vismut

Piggyback

Publicerad 2007-08-31 11:13:45 i Allmänt

Dagens ord: Piggyback

Kanske folk redan vet vad det betyder men jag har aldrig hör det förrut. Uttrycket kan användas i samband med transport av proteiner. Om det ena proteinet inte kan passera över ett membran kan den rida på ett annat proteins (som kan passera) "rygg" och på så sätt förflytta sig.

Man kanske också kan använda uttrycket i Flamman-kön: En person som inte är student hänger på en student med LiU-kort in på Flamman. Hmm. Jo, det är ett solklart fall av Piggybacking!

Played 'til my fingers bled - almost

Publicerad 2007-08-30 10:03:29 i Allmänt

Igår gjorde jag två saker som jag känner av även idag:

  1. Gymmade för första gången på länge. Över en månad i alla fall och antalet gånger jag varit på gymmet sen i mitten på maj kan förmodligen räknas på ena handens fingrar. Möjligtvis något mer finger. Men nu ska det bli ändring! Jag har redan kommit igång med springandet (en hel vecka!) och jag planerar att gymma 2ggr/veckan o springa 3ggr/vecka nu i början av hösten innan den eventuella snön kommer (är nog inte så långt bort. Hade vantar på mig i morse).
  2. Spelade gitarr för första gången på länge. Spelade (och sjöng) Green Days 'Good Riddance (time of your life)' tills jag kunde ackorden utantill - då gick jag vidare på 'Wind of change'. Det känns ganska mycket i mina fingrar på vänster hand i dag. Tror gitarren får vänta lite nu tills jag fått lite förhårdnader på fingertopparna.

Professor nästa!

Publicerad 2007-08-28 22:26:53 i Allmänt

När man var liten och det pratades om professorer så var de så gott som alltid virriga (tänk Tintin) och om det krävs för att få bli professor är jag nog på god väg. Igår kväll skulle jag ha (frysta) ärtor till min mat. När jag så i morse skulle ha ärtor till min matlåda hittade jag inte påsen i frysen. Efter att ha trippelkollar insåg jag att jag förmodligen lagt påsen på något mindre smart ställe. Mycket riktigt. I ett skåp som jag förvarar burkar, popcornmaskin och diverse andra saker låg även ärtpåsen (som nu var tinad). Jag tog bönor som grönsak istället...

Ärlig

Publicerad 2007-08-28 11:02:50 i Allmänt

Idag tänkte jag ta upp med städtanterna att de allt får tömma min papperskorg varje gång som de städar på mitt rum (1gång/vecka) för jag vill inte bli attackerad av 100 000 bananflugor som i morse. När så städtanterna kom och skurade golvet upptäckte jag att mina skor förmodligen inte var de renaste skor någon gått i, i alla fall inte under, för jag lämnade spår av smuts efter mig på de nytorkade golven. När jag såg det stod jag stilla på samma plats och låtsades göra något viktigt ända tills de lämnat rummet. Någon diskusion angående papperskorgen kändes inte speciellt passande idag...

Just a joke

Publicerad 2007-08-24 17:27:53 i Allmänt

Lite lästips inför helgen: GITS favoritVITS-ar

Eller inte. Kan vara den sämsta bok med samlade skämt som funnits. Jag kan inte komma ihåg någon vits för att ge ett exempel men "vitsarna" var typ en sida långa (ok, sidorna är inte så stora men ändå).
image27

Självklart

Publicerad 2007-08-24 17:21:26 i Allmänt

Självklart så slog sommaren till och jag svettades som tusan hela fredagen. I helgen blir det Motala igen och en segeltur med Oscar. Jag packar ner jeansen för man vet ju aldrig.

Skönt att den här veckan är slut. Den jobbigaste/jävligaste på hur länge som helst!

Höst

Publicerad 2007-08-23 17:12:16 i Allmänt

Nu är hösten här. Jag valde mellan trekvartsbyxor och jeans i morse och valet föll på jeans. Jag tror faktiskt inte att trekvartsen åker på igen innan nästa vår/sommar om jag nu inte skulle få för mig att ta någon mer vecka ledigt och åka till något varmare land. Det är väldigt skönt att vara ledig har jag märkt...

Utflykt

Publicerad 2007-08-16 20:55:11 i Allmänt

I veckan har jag och Charlotta varit på utflykt till Vårdnäs söder om Linköping. Vi tältade vid sjö med årets varmaste badvatten och så paddlade vi kanot. Paddlingen blev ganska jobbig då det blåste ganska mycket men vi hann paddla långt ändå. När vi nästan var tillbaka där vi skulle lämna kanoten öppnade sig himlen och regnet öste ner. Det var inte så lockande att cykla hem de 25km till Linköping och vi hade redan tagit ner tältet för att åka hem. Så vad göra? Vi lämnade cyklarna i Vårdnäs och utnyttjade våra superbusskort och åkte hem och sov istället. Idag tog vi bussen tillbaka (30min - att cykla tar 4ggr så lång tid) och cyklade hem våra cyklar och tog en bad-paus. Det var en perfekt lösning för det kändes som om utflykten fortsatte på något sätt och det var mycket bättre cykelväder idag.
image25

image26

Kräftor!

Publicerad 2007-08-13 20:18:04 i Allmänt

Så vad gjorde jag då istället för att springa 43km uppe i fjällen? Direkt ifrån jobbet i fredags tog jag mig till Vadstena för kräftfiske. Hela helgen ägnades åt att fånga kräftor och fångsten blev imponerande ~400st! Det hade varit ännu fler eftersom de två burar som någon jäkel snodde för mig antagligen var proppfulla...
Mellan kräftfiskande så kokade vi djuren o glassade i solen. Efter provsmakning på söndagskvällen får kokningen MVG.
Fast kanske bästa fångsten på helgen var att jag kom över Pontus&Amerikanernas Godmorgon Magistern på mp3 (Vilken text!:
"Gomorron, Columbus! Är du här i min dröm?
Det här är vänner till mig:
Rebecca, Fredrika och han där heter Jim.
Jag slummra' till så vi sågs.")

image23
Okokta djur

image24
Glassiiiiiiigt!

Fjällmaraton

Publicerad 2007-08-13 20:03:44 i Allmänt

image22

I lördags gick årets fjällmaraton av stapeln i Vålodalen. Jag var inte där. Bilden är från förra årets lopp (snygga tights va? Syns kanske inte så bra). Då var jag helt övertygad om att jag skulle springa i år också för det var riktigt kul (även om jag upplevde mitt livs värsta smärta någonsin bredvid den där tallen i målet...) men då jag inte har tagit mig tid att träna (knappast att jag springer utan att ha tränat innan igen!) och jag inte riktigt vetat om jag kunde ta mig ditt så blev det inget. Nu har jag lovat mig själv att i alla fall börja springa lite igen och kanske springa loppet nästa år. Då ska jag slå den så kallade skidåkar-tjejen (som visade sig ha slutat röka i mars o börjat träna i april) med mer än 1minut!

Ledsamt och skönt på samma gång

Publicerad 2007-08-10 10:34:21 i Allmänt

Förra sommaren köpte jag en laptop. Den var ovärdelig under ex-jobbsskrivandet men senaste halvåret har den bara stått utan att användas och jag har nästan haft ångest för den är väldigt bra. Igår beslutade jag mig för att sälja den och min syster gjorde anspråk på den direkt. Det känns skönt att den kommer till användning men samtidigt skulle jag helst ha den kvar för den är så bra!

Jaja. I helgen ska jag till Vadstena och fiska kräftor både ikväll och imorgon. Hoppas verkligen att regnet försvinner tills ikväll för det är inget roligt att bli blöt och vara på sjön när det regnar.

Svalbard

Publicerad 2007-08-07 20:40:51 i Allmänt

Jag kan här och nu berätta vad jag önskar mig i julklapp respektive födelsedagspresent ända till jag får det: En resa till Svalbard!
Var inne på det för några år sedan och nu har suget slagit till med full kraft igen. Jag vill åka till Svalbard!

Se själva: http://www.polarquest.se/?SID=1&PID=2&TID=163


image21
http://www.polarquest.se/

6-2 6-1

Publicerad 2007-08-04 15:14:44 i Allmänt

Ok, jag fick storstryk av Sebbe i dagens tennismatch men det var faktiskt jämnare än det verkar. Och jag looooovar det!

Möte med Bossen

Publicerad 2007-08-03 15:08:10 i Allmänt

I morse hade jag möte med min Boss. I måndags när jag pratade med honom så gav han mig en reviewartikel och sa åt mig att läsa igenom den och att "tänka". Jag fattade nog aldrig egentligen vad et var som jag skulle tänka på. Tror att det var rent allmänt om jag hade några frågor och om jag vill stanna här.
I går ringde han upp mig och vi bestämde att vi skulle träffas idag. Han frågade också om jag hade "tänkt" och, ja, jo, "tänkt" har jag ju, men på rätt saker har jag int een aning om (det sa jag såklart inte).

I morse hade vi då mötet och det var egentligen inget speciellt alls. Han frågade vad jag tyckte om det jag läst och sen kom vi in på mitt alldeles egna projekt som jag ska börja med. Tillslut var jag tvungen att fråga om han hade som avsikt att behålla mig här flera år för jag vill veta om jag kan offra mina 1600 köpoäng i Stångåstaden för att flytta närmare jobbet.
Svaret blev att mjo, ville jag stanna så får vill han ha mig kvar OM han får pengar i november. Självklart kommer han att få pengar men eftersom han inte kan lova så vågar jag nog inte flytta än. Skulle vara väldigt jobbigt att inse att jag inte blir kvar här och tvinga flytta en gång till. Det är trots allt bara tre månader till november och jag kan nog klara mig i Lambohov lite till.

Idag går Rikard på semester. Han är ganska mallig eftersom vädret kommande veckan ska vara runt 25 PLUSgrader. Jag har en vecka kvar till semester...

Nu ska jag förbereda inför måndagen. Jag ska vara så duktig så att jag gör en att-göra-lista så att jag kan spara massor med tid på måndag - sen hemgång!

(Hahahahaha. Nu går Rikard hem och då öser regnet ner)

Smidig

Publicerad 2007-08-03 11:06:34 i Allmänt

Ibland är jag smidig. Som t.ex. i telefon. Precis nyss skulle jag ringa till ett företag och beställa en kemikalie (1g för typ 2200:-) av en kvinna med finsk brytning (Marja någonting). När beställningen var gjord sa hon att den skulle komma onsdag eller torsdag. En normal människa skulle här säga "Ah, tack så mycket!" och lägga på. Jag sa "Ah!. Bra! Då ses vi!" I samma sekund kom jag på vad jag sa så jag började skratta och "nää, ehh, tack så mycket menar jag!". Suck....

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela