vismut

Fem månader till jul

Publicerad 2008-07-31 19:59:46 i Allmänt

Imorgon åker jag till Lund och stannar till tisdag, så här kommer en uppdatering av semestervecka #2 - slapp-veckan

Måndag: Vilar ifrån solen genom att gå runt på stan och på tornby. Jag börjar irritera mig på att jag varje gång jag går på stan blir påhoppad av GodEl, Greenpeace eller någon annan organisation som vill ha min namnteckning eller pengar. På tornby handlade jag en hylla. Väl hemma skulle jag sätta upp den och jag vet ju sen tidigare att jag har tummen mitt i handen (jag är ju duktig på annat i alla fall, typ krocket) så det blev som det blev. Jag använde vattenpass och var väldigt noga men nog tusan lutade hyllan jättemycket när den var uppskruvad. Fast vattenpasset visade fortfarande att den var rak. Hmm.
På kvällen gav jag mig ut på det jag trodde skulle bli sista träningspasset inför fjällmaratonet. 17.5km på 1h 50min. Jag är nöjd. Även om jag var ganska så trött så återhämtade jag mig väldigt fort. En blåsa på tån, skavda bröstvårtor och lite ont i höften som jävlats hela våren var skavankerna. Dessutom kom ett bi innanför tröjan och stack mig på ryggen efter exakt en mil.

Tisdag: Åkte och plockade hallon i skogen. Några var skogshallon men frågan är om alla var det. Jag höll på ett bra tag i samma backe och varje gång jag tänkte ge upp frågade jag mig själv: "Vad ska du göra istället?" så jag plockade typ 3-4 liter (!!!) hallon på nästan en och en halv timme. Var på labb och skulle fixa med lite papper. Kul då att skrivaren + kopiatorn krånglade och jag skrev i fel emailadress i ett formulär. Sånt där sänker mitt humör rejält. Sen åkte jag till Motala för att fiska med pappa. Var sin abborre blev det även om det bara var min som fick följa med hem till stekpannan. Dessutom fiskade jag upp två fiskedrag!

Hallon plockade i skogen=skogshallon?


Abborre


Onsdag: Inte mycket gjort. Lite på stan, lite på second hand, hälsade på hos farmor, grillade, kliade på bi-sticket och åkte tillbaka hem.

Torsdag: Möbelköp, tennis och Platå-utgång - var tanken. Soffbordet jag ville ha var sålt och Christian var sjuk så någon tennis/utgång blev det inte heller. Istället åkte jag till Tinnerbäcksbadet och badade så nu kan jag kalla mig äkta Linköpingsbo. Det var rätt kul för Hannas permobil-ragg, eller vad han nu ska kallas, var där i uppknäppt väst, utan sjal och åkandes runtruntrunt  "sjön" och spanade. När han kom där jag låg höll han på att vrida nacken av sig när han spanade in tjejerna framför. Väldigt underhållande!
Jag sprang också på ett julklappsfynd när jag letade födelsedagspresent. Perfekt!

Om man inte ser vad jag gör så försöker jag sätta på en luva på Doris

Färdiga ärtor

Publicerad 2008-07-27 10:56:52 i Allmänt

Nu är ärtorna stora och fina! Kolla bara:




Fast det här är inte mina ärtor utan pappas. Mina dog för tre veckor sedan när det regnade konstant  - de drunknade :-(

Första semesterveckan

Publicerad 2008-07-27 10:14:27 i Allmänt

Nu har jag gjort första veckan av min semester och jag har hunnit med en hel del:

Fredag natt: Tåg till Östersund. Varför var lamporna tända i vagnen hela natten? Varför var det så fruktansvärt kallt och varför kom värmen först tidigt på morgonen? Pratar jag så mycket dialekt så att det hörs efter 3 sekunder var jag är ifrån?

Mm, kallt blev det.

Lördag: Sköt med jaktgevär (har glömt vad den hette, S06 eller något...). Sen blev det 30års fest i en gammal skola utanför staden med yxkastning, säckhoppning och vodka på box. Det improviserade dansgolvet var bra. Gillade man inte musiken kunde man hoppa till så hoppade även skivan i spelaren. Hade man tur kom en ny, bättre låt. Hade man otur spelades låten om från början.
Träffade 7 av 8 skott
7 av 8 skott träffade!


Typ överallt då eller?

Söndag: Städning, TVspel och ett fruktansvärt jobbigt 5km löppass.

Måndag: Försenat tåg till Bollnäs. Inser att äldre personer (gubbar o kärringar) klagar mer än andra och speciellt på saker en stackars konduktör inte kan rå för. Besök på Järvzoo i Järvsö med Umesh. Vi såg alla djuren (björn(+ungar), varg, lo (med söta ungar!), myskoxe, järv mfl) förutom igelkott och jorduggla. Regnade gjorde det också ett litet tag. Ordet "regn" känns lite futtigt att beskriva "regnet". Det var mer som en syndaflod men vi klarade oss ganska bra under varsin gran.

Vyn som jag förknippar med Sundsvall - tre skorstenar.


Umesh på Järvzoo

Tisdag: Sevärdigheter i Bollnäs. Den berömda nattklubben Tranan samt en långpromenad uppför det lika berömda Bolleberget. Hemfärd. Tvåtimmarsstopp i Stockholm - jag hade tänkt att hälsa på CR i Barkareby men ångrade mig när en enkelbiljett med tunnelbanan skulle kosta 60:-. 120 kronor för ett 30minutersbesök kändes lite för mycket. Och säg inte att jag är snål!

Bolleberget nerifrån.

Onsdag: Upp klockan 7 för tvättdag och ett kortare besök på labb+stan. Buss till Motala. Vaknade av att en tjej som gick på bussen tittade på mig när jag satt och sov med öppen mun.

Torsdag: Bilkörning med pappa i skogarna norr om Tjällmo i jakt på ett gammalt skjutfält. Undrar om det är på grund av mig som de senaste bilturerna har blivit onödigt långa? På kvällen blev det minigolf och glass med Pelle. En sjua på förhatliga hål 10 (spik, trea eller sjua; tvåa om man är feg/smart som Per) förstörde mina segerchanser. Jag 48 slag; Pelle 42.

Fredag: Bad i Jerusalemsbadet med Christian+bror, Annica och Axel. Konstigt nog finns det dom som föredrar gräs istället för sandstrand. Sandbotten fanns dock och det är svårt att hitta en förlovningsring på sådana bottnar - bara så ni vet. Jag låg under 10 min och irriterade mig på att gräset stack mig i ryggen. När jag gav upp och skulle rätta till handduken så insåg jag att det var myror - 10 fina myrbett på ryggen. Ett dopp och glass i Varamon blev det också. Även kubb i lag med mamma mot pappa och Maria. Seger 2-0
Myrbiten

Lördag: Pilkastning (27p) och solning innan jag åkte hem igen för två 30årskalas på samma adress.

Söndag: Träningsvärk i pilkastararmen. Bad i Stora Rängen med Axel, Rille, Lorena, Hanna samt Christian & Annica.

Rille under ytan

Nu hoppas jag åskan kommer fast verkar som om det passerar med minsta möjliga marginal. Vore skönt att rensa luften lite. 30 grader varmt imorgon också...

Rikard+Björn=Sant!

Publicerad 2008-07-18 16:18:04 i Allmänt

Mm. När Rikard och jag slår våra huvuden ihop snubblar vi över någor mycket intressant. Även om Rikard ska tjuvarbeta på vår idé nästa vecka (mitt protein!) och jag kanske kommer och pratar med honom och Bossen någon gång när han är tillbaka så ska jag koppla bort här och nu. Skorna är knutna och nu börjar den - Semestern!

Tåg till Östersund ikväll för att fira 30års-kalas. Sen åker jag förbi Umesh i Bollnäs på vägen hem. Sen blir det några dagar i Motala innan det är dags för nästa 30års-kalas här i Linköping. Och veckan efter är det 25års-kalas i Lund och sen blir det Ö-sund igen. Jag ska med andra ord tågluffa i sommar!

Korv Stroganoff

Publicerad 2008-07-16 19:36:27 i Allmänt

Jag har ju glömt att berätta vad en av mina nya bekantskaper berättade för mig i fredags. Han jobbar på ett litet företag i Mjärdevi och sitter och programmerar hela dagarna. Två av hans arbetskamrater har skapat ett litet program vars enda uppgift är att leta upp resturanger i närheten som serverar korv stroganoff till Dagens Lunch.... Haha, och folk tycker att vi som gör Arabidopsis-knappar är nördiga!

Två
dagar
kvar
!

Vilken dag....

Publicerad 2008-07-12 20:20:49 i Allmänt

Idag har jag hjälpt Åsas Johan att hämta en tung båtmotor och en obromsad båtkärra mellan Valdermarsvik och Västervik. Eftersom vi inte kunde åka E22 till Norsholm skulle vi ta småvägar genom Ög som tidigare var ett svart hål för mig. Tyvärr visade vår karta även ko-stigar men inte bra genvägar som Gröntorpsvägen hade varit... Rött= planerad resväg. Vi missade en väldigt skarp vänstersväng så vi tog väg blå istället. Där väg gul börjar fick vi vända pga kostigen.... Jaja, nu är jag ju hemma i alla fall.



Motor och båtinredning. Vi fick saft och kaka också.

5 Securitas-skyltar (+ en massa andra skyltar) inom 30m. Paranoida sommarboende?

Hembyggd båt som skulle provköras.

Motorn krånglade så vi fick snart vända. 23 knop kom vi upp i i alla fall!

Obromsad båtkärra. Kaffe/te, glasstårta, kaka och bulle fick vi också.


Här kanske man skulle börja ana oråd med enligt kartan ska det finnas en väg här...


30s efter den här bilden togs fick vi allt vända..........

Jag tog dock en Fanta till kebaben. Tur för Johan att det fanns mat i Gusum för mitt blodsocker var farligt lågt och då är jag inte att leka med.

Ehh, jo.


Jippie!

Ett hjortron?

Publicerad 2008-07-10 20:55:52 i Allmänt

Som det öronbarn man är har jag stränga läkarorder om att INTE peta mig i öronen. Men så klart så händer det ju ibland. Kolla in vad jag hittade igår! (och kom inte o säg att det är äckligt, Ulrikas näsblodspapper i toan som hon visar i sin blogg här och här är 1000 gånger värre)

Jag, Hanna, ryssar och FRA

Publicerad 2008-07-10 20:47:58 i Allmänt

Igår lade både Hannas och mitt internet ner samtidigt. Alla datorer på avdelningen hade internet förytom vårt rum. Dataansvarig kunde inte komma förrän i morse. Väl hemma la mitt internet ner där också och när inte dataansvarig kunde lösa problemet började det att pratas om FRA. FRA hade såklart sett att jag haft ganska så intensiv mailkontakt med två olika ryssar senaste veckan så de stängde helt enkeln ner vår anslutning. Tyvärr var det inte så tufft utan det var brandväggen som inte pallade med gårdagens uppdatering av windows...

Down on the ground again

Publicerad 2008-07-08 17:44:51 i Allmänt

Idag har jag tyckt att mycket varit skit:
  • Det är bara tisdag
  • Alldeles för många arbetsdagar till semester (8)
  • Att solen inte visat sig och att det har regnat snudd på konstant sen i lördags kväll
  • Jag har väl i princip visat att min hypotes (som var Nature-klass...) inte håller
  • Min ländrygg är för svag för att klara 9 mil på skidor
  • Att solen inte visat sig och att det har regnat snudd på konstant sen i lördags kväll
  • Folk tycker att jag är taskig när jag egentligen är snäll (haha, fast vill man inte tillhöra den ironiska generationen får man nästan skylla sig själv)
  • Att det inte varit över 15 grader i Linköping sedan natten mot söndagen
  • Mina balkongväxter badar i vatten
Fast imorgon är det ju onsdag och då har halva veckan redan gått. Dessutom är det bara 7 arbetsdagar kvar till semester då!

Butterfly effect

Publicerad 2008-07-06 14:19:31 i Allmänt

I fredags undkom Umesh jag och två kompisar till regnskurarna och kunde sitta hela kvällen på min balkong innan vi gick till Platens. Det var hur varmt som helst coh hur mycket folk som helst på dansgolvet. Eller, det var mer ett knuffgolv. Dessutom verkade alla ha fått solsting för det var som folk sa till varandra lite här och där: "galet".
Umesh kom på ett eget sätt att inte göra av med pengar. Han lämnade in sitt betalkort i baren och väntade inte på att få tillbaka det. Det fick följder för resten av helgen.

I lördags var det till en början ganska fint väder och dessutom varmt. Jag försökte få med Umesh på ett bad men han var tvungen att få tag i sitt kort och dessutom trodde han på regn. Som tur var fick jag med mig Markus K och vi badade i Svartån (21grader), drack mangosaft och åt lussekatter(!; fast de smakade lite konstigt efter ett halvår i frysen). Jag lyckades dessutom bli solbränd i ansiktet för på kvällen började den röda färgen träda fram mer och mer.

Kvällen ja. Åsa och Johan ville grilla så planen blev att grilla i Flamman. Umesh trodde fortfarande på regn och den här gången fick han rätt. Det blev stekning av korv hos mig innan vi åkte vidare till "grillfesten". Eftersom Umesh kort fanns på platens så hamnade vi där igen. Det var mycket folk igen och Umesh sa något i stil med "hade vi inte varit här igår hade vi nog tyckt att det här var galet".... När Johan och Åsa gick hem sa Johan att dom skulle komma och hämta mig idag för att åka och bada - hoppas de inte kommer. Det är 6 juli, regn och 11.3 grader (plus...).


5 December 2006 klockan 22. 12.1 grader varmt... (obeservera min fina julprydnad i högra hörnet. Tydligen står en nisse och drar i en halv gris i koppel...)

Idag var jag och handlade. I kassan upptäckte jag att VISA-kortet inte fanns där. De var kvar i party-byxorna (för att jag skulle kunna ta ut pengar till kort-lösa Umesh) så det blev till att cykla hem från Priso och hämta kortet och tillbaka - i ösregn.

The man, the myth, the legend

Publicerad 2008-07-03 17:23:55 i Allmänt

Doktor vid 30 års ålder, professor vid 38. Rektor vid LiU. Rektor vid Stockholms Universitet (han han dock aldrig börja innan han fick ett bättre erbjudande). Rektor i Singapore. Chief Executive of the European Science Foundation i Strasbourg. Fd ledamot och ordförande för Nobelkommittén under 8 år. Ledamot i vetenskapsakademin. Bossens Boss när han var postdoc i Stockholm och anledningen till att många av våra saker på labb är märkta med 'BA' - Bertil Andersson.

Idag var han och hälsade på Bossen och fick då en uppdatering om världens (min världs dvs) hetaste protein. Fast på grillningen i fredags fick jag höra av en annan av hans postdocs (postdoc en månad!) att Bertil troligen inte har en aning om hur man labbar idag. Aja, det är väl sånt man glömmer bort när man gör allt tråkigt administrativt arbete...

(Enligt icke verifierade uppgifter (Bossen kan ha skojat, men vi vet inte) så har han såklart en gata uppkallad efter sig i Stockholm också...)

Auf Wiedersehen!

Publicerad 2008-07-01 19:23:44 i Allmänt

Idag lämnade så ytterligare en DIPPare Linköping. Tigern flyttar till Tyskland. Då övriga Linköpings-DIPPare är på resande fot (Vegas eller Järna :-P) fick Power och Lagkapten agera avvinkare nere vid resecentrum och dela ut presenter. Nu blir Tigern påmind om oss varje gång han sätter på sig sina Tiger-kallingar, sitt Sweden-linne (som egentligen var en present till Power som inte passade) eller tittar på den söta Åhléns-tigern på hyllan. Fast Power och Lagkapten var lite besvikna att de inte såg någon tår in the eye of the Tiger...


Tiger of Sweden!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela