vismut

Tjuvaktig

Publicerad 2010-06-30 22:07:12 i Allmänt

Helt plötsligt utan förvarning kärvade mitt slanglås till cykeln - brutalt. Och stark som jag är vred jag av nyckeln så det tog mig 30min att åtgärda problemet genom att klippa vajer för vajer för vajer för vajer för vajer för vajer..............



Sen kom jag iväg på årets första löptur. Jag tog LOKmilen endast någon minut över personbästa trots att benen inte riktigt gillade rörelsen. Jag blev faktiskt lite imponerad.

Island

Publicerad 2010-06-28 18:17:46 i Allmänt

Hopp. Tillbaka på jobbet efter en veckas semester varav onsdag->söndag tillbringades på Island.
Här kommer lite bilder och tips.

Tips 1. Ta inte med gas till stormköket ens i check-in bagaget. Och helst inte om det står MITT namn på din bagagelapp.... 'Björn? Can you come with me and have a look at your luggage?'. Jaja, de var inte arga. Varken på mig eller på Oscar.

Sign here please

Tips 2. Lita inte på att din väska kommer med samma flyg som du.

 

Stefan fick klara sig utan sin väska några timmar.

Tips 3. Ta med shorts till Island. "Iceland-warmer than you think". Mm. Och något att skydda huvudet med. Speciellt om du åker ut och skådar...

... Puffins! Eller lunnefåglar som vi säger.

Tips 4. Se till att du verkligen får bilen du bokat. För inte hade vi bokat Micran, eller? Oj, kom just på att jag inte tog några kort på 'riktiga' isländska bilar. Riktiga monster och finns överallt!

Subarun tog oss dit vi ville. F-roads hade verkligen inte varit något för Micran.

Snuskigt otäck nersikt.

Subarun tog oss alltså dit vi ville trots att vi tydligen saknade försäkring för så kallade F-roads. Vi körde dock väldigt försiktigt och vattenpassagerna var inte alls djupa så de två som tog på sig den ekonomiska risken för nytt underrede pustade ut. Och jag som inte var en av dem kunde också pusta ut i en varm källa. Riktigt häftigt!

 

Tips 5 är till bankerna ifall det skulle komma vulkanaska hit. Vulkanaska är för övrigt riktigt drygt. Letar sig in överallt när man går i det och när det blåser yr det upp från marken och skymmer de fina vyerna.

 

Uttagsautomat med skyddplast. Onödigt med kontanter - kort fungerar precis överallt!

Tyvärr såg vi ingen lava för Eyjafjallajökull är sedan 3 veckor lugn igen.

 

Vulkanskådning

Midsommarmiddag

Tips 6. Ta med ögonbindel - det är ljust 24-7

 

Buff fungerar också

Förutom heta källor är Gejsrar det bästa med Island!

 

Nattlivet är också grymt. Jag pallade bara till halv 4 medan de andra och resten av Reykjavik fortsatte till kl. 6. Det var lika mycket folk på stan klockan 3 som klockan 15 på lördagen. Och isländska tjejer är...snygga.

 

Klockan 03.20. Tyvärr inga tjejer på bilden

 

På väg till flygplatsen stannade vi i tyvärr alldeles för exploaterade Blue Lagoon - men skönt var det.

Lera som skulle vara bra för huden

Nu ska väskan packas upp och askan tvättas bort. Måste nog peta naglarna ikväll också.

Baksmällan

Publicerad 2010-06-21 10:39:44 i Allmänt

Jo, visst känns det lite konstigt att inte ha något att träna inför. Klassikern har jag ju i alla fall tränat till sen vintern 08-09. Alltså är det dags att sätta upp nya mål, något av följande kanske:

  • Vasaloppet 2011 under 7h
  • I mål på Kalmar Ironman 2012 innan de stänger målet (15h)
  • Bli tjock
  • Bygga tillbaka överkroppsmusklerna
  • Lidingöloppet 2011 på 2.15
  • Hitta en flickvän
  • Topp 100 (eller under 40min) på Vansbrosimmet 2011

Pain is temporary. Glory is forever

Publicerad 2010-06-19 21:48:15 i Allmänt

Done!

Slutlig totaltid Vansbro+LL+ÖS+VR=26h 8min 2s

 

Vättern gick bra, 12h 17min. Jag och Johan cyklade ihop hela vägen och hade 12h som mål. Tyvärr kom regnet som varken SMHI eller YR hade i sina prognoser så vi klarade det inte riktigt men vi gjorde riktigt bra ifrån oss ändå! Axel imponerade också. Han hängde på oss till Hjo men behövde värma sig lite längre innan han kunde fortsätta. Pierre överraskade på mig som klarade en så bra tid trots intensivt cyklande sista veckorna. Elvira kom också till Motala och SofiA har nu kommit halvägs i klassikern. Bara att hoppa i simdräkten igen, Sofia!

Nervösa (t.v) och laddad (t.h)

 

Ännu mer nervositet

Vår startgrupp blev lite bortglömd men iväg kom vi!

Första 9 milen var nog värst för mig på ett sätt. Jag var otroligt sömnig (gick över) och knät börjades kännas av mycket tidigare än vad jag trodde (=äta maxdos ipren och alvedon).

I backarna ner mot Jönköping var det mörk, trångt och så gick det fort (max: 56.6km/h)! En miss av oss var att vi inte kollat upp att första depån med bananer var i Fagerhult. Men oj så goda de var! Alla pratar om de jobbiga Habobackarna, tss, då är man ju ändå fräsch och så extrema är de inte. Värre då innan? efter? (minnet sviker...) Karlsborg. Ojojoj.

Efter lasagne i Hjo. Axel fryser. Citat från tidigare på dagen: 'Hur kan det bli 8 grader på natten när det är så här varmt.' Det kunde det. Det var nog tom kallare...

Målgång!

Glada miner

Lite andra miner. Man har ju trots allt cyklat 30mil. Det ska kännas.

Målgång för Pierre

Pastasallad och KALL öl

4h sömn, pizza och fika senare. Bortsolning av cykelbränna (som verkligen inte byggdes på under VR) nere vid målet

Pierre kunde också röra sig!

Övrig info.: Sportdrycken, eller vad det nu kan vara, ger WFE-UK (worst fisar ever-utan konkurrens).

 

Snipp snapp snut så var klassikeråret slut.

Semester #1

Publicerad 2010-06-17 17:13:02 i Allmänt

Nu börjar min första semester! Yippie! Imorgon ska jag bara sova, typ. Men kl 21.18 startar jag min 30mil långa cykeltur. Om ni viill följa mig på nätet så har jag startnummer 2358.

Mammavarning?

Publicerad 2010-06-14 22:35:42 i Allmänt

Rikard: Kommer du ihåg den där Nature-artikeln Alex skickade ut angå spectral count? Vet du vad den hette?

Björn:  Minns inte men ligger inte den på Mashas skrivbord, på hörnet?

Rikard:  HAHAHAHA jo mannen med hök-minnet! Det där var nästan en grej som han smartisen i Criminal Minds skulle göra :)

Lika som bär? (tv. www.imdb.com)

Nära krockar ingen grävling

Publicerad 2010-06-13 00:18:50 i Allmänt

Nyss hemkommen från en kortisrunda i mörker. I en hastighet av ca. 35km/h började Johan helt plötsligt härja och peka och när jag ser vad han ser är det ändå försent att bromsa/väja. Tur då att grävlingen stannade. Men om grävlingar har morrhår har den här individen något kortare nu. Så nära var den faktiskt mitt framhjul och så nära var jag en volt över styret och brutet nyckelben.

Bild från www.wikipedia.se

Rapport från Pierre

Publicerad 2010-06-10 20:19:19 i Allmänt

Återigen har jag fått en rapport från Pierre strax före ett klassikerlopp och återigen är han aningen negativ vad gäller träningen. Men jag har lärt mig läxan från ÖS. Han mörkar bara formen.

Men jag måste tillstå att hans träningsrundor är lite attraktivare än mina på östgötaslätten. När han slipper lösgrus, myrar och grusvägar (aka kommer ner till ög) åker mtb-däcken av och slicksen på. Habo-backarna lär ju gå som en dans för honom i alla fall!

Sol, vind och asfalt; höga berg och goda hamburgare

Publicerad 2010-06-09 21:45:07 i Allmänt

Hur känner man igen en cyklist?

1. Han har problem att kissa. Antingen som cyklisten på bilden där cykelbyxorna med hängslen ställer till problem. I andra fall kan kissmunstycket vara aningens avdomnat så att det blir svårigheter därför (uppstår framförallt vid cykling på dålig asfalt). Hur hon gör med hängslebyxor har jag inte en aning om men det är nog minst så svårt.

Kisspaus

2. Den äter på skumma platser i hålor man annars bara far igenom.

3. Den har vita lår.

2 och 3 illustreras nedan:

Matparadiset


4. Och som redan skrivits tidigare: Den har WBE-Worst Bonnabränna Ever

Generande att duscha på gymmet. Ännu mer generande blir det att simma i Tinnis i sommar...

Är det något bra på TV

Publicerad 2010-06-07 17:38:48 i Allmänt

Nej, lördagen var inte min dag. Strax efter att förra blogginlägget var publicerat bröt min dator samman. För alltid. Jag antar att det var värmen som gav dödsstöten och inte ens kylklampar under moderkortet kunde återuppliva den.

Beställd! (http://www.dustinhome.se/)

Löpning är skadligt

Publicerad 2010-06-05 22:52:55 i Allmänt

Idag fyllde Siri 30 år och det firades i Trädgårdsföreningen. 163 kort blev tagna under kalaset. Sekvenstagning är .... hårddiskkrävande.

Tårta

Invigning av 30årspresent

Johanarna undrade om det fanns något som hette polo utan hästar och vatten. Nu finns det...

Vi provade på slackline (gå på lina...) Å Sebastian var duktig. Daniel mindre bra men han reste sig!

Jag var sämst men försökte sitta på den istället. Det var också svårt. Och ja, jag har slitna byxor och det är därför jag inte använder dem. (Åsa: Du ser, ingen censur)

Födelsedagsbarnet ligger långt före oss andra. Jag har inte kommit över att hon menade att mitt klot gick på fel sida porten. Tur hon inte vann...

Krocket är min sport men ibland kan jag också göra misstag och bli frustrerad.

Det var inte min dag. Fem meter in i min nya sport 100m jonglering med krocketbollar sprang jag in i en av bollarna. Fläskläpp att vänta men tanden som redan klarat ett brännbollsrack klarade sig igen. Ont gjorde det hur som helst.

Tankar om tid

Publicerad 2010-06-04 19:58:07 i Allmänt

Det har fortfarande inte varit några balkongbilder på bloggen i år. Tur det kan man säga. WBE - Worst Balkong Ever kan man också säga. Jag har inte tid. Var tar all tid vägen?

Physalisen står i en hink och skäms

 

Några rädisor förgyller balkonglådan

 

En eller två smultronplantor överlevde vintern

 

Sallad och dill på G

 

Övervintrad och omplanterad gräslök är balkongens flagskepp sommaren 2010

 

Jorden som skulle kastas i en rabatt kom inte längre än till hallen. Det är ju aldrig mörkt i juni så jag vågar inte smita ut med dom. Antar att de blir kvar till september....


Nej, imorgon har jag lite tid på förmiddagen så kanske borde göra något åt skiten. Eller diska som jag skulle gjort nu men jag går till pl.12-Sebastian och sitter på hans balkong istället.

Debut

Publicerad 2010-06-02 22:24:19 i Allmänt

Idag gick jag på Step kondition för första gången. Jag har varit "nervös" under dagen men det gick över förväntan. En gång missade jag stepbrädan och höll på att göra en riktigt spektakulär vurpa men jag klarade mig. Jag tycke att jag hörde ett 'ohhhh!' någonstans ifrån när jag närmade mig golvet men annars så var det nog bara BA-Jörgen som såg mig... På tal om att se. Jag undrar om någon någonsin tittat lika mycket på ett par vrister som jag tittade på instruktör Mathildas idag.

Njae, när kroppen, som nu, inte pallar Attacken så kan nog step fungera som substitut men jag vill tillbaka till BA! "Lite mer fyrkantigt"

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela