vismut

Första semesterveckan

Publicerad 2008-07-27 10:14:27 i Allmänt

Nu har jag gjort första veckan av min semester och jag har hunnit med en hel del:

Fredag natt: Tåg till Östersund. Varför var lamporna tända i vagnen hela natten? Varför var det så fruktansvärt kallt och varför kom värmen först tidigt på morgonen? Pratar jag så mycket dialekt så att det hörs efter 3 sekunder var jag är ifrån?

Mm, kallt blev det.

Lördag: Sköt med jaktgevär (har glömt vad den hette, S06 eller något...). Sen blev det 30års fest i en gammal skola utanför staden med yxkastning, säckhoppning och vodka på box. Det improviserade dansgolvet var bra. Gillade man inte musiken kunde man hoppa till så hoppade även skivan i spelaren. Hade man tur kom en ny, bättre låt. Hade man otur spelades låten om från början.
Träffade 7 av 8 skott
7 av 8 skott träffade!


Typ överallt då eller?

Söndag: Städning, TVspel och ett fruktansvärt jobbigt 5km löppass.

Måndag: Försenat tåg till Bollnäs. Inser att äldre personer (gubbar o kärringar) klagar mer än andra och speciellt på saker en stackars konduktör inte kan rå för. Besök på Järvzoo i Järvsö med Umesh. Vi såg alla djuren (björn(+ungar), varg, lo (med söta ungar!), myskoxe, järv mfl) förutom igelkott och jorduggla. Regnade gjorde det också ett litet tag. Ordet "regn" känns lite futtigt att beskriva "regnet". Det var mer som en syndaflod men vi klarade oss ganska bra under varsin gran.

Vyn som jag förknippar med Sundsvall - tre skorstenar.


Umesh på Järvzoo

Tisdag: Sevärdigheter i Bollnäs. Den berömda nattklubben Tranan samt en långpromenad uppför det lika berömda Bolleberget. Hemfärd. Tvåtimmarsstopp i Stockholm - jag hade tänkt att hälsa på CR i Barkareby men ångrade mig när en enkelbiljett med tunnelbanan skulle kosta 60:-. 120 kronor för ett 30minutersbesök kändes lite för mycket. Och säg inte att jag är snål!

Bolleberget nerifrån.

Onsdag: Upp klockan 7 för tvättdag och ett kortare besök på labb+stan. Buss till Motala. Vaknade av att en tjej som gick på bussen tittade på mig när jag satt och sov med öppen mun.

Torsdag: Bilkörning med pappa i skogarna norr om Tjällmo i jakt på ett gammalt skjutfält. Undrar om det är på grund av mig som de senaste bilturerna har blivit onödigt långa? På kvällen blev det minigolf och glass med Pelle. En sjua på förhatliga hål 10 (spik, trea eller sjua; tvåa om man är feg/smart som Per) förstörde mina segerchanser. Jag 48 slag; Pelle 42.

Fredag: Bad i Jerusalemsbadet med Christian+bror, Annica och Axel. Konstigt nog finns det dom som föredrar gräs istället för sandstrand. Sandbotten fanns dock och det är svårt att hitta en förlovningsring på sådana bottnar - bara så ni vet. Jag låg under 10 min och irriterade mig på att gräset stack mig i ryggen. När jag gav upp och skulle rätta till handduken så insåg jag att det var myror - 10 fina myrbett på ryggen. Ett dopp och glass i Varamon blev det också. Även kubb i lag med mamma mot pappa och Maria. Seger 2-0
Myrbiten

Lördag: Pilkastning (27p) och solning innan jag åkte hem igen för två 30årskalas på samma adress.

Söndag: Träningsvärk i pilkastararmen. Bad i Stora Rängen med Axel, Rille, Lorena, Hanna samt Christian & Annica.

Rille under ytan

Nu hoppas jag åskan kommer fast verkar som om det passerar med minsta möjliga marginal. Vore skönt att rensa luften lite. 30 grader varmt imorgon också...

Kommentarer

Postat av: En nu mer gammal man

Publicerad 2008-07-27 22:54:52

30-06

Postat av: Björn

Publicerad 2008-07-28 09:43:02

Så 30 är kallibern och 06 är år 1906 eller hur var det?

Postat av: Pierre

Publicerad 2008-07-31 19:21:37

Ungefär så...

Postat av: Åsa

Publicerad 2008-08-01 10:11:26

ÅÅ, jag gillar Järvzoo, har varit där tre gånger :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela