varför vi inte fick musik fattar jag inte.

Andra kvällen blev det öl med professorerna och övriga kursdeltagare.

Igår orkade inte jag, Rikard, Hanna, Lan och polsk-danska Marta dricka öl med tyskarna så vi gick till hotellet och tvättade dreadsen alt. spelade mopnopol. Vem som vann? Jag så klart!

Idag gick vi i botaniska trädgårdens växthus och tittade på växter från världens alla hörn, nordstan och åkte hem. Hanna, jag och Rikard hade 1:a klass X2000 med gratis internet och en inglasad kupé i kupén. Fint ska det va'!


Mina rumskamrater.


Rikard och en gigantisk rhododendron i botaniska trädgården (när det inte regnade!)


Två timmars utsikt över båten jag sov på sist jag var i Göteborg.


Lan hamnade med alla professorerna


Jag låg under länge men tillslut spöade jag Marta i heads up!


Växt-nördar: Hanna, Rille, Lan och Marta


Egen kupé i kupén på tåget hem. Tyvärr fick man inte fisa för Hanna så Rikard och jag saknade vårt förra ressällskap...

Välkommen he...lvete!

Publicerad 2009-06-12 20:40:54 i Allmänt

Denna syn mötte mig nyss när jag kom hem från Gbg:


Hmm. Inga tomatplantor?



Bara 2/~15 paprika/chiliplantor kvar?


Allmänt stökigt?


------- En duva flyger upp -------


Och bakom smultronen finns mina fina växter - i ett fågelbo!


Det är ta mej tusan inte meningen att jag ska odla på balkongen. Grrrrrrr. Som tur är så lät jag physalisplantan jag fick av Eva stanna inomhus så den klarade sig i alla fall.

Hemma och vänder

Publicerad 2009-06-07 21:58:42 i Allmänt

85 mil i bil på ett och ett halvt dygn. Snacka om att jag önskar att Axel står på sig mer - han föreslog tåg till Lund medan jag insisterade på bil. Suck. Jaja, vi blev ju i alla fall inte lika bakfulla som vi skulle blivit om vi åkt tåg :-)
I helgen firade vi alltså Pelles läkarexamen med sittning i Lund. Jag, Axel, Oscar, Jansén, Elvira och Malin fick representera de gamla vännerna. Det var tre personer som hade gemensam fest så det var rejält med folk och ett gäng med studentsångare så det var bra drag i sångerna. Jag var placerad intill Pers mamma och pappa samt flickvän Frida vid middagen ("det är inte vem som helst man placerar bredvid sina föräldrar"). Det är kul när man hittar kopplingar mellan folk - jag insåg att Fridas syster som satt snett emot mig, doktorerade på samma ställe som Ulrika. Sånt tycker jag är häftigt! Jag pratade också med en tjej som haft Åsa som lärare, hehe.

Efter middagen blev det tårtor i MASSOR och alkohol i ännu större mängder. Sen gick vi ner en trappa och kom till hela medicinska föreningens avslutande fest med två dansgolv och massor av folk. Där insåg jag att jag också har lite talang på att bugga, eller så var det hon jag dansade med som var grym o jag som bara gled med, hmm. Jaja, Kul helg var det i alla fall. Vi träffade också på Petter så det var som en liten N3A-reunion där nere. Nu är jag hemma och byter smutsiga kläder i resväskan mot rena för imorgon bär det av till Göteborg.

Tråkigt: Min yllekostym är (förmodligen) utsatt för skadedjur som äter på den för byxorna har massa små hål och nu har jag även hittat ett på jackan :-(



Bookscrapping till Per. Så här fint blir det när tjejerna inte dyker upp som förväntat. Det var Elviras förslag med vätternrundabiljett. I efterhand kröp det fram att hon menade det som en taskig grej (vi andra trodde han ville ha en). Hur som helst så blev han jätteglad!


Axel och Oscar



Elvira och Pelle


Oscar, Jansén och Malin

Trött och lite stressad

Publicerad 2009-06-05 18:13:25 i Allmänt

För att tacka av en av den andra växtgruppens masterstudenter igår åt vi middag på stan - Gula Huset. Jag var väldigt sugen på lasange men jag såg att de portionerna var väldigt små så jag ändrade mig till någon fläskfilé-historia. SUUUUUUUCK! Helt allvarligt? Hur kan man få sälja så lite mat för 79:- och få kalla det lunch? Nu ska sägas att inte ens Hanna blev mätt på sin mat och för mig, tja, jag fick två fläskfilébitar (~4x2cm) och en (1) liten champinjon som var delad, sås och uppskattningsvis 0.5dl (okokt volym) ris. Helt sjukt! Jag tror inte ens att det motsvarade en fjärdedel av vad jag brukar äta. Galet.

På kvällen var det disputationsfest på NH för Maria på avdelningen som disputerade igår. Jag gillar att sitta och lyssna på alla tal som hålls på sådana tillställningar men jag måste säga att jag klarar mig utan tal på min egna, bara så ni vet. Tyvärr har det blivit en lite tråkig tradition att jag blir placerad vid bordet som Hanna på alla disputationsmiddagar. Inget ont om Hanna, verkligen inte!, men vi sitter ju trots allt bredvid varandra varje dag hela veckorna så lite variation skulle vara roligt det också. Jag fick även deja vu från förra festan då jag återigen dessutom hamnade vid Vivian Det är bra - förra gången fick jag ju hennes tallrik för att hennes portion var större och den här gången fick jag en flaska vin själv... Efter (god!) mat, tal och lite lek så blev det ett dansgolv. Jag var enda killen på dansgolvet så jag fick ju dansa för många och som jag gjorde det! Jag fick beröm av Anita, 60 år, att jag var en riktig "dancer". Sen kom någon av Marias kompisar och sa att mig vågade hon knappt dansa bredvid mig för att jag dansade så bra. Haha, egen vinflaska är bra :-)

Tillslut var det bara Eva, Lotta och jag kvar på dansgolvet och vi såg nog hur Maria och hennes Man verkade tycka att det var dags att gå hem så vi gick till baren och drack en öl innan det blev hemgång runt 24. Idag var alla universitetsanställda lediga som kompensation för att nationaldagen ligger på en lördag i år men jag har massor att göra och dessutom fick vi oss en genomgång på nya HLPC-systemet till masspeken så det var att ta sig till jobbet idag ändå. Lite seg är jag allt men det har gått bra. Dock har jag fortfarande massor att göra.

Imorgon blir det Lund och Pelles examensfest! Sen hem en sväng, jobb några timmar på måndag (då ska "allt " göras") och sen tåg till Göteborg där jag ska på kurs. Ser inte fram emot kursen speciellt mycket ska jag erkänna. Dagarna är dessutom fullspäckade från 9-21 så, jippie!

It's a miracle!

Publicerad 2009-06-02 19:07:25 i Allmänt

Efter flygplanskrash och något som jag redan glömt så var dagens tredje största nyhet ett mirakelpiller gjort av spenat! Några Lundaforskare har kommit på att det i spenat finns "ett litet mirakelämne som heter thylakoider" som sänker blodfetterna och ger en mättnadskänsla i åtminstone 6h.

http://svt.se/2.33782/1.1579184/mirakelpiller_av_spenat?lid=puff_1579276&lpos=rubrik


Haha! Om någon är intresserad av detta "mirakelämne" och kan nöja sig med "thyllisar" (ännu ett Vener-labbuttryck...) från Arabidopsis så är det bara att höra av sig. Dock har vi lite kasst om vildtypsplantor numera men det kanske fungerar lika bra med mutant-tylakoider? Annars så får det bli tylakoider blandat med sample buffer för gelelektrofores. Lite mercaptoetanol har väl inte dödat någon?
Rikard säger för övrigt att han har tylakoider blandade med natriumfluorid så är det bra för tänderna på samma gång...

Första gången jag inte kommer på någon passande rubrik

Publicerad 2009-06-01 22:12:19 i Allmänt

Och så var dom bara - ingen.
Förutom min majs så var jag mest nyfiken på hur det skulle gå att odla physalis på min balkong. Det skulle tydligen bli en ganska imponerande buske. Jag satte typ 15 frön som alla tog sig och eftersom jag inte hade hjärta att kasta bort de små plantorna gav jag bort hälfen till Lotta. När det sen var dags för utplantering blåste alla utom en av. Denna ensama physalis fick därför flytta inomhus igen under mer gynsamma förhållanden men igår var det dags för utplantering igen. Tyvärr så klarade inte stackarn av high light-stress utan blev sönderbränd. Väldigt tråkigt! Men den enes bröd...Rikard hade inte hjärta att kasta sina överblivna chili- och paprikaplantor så nu blir det att plantera det istället!

Tuff start på veckan . BodyAttacken blev inställd! Trots det var vi minst 4 bodyattackare på gymmet. Eller gymmet och gymmet. En av tjejerna som alltid är där körde passet själv. Det såg lite roligt ut och jag funderade på om hon hade mujsik eller inte så jag gick in och lyssnade. Nope, hon lyckades lika bra  utan musik! Jag kan inte ens memorera uppvärmningen så jag blev lite imponerad.

Idag bet jag mig i tungan big time med kindtänderna.

Nu är det dags för sängen. Kan ni tänka er att Björn har börjat läsa innan han somnar? Men dock ingen skönlitteratur. Boken heter "The chloroplast - interaction with its environment" och ska vara läst till kursen nästa vecka. Betyget blir lågt. Mycket lågt...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela